PelzaK Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 GLS raczej tak, dostałem zapewnienie, że dostanę w piątek paczkę...ale w który piątek? :lol: :D co za brednie, od kiedy to w pracy dozwolona jest taka samowolka? jakbym miał strzelać takie fochy to pewnie nigdy bym już nie pracował... bo zawsze coś się znajdzie, a to brak wolnego, trzeba dłużej zostawać, szef ma fochy itp itdpojawia się pytanie, czy to szef jest dla pracowników czy pracownicy dla szefa :). zostać dłużej raz czy dwa, ok, ale ciągle... Jesli umowa tego nie uwzględniała no to sory. Dasz się robić w balona to wyssają z Ciebie wszystko. Kolega z pracy np, wychodzi o 16, bo odbiera dzieci z przedszkola. I nie ma takiej siły, nie ważne czy się wali coś, on wychodzi o 16 i nie ma gadania :) I tak powinno być. Trzeba jasno określić zasady współpracy. Jak nieraz ludzie pracują a im pracodawca kasy nie wypłaca, a Ci dalej chodzą do pracy.. ja bym dał 2 tygodnie tolerancji a potem krótka piłka. Nie ma pieniędzy, nie idę do pracy. A nie jak niektórzy, 3 miesiące chodzą do pracy i nie dostają wypłaty dobra ale miało być o długim łikendzie :D. Wiecie może czy autostrada A4 z wrocka na zachód zapchana jurto? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franky Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Powtarzam pytanie :oops:tak trudno było zadzwonic ? czy szkoda 30 groszy na telefon? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Jakie 30groszy? Akurat mam taka sytuacje że mam całe 2zł na koncie, a może ktoś wie czy pracują czy nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 A ja dziś dostałem paczkę wysłaną we wtorek. Normalnie szacuken dla paczkonoszy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Potwierdziły się słowa wypowiedziane wcześniej, GLS zabawkę przywiózł ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karoopl Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 A ja dziś dostałem paczkę wysłaną we wtorek. Normalnie szacuken dla paczkonoszy ;] A ja nie dostalem paczki wyslanej we wtorek, niefart... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Dzwoniłem do nich nawet nie mają moich paczek ze środy o_O dziś święto więc też nic z tego bo tak bym podjechał 50km do centrali odebrać paczki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 he,,, u mnie zorganizowali sobie pod domem jakiś wyścig rowerowy,, cąły dzień w tę i z powrotem sygnały i 20 rowerów,, co za kicha ;p poskarżę się jeszcze na pogodę,, nic skuteczniej nie rozwala majówki jak 10*c w cieniu i instant deszcz od rana ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 (edytowane) A ja byłem w miniony czwartek w kinie i klamki nie pocałowałem :P . Swoją drogą niech mi ktoś wyjaśni różnice między kasjerem/sprzątaczem w kinie i np. w sklepie... Edytowane 4 Maja 2008 przez und3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Kino nie jest placówką handlowa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Po pierwsze w kinie mogę kupić masę różnych rzeczy (napoje, jedzenie), a po drugie pytałem o różnicę z punktu widzenia pracownika - w czym kasjer w sklepie jest lepszy od kasjera w kinie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Z punktu widzenia pracownika róznica jest taka ze kino nie jest placówką handlową a tym samym pracownika nie dotyczy Zakaz pracy w placówkach handlowych w dni świąteczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 No czyli poza kwestiami formalnymi nie ma różnicy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 To mi wytłumacz w czym pracownik kina z Arkadii, które było zamknięte (tam chyba nie ma bocznego wyjścia?) jest lepszy od pracownika kina w którym byłeś, jedna wielka paranoja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Akurat do kina w Arkadii bocznego wejścia być nie może, ze względu na jego lokalizację (a w każdym razie nie widziałem, żeby dało się tam wejść inaczej niż ze środka galerii) - musieliby całą galerię otworzyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Akurat do kina w Arkadii bocznego wejścia być nie może, ze względu na jego lokalizację (a w każdym razie nie widziałem, żeby dało się tam wejść inaczej niż ze środka galerii) - musieliby całą galerię otworzyć.Czyli tak jak przewidywałem i w tamtym kinie mieli wolne a w tym, w którym ty byłeś (nie wiem jakim) musieli pracować, to dopiero świetne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Multikino, Galaxy (Szczecin) - tam też kino jest na najwyższym piętrze galerii, ale jest do niego osobna winda, z wejściem "z ulicy". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Czyli tak jak przewidywałem i w tamtym kinie mieli wolne a w tym, w którym ty byłeś (nie wiem jakim) musieli pracować, to dopiero świetne...I w czym masz problem? W tym ze jakies kino postanowiło wszystkim dac wolne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
und3r Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Coś mi się wydaję, że decyzja owego kina była spowodowana brakiem oddzielnego wejścia do galerii ;) . No chyba, że wszystkie CC były nieczynne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Coś mi się wydaję, że decyzja owego kina była spowodowana brakiem oddzielnego wejścia do galerii ;) . No chyba, że wszystkie CC były nieczynne.Tego nie wiem, ale właśnie do tego piałem, że to raczej nie była decyzja kina... No i ktoś kto pracuje w kinie X miał wolne, a w kinie Y już nie, a przecież główny argument zwolenników wolnego w święta, to "żeby ludzie mogli odpocząć" wić ten który pracuje w kinie w Arkadii odpoczywa, a ten który pracuje w kinie gdzieś tam już nie :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Ale to dobrze że kino było otwarte. Imho wszystkim nie dogodzisz. Niestety niektórzy muszą pracować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Tego nie wiem, ale właśnie do tego piałem, że to raczej nie była decyzja kina... No i ktoś kto pracuje w kinie X miał wolne, a w kinie Y już nie, a przecież główny argument zwolenników wolnego w święta, to "żeby ludzie mogli odpocząć" wić ten który pracuje w kinie w Arkadii odpoczywa, a ten który pracuje w kinie gdzieś tam już nie :xNie ma co marudzić bo u nas i tak jest mało ograniczeń na otwieranie sklepów (zwłaszcza dużych) w dni wolne od pracy w stosunku do krajów wysoko rozwiniętych UE. Kina to coś innego bo ich działanie w takie dni ma największy sens. Ciesz się że duże sklepy mogą być otwarte w sobotę skoro tak lubisz w wolne dni robić zakupy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...