januszn64 Opublikowano 10 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2008 Ale nie sprzedają Naprawdę chyba ktoś powinien przetestować tą zasiłkę, bo gadaniem nie dojdziemy do niczego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Porobiłem kilka zdjęć na "przestrzał" tego oto wyrobu: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 14 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2008 Niewiele widać. Radiatory raczej nie przypominają żadnego 'większego' producenta. Jeśli możesz, zrób dokładne zdjęcie tabliczki znamionowej. Tylko bardzo wyrazne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 209 zł za takie coś? Hm ;) ja niedawno zmieniałem chieftecka bo mi się po 3 latach spalił (w sumie moja wina). Za Corsaira z podpisu (450W) dałem 230 zł z wysyłką, więc Twój no-name za 209 zł nie jest zbytnio trafiony, skroro za 20 zł więcej można mieć już coś, co zbiera mnóstwo pozytywnych ocen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Skąd wiesz że "no-name"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Ten Corsair jest już sprawdzoną kostrukcją, pewną. Dlaczego się upierasz nadal że ten Rasurbo to cud?? Zrozum że za te pieniądze które wydałeś na niepewny sprzęt mogłeś kupić coś naprawdę dobrego, co do czego ludzie by nie mieli wątpliwośći. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Jak mamusię kocham, nie przypominam sobie, żeby jakiś poważniejszy producent takich radiatorów używał ;) Poza tym, zasilacz nie ma numeru UL, co w przypadku markowego produktu nie wchodzi w grę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Rasurbo, sama nazwa jest idiotyczna, szkoda, ze leda nie dorzucili i z boku "turbinki 20-30mm wyciagajacej gorace powietrze". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Jesteście strasznie zawistni, a sprawa się sprowadza jedynie do tego, że jest to konstrukcja po prostu nie warta tych pieniędzy. Nikt nie pisze też, że jest to "cudo" itp. januszn64 najzwyczajniej przepłacił, ale to nie oznacza, że ma beznadziejny zasilacz. Skoro działa tak jak powinien. Jest cichy i stabilny, to w czym problem? Jeśli chodzi o nazwę, to jest to absolutnie kwestia gustu. Mi nazwa Corsair kojarzy się tylko z kiepskim winem z kartonu i firewerkami (to chyba w przypadku zasilacza najgorsze skojarzenie). :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Po czym wnosisz, ze jest stabilny? Bo cisza to pojecie wzgledne, jeden lubi jak mu wali i slon mu na ucho nadepnal a drugiemu przeszkadzaja chodzace mrowki. Ale o stabilnosci to chyba nie mozemy mowic, bo zaden z Waszych zestawow do wymagajacych nie nalezy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Póki nie zostanie poddany testom, nic nie możemy konkretniej powiedzieć. Ja stawiam, że to jakiś niezbyt udany no-name (po tych skrawkach wnętrzności). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 15 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2008 Mi nazwa Corsair kojarzy się tylko z kiepskim winem z kartonu i firewerkami (to chyba w przypadku zasilacza najgorsze skojarzenie). :PCorsair to przy okazji nazwa amerykanskiego mysliwca , ktory sluzyl na Pacyfiku..: http://images.google.com/images?hl=pl&...sa=N&tab=wi Kolega Labovsky ma to w avku , Corsary wyroznialy sie lamanym skrzydlem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Takie radiatory stosował m.in. Huntkey w starszych modelach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord_Master Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 (edytowane) Znalezione w necie: Zolltarifnummer / Customs Tarif Number 8504403090 Ursprungsland / Country of Origin CN "Test zasilaczy" Jestem szczęśliwym posiadaczem Cheifteca który co prawda nie grzeszy ale przynajmniej jest stabilny Edytowane 16 Lutego 2008 przez Lord_Master Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 (edytowane) No to pięknie, UL nie ma. Jeszcze gdzie okaże się, że to Huntkey :lol: starszy HT: http://img293.imageshack.us/img293/8154/002fb5.jpg Edytowane 16 Lutego 2008 przez omgwtf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Po czym wnosisz, ze jest stabilny? Bo cisza to pojecie wzgledne, jeden lubi jak mu wali i slon mu na ucho nadepnal a drugiemu przeszkadzaja chodzace mrowki. Ale o stabilnosci to chyba nie mozemy mowic, bo zaden z Waszych zestawow do wymagajacych nie nalezy. Wnosze po tym, że jeszcze kilka dni temu miałem ten zasilacz. Porównywałem napięcia i poziom głośności z Seasonic S12II-380, którego obecnie posiadam. Pisałem o tym kilka postów wyżej. Zaznaczam także, że jest to model DLP-435, a nie DLP-430!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 (edytowane) No to pięknie, UL nie ma. Jeszcze gdzie okaże się, że to Huntkey :lol: starszy HT: http://img293.imageshack.us/img293/8154/002fb5.jpg Ale poważnie :huh: Tak głębiej się mu przyglądam to dochodzę do wniosku że wnętrze tego huntkeya jest dość podobne do tego rasurbo :blink: Huntkey jest niemiecki??? (Wszystko by było jasne) Edytowane 16 Lutego 2008 przez januszn64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Musiałbyś pokazać całe wnętrze ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Huntkey jest niemiecki??? (Wszystko by było jasne)Nie, chiński... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 No to wszystko składa się w logiczną całość. Możliwe, że Rasurbo, to huntKey na starych częściach. Ktoś wykupił sobie udziały i korzystając z marki sprzedaje po wysokich cenach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elomelo Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Mysle Januszu, ze nie ma co sie oszukiwac (i ruchac psa w chora dupe jak to Peja mowi) oraz doszukiwac plusow. Zrobiles zly zakup, Huntkey to na pewno nie jest ale kto nie dokonal nigdy zlego wyboru? Nastepnym razem bedziesz o wiele madrzejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Nie twórz kolejnej spiskowej teorii dziejów. Szczerze wątpię żeby to był huntkey, bo radiatorki to sobie każdy zamówić może u producenta, swoją drogą to jak na taki wynalazek to są bardzo skromne i w dodatku jeszcze przycięte żeby zmieścić wiatrak, co świadczy o tym, że konstruktory tego wynalazku zbytnio się nie wysilili, albo moc, którą może oddać ten cud techniki jest mniejsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Jesli ta podana wyzej tabliczka znamionowa to prawda, to amperaze toto ma mocno przecietne - 15A na 12V w wersji 430W... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Tyle to dawał Fortron 300W bez zbytniego wysiłku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoyalC333 Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 (edytowane) Tabliczka jest od DLP-430, a nie od DLP-435, z którym ja i twórca tematu mieliśmy do czynienia. DLP-435 http://img176.imageshack.us/img176/4746/imag0045dx3.jpg Edytowane 18 Lutego 2008 przez RoyalC333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Nie oszukujcie się, że to dobry produkt. Ja nie widziałem jakiegoś lepszego zasilacza bez numeru UL... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszn64 Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Zobaczymy ile pochodzi :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 18 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2008 Niedługo będzie temat typu "padł mi zasilacz, czy mógł spalić mi kompa?" Kolego weź sobie wbij do główki że to co kupiłeś.. nie jest warte swoich pieniędzy i z taką mocą co on ma na tabliczce to pociągnie kompa z przed 3-4 lat (i też bym się bał go podpiąć pod to coś). Podsumowując - dałeś sie zrobić w bambuko przez panów ze sklepu. I teraz nie możesz sie pogodzić z tą myślą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 19 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2008 (edytowane) Feel II albo III to tez produkty zasilaczopodobne, ale zenfist czy benito twierdza ze ma dosc dobre zabezpieczenia jak na taki 'twor'. O zasilaczu Januszn64 i RoyalC333 na moj gust nie mozna NIC powiedziec, poza tym ze: 1) nie posiada na tabliczce numeru UL 2) obciazenia: 5V - 28A, 12V1 - 16A | 12V2 - 16A (ciekawe ile sumarycznie), 3,3V - 30A. Do nowych konstrukcji zdziebko malo jak na 12V, ogolnie nie najwyzsze te parametry. 3) zasilacza nikt z tutaj obecnych nie testowal na konkretnej platformie testowej 4) z pomiarow RoyalC333 jasno wynika ze normy ATX2.2 spelnia (a jesli chodzi o przeznaczenie zasilacza to zgodnie z poradnikiem Svende 'mocowo' zasila sprzet adekwatny do swoich mozliwosci z pewna rezerwa) Na podstawie pkt3 prosilbym o zaprzestanie nastepnych postow w stylu 'to drogie g**no', jak rowniez 'byc moze to za*****ty zasilacz a wy sie nie znacie' bo to zaczyna byc smieszne. 3 strony tematu, a prawie zero konkretow poza fotami tabliczki znamionowej i pomiarami multimetrem na sredniej klasy komputerze... Proponuje odlozyc temat do czasu, kiedy ktos bedzie mial cos konkretnego i sensownego do powiedzenia (= pomierzyl/testowal/spalil ten zasilacz/ma z nim konkretny problem). Dziekuje :* Edytowane 19 Lutego 2008 przez Wiedzmin_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 (edytowane) Odkryłem zasilacz podobny bebechami: A-DR-350ATX Wątpię, aby to był Huntkey. Może i Huntkey jest trochę bidny w środku, to jednak swoje zasilacze ma złożone lepiej niż wyżej podany. Huntkey dla porównania: http://img293.imageshack.us/img293/8154/002fb5.jpg Podobne elementy: przede wszystkim tyle samo transformatorów, w dodatku wyglądają bardzo podobnie, różnią się oznaczeniami. Bardzo wątpliwe, aby to był HK. Edytowane 25 Lutego 2008 przez omgwtf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...