ropian Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 witam Troche ponamarudze... :( po miesiącu zbierania kasy i czytania wszystkiego (głównie tweak:) )co sie da postanowiłem udac sie na giełde... miałem zamiar zakupic epox 8rda+ (cena na giełdzie 570zł) athlon 1700XP seria juihb 0309 mpwm (wachaja sie od 255 do 270zł) Pamięc samsunga 2xddr 256/333(160 -180zł) zaczynam od procka i na powitanie jakis modrala mnie wkurzył ze wszystkie procki to to samo ech....juz go chciałem olac ale sie ruszył i sprawdził tylko seria 0308rpwm były jeszcze seria 0307 znalazłem stoisko gdzie były...ale wczoraj :x cena plytki juz widziałem taniej... z tego wszystkiego to juz nie sprawdzałem czy to 1.1 serii ramu tez nie szukalem zniechęcony czytając rózne fora i artykuły idac pózniej na taką giełde można dojsc do wniosku ze niektórzy nie maja pojecia co sprzedają :( (np ze grafika na płycie nforce2 jest zawsze do niczego a pózniej sam wciska podobny odpowiednik pozostają mi chyba tylko sklepy internetowe :) A tak chciałem sobie zrobic prezent urodzinowy..ehh Pozdrawiam mocno zawiedziony Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Dlatego właśnie od jakiegoś czasu wogóle nie jeżdżę na WGK, to strata czasu i częste problemy przy ew. reklamacji. Wszystko czego potrzebuję zamawiam sobie u znajomka w lokalnym sklepie :D Uzupełnienie: pisząc WGK miałem na myśli giełdę w Warszawie przy Batorego, do Wrocławia mam za daleko... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Dlatego właśnie od jakiegoś czasu wogóle nie jeżdżę na WGK, to strata czasu i częste problemy przy ew. reklamacji. Wszystko czego potrzebuję zamawiam sobie u znajomka w lokalnym sklepie :D No właśnie, taj najlepiej. Ja juz wolałbm kupic cs a allegro niz na giełdzie. No chybaze chodziło by o coś taniego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 kiedys WGK (wrocławska gielda) byla najlepsza w polsce - a tera niestety sie juz wszystko spier.doli.lo :( ehhhh te czasy.,... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Chyba zaszlo nieporozumienie, w moim mniemaniu WGK to Warszawska Giełda Komputerowa, a nie wroclawska, wroclawska to jest conajwyzej bulka :-). A tak na powaznie, to ciekawe o ktora gielde chodzilo autorowi, ale stawiam ze na warszawska zwazywszy na rachunek prawdopodobienstwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropian Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 no tak ale dotychczas chodziłem sobie na giełde w wawie bo mam pod nosem i niektóre rzeczy są tańsze zakupy przez internet niosą dodatkową cenę za przesyłke i to troche przedraża Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajacyk Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 autorowi racej chodziło o Warszawską, a co do wrocławskiej to kiedyś była jedna z lepszych w Polsce ale teraz jak dla mnie mogliby ją zamknąć. Wybór mniejszy niż w sklepach a ceny wyższe. Bez sensu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LEON2000 Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Co do sprzedających na giełdach i w niektórych sklepach do zostawia wiele do życzenia .Przykład z osiedla koleś wciskał grafę do 500zł Mx-440 8O że jest wyśmienita :lol: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Co do sprzedających na giełdach i w niektórych sklepach do zostawia wiele do życzenia .Przykład z osiedla koleś wciskał grafę do 500zł Mx-440 8O że jest wyśmienita :lol: . To gdy z vesperqiem poszliśmy do pewnego sklepu i pytamy sie o DDR'y 333. Gościu mówi, ze tak wszystko piekne (jakieś noname były), a pytamy się cena: a on na to 280zł 8O 8O Fajnie na giełdzie mam 2x taniej. Ale gieła niejest tu święta - pytam się gościa "macie jakieś dobre karty graficzne?" a on pokazuje mi zrupieciałego Voodoo5 i Geforce 2MX. Pytam się go czy niema moze Gf4Tit4200 to on wyciaga mi rive tnt2m64 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 he he dobre. same nowości !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 ... czytając rózne fora i artykuły idac pózniej na taką giełde można dojsc do wniosku ze niektórzy nie maja pojecia co sprzedają :( ... moj przyklad z zeszlego weekend'u http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=25632 WGK ma ten + ze latwiej sie targowac choc niektorzy "handlarzyny" nie rozumieja ze ceny sztywne odeszly razem ze starym ustrojem - zreszta czesto na stoisku leza ulotki danej firmy gdzie jak byk jest cytowany kodeks cywilny ze cennik nie jest oferta tylko zproszeniem do rokowan a potem jak chcesz z takim jednym lub drugim ponegocjowac cene to on mowi ze przeciez widac co napisane w cenniku :( niezli schizole :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Smaug] Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Ja handluje na WGK nie na tej na Batorego tylko tam w podziemiach. I powiem to tak u mnie cennika nie ma przyjdzie ktos chce jakas czesc podam cene jesli nie pasuje zapytam sie ile kosztuje u konkurencji jesli nie sprzedaje ponizej kosztow albo konkurencja nie ma towaru z lewego zrodla zawsze sie dogadam. Druga sprawa sklepy internetowe sa rzeczywiscie tanie jesli robisz od razu duze zakupy i pod warunkiem ze nic sie nie zepsuje. Bo wtedy jest problem z naprawa i wyslaniem sprzetu do naprawy. Wielokrotnie dzieje sie tak ze wpada koles do sklepu Panie procesor wychodzi zadowolony w rekach ma pietnascie paczek ze wszystkich firm na gieldzie poczym wraca do mnie i oddaje procek do serwisu. Wysylam po jakims czasie wraca i okazuje sie ze to nie procek No to koles leci do sasiada z dyskiem itp itp w ten sposob naprawa zamiast maksymalnie 2 tyg trwa w nieskonczonosc. Ale dumny i blady zaoszczedzil 30 zlotych... Tylko ile wydal na dojazdy i ile czasu stracil. I dobra rada lepiej zaplacic troche drozej ale w miare mozliwosci kupic wszystko w jednym miejscu bo wtedy wrzuca sie serwisantowi kompa na stol i on ma zlokalizowac usterke i ja naprawic i ty masz w [gluteus maximus]. A co do gieldy w soboty to nigdy jej nie lubielem ciagle pamietam kolesi jeszcze na Grzybowskiej szepczacych "gry uzytki na cd" i tych "specow od kompow" z tempymi mordami pijacych herbate z wodka i rzucajacych "Co poczeba szefie?" Brrrrr Krzysiek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 "]Ja handluje na WGK nie na tej na Batorego tylko tam w podziemiach...to juz WGK zeszla do podziemia - strach przed nalotami czy jak ;) pewnie chodzilo Tobie o WGE - podaj numer pawilonu tokiedys wpadne i zobacze te niezle ceny :!: "]... A co do gieldy w soboty to nigdy jej nie lubielem ciagle pamietam kolesi jeszcze na Grzybowskiej szepczacych "gry uzytki na cd" ...jak ja bylem w zeszla sobote (w okolicach poludnia) to chyba byl nalot - bo nie bylo stolikow z plytkami, krecilo sie sporo gostkow z wielkimi pudlami i siatami i wszystko znosili do policyjnych furek zaparkowanych przy samej ulicy :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Smaug] Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Numer nie wazny nie wypada reklamowac sie na grupach. A co do gieldy kolo stodoly to tam rzeczywiscie jest hardcorowy klimat. Ceny nizsze bo oni nie musza placic ciezkiej kasy w euro za metr kwadratowy. Ogolnie ja osobiscie lepiej sie czuje jak wiem ze moge udac sie do sklepu z reklamacja od reki a nie dzwonisz do goscia ze pamiec ktora ci sprzedal jest jebnieta a on ci mowi w sobote bo ja jestem z Pcimia Dolnego itp. :P Krzysiek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 mnie nadal odrzuca to nagabywanie... przy samej bramie zaczyna sie włażeni mi na odciski i zasypywanie ulotkami... zachowują się tak jakby mnie w ogóle nie chciale w puścić na tą giełdę... dzizas... jak mnie jeszcze który zaczepi w przyszłym tygodniu to mu szczele fange w nos... a umiem szczelać fangi.... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 "]Numer nie wazny nie wypada reklamowac sie na grupach. Krzysiek To podaj na PW :) Niedlugo bede robil zakupy komputerowe moze zalapiesz klienta :) Tez wole WGE bo spokojnie mozna wszystko zalatwic. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedNacz Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 ja bede robil zakupy dla firmy... jak masz taniej niz w ACTION to zrobisz obrot ponad 6 kafli... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 I z tego wychodzi że najlepiej robić zakupy w jednym sklepie a jeśli czegoś nie mają to warto pogadać to może sprowadzą (sam tak kiedyś zamawiałem).. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropian Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 witam troche jednak temat goracy :) włsnie na giełde chodzi się bo niby mozna cos utargować przynajmniej kiedyś.. co do cenników przecież one obowiazują w sklepie przynajmniej wiekszość A teraz kolejna ciekawostka Ciągle jestem takze przed wyborem obudowy..i o dziwo była chiefteca :) 420zł ja sie pytam czy moge za dopłata wymienic zasilacz na lepszy ....a sprzedawca eee chyba nie ja nie wiem pewnie tylko w sklepie grrr. co do cen to niektóre maja tansze np hpc 360 302 DF zasilacz 255zł no chyba ze gdzies jest taniej Co do WGE to swego czasu kupowałem DXR3 cos nie działało i musze powiedziec ze załationy zostalem elegancko (byly swieta inwentaryzacja a jednak wymienili mi sprzet :) ) Niestety jakoś nie zauważyłem aby był tam ogromny wybór towaru...choc dawno nie byłem Robert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 Ja z gielda nie mam problemow. Nigdy jeszcze nie kupilem nic wadliwego. Ale ostatnio zdecydowalem sie kupic pamieci w sklepie TRIO (zrobie <span style="color:red;">[ciach!]</span>om antyreklame). Okazalo sie ze sa jebniete. Zapozyczyli na czas wymiany inne. I cos sie obawiam ze nie odzyskam juz swoich Infineonow. Jutro jade zrobic im burdel. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 23 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2003 jak ja bylem wczoraj na WGK to znowu sie polalem dla odmiany, szukalem jakiegos ladnego 1700 0309 zasilanego 1.5, polowa nie wiedziala co to "tydzien produkcji" itd a druga polowa twierdzila ze 1700 slabo sie kreca :!: , lol normalnie, a jeden nie chcial mi nawet proca pokazc bo sie chyba bal ze zwine buahahhaha (akurat nie mialem mojej skorki i dresikow nalozonych wiec nie wiem o co mu chodzilo :) ), a prawda jest taka ze na WGK pchaja totalna masowke (czytaj: ecsy i inne szajsy) i ciezko jest znalezc porzadny sprzet (np. epoxy traktowane sa po macoszemu), a jedni kolesie powiedzieli ze samego proca mi nie sprzedadza "bo szef powiedzial ze one sie niezle kreca i moga mi sprzedac tylko z plyta" <- to zycze im udanego handlowania jedyny plus WGK to to ze to co jest to jest taniej tylko niezle sie trzeba nalazic WGE to tez niezly lol jest, 3 tyg temu chcialem copper shima pod tbreda, zlazilem wszystkie pawilony i wiekszosc nawet zwykch csow nie miala a co dopiero mowic o tych pod tbredy, a koles z Semiconu twirdzil nawet ze ten stary to wlasnie ten nowy, to juz bylo buehehhe, 4max spoznial sie z paczka (dla odmiany) wiec poszedlem do Pccoolera bo podobno mieli, pokazuja mi "nowego copper shima" i mowia ze bedzie pasowal, ja mowie ze swietnie ale ze nie jest wystarczajaco waski z 1 strony i ze pokryje mi mi mostki, odp :"kolega sprawdzal na tbredach, wszystko jest ok", zakladam w domu i oczywscie pokryl mi mostki..., nakleilem kawalek tasmy klejacej i jest git ale ta fachowosc..., no comments... smaug: mam nadzieje ze nie jestes z zajebistej firmy Endor bo oni mnie porazaja swoja fachowoscia (pytanie roku 1 z fachowcow od nich: to sa maxtory z 8mb cache?) aha i ciekawostke: na WGK ten pan co sprzedawal ram na styropianie z bagaznika zmienil fure dla niepoznaki, juz nie sprzedaje z poloneza tylko z jakiegos rupiecia z niemiec, ale brudny styropian zostal ten sam :D , rotfl moj apel do sprzedawcow: przestancie handlowac sprzetem jakby to byly buraki bo sami sie do nich upodabniacie :evil: , howgh ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Hehe, najlepsza gielda to ta w Katowicach kolo Spodka. Chcialem kupic Volcano 7 i znalazlem 1 szt (slownie jedna sztuke). Nawet sie nie moglem potargowac bo koles wiedzial, ze on jako jedyny to ma. A inni nawet nie wiedzieli jak ten cooler wyglada i o czym mowie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
auperon Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 No pieknie a ja myslalem ze tylko w Łodzi gielda zeszla na psy a jak tak sobie czytam to na Miedzianej to gielda wypas jest - goscie wiedza co to tydzien produkcji, jaki stepping, jest gosciu co ma wszystko od TT i Zalmana nawet w tym tygodniu byl klient ze Skierniewic z kilkoma Epoxami 8RDA/8RDA+, MSI i Soltki na NForce juz sa od paru tygodni - zyc nie umierac :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ropian Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 witam no po poscie Holmana to chyba sobie odpuszcze WGE Ale ból mam nadal... Mozna sie zdenerwowac człowiek chce kase wydać i nic nie moze kupic ehh no i ciągle mam problem z wyborem gdzie mam dokonac zakupu (oczywiscie nie chodzi o to abym przepłacał kilka stów) chce mieć epoxa 8rda+ na giełdzie były 2 stoiska 570zł (albo 8rga) pamiec samsung 2 ddr256/333 dobrej serii 1700XP juihb 0309 chieftec z wyjsciem usb zasilacz hpc 360 302 df(napewno sam zasilacz jakbym znalazł jakąś fajną obudowę bez zasilacza) z tym jest najwiekszy problem Z reguły ludzie się pytaja co kupic bo nie wiedzą co lepsze :)_ a ja to chce mieć i nie mam :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rod Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 1700XP juihb 0309 .. byly ale boxowe ja akurat kupilem 1700XP juihb 0308 1.5 v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
=L@win@h= Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Ja z gielda nie mam problemow. Nigdy jeszcze nie kupilem nic wadliwego. Ale ostatnio zdecydowalem sie kupic pamieci w sklepie TRIO (zrobie <font color="#FF0000">[ciach!]</font> antyreklame). Okazalo sie ze sa jebniete. Zapozyczyli na czas wymiany inne. I cos sie obawiam ze nie odzyskam juz swoich Infineonow. Jutro jade zrobic im burdel. tak?????? rob tym $@#$@#$ antyreklame..... Ja im chcialem wysadzic ten #$!#$ sklep w powietrze !!! Tak mnie wqrwili ze myslalem ze... a zreszta..... stary topic... http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=10429&start=0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endor Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Jestem jednym ze specjalistów z firmy Endor. Holman napisał, że sprzedawca nie wiedzial o dyskach Maxtor z cache 8 mb, jest to jak najbardziej możliwe ponieważ od 2002.10.01 nie interesujemy się nowościami firmy Maxtor i Seagate ( 1 roczna gwarancja, nie kupujemy ich więc i nie sprzedajemy ). Dyski Maxtor wprowadziłem ponownie do cennika gdy zaistniała możliwośc zakupienia dodatkowego roku gwarancji, tak więc od ok. 6 tygodni można kupić dyski Maxtor w firmie Endor i już wiemy, że są modele z 8 mb cache. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Smaug] Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Holman nie nie jestem z Endora. Mam u siebie A 1,7 JIUHB 0308 zasilane 1,5 volta dzis sprawdzalem na titanie 5 i Solteku na NF2 wykrecilem go na 2.2 Ghz bez smarowania (hre hre bo idzie do sprzedarzy). Cena 300 niestety legal i nie moge taniej. Krzysiek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 24 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2003 Niestety prawda jest taka że wiekszość sprzedających nie ma bladego pojęcia o oferowanym towarze poza tym co zobaczyli na pudełku/fakturze jak im dostarczano. Niestety trafić na sprzedawcę który będzie potrafił udzielić rzetelnej odpowiedzi na zadane pytanie jest ciężko - chociaż trafiają się sklepy gdzie można ją uzyskać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rod Opublikowano 25 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2003 "]Holman nie nie jestem z Endora. Mam u siebie A 1,7 JIUHB 0308 zasilane 1,5 volta dzis sprawdzalem na titanie 5 i Solteku na NF2 wykrecilem go na 2.2 Ghz bez smarowania (hre hre bo idzie do sprzedarzy). Cena 300 niestety legal i nie moge taniej. Krzysiek Ten sam egzemplaz na WGK w te sobote kupilem za 260 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...