CoDiZan Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Sluchajcie prosze o pomoc mam 8RDA3I i nie moge w zaden sposob uruchomic audio. niemam orginalnego cd od mobo ale sciagnolem stery z http://www.epox.nl/english/index.htm i po odpaleniu winampy wyskakuje komunikat DirectSound output v.2.2.8 error BadDirectSoudn driver Z gory dziekuje za pomoc A tak pozatym to mam na niej Antka 1700+ A0 ;( ale puscilem go na 8.5*212 i lat jak szalony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Panowie, co daje podniesienie napiecia na mostku północnym? Jest wiekszy stab., lepszy overclocking, czemu to ma pomóc? :? Mam proca 1700+ (B0) podkręconego na 2310MHz (10.5x220), ale stabilnie jest dopiero przy 1.9V, czy aby nie za wysokie to napięcie? Mam zalmana 7000A-Cu i jak troszke (ok 2h) pogram to temp. w Epoxowym USDMie jest na poziomie 54 st. (Zalman na 5V). Jest git, czy sie moge obawiac? :wink: Jak wysoko mozna podnosic napiecie na Hynixach, bez zakladania dodatkowych radiatorow. Pociagna na 2.9V bez "chłodziwa"? :? mozesz przestac zasmiecac ten topic?? z tymi pytaniami to tu: http://forum.purepc.pl/viewforum.php?f=23 i tu:http://forum.purepc.pl/search.php ZLUZUJ MEN! Pytam konkretnie o w/w rzeczy w odniesieniu do Epoxa, bo nie zawsze to wszystko ma sie tak samo na roznych płytach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 co oznacza opcja w biosie odoscie ustawienia ramów: BY SPD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 co oznacza opcja w biosie odoscie ustawienia ramów: BY SPDoznacza to, ze pamieci maja ustawienia timingow i czestotliwosci takie jak zaprogramowal im producent. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 co oznacza opcja w biosie odoscie ustawienia ramów: BY SPD Odczyt danych z RAMu: ustawia wg. tego odczytu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Panowie, co daje podniesienie napiecia na mostku północnym? Jest wiekszy stab., lepszy overclocking, czemu to ma pomóc? :? Mam proca 1700+ (B0) podkręconego na 2310MHz (10.5x220), ale stabilnie jest dopiero przy 1.9V, czy aby nie za wysokie to napięcie? Mam zalmana 7000A-Cu i jak troszke (ok 2h) pogram to temp. w Epoxowym USDMie jest na poziomie 54 st. (Zalman na 5V). Jest git, czy sie moge obawiac? :wink: Jak wysoko mozna podnosic napiecie na Hynixach, bez zakladania dodatkowych radiatorow. Pociagna na 2.9V bez "chłodziwa"? :? mozesz przestac zasmiecac ten topic?? z tymi pytaniami to tu: http://forum.purepc.pl/viewforum.php?f=23 i tu:http://forum.purepc.pl/search.php ZLUZUJ MEN! Pytam konkretnie o w/w rzeczy w odniesieniu do Epoxa, bo nie zawsze to wszystko ma sie tak samo na roznych płytach. tak k.urwa pociagna :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 soltys wyluzuj troche, bo zgrywasz masta, ktorym nie jestes. poza tym twoje odzywki do innych userow sa chamskie i ordynarne. minimum kultury. poprstu zachowuj sie byle jak, ale siue zachowuj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 soltys wyluzuj troche, bo zgrywasz masta, ktorym nie jestes. poza tym twoje odzywki do innych userow sa chamskie i ordynarne. minimum kultury. poprstu zachowuj sie byle jak, ale siue zachowuj. Dokładnie, dzieki Niemiec. Jescze troche, a ten topic bedzie najbardziej chamski na całym forum. :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 nowy bios do epox 8RDA+ datowany 02/03/2004 (8RDA4203.bin) już jest :!: (leak) :wink: http://webpages.charter.net/zoom314a/ :!: use at your own risk :twisted: zmiany: 1.Change AGP Aperture Size default 128M. 2.Disable Power On By Mouse Left/Right function. 3.Slove EM4000L/EF520M (GF4 MX4000/GF FX5200) AGP card S3 resume fail in Windows XP. pozdrawiam :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 nowy bios do epox 8RDA+ datowany 02/03/2004 (8RDA4203.bin) już jest :!: (leak) :wink: http://webpages.charter.net/zoom314a/ :!: use at your own risk :twisted: zmiany: 1.Change AGP Aperture Size default 128M. 2.Disable Power On By Mouse Left/Right function. 3.Slove EM4000L/EF520M (GF4 MX4000/GF FX5200) AGP card S3 resume fail in Windows XP. pozdrawiam :P na stronie EpoXa nie ma jeszcze tego biosu więc narazie nieryzykuje. a pozatym nie mam problemów z moim epoxem i po co mi aktualizacja? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 nowy bios do epox 8RDA+ datowany 02/03/2004 (8RDA4203.bin) już jest :!: (leak) :wink: http://webpages.charter.net/zoom314a/ :!: use at your own risk :twisted: zmiany: 1.Change AGP Aperture Size default 128M. 2.Disable Power On By Mouse Left/Right function. 3.Slove EM4000L/EF520M (GF4 MX4000/GF FX5200) AGP card S3 resume fail in Windows XP. pozdrawiam :P BTW Watcher, zobacz tutaj. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 soltys uwazaj na slownictwo i wyluzuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Dokładnie, dzieki Niemiec. Jescze troche, a ten topic bedzie najbardziej chamski na całym forum. :evil:bedzie napewno jednym z bardziej zasmieconych i to dzieki takim ludziom jak ty; przestan wkoncu plakac i rusz dupsko i poszukaj sobie odpowiedzi na swoje pytania!! jak nie znajdziesz po godzinie szukania na forum, to uzyj google.pl; jak tam nie znajdziesz to dopiero pytaj; pytania ktore zadales byly poruszane na tym forum n razy i naprawde nie widze sensu poruszania tego po raz n+1; jak bedziesz mial konkretne pytania co do tej plyty (a nie w stylu: czy taka temperatura nie jest za wysokaa, czy to napiecie nie jest za wysokie, czy to trzeba dodatkowo chlodzic) to wtedy je zadaj; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 BTW Watcher, zobacz tutaj. :wink: sorka musiałem przeozyć :D znalazlem przez www.filemirrors.com Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 A ja wczoraj zassałem RDA34204: dla 8rda3/8rda3i/8rdae/8rdaei datowany 04 luty. Jest już kolejny: RDA34212, próbuję go zassać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Od wczoraj jeżdżę na tym biosie [z 2.12.2004] - nie ma żadnych zmian, po prostu ten bios jest oficjalny a poprzedni był BETA i miała buga - po włączeniu FireWire w biosie wywlało na diodzie LED 70 anie FF - teraz jest już OK :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 mecza tak mecza to biedne RDA+ a dla mijego biednejszego RDA od kwartalu nic nie ma a mogli by dac bo fsb200 stabilne mi sie marzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrAg Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Postanowilem sie pobawic moim epoxem 8rda+ rev 1.1 , zawsze mialem ustawione pamieci na 215 cl2 bo wiecej nie chcialo w dualu , pare dni temu doszedlem do 225 cl2,5 (2-3-11) musze powiedziec ze jest wydajniej . Zastanawiam sie nad Hynixami i cl2 i mam pytanie do soltysa - gdzie dokladnie je qpiles ??? jak na rev1.1 to chyba niezly wynik ?? - jak myslicie . Pozdrawiam zflashowalem nowego biosa 4212 - narazie bezproblemowo ale nic szczegolnego nie zauwazylem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 Dokładnie, dzieki Niemiec. Jescze troche, a ten topic bedzie najbardziej chamski na całym forum. :evil: bedzie napewno jednym z bardziej zasmieconych i to dzieki takim ludziom jak ty; przestan wkoncu plakac i rusz dupsko i poszukaj sobie odpowiedzi na swoje pytania!! jak nie znajdziesz po godzinie szukania na forum, to uzyj google.pl; jak tam nie znajdziesz to dopiero pytaj; pytania ktore zadales byly poruszane na tym forum n razy i naprawde nie widze sensu poruszania tego po raz n+1; jak bedziesz mial konkretne pytania co do tej plyty (a nie w stylu: czy taka temperatura nie jest za wysokaa, czy to napiecie nie jest za wysokie, czy to trzeba dodatkowo chlodzic) to wtedy je zadaj;Pytania dotyczyły konkretnie Epoxa, temp. uzyskiwanch na Epoxie i wszytkich innych rzeczy o ktore pytałem zwiazanych tylko i wyłacznie z Epoxem. P.S. Przestań go zaśmiecać zbednymi uwagami... Pozdro i bez odbioru! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 A ja wczoraj zassałem RDA34204: dla 8rda3/8rda3i/8rdae/8rdaei datowany 04 luty. Jest już kolejny: RDA34212, próbuję go zassać. U mnie ten bios przynajmniej raz dziennie zalicza zwieche. Wracam do starszego! ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 15 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2004 A ja wczoraj zassałem RDA34204: dla 8rda3/8rda3i/8rdae/8rdaei datowany 04 luty. Jest już kolejny: RDA34212, próbuję go zassać. Tego nie testowałem. A skąd wziąłeś taki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Wgrałem biosik z 12.02.2004 i nic... ani Mhz'a więcej :evil: Ściągnąłem go tym Magic Bios'em. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soltys Opublikowano 16 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2004 Postanowilem sie pobawic moim epoxem 8rda+ rev 1.1 , zawsze mialem ustawione pamieci na 215 cl2 bo wiecej nie chcialo w dualu , pare dni temu doszedlem do 225 cl2,5 (2-3-11) musze powiedziec ze jest wydajniej . Zastanawiam sie nad Hynixami i cl2 i mam pytanie do soltysa - gdzie dokladnie je qpiles ??? jak na rev1.1 to chyba niezly wynik ?? - jak myslicie . Pozdrawiam zflashowalem nowego biosa 4212 - narazie bezproblemowo ale nic szczegolnego nie zauwazylem http://www.allegro.pl/show_item.php?item=21331938 u tego goscia... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Witam - dawno mnie tu nie bylo - a tu widze nie dosc ze ostre klotnie to nowy BIOS :) Dobrze wiedziec, ale nie jestem zainteresowany bo mi wszystko dziala i nie chce nic zmieniac :) Niech ktos mi tylko powie czemu ta plytka nie obluguje mnoznikoof wiekszych niz 12.5... Dlaczego ja o tym nie wiedzialem:))) A moze nowy BIOS rozwiazuje problem - sprawdzal ktos?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 18 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2004 Wgrałem biosik z 12.02.2004 i nic... ani Mhz'a więcej :evil: Ściągnąłem go tym Magic Bios'em. Ten szajsowaty MagicFlash ani razu mi nic nie ściągnął! :evil: A na Epoxie nic nie znalazlem z tą datą! :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 zavader => plyta ma mnoznik do 12.5 z powodu obslugi mnoznika a pomoca 4 bitow. nawet najnowszy bios Ci nei pomoze, jedynei drut-mod. mnie tez boli mnoznik do 12.5 :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 UWAGA PYTANIE Czy wasze 8rda+ dobrze wspolpracuja z urzadzeniami korzystajacymi z portu drukarki LPT1 ???? Ja niewiem jak ustawic ten cholerny port. POdlaczam kamrke Logitecha to uzycie procesora w granicach 70%, jak uzwam innegpo programu to nawey 100% i komputer przestaje reagowac na polecenia. Tak samo podczas drukowania lub skanowania, komputer jakb sie wieszal na jakis czas... Na MSI KT7266Pro wszystko smiga bezproblemowo a tu taka bieda... Jak ktos wie jak mam ustawic w biosie ten port to prosze o pomoc bo ja juz dostaje nerwicy :] Pozdrowka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Wgrałem biosik z 12.02.2004 i nic... ani Mhz'a więcej :evil: Ściągnąłem go tym Magic Bios'em. Ten szajsowaty MagicFlash ani razu mi nic nie ściągnął! :evil: A na Epoxie nic nie znalazlem z tą datą! :( Ja go zassałem poprzez BETA Magic Bios Utility. Niestety do stabilnej pracy compa muszę podnośić napięcie na CPU o 0,025V-0,05V. Wiele osób zgłasza podobny problem, zatem dziś chyba powrót do starszej sprawdzonej wersji :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenx Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 ja aktualizowałem bios przez Magic Bios poszła jak po maśle.O/C w normie, system stabilny. LPT 1 wspołpracuje b.dobrze 0 problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 19 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2004 Moze mi ktos doradzi , mam problem z moim soundblasterem 64 , do jakiego pci bym go nie wlozyl to zawsze wyskakuje wykrzyknik dla port gier dla creative ( brak dostepnych zasobow kod 12) wszystkie porty i usb oraz dound mam wylaczony w biosie Co sie dzieje u kumpla wlozylem i spoko bez zadnych wykrzyknikow w menadzerze urzadzen , tlko ze on ma mobo na kt133A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...