Nicolass Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) Wam się nudzi, że dalej męczycie ten zasilacz? ;) Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omgwtf Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Żebyś wiedział. :lol2: :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) Trochę wyrozumiałości Nicolass... ;-) Jakby do Ciebie nie mogło dotrzeć, że kupiłeś taki syf za 200zł, to też byś nie dawał za wygraną i dla własnego komfortu psychicznego próbował sobie na siłe udowodnić, że to co kupiłeś jest dobre. :P korekta by costi ;) Edytowane 5 Kwietnia 2008 przez costi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszkon Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 (edytowane) nie obrazaj fortrona :D przeciez za cos takiego co robi proline Bog jeden wie jaka marza to powinni ich zgnoic wszedzie. Za ten zasilacz bym 100zl nie dal.Zapewniam Cię, że prolipa ma podobne podejście... tzn nawet tych 100zł za nie nie dają ;-) a marża to już inna sprawa... Spojżcie na komentarze ;-) http://www.proline.pl/shop.php?prodid=RASURBO+450CL -> Janusz64 http://www.proline.pl/shop.php?prodid=RASURBO+DLP+535 -> jAcko No i pamiętajmy, że na ich stronie jest cenzor, który rzadko przepuszcza negatywne opinie... Jak chociażby tu http://www.proline.pl/shop.php?prodid=IBM+600X - do teraz nie ukazał się mój komentarz, że chyba w złym miejscu przecinek w cenie postawili ;) Edytowane 19 Kwietnia 2008 przez Leszkon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 28 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2008 Ano odgrzewany stare placki. Nawet na aledrogo sie pojawil i licytacja idzie w gore... Janusz64 jak on ci sie narazie trzyma ?? Ano odgrzewany stare placki. Nawet na aledrogo sie pojawil i licytacja idzie w gore... Janusz64 jak on ci sie narazie trzyma ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 29 Czerwca 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2008 Kwazorze litości ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpoq Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 (edytowane) ...powiem tak...słusznie był męczony ten zasilacz...okazuje sie że: -wahania napięć(w stresie) ma mniejsze niż pentagramy, coolermastery i be quiet'y. -wygląd stylizowali na lata 70'te(podobno ;p) -budowa jest na dobrych podzespołach(czemu męczycie żeberkowe radiatory...sa najlepsze...) -zajebiście chłodzony tyle plusów... minusy: -nie jest aż taki cichutki u mnie nawet uchronił mój komputer. była burza, jebneło koło mnie że prze uj...poszedł telewizor,lodówka,laptop...i desktop...byłem ubezpieczony...ok...telewizora,lodówki sie nie dało naprawić...laptop 400zł...a desktop?...sam se naprawiłem...zepsuty był zasilacz haha:D bezpiecznik poszedł...80gr czyli zadziałał tak jak miał chodzi mi tu o zasilacze które są teraz w proline.pl model Rasurbo GAP 565 550W ps. wkurzyłem sie jak to czytałem i aż sie zarejestrowałem na tym forum... Edytowane 7 Stycznia 2009 przez szpoq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 Mozesz sobie pisac co Ci sie podoba , z takim forumowym "stazem" wiekszosc forum odbierze twojego posta jako kryptoreklame. Wiesz , bedac na forum 2 lata widzielismy roznych ludzi...czesc to pracownicy sklepow komputerowych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hansu (-+)'' Opublikowano 9 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2009 Powiem tak. Znajomy także kiedyś dostał Rasurbo w zestawie z Proline. Zasilacz podziałał może z pół roku. Po tym czasie niemożliwe było dla niego uciągnięcie platformy na defaultowych ustawieniach. Z ciekawości zasilacz obejrzałem zasilacz i co się okazało. Kondensatory nie wytrzymały, praktycznie każdy prawie wystrzelił. Sorry, ale żeby zasilacz 430W za prawie 200zł nie uciągnął konfigu, który u mnie działał kiedyś na Chieftecu 360W za ok 100zł, to dla mnie jakieś nieporozumienie. Potwierdzić jedynie mogę, że zasilacz jest naprawdę cichy, niewiele głośniejszy od mojego Corsaira HXEU520. Jedyne co z niego się nadawało do dalszej pracy to wentylator :D, który działa do dzisiaj i ma się dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Hansu no ładnie poł roku ... widac ze tna koszta a markowe kondensatory Low ESR swoje kosztuja... ale i tez trzymaja długo.. Moj szef ma juz powoli 5 Lat do dzis trzyma juz chyba 4 zestaw gratów i ani razu nie powiedział mi dosc.. ( tylko maszyna do badania zasiłek go lekko zdeformowała ale 45A z lini 5V to nie mało było ;) wymiana diody i działa dalej... I zawsze ma 11.8V na 12V niewazne czy 800Mhz na procu czy 3.3GHZ 1.7V ... a to tylko podobno 18A linia... Ostatnio na lolegro był wystawiony Rasurbo uszkodzony... A janusz64 jakos sie nie odzywa moze rasurbo zabrało mu dostep do internetu ? czytac :spaliło conieco.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 14 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2009 Moim zdaniem temat ten powinno się zamknąć a w dziale zasilaczy w poradniku wytłuszczoną czcionką na czerwono umieścić informacje: odradzamy Rasurbo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 16 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2009 EEE wystarczy przekleic temat do : Spalił ci sie kiedys zasilacz ? Jak tak to sprawdz czy to nie był RASURBO ! Bo on ci zawsze TURBO w kompie zrobi.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blantozaur Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 (edytowane) Witajcie . rasurbo dlp-530. Co któraś sztuka jest krzywo lub niedokładnie skręcona . Ogólnie z zewnątrz sprawia wrażenie ciekawego urządzenia . Po odkręceniu śrub ukazuje się szereg plusów i minusów .Zdaje się , że modele 530 i 535 są montowane na tej samej płytce . Jeśli najdzie ochota na oglądnięcie płytki od spodu - niemiła niespodzianka . Przewody zasilające są krótkie i bez konektora [jest na niego stosownie opisane miejsce na płycie ale zapewne z oszczędności z niego zrezygnowano] podobnie jak z podstawki pod bezpiecznik i kondensatorów na 105 stopni w układzie prostownika. Tranzystory kluczujące w dużych obudowach podobnie jak diody . Co ciekawe na płycie opisany jest bezpiecznik 6,3a ja znajdowałem przepalone nawet 10a ;] . Zapewne zastanawiacie się czemu te cacuszka tak licznie do mnie trafiają ? . W 90% przypadków jest to uszkodzenia mostka prostowniczego , co w rezultacie wywala bezpiecznik . W mostku mamy diody 3A co teoretycznie starcza ale jak na szanujący się zasilacz to stanowczo za mało . W tanich feel'ach za 70 zł sa podstawki pod bezpiecznikami i konektory . Nie wspomnę o tym , że np w modelu 280W są w mostku diody 4A :razz: co stawia rasurbo w kategorii : krzywy żart w dziwnej cenie . Po naprawie i kilku drobnych przeróbkach zasilacze cieszą się dobrym zdrowiem . Edytowane 7 Lutego 2010 przez Blantozaur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morszczuk Opublikowano 3 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2010 Witam. Spalił mi się Rasurbo DLP 530 Silent Power - 530W. Służył prawie 4 lata, czyli wnioskując po tym co przeczytałem w tym wątku, to stosunkowo długo :wink: Myślałem, że najprościej będzie kupić taki sam model, ale widząc jak wieszacie psy na rasurbach to jestem w kropce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 4 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2010 Kup coś jakiejś cywilizowanej firmy, Corsair, BeQuiet lub nawet Amaroxa - wybór duży, każdy znajdzie coś dla siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...