Artuxx Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Zaraz po starcie na wyswietlaczu FF nie zapala sie nawet power led wiatraki ruszaja dyski tez a potem cisza tylko na monitorze info OVERRIDE SYNC ERROR.Juz probowalem uruchamiac bez pamieci bez grafy itd itd a tu cisza.KTOS TAK MIAL???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 czy sa tez rozne rewizje epoxa 8rda3I jeli tak to ktora najlepiej kupic czy wersja I ma takie same rgulacje napiec jak wersja + ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 "]dzieki za odpowiedz. niezmiernie sie ciesze ze oznacza to Fszystko Fporzadku ''FF'' oznacza Fucking Fine lub Fucking Fucked :twisted: ... u mnie do tej pory jest zawsze F... Fine 8) :wink: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Zaraz po starcie na wyswietlaczu FF nie zapala sie nawet power led wiatraki ruszaja dyski tez a potem cisza tylko na monitorze info OVERRIDE SYNC ERROR.Juz probowalem uruchamiac bez pamieci bez grafy itd itd a tu cisza.KTOS TAK MIAL???? Tu jest mój post - miałem podobną awarię (padnięty BIOS). Reklamuj! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 a jak z tymi napieciami w wersji 8rda3I - czy sa takie jak w wersji 8rda3+? Po czym w epoxach rozpoznac ktora to rev. i czy dla 8da3I sa takie same rev. jak dla 8rda+? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Mam pytanko. Mam obsadzone dwa banki (1;2) na Epoxiku, czyli magistrala 128-bit, ale jak odpale AIDE32 to wskazuje ona szerokosc magistrali 64-bitowy(a). Dodam ze przy starcie mam wyrazny komunikat "Dual Channel Enable" Czy to sie mnozy x2? Czy jest cos nie tak? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GibONik Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 Ja mam taki sam problem i nikt mi nie chce pomóc :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Mam pytanko. Mam obsadzone dwa banki (1;2) na Epoxiku, czyli magistrala 128-bit, ale jak odpale AIDE32 to wskazuje ona szerokosc magistrali 64-bitowy(a). Dodam ze przy starcie mam wyrazny komunikat "Dual Channel Enable" Czy to sie mnozy x2? Czy jest cos nie tak? :? Mi też wszystkie programy pokazują 64bit ale nie zwracam na to uwagi - pewnie tak ma być. Ważne, że CPU-Z ma dobrą detekcję trybu Single/Dual. Sprawdzałem specjalnie i zawsze bezbłędnie wykrywa tryb w jakim pracują kości pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 co wy sie tak martwicei ta aida?? przeciez to jest gownianay program; on nawet mnoznika dobrze nie wykrywa... sisoft sandra jest o niebo lepsza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Dlaczego CPU-Z 1.21 cały czas uparcie pokazuje na procku 1.616V-1.632V? W BIOSie zmieniam "V" w zakresie 1V w góre i w dół, a w CPU-Z jest ciagle to zamo napiecie. Czy na Athlonie - B0 trzeba robic jakiego V-moda do wiekszych napiec - np. pow. 1.7V? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Z tym świeceniem Lanu to chyba normalna sprawa. W końcu płytka chyba ma Wake On Lan? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Czy komus na Epox'ie 8rda+ rev 2.1 udalo sie nastawic 1.9V??? czekam na wpisy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Z tym świeceniem Lanu to chyba normalna sprawa. W końcu płytka chyba ma Wake On Lan? ;) Gdzie się w BIOSie "Wake On Lan" wyłacza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Z tym świeceniem Lanu to chyba normalna sprawa. W końcu płytka chyba ma Wake On Lan? ;) Gdzie się w BIOSie "Wake On Lan" wyłacza? od czego masz ksiazeczke? bez przesady :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Czy komus na Epox'ie 8rda+ rev 2.1 udalo sie nastawic 1.9V??? czekam na wpisy nie krzycz tak. ja na 2.1 ustawialem i 2.2 i nie bylo problemu. na swoim rda 1.1 tez jechalem na 2.2 i tez NP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Z tym świeceniem Lanu to chyba normalna sprawa. W końcu płytka chyba ma Wake On Lan? ;) Gdzie się w BIOSie "Wake On Lan" wyłacza? od czego masz ksiazeczke? bez przesady :evil: Wszytko fajnie tylko w dokumentacji jest jak wyłaczyc LANa zupelnie, a ja chce tylko wyłaczyć opcje "Wake On Lan" - jesli to wogole mozeliwe (chce sie pozbyc tych swiatelek w stanie spoczynku) Jak wiesz jak to zrobic, to prosze o info. Mozesz chyba napisac jedno zdanie? Czy ktos wie jak sie tego pozbyc? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Czy komus na Epox'ie 8rda+ rev 2.1 udalo sie nastawic 1.9V??? czekam na wpisy nie krzycz tak. ja na 2.1 ustawialem i 2.2 i nie bylo problemu. na swoim rda 1.1 tez jechalem na 2.2 i tez NP na jakim procku? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 a jaki mam w podpisie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 to ja nie wiem co jest z moja plyta :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Panowie ,mam 8RDA+ od ponad 6 miechów , przez ostatnie 5 miesięcy mój zestawik chodził jak w podpisie , najbardziej cieszyło mnie dość zadowalające FSB 216 MHz bez żądnych VModów , niestety od ponad miesiąca mój TwinMosek nie hcce wytrzymać wiecej niż FSB 204 MHz a wszytko po tym jak go wsadziłęm na parę godzin testów do płyty mojego kolesia , wszystko robiłem z należytą uwagą ! ! Do tego wszystkiego od około 2 miesiecy używam wyższego napięcia na CPU , kiedys miałem Full Stable na VCore 1.625 obecnie 1.675 FSB 204x11 2253MHz jak by mało było kłopotów to od czasu podniesienia napięcia VCore MOFSETY grzeją sie aż zaczynają parzyć :( Moje pytanie brzmi : Czy ktoś z Was spotkał sie z podobnym problemem ,aby pamiątka po wsadzeniu do drugiego kompa i kilku godzinnym uzywaniu straciła na jakosći/wydajności ???? Wygląda na to że mój Epoxik się chyba zestarzał ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Ja mam zupełnie inny problem: na dzień dobry chodziłem na fsb=220. Aby nie katować Bartona zmniejszyłem do 217 i było wszystko bardzo dobrze przez kilka miesięcy. Po jakimś czasie zaczął mi się restartować komputer: mam wrażenie, że pierwszy siada HDD - ale to tylko wrażenie. Zmniejszyłem fsb do 207 i jest wszystko O.K. Co jest grane? Mostek północny? Chłodzenie jest oryginalne: radiator + wentyl EPOXa. Pamiątki? Ale przecież się wygrzały! Zasiłka to kilku miesięczny Fortron od Hadysza 300W. napięcia spoko chociaż Vcore spada chwilami poniżej 1,6V (dokładnie 1,58V). Generalnie oscyluje między 1,616 a 1,632. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 To mamy całkiem podobne problemy , Ja nawet dołozyłem drugą zasiłkę ,właśnie testuje kompa od 2 dni , troche pomogło ale z ostrym kręceniem karty nie daje rady a dodam że posiadam GByte Radeona 9600 Pro który powinien chodzić spoko na 490-700 niestety GPU choć zimne max co wytrzymuje to 460 MHz ,pewniakiem mój Epox coś chrzani z napięciami , Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Panowie, co daje podniesienie napiecia na mostku północnym? Jest wiekszy stab., lepszy overclocking, czemu to ma pomóc? :? Mam proca 1700+ (B0) podkręconego na 2310MHz (10.5x220), ale stabilnie jest dopiero przy 1.9V, czy aby nie za wysokie to napięcie? Mam zalmana 7000A-Cu i jak troszke (ok 2h) pogram to temp. w Epoxowym USDMie jest na poziomie 54 st. (Zalman na 5V). Jest git, czy sie moge obawiac? :wink: Jak wysoko mozna podnosic napiecie na Hynixach, bez zakladania dodatkowych radiatorow. Pociagna na 2.9V bez "chłodziwa"? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 12 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2004 Panowie, co daje podniesienie napiecia na mostku północnym? Jest wiekszy stab., lepszy overclocking, czemu to ma pomóc? :? Mam proca 1700+ (B0) podkręconego na 2310MHz (10.5x220), ale stabilnie jest dopiero przy 1.9V, czy aby nie za wysokie to napięcie? Mam zalmana 7000A-Cu i jak troszke (ok 2h) pogram to temp. w Epoxowym USDMie jest na poziomie 54 st. (Zalman na 5V). Jest git, czy sie moge obawiac? :wink: Jak wysoko mozna podnosic napiecie na Hynixach, bez zakladania dodatkowych radiatorow. Pociagna na 2.9V bez "chłodziwa"? :? mozesz przestac zasmiecac ten topic?? z tymi pytaniami to tu: http://forum.purepc.pl/viewforum.php?f=23 i tu: http://forum.purepc.pl/search.php Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Mam epoxika jak w podpisie 1.1 i zastanawiam sie czy jest sens robienia na nim VDD ??? Jakie sa szanse na wyciagniecie 240-250 ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Dołączam się do pytania jak kolega powyżej (zakładając że RAM'y też poszłyby wyżej (przy ustawieniu 80% mogą zrobić spoko 200mhz dla ramów)). :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Przecież to Bezsens ,żeby ustawiać ramy Asynchronicznie Sprawdź sobie wydajność :) Power znaczy sie największą wydajnosć osiągasz na ustawieniach CPU FSB / RAM 1/1 albo 100% jak kto woli inaczej synchronicznie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 MNIE RAM NIE TRZYMA PROCEK RACZEJ TEZ NIE :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Przecież to Bezsens ,żeby ustawiać ramy Asynchronicznie Sprawdź sobie wydajność :) Power znaczy sie największą wydajnosć osiągasz na ustawieniach CPU FSB / RAM 1/1 albo 100% jak kto woli inaczej synchronicznie Dla mnie najważniejsze jest FSB! A ramy poszłyby max na 200mhz synchro, więc nawet pod względem wydajności lepiej jest asynchronicznie 225Mhz. Tzn. tak myślę, nie zdążyłem tego jeszcze sprawdzić ;) Ale zysk 25Mhz x2 na chipsecie i FSB to dużo...no chyba że się mylę. :? Hmm No dobra, sprawdzę to. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ishrn Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 sorry, jesli bylo USDM pokazuje mi 0 obrotow coolerka, kiedy schodzi on ponizej 1100, na szczescie Speedfan mierzy dobrze, czyli wina tego programiku ktos spotkal sie z takim czyms? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...