Skocz do zawartości
Gość Olka1991

Mass Effect 1 / 2 / 3 / Andromeda - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie tak słabo norma.Vegas 2 59zł.

nie porównuj Mass Effect do takiego crapa w dodatku z kiepska polonizacją, swoją droga jak stać Cie na dobry komputer, lub konsolę to chyba na gry również.

wg mnie 99zł to nie tak dużo, w momencie premiery za wersję na X'a musiał byś zapłacić 200zł

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mass Effect PC forces draconian copy protection

According to Derek French, Mass Effect, scheduled to arrive on the PC this 28th, will employ the same SecuROM online activation system that was initially put into Bioshock, allowing the buyer to activate his copy of Mass Effect for 3 times before politely asking to him / her to go to hell, that is, contact the customer service “helpline” to get it reactivated. And while the game itself wouldn’t require the DVD to be physically present in the drive, it goes one step further and phones home every 10 days and re-authenticates just to make sure legit customers are not the worst form of criminal scum publishers swear we are.

The authentication, which will be initialized every time you run MassEffect.exe, will send the CD Key and a unique machine identifier to the activation servers, which will be cross-referenced with the data that was sent when the game was initially activated. Well, actually, it runs screaming to Mama every 5 days, but if it can’t connect, it will still allow you to save the galaxy and sleep around with Asari consorts for another 5 days, presumably reminding you to re-activate often with the dogged persistence of a James Bond doomsday death clock

When a member at the official forums asked:

Quote:

Sure, I have an always-on net connection but what happens if I don’t play for 11 days and the moment I want to play my connection is down? Are you saying I’m not going to be able to play my perfectly legitimate purchased copy of the game, even the retail version, until I get permission?

the official answer came back:

Quote:

That is correct. And I would suggest that you contact EA Support the moment this happens (once you get your internet back) to report the issue. If there are people having problems with the system as designed, then Support needs to hear about it so they can help us evaluateuate it for the next game title.

Ciekawe zabezpieczenie :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A potem znowu bedzie, ze gry na PC sie slabo sprzedaja i jest duze piractwo <_<

Stawiam perly przed wieprze, ze gora 3 dni po premierze owo zabezpieczenie bedzie skutecznie zlamane (skutecznie = bez wplywu na gameplay).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Debilne zabezpieczenie - naprawde nie da sie innego wymyślić ? Przecież z tego co pamietam to bioshocka i tak złamano...

Chociaż może to zadziałać jak przeczytałem to jeszcze raz ;]. No zobaczymy - fajnie by było jakby Mass sie na torrentach nie pojawił ;].

Edytowane przez yuucOm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam szczera nadzieje, ze zrownaja to zabezpieczenie z ziemia przed oficjalna premiera gry ;] moze to da kolejnym mozgom do myslenia czy takie przekombinowanie jest oplacalne. Jezeli kupuje oryginal to nie po to, zeby miec wiecej problemow niz z piratem <_<

Edytowane przez kkNd!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A potem znowu bedzie, ze gry na PC sie slabo sprzedaja i jest duze piractwo <_<

Stawiam perly przed wieprze, ze gora 3 dni po premierze owo zabezpieczenie bedzie skutecznie zlamane (skutecznie = bez wplywu na gameplay).

Może 3 może 30, ale przynajmniej gra nie będzie dostępna na torrencie przed premierą, tak jak wiele tytułów obecnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość felek111

Debilne zabezpieczenie - naprawde nie da sie innego wymyślić ? Przecież z tego co pamietam to bioshocka i tak złamano...

Chociaż może to zadziałać jak przeczytałem to jeszcze raz ;]. No zobaczymy - fajnie by było jakby Mass sie na torrentach nie pojawił ;].

Wiesz, ja mam to w nosie. Może się pojawiać może i nie. Dlaczego?? Z prostej przyczyny. Skoro firmy mają to tak naprawdę gdzieś. I jedynym sposobem dla nich jest utrudnianie życia tym co chcą być legalni, a nie prawdziwa walka z piractwem, to niby dlaczego ja mam się przejmować.

Poza tym piractwo paradoksalnie jest jak nabardziej na rękę firmom. To darmowa reklama. Nie prawda?? Oj prawda, prawda.

Edytowane przez felek111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość felek111

Tym sposobem 50% posiadaczy legala będzie używać cracka ;)

No to niech panowie z firm zrobią naprawdę COŚ aby ludzi od tego odciągnąć, ale nie namanżając setki coraz bardziej debilnych utrudnień, tak naprawdę działąjących najbardziej przeciwko tym legalnym. Ten kto ma oryginał i za niego zapłacił, otrzymuje w zamian znacznie więcej problemów z użytkowaniem niż ktoś, kto ściągnoł grę??, to ten co zapłacił i był fair ma ponosić konsekwencje tego, że ktoś inny ściaga?? No super podejście firm do legalnych użytkowników. Jak oni traktują ludzi, którzy płącą?? To szczyt bezczelności. To ma być ten "genialny" pomysł na walkę z piractwem?? To chyba raczej kpina.

Edytowane przez felek111

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba zrobic akcje kazdy po premierze instaluje gre na nowo 20 razy na kompie i laptopie swoim /siostry/brata/mamy i aktywuje ME za kazdym razem dzwoniac do supportu :D

Jedyny plus to zapowiedz , ze zniknie debilny wymog plytki w napedzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obejrzałem sobie ten filmik i normalnie wgniótł mnie w fotel ta gra jest niesamowita przynajmniej z tego, co widać na zwiastunie i aż nie mogę doczekać się premiery na PC. Nie odstraszają mnie nawet te Drakońskie zabezpieczenia antypirackie, cena i fakt, że gra ma byc na 3 płytach DVD + 1 płyta DVD z dodatkami za takie dzieło warto dać 129 zł. BioWare Corporation wykorzystało chyba w 100% możliwości Unreal Engine 3.0 bo grafika dosłownie powala na kolana takich cutscenek to ja jeszcze w żadnej grze nie widziałem, co za rozmach, ten epicki klimat, ta muzyka już sam zwiastun mnie tak wciągnął, że oglądam go raz za razem i nie mogę szczęki pozbierać z podłogi. Do tej pory tylko marzyłem o takiej grze a teraz będę mógł w nią nareszcie zagrać. Zachęcam wszystkich zainteresowanych tą grą do obejrzenia tego filmiku jest naprawdę na co popatrzeć - kawał dobrej roboty.

Edytowane przez azgan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bioware wycofał się z drakońskich obostrzeń i autentyfikacja będzie tylko podczas uaktualniania gry. Koniec także z płytą w napędzie.

http://kotaku.com/5008452/bioware-backs-do...-authentication

dla niekumających angielskiego

http://forum.purepc.pl/temat/Nowosci/10/Go...k-Polski/265217

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pooglądałem skriny i jakieś filmiki i myślę, że grafika nie zrobi tak oszałamiającego wrażenia jak przypuszczają niektórzy. Ma wyglądać okazalej w porównaniu do wersji konsolowej ale szału nie będzie. Wróóć. :-D Trochę inaczej... to czym ma imponować to właśnie rozmach graficzny w tej produkcji, świetne cieniowanie, szczegóły otoczenia i rewelacyjne modele postaci ale rozbierając wszystko na części pierwsze, jak to zazwyczaj się tu robi, trafimy na lekki... powiedzmy sobie... olewczy stosunek do detali ale tych trochę mniej ważnych z punktu widzenia nie "fetysza graficznego". No chyba, że wszystko będzie tip top w co troszkę wątpię. To tak jak na konsolach... skupiają się na pierwszym planie... często super dopracowany model bohatera i rzeczy najbliżej z nim związanych, świetne cieniowanie i mega animacja a dalej kiepawe tekstury, słabe modele i niedorobione animacje. To co przyciąga najbardziej wzrok oszałamia a resztę po zagłębieniu się w szczegóły można nazwać lekką kpiną. Wina może leżeć tu po stronie sprzętu (konsole) a czasem po prostu jest to wina programistów. Sami wiecie jak mogą wyglądać dwie gry na tym samym silniku.

Pozdrawiam.

Oczywiście tytułu wyczekuję z niezmiennym entuzjazmem.

;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mass Effect Hands-On @ Gamespot

niektóre zmiany/poprawki:

- pełny support dla tandemu mysza/klaw (łącznie ze skrótami klawiszowymi = mniej wchodzenia w tryb pauzy)

- rozkazy dla każdego z członków teamu z osobna

- nowe menu taktyczne

- ulepszone sterowanie Mako

- nowe inventory (+ nowe sposoby sortowania przedmiotów)

- pierwszy "downloadable content" za free

- grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grę przeszedłem na xboxie i powiem Wam jedno :

Cieszcie się, że jeszcze w nią nie graliście, ponieważ jest świetna ! historia jest ciekawa, akcja wartka.

Ja ME z wiadomych wględów nie kupię, ale gdybym nie miał na półce... Dobrze, że starają się zabezpieczać gry. Fakt, że czasem jest to dla uczciwych ludzi ciężkie, ale w walce ze złodziejstwem tak już jest.. Możemy za to podziękować wszystkim użytkownikom p2p codziennie kradnących czyjąś ciężką pracę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

Widzialem na ESWC - IMHO od wersji X360 nie rozni sie niczym. Oczywiscie, nie nalezy tego uwazac za wade ;)

A tekstury też się doczytują?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość chronicsmoke

Nie wiem, nie mialem czasu dluzej pograc - rzucilem tylko okiem. W dialogach nie ma tego problem, jak przy przechodzeniu do nowej lokacji czy po wczytaniu saveto nie wiem.

To jak chciałeś dostrzec jakieś różnice ;]?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gre skonczylem i zapieram sie za drugie podejscie. Gra jest warta kazdej zlotowki. Nic mnie tak nie wciagnelo od wielu lat. Teraz do druzyny bede brac tylko ten sam zestaw zeby zrobic osiagniecie hehe. Gra dla fana startreka - sterylny swiat jest doskonala.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jak chciałeś dostrzec jakieś różnice ;]?

Nie powiem Ci, ze lokacja X jest zrobiona lepiej, a na planecie Z sa gorsze drzewa - ale ogolnie wnioski odnosnie grafiki moge wyciagnac, tym bardziej, ze na X360 spedzilem nad gra 45h, wiec napatrzylem sie wystarczajaco ;) A wnioski te sa takie, ze grafika nie jest wyraznie lepsza ani wyraznie gorsza - jesli sie rozni, to w szczegolach.

Interfejs jest IMHO gorszy/brzydszy na PC niz na X360, ale rozumiem - inny kontroler, inne sterowanie, inne potrzeby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi