Lanc Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Pijany jest, wybacz mu ; ) Jak w grze jest bd FPS to karta piszczy (np 700 fps w ATi Tool 3Dview, Crysis start / menu). W przeciwnym wypadku nie powinna piszczeć, jesli tak się dzieje to teoretycznie podlega wymianie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 Jeśli pzeszkadzają wam bardzo te cewki a na gwarę nie chcą ją przyjąć to pomalujcie je lakierem(takim który nie przewodzi prądu, niespodzianka!). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Jeśli pzeszkadzają wam bardzo te cewki a na gwarę nie chcą ją przyjąć to pomalujcie je lakierem(takim który nie przewodzi prądu, niespodzianka!).Chyba wszystkie 9600 maja cewki w takich jakby "pudełkach" więc malowanie lakierem czy zalewanie sylikonem P.S. Przepraszam za wczoraj:) Chodziło mi moze o to ze prąd jak przepływa to cewka zachowuje sie troche inaczej drgając w inny sposób i wytwarzając słyszalne dla nas dźwięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 ktos tu pisal ze mu crysis na max deta chodzi, probowalem wlasnie grac, jest tragedia, 1024x768, det ma medium i nie da sie grac na otwartej przestrzeni, mam ok 15 klatek, czy to normalne, ta gra jest az tak bardzo wymagajaca czy po prostu grafika sie dlawi i procesor przy tych detalach :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Ja mam wszystko ustawione na wysokie, cienie na średnie i przeważnie mam od 25-35k/s w rozdzielczości 1024x768, i przyjemnie się gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 o ustawieniach detali takich jak ty nawet nie ma mowy, mam viste 64, mozliwe ze tak by zwalniala gre :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robowsky Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 o ustawieniach detali takich jak ty nawet nie ma mowy, mam viste 64, mozliwe ze tak by zwalniala gre :?: Grasz w DX9 czy DX10 ?. Ja gram na XP SP3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 zauwazylem, ze na sterach 175.16 juz mozna normalnie kontrolowac obroty wentylatora w RT - teraz jak sie sztywno ustawi, to juz nie maleje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 (edytowane) Umnie na każdych moge regulować obroty w rivie i nic nie maleje. Akurat tych sterowników nie polecam są lipne , polecam 175.51. Poza tym są już 175.70(starsze od 175.16) i nadchodzi już nowa seria sterów 177. Edytowane 12 Maja 2008 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 a doszla u ciebie temperatura do 60*C? bo wtedy zaczynaja sie dopiero cyrki... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaruczek Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Jakiej firmy najlepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> karte zeby najcichsze chłodzenie było (ale skuteczne) ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 a doszla u ciebie temperatura do 60*C? bo wtedy zaczynaja sie dopiero cyrki... :)Doszła , max 64stopnie i obroty stopniowo rosną wraz z temperaturą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Doszła , max 64stopnie i obroty stopniowo rosną wraz z temperaturą.jak masz ponad 60*C to od ilu procent Ci rosną obroty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 no to mozliwe, ze tylko narabane bylo u Galaxy... bo na starszych sterach, np. jak ustawilem na sztywno 100% to i tak jak temperatura doszla do 60*C to obroty malaly do 35% - teraz jest oki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 no to mozliwe, ze tylko narabane bylo u Galaxy... bo na starszych sterach, np. jak ustawilem na sztywno 100% to i tak jak temperatura doszla do 60*C to obroty malaly do 35% - teraz jest okiu mnie jest tak samo a staryszch innych sterów jeszcze nie sprawdzałem a mam Inno3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortex Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 ktos tu pisal ze mu crysis na max deta chodzi, probowalem wlasnie grac, jest tragedia, 1024x768, det ma medium i nie da sie grac na otwartej przestrzeni, mam ok 15 klatek, czy to normalne, ta gra jest az tak bardzo wymagajaca czy po prostu grafika sie dlawi i procesor przy tych detalach :?: Dopiero co ukończyłem Crysis'a. Konfig z siga, rozdzielczość 1024x768 (Crt Samsung Syncmaster 757NF), XP SP2, stery 174.74, wszystko na High i na palcach jednej ręki mogę policzyć miejsca gdzie framerate był lekko przyduszony. Trzeba zwrócić uwagę na poziom zużycia ramu w tej grze, bo rzadko, ale jednak potrafi dobić do 2GB. Rozwiązanie to ALT+TAB i powrót lub wgranie od nowa save'u i po problemie. Może grasz jak wspomniał robowsky na DX10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaruczek Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Ponawiam pytanie z 1241 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 no to mozliwe, ze tylko narabane bylo u Galaxy... bo na starszych sterach, np. jak ustawilem na sztywno 100% to i tak jak temperatura doszla do 60*C to obroty malaly do 35% - teraz jest okiJa mam zwykłego galaxy (675/1800) i mam go na 725/2000, w stresie temperaturka (wg. rivy) na 35% nie wychodzi powyżej 50*, więc chyba nie jest źle :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 jak masz ponad 60*C to od ilu procent Ci rosną obroty?w idlu jest 35% w stresie jak dobrze pamiętam 45%. Obroty stopniowo rosną , nie wywala odrazu 45%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 w idlu jest 35% w stresie jak dobrze pamiętam 45%. Obroty stopniowo rosną , nie wywala odrazu 45%.a weź zobacz jak ustawisz w rivie na sztywno powiedzmy 50% i jak dojdzie do 60*C czy nie spadnie do 35 i czy nie zacznie regulować sie samo w stosunku do temp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steveo Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 u mnie jest cos chyba nie tak, nie moge wyregulowac obrotow na icy blue, rivatunner mam 2.09 a stery probowalem 175.63 i 175.70 i nic nie reaguje :/ rivatunner reinstalowalem i tez nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G73 Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Trzeba zwrócić uwagę na poziom zużycia ramu w tej grze, bo rzadko, ale jednak potrafi dobić do 2GB. Rozwiązanie to ALT+TAB i powrót lub wgranie od nowa save'u i po problemie. Może grasz jak wspomniał robowsky na DX10. ramu u mnie pod dostatkiem ;) gram na dx9, co dziwne ze kiedy zmieniam detale to tnie czy low czy med czy high, skoro u was jest ok wiec w moim przypadku to pewnie wina visty albo sterow, cos bede kombinowal ;) dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Czy wie ktoś (może ma tę kartę) czy prawdą jest to co napisał benchmark.pl o pasywnie chłodzonej i podkręconej standardowo do 720 na rdzeniu karcie, że momentalnie się przegrzewa nawet przy otwartej budzie i bez dodatkowego chłodzenia nie jest w stanie samodzielnie pracować? Troche mi to się wydaje dziwne, że producent robi coś, co bez tornada w obudowie nie jest w stanie działać na fabrycznych ustawienaich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Verter Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 jesli masz otwartą bude to teperatury na pasywie rosną bo nie ma tego przewiewu i powietrze sie dusi koło tej karty. lekki przewiew jest lepszy niż otwarta buda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Charnaś Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Ja mam tego Gigabyte 9600GT pasywnie chłodzonego. Przy otwartej obudowie bez wentylatora karta łapała po 10 minutach gry w Crysisa 101*C. Zamontowałem na radiatorze wentylator od starego Athlona XP i teraz temp max w grach wynosi 40-45*C :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 (edytowane) Pierwszy test 9600 GSO 384 mb. W sumie wyniki były do przewidzenia, ale może cena będzie lepsza niż 8800 GS :) . Muszę kupić coś na przetrzymanie do RV770 bo już mnie denerwuje mój 7300GT <_< i do tego całkiem niezły sprzęt się marnuje :) . Edit: Test Palit Sonic 9600GSO 768 MB na TweakTown Edytowane 14 Maja 2008 przez St.Anger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 (edytowane) Gainward 9600GT Bliss 2160 @ 3.2 Aeneon 5-4-4-12 @ 1000 96GT Default 10383 06 Temp w idle 42, nie jestem w stanie sprawdzić pod stresem ponieważ Riva nie posiada większości opcji przy tej karcie. Chłodzenie głośniejsze od wszystkiego co mam w kompie. Całkiem zasyfiony system, w krótce reinstal. Edytowane 14 Maja 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skus Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Co o tym sadzicie http://www.allegro.pl/item364987736_galaxy...tuner_nowa.html . Czy ta karta jest warta uwagi nie przegrzewa sie ,nie jest za głośna? Wysłałem maila do sprzedawcy czy oferuje gwarancje bo w opisie aukcji nic nie ma na ten temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Gwarancja 2 tyg. rozruchowa, do tego podniosl cene o 10zl jak zobaczyl, ze ludzie maile sla. Za sama taka akcje juz bym nie bral od tego frajera, juz nie wspominajac gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sew Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 @skus tu masz ta sama z gwarancja producenta i taniej http://www.komputery.opole.pl/-p-VGAGALNVD0203.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...