Misquamaqus Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Grzesko...wylaczyles w biosie E1 ?. Wedlog mnie ten wynik jest zanizony przez procesor. Pokaz wynik cpu z marka06. Poustawiaj w biosie na sztywno dla tych much 5.5.5.15 i 2.2 v 1066 mhz. Najlepiej ocnij procka do 4.0 ghz jak sie uda. Dzielnik pamieci na 333/800 i fsb na 444 mhz. Vcc cpu na 1.35v. Powinienes wyciagnac cos kolo 17 500 markow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 serwis MSI jest boski :| wysłałem MOBO msi p45neo3 odesłali mi po mieś :| msi p43 neo3 :| napisałem do sklepu co jest a Ci że to jest to samo P45 i P43 mysle sobie dobrzy są :| i że to porducent zadecydował. a wiec jakoś do MSI zaufania nie mam za bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Bzdura, sklep Cię zrobił w balona a nie serwis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 @Grzesko a ze tak zapytam wylaczyles Vsync w sterach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesko Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 To może ten Smark co go zainstalowałeś jest uwalony bo to dziwne ,a jak w grach czy śmigają ??Narazie sprawdzałem na NFS:Undercover i podobna sytulacja...... na full detalach 1900x1200 skacze pomiedzy +/- 30/40 klatek Przeinstaluje smarka ale wątpie.... bo w grach to samo...... Grzesko...wylaczyles w biosie E1 ?.Troche nie w temacie.... w ktorym miejscu w biosie to jest i za co odpowiada ? Wedlog mnie ten wynik jest zanizony przez procesor. Pokaz wynik cpu z marka06Wystawiam screeny z biosu z 3dm06...... sam juz nie wiem co z tym fantem zrobic. Poustawiaj w biosie na sztywno dla tych much 5.5.5.15 i 2.2 v 1066 mhz.To już ustawiłem na sztywno... Zauważyłem jeszcze jedną dziwną sprawe, w Everest mam strasznie dziwne odzyty w testach..... Wcześniej miałem mobo Gigabyte na P31 i E4500 wykręconego na 3.3ghz, i do tego Geile 800 które chodziły na 873mhz i odczyty były..: odczyt z pamięci - 6788 zapis do pamięci - 5282 Memory copy - 5717 czas oczekiwania pamięci - 75,4 cpu Queen - 14538 Teraz na aktułalnym sprzęcie: odczyt z pamięci - 4630 zapis do pamięci - 4337 Memory copy - 4515 czas oczekiwania pamięci - 102.2 cpu Queen - 7873 Nie wydaje mi się żeby to były normalne wyniki.... Już mnie krew zalewa !! @Grzesko a ze tak zapytam wylaczyles Vsync w sterach? Vsync czyli Vertical Sync, ustawiłem w sterownikach na sztywno na wyłączone :-( Physx tez wyłączyłem w Control Panel i LIPA ! Tu sa linki do screenu jakie mam ustawienia w sterach. 1 Screen 2 Screen 3 Screen HELP :-> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesuss Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 CYTAT Grzesko...wylaczyles w biosie E1 ?. Troche nie w temacie.... w ktorym miejscu w biosie to jest i za co odpowiada ? Masz tą opcje w pierwszym screenie z biosu który tu wrzuciłeś C1E support to jest opcja od oszczędzania energii, obniża mnożnik i napięcie gdy procesor nie robi nic bardziej wymagającego, ale bardzo wątpie żeby to miało wpływ na twój słaby wynik, możesz dać na disable ale raczej to nic nie da. A może ta płyta ma problemy z tymi mushkinami? puść mem testa zobacz czy błędów nie ma żadnych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin5611 Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Grzesko a czy GTX przypadkiem ci sie nie przegrzewa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mezusj Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 Grzesko Faktycznie coś masz nie tak bo wyniki w Evereście są kiepściutkie , myślę że to problem z płytą , raczej proc to nie, miałem taki i w Evereście było dużo lepiej, mam teraz E8600 wszystko ustawione na AUTO Odczyt 6353 Zapis 6952 Copy 6795 Oczekiwanie 82 CPU Qween 13840 3Dsmark 06 13085 oczywiście grafa GTX280 Asus bez kręcenia Moim zdaniem to powinieneś zapuścić jakiś bench który testuje samą grafę ale jak jest coś nie tak z obsługą pamięci i proca przez płytę to chyba nie wiele da Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misquamaqus Opublikowano 19 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2008 (edytowane) Grzesko ....pokaz chociarz jeden screen z everesta np. odczyt pamieci. Chodzi mi o to, zeby zobaczyc jak jest ustawiony cpu i pamieci. Masz zbyt malo jak na 8400 na stoku. Poza tym w 3d marku 06 wynik cpu jest zenujacy. Jak pisalem sprobuj ocnac procesor na 4.0 ghz. 8400 lubi byc wyzej niz ma oryginalnie. Tak to przynajmniej u mnie wyglada. Pokaz everesta tak jak u mnie na screenie. Wersja ever. to 4.60.1550. Reszta: zapis- 9455 memory copy- 9377 oczekiwanie- 55.8 cpu queen- 17022 Marka nie pokaze bo mam karte na pci :lol2:, ale gdzies na forum pokazalem moj wynik z karta gtx 260 oc.....17 500 markow 06. Jak mozesz to zrob test w benchmarku unigine sanctuary 0.4: http://unigine.com/download/files/Unigine_Sanctuary-2.1.msi Ja uzyskalem 4612 punktow majac amd 6000 i gtx 260. Ten benchmark praktycznie testuje sama grafike. Test zrob na defaultowych ustawieniach bencha a vsync w sterownikach oraz aa wylacz. EDIT:...Grzesko czy pamieci pracuja w dual chanel czy w singlu ?. Bo cos mi sie zdaje, ze w singlu..... Edytowane 19 Grudnia 2008 przez UGH--ZAN III Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 (edytowane) EVR to duża firma i maja nie lada sprzęt sam u nich naprawiałem płytę główną i laptopa gdy poszło zwarcie i wyparowało gniazdo zasilania naprawiają karty graficzne w laptopach i nie tylko , a z odpowiedzią jest tak że na pewno nie jesteś sam i może ktoś z kim rozmawiałeś zapomniał najlepiej wysłać do nich . A tak w ogóle to wejdź sobie na ich stronę i tam wszystkiego się dowiesz Duza firma? Dywagowalbym . Dwa pietra w starym bodajze "ruchowskim" budynku. Zobacz jaki maja w serwisach glownych , vide MSI Bielany Wroclawskie , albo ESM Logistic z ramienia Gigabyte , tez we Wroclawiu. Edytowane 25 Czerwca 2009 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Grzesko Faktycznie coś masz nie tak bo wyniki w Evereście są kiepściutkie , myślę że to problem z płytą , raczej proc to nie, miałem taki i w Evereście było dużo lepiej, mam teraz E8600 wszystko ustawione na AUTO Odczyt 6353 Zapis 6952 Copy 6795 Oczekiwanie 82 CPU Qween 13840 3Dsmark 06 13085 oczywiście grafa GTX280 Asus bez kręcenia Moim zdaniem to powinieneś zapuścić jakiś bench który testuje samą grafę ale jak jest coś nie tak z obsługą pamięci i proca przez płytę to chyba nie wiele da O_o i Tobie sie wydaje że masz dobre wyniki? masz pewnie ram z FSB namieszany bo odczyty są strasznie lipne... u mnie przy 940MHz 5-4-4-12 jest odczyt ponad 10k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mezusj Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 Jak się nie czyta tego co ktoś pisze tylko wymądrza to tak jest dlatego jeszcze raz napiszę że wszystko mam na auto bo taka mam ochotę a i tak mam dużo leprze wyniki od Grzesko , a oto głównie teraz chodzi aby koledze pomóc a ty jak chcesz sobie porównywać to proponuje abyś ustawił wszystko na auto a potem pochwal się wynikami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 Narazie sprawdzałem na NFS:Undercover i podobna sytulacja...... na full detalach 1900x1200 skacze pomiedzy +/- 30/40 klatek Akurat ta gra jest totalnie skopana i ona z natury kiepskawo chodzi. Co do wyniku w 3dmarku to zmiana ustawien na wyzsze i brak wplywu na wynik to jedynie co przychodzi do glowy do vsync ale mowisz ze wylaczyles to. Wynik w Ewerescie nie ma wiekszego znaczenia, ja mam podobne, no moze nieco wieksze, a na swojej karcie (670@1444@1225)wyciagam w 3dmarku 06 1.1.0 cos kolo 15800. Sprawdz moze w rivatuner jakie takty ma karta podczas 3dmarka. Moze pracuje z obnizonymi zegarami. Jesli jest ok to mozesz jednak miec cos namieszane w biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPEEDY2005 Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 A może ktoś chce sprzedać jakiegoś GeForca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 A moze od tego jest dzial "KUPIE"??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Ja mogę mieć niedługo bo poważnie rozważam zakup konsoli. Jak coś to ogłoszenie na giełdzie się pojawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mezusj Opublikowano 27 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2008 Nie, od tego jest dział SPRZEDAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piet Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 (edytowane) Pierwsze wrażenia z nowego GTX 260 55nm, pogorszyli nieco chłodzenie, oc ciut lepsze. Edytowane 28 Grudnia 2008 przez Piet Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 28 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2008 Czyli nic ciekawego :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2009 Witam! Chciałbym Was zapytać czy przy moim konfigu (jak myślicie?) warto będzie zmienić proca na tego nowego phenoma2- chodzi mi o skalowanie karty procesorem. Tzn, warto na pewno, pytanie czy odczuję ogólną poprawę wydajności komputera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Ja juz nie mam sily... To, ze karta cwierka to nic... Komp sie wylacza po czym wlacza jak VSYNCA mam wylaczonego a gierca w menu ma duuuzo klatek (kilkaset). Dzieje sie tak z CRYSISEM, FAR CRYem 2, GTR EVOLUTION. Ale ja nie chce grac z VSYNCem :F Problem rozwiazuje wlasnie wlaczenie synchronizacji. Mial ktos podobna sytuacje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2009 Ja tak miałem ale na starym GF 6800 ;) dawno temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesko Opublikowano 5 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2009 Witam, Przepraszam Panowie że tak długo byłem offline, wyjechałem na czas świąt i nowego roku do rodziny, wróciłem wczoraj :-/ Co do sprzętu....... Z R O B I O N E :-> Problem był śmieszny (przynajmniej z tego tak wychodzi) podpiołem kable zasilające karty graficznej na odwrót niż wcześniej, i wszystko zaczeło działać jak powinno. Zasilacz ma 2 wyjscia dla GPU czerwone i zielone. Ja początkowo podpiołem pod czerwone, i było jak było, po podpięciu do zielonych, po kłopocie. Troche to dla mnie dziwne..... że aż takie to miało znaczenie :-/ Człowiek uczy się na błedach. Wszystkie odczyty w Everest itp. w normie :-) 3DM06 - 14950 - Default 3DM06 - 16973 - O/C 3.0@3.6Ghz W miare wolnego czasu posprawdzam na wyższych taktowaniach CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Wie ktoś coś o jakiś obniżkach 280'ek? http://www.overclockers.co.uk/showproduct....(ALF8100065386) :blink: Czy to jakaś zorganizowana akcja czy odosobniony przypadek? :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luqasss Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Wow co to takie tanie :/ a ja wczoraj 1500zł wyłożyłem na Gigabyta ... lol ... ciekawe ile by zawołali za przesyłkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 Wie ktoś coś o jakiś obniżkach 280'ek? http://www.overclockers.co.uk/showproduct....(ALF8100065386) :blink: Czy to jakaś zorganizowana akcja czy odosobniony przypadek? :wink: pzdr cena bez vatu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 6 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2009 No i co, że bez vatu? Z vatem cena poniżej czyli 229, a z przesyłką (next day) niecałe 240 :D Przesyłka do PL to chyba jak dobrze pamiętam 35 plus vat :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 to praktycznie wychodzi na jedno jakby <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> np palita 280 w pronoxie za 1200zł albo gigashita za 1250zł ;) właśnie się zastanawiam nad zmianą czy wogle ma sens przesiadka z 8800gt na gtx 280. pewnie musiałbym sobie kupić nowy zasilacz myśle o bequite 850W żeby było od razu w miarę przyszłościowo, doradźcie coś :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 (edytowane) to praktycznie wychodzi na jedno jakby <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> np palita 280 w pronoxie za 1200zł albo gigashita za 1250zł ;) właśnie się zastanawiam nad zmianą czy wogle ma sens przesiadka z 8800gt na gtx 280. pewnie musiałbym sobie kupić nowy zasilacz myśle o bequite 850W żeby było od razu w miarę przyszłościowo, doradźcie coś :) również swego czasu miałem 8800GT , najpierw zmieniłem na Radeona HD4870 - już stwierdziłem że zamiana miała sens (zasilacz wtedy 450W) , po jakimś czasie w ręce wpadł GTX280 . Wszystko zależy od tego czy grasz/jak dużo/ w jakie gry/ i ogólnie pytanie czy "jest mi taka karta potrzebna" . Edytowane 7 Stycznia 2009 przez hyper_2002 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2009 również swego czasu miałem 8800GT , najpierw zmieniłem na Radeona HD4870 - już stwierdziłem że zamiana miała sens (zasilacz wtedy 450W) , po jakimś czasie w ręce wpadł GTX280 . Wszystko zależy od tego czy grasz/jak dużo/ w jakie gry/ i ogólnie pytanie czy "jest mi taka karta potrzebna" . zamówiłem hehehe, zobaczymy jakie będzie "przyśpieszenie"... a tak na marginesie to gram na tyle ile czas mi pozwala czyli raczej nie za dużo, ale chęć posiadania czegoś nowego w kompie jest silniejsza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...