wolfi Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 (edytowane) Chcialem ja kupic juz okolo 2 miesiace temu, jednak wiekszosc sklepow, ktore maja ja w swojej ofercie, niestety nie posiadaja jej na stanie lub nie potrafily jej dla mnie sciagnac z hurtowni/od producenta... Udalo sie ja kupic dopiero w malym sklepiku, ktory zajmuje sie skladaniem systemow HTPC/LanParty. Kilka browarow i czas na skladanie wszystkiego do kupy. W srodku obudowy znalazlem jeszcze kilka ciekawych czesci. Prawie wszystko w srodku, ale pojawil sie klopot. Scythe Ninja zawadza o nagrywarke. W lape dremel i tniemy radiator. Wyszlo slicznie, jeszcze trzeba bylo pozaginac heat pipy... Wszystko slicznie pasuje ;) Odpalenie budy by sprawdzic czy wszystko do obecnego etapu ok+sprawdzenie ekranu. By nie paprac paluchami ekranu lub tez by ciskac dokladniej, bo ekran wyciaga 1920x1200, z boku ekranu znajduje sie taki oto aluminiowy rysik. Jeszcze fotka nowego Tagana BZ-900, bo ladnie swieci ;) I podpiecie dodatkowego modulu chlodzacego karty. Nastepnie 30 minut zabawy w stolarza czyli podmontowanie dodatkowej poleczki do biurka i buda laduje na wlasciwym miejscu. Wszystko dziala jak nalezy, mona wiec otworzyc browara i cieszyc sie finelnym efektem. W dzien. I wieczorkiem. Na koniec jeszcze w ramach ciekawostki: Mikrofalowka: Kominek: Piekarnik: I moje ulubione, akwarium: Edytowane 12 Maja 2008 przez wolfi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xisio Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 hehe znajoma kuchnia.... :) dobrze ze tym razem nie bylo malowania ale ciekawe ile jeszcze projektow w niej powstanie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Święty spamer Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 otwierając ten temat zobaczyłem pierwsze zdjęcie i pomyślałem że kolejna osoba chce się pochwalić kupnem jakiejś budy ale jak oglądałem następne zdjęcia dochodzę do wniosku że ta buda jest warta uwagi nie wiem dlaczego ale mi się spodobała. powiedz mi ile coś takiego kosztuje. Jak byś nie napisał że jest kupiona powiedział bym że homemade :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 (edytowane) pierwsze co pomyślałem ze to buda od mikrofalówki :lol: buda fajna :wink: jak rowniez cena 1200$ :blink: Edytowane 12 Maja 2008 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 http://www.cooling.pl/origen-s21t-black,produkt,448536.html No cóż.... 4000 zł za obudowę raczej bym nie dał, ale co kto lubi. Osobiście wolałbym jakiegoś Silverstone i pozostałe ponad 3k na komputer :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Ja bym tego w piwnicy nie postawil przerost formy nad trescia. 2 sprawa ze widac umiejetnosci maualne po tym ... zmasakrowaniu radiatora ... i to dobrego radiatora...Nic ciekawego .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xisio Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 umiejętności maualne po tym ... zmasakrowaniu radiatora ... i to dobrego radiatora.. akurat to ja go dremelowalem :) i wierz mi wyszedł najlepiej na ile można obciąć ninja :) w planach OrigenAE Watercooling Project to dopiero będzie ci serce skręcać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macru Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Hmm... buda fajna nie powiem, cena zabójcza,ale dżentelmeni o pieniądzach nie dyskutują;) Ale imho taka świetna obudowa a postawiona gdzieś pod biurkiem;/ Zaraz pod tym jakieś szpetne kable? I nawet miejsca pod biurkiem na nogi nie ma.... 3 monitory w takim małym pokoiku? Taka buda nadaje się tylko do salonu, razem z wyrafinowanym sprzętem hifi... Imho ZDECYDOWANY przerost formy(?) nad treścią (?)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolfi Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Ja bym tego w piwnicy nie postawil przerost formy nad trescia. 2 sprawa ze widac umiejetnosci maualne po tym ... zmasakrowaniu radiatora ... i to dobrego radiatora...Nic ciekawego .... Fakt, lepiej zamknac wszystko w zwyklej, szarej budzie... Jesli chodzi o radiator to dziala i to jest najwazniejsze, jesli wydaje Ci sie ze urwanie 1/30 powierzchni finow sprawi ze nagle Ninja przestanie dzialac to bardzo sie mylisz... Obecnie w planie jest zakup Panryna 9770 i GF9800GX2, a zaraz po tym podpinam calosc pod WC i wtedy bedziesz mial mozliwosc oceniac moje umiejetnosci manualne... Z reszta po co wkladac WC, po co ladnie ukladac kable, to takze przerost formy nad trescia... Hmm... buda fajna nie powiem, cena zabójcza,ale dżentelmeni o pieniądzach nie dyskutują;) Ale imho taka świetna obudowa a postawiona gdzieś pod biurkiem;/ Zaraz pod tym jakieś szpetne kable? I nawet miejsca pod biurkiem na nogi nie ma.... 3 monitory w takim małym pokoiku? Taka buda nadaje się tylko do salonu, razem z wyrafinowanym sprzętem hifi... Imho ZDECYDOWANY przerost formy(?) nad treścią (?)... Ale w czym problem? Monitor w srodku sluzy do grania i ogladania tv na codzien, miejsca na nogi jest sporo, przed postawieniem origena sprawdzalem jak bedzie sie siedzialo. Na samej gorze widzisz obraz z projektora - tam ida filmy i gry z konsoli, a czesto tez hdtv. Monitor w budzie sluzy do obslugi media portala - jest dotykowy, tam wybieram film, a podczas kiedy film idzie na projektore, na dole widnieja rozmaite informacje na temat odtwarzanego filmu. Caly sprzet w pokoju mozna takze obslugiwac z pilota harmony 1000. Nie zdazylem jeszcze zbudowac domu z ladnym salonem w ktorym origen bedzie sie godnie prezentowac. Swoja droga, wydaje mi sie ze to ja wiem najlepiej ile ekranow w moim pokoju jest dla mnie przydatne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Nie no buda fajna, ale jak masz za dużo kasy to możesz mi taki telewizorek kupić jak masz na ścianie (piękny ^^) » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "" :lol::lol::lol::lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolfi Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 Nie no buda fajna, ale jak masz za dużo kasy to możesz mi taki telewizorek kupić jak masz na ścianie (piękny ^^) » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "" :lol::lol::lol::lol: To nie tv, to obraz z projektora Full HD... Ekran zbudowalem sam z odpowiednio docietych i pomalowanych listewek, w srodku specialna farba pod projektory... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 (edytowane) Nie no buda fajna, ale jak masz za dużo kasy to możesz mi taki telewizorek kupić jak masz na ścianie (piękny ^^) » Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "" :lol::lol::lol::lol: hehe - nigdy nie jest tak, że jest za dużo ... pozazdrościć zaradności :D Bardzo fajna buda moim zdaniem, te 60coś i 27 cali też zacne - dobry gust (możesz pokazać jaką wydajność mają te SSD ?) :D ... można wpaść na jaki filmik :D ? Edytowane 12 Maja 2008 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xisio Opublikowano 12 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2008 (możesz pokazać jaką wydajność mają te SSD ? http://forum.purepc.pl/temat/Modyfikacje/1...arrning/261098/ masz tam test moich na takiej samej plycie dokladnie to samo ma wolf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAR Opublikowano 13 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2008 Spoko projekt, robi wrażenie, gratulacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Bird Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Widać, że lubisz gadżety (ja zresztą też hehe). No i w końcu ktoś, kto rozmieścił swoje głośniki jak trzeba (jak widzę zestawy 7.1 stłoczone koło monitora to mnie skręca) Obudowa bardzo fajna, też będę szukał jakiejś z wyświetlaczem, bo zdecydowanie ułatwia wybieranie plików (=muzyka) przy wyłączonym głównym ekranie czyli u mnie 32' LCD. Daj znać jak działa mechanizm odchylający ekran - czy jest jakaś przeciwwaga dla ekranu, czy nie rusza się w jakichś dziwnych płaszczyznach i czy obudowa musi stać na brzegu półki (=da się odsunąć ekran gdy stoi np. na stole? ciężko wyczuć ze zdjęć). Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawor121 Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Mógł byś podać adres www sklepu gdzie ją kupiłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiquidForce Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Rewelacyjna obudowa! Jeszcze tylko Soldamów nikt nie sprowadził do PL :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 mi się natomiast średnio podoba... jak sam zresztą zauważyłeś... mikrofalówka. W środku taki burdel że bałbym się jakiegoś zwarcia.. zwłaszcza ten radiator niemal dotykający pinów w cdromie. Design budy mi się nie podoba to raz (zbyt kwadratowa, wręcz tendencyjna), ale nie podoba mi się też to że jest kupowana i zbyt wiele się przy niej nie napracowałeś - a ja głównie za to cenię mody i ich autorów :). Tak że jeden głos na nie, żeby sprawiedliwości stało się zadość :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolfi Opublikowano 14 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2008 Mógł byś podać adres www sklepu gdzie ją kupiłeś? 2996596[/snapback] mi się natomiast średnio podoba... jak sam zresztą zauważyłeś... mikrofalówka. W środku taki burdel że bałbym się jakiegoś zwarcia.. zwłaszcza ten radiator niemal dotykający pinów w cdromie. Design budy mi się nie podoba to raz (zbyt kwadratowa, wręcz tendencyjna), ale nie podoba mi się też to że jest kupowana i zbyt wiele się przy niej nie napracowałeś - a ja głównie za to cenię mody i ich autorów :). Tak że jeden głos na nie, żeby sprawiedliwości stało się zadość :) Moim celem nie bylo ukazanie wkladu mojej pracy(napracowalem sie nad skonfigurowaniem calego systemu multimediow w domu i to wystarczy), bo wsadzic sprze do budy potrafi wiele osob... Chcialem zaprezentowac raczej sama obudowe i inny sposob podejscia do PC. To co dzieje sie w srodku jest stanem prejsciowym, niedlugo cala buda bedzie zwodowana, a wszystko w srodku pieknie poukladane. Za mody sie juz nie zabieram, mam na swoim koncie dwa projekty calkowicie zmodyfikowanych obudow+woda, ale taka zabawa zdecydowanie mi sie znudzila i teraz ide w kierunku praktycznosci, prostoty i ciszy. Tan komputer nie sluzy do wszystkiego, sluzy do ogladania filmow HD i seriali, a raz/dwa razy w miesiacu do sprawdzenia czy jakas nowa gra bedzie w stanie mnie wciagnac jak niektore gry jeszcze 2-3 lata tamu... Do internetu i codzienych zajec mam maca, do gier konsole... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 ogólnie jeśli przeznaczenie całego projektu jest media center to cel osiągnięty a burdel w kablach..... kogo to obchodzi....nie widzę okna .... pokrywa nie jest otwarta na co dzień i leży w miejscu w którym nikt by nawet tego okna nie dostrzegł....cena może i wysoka ale zdecydowanie niższa niż w pl....ja tam czekam na wc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 obudowa fajna ale 3000 zł to troche przydużo jak na obudowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGREK! Opublikowano 17 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2008 szakunec zajebsite, jestem pod wrazeniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Fakt, lepiej zamknac wszystko w zwyklej, szarej budzie... Jesli chodzi o radiator to dziala i to jest najwazniejsze, jesli wydaje Ci sie ze urwanie 1/30 powierzchni finow sprawi ze nagle Ninja przestanie dzialac to bardzo sie mylisz... To mnie nie zrozumiałeś. Bedzie dzialal bo jak nie poprzecinałeś heat pipow to jaki porblem .??? 2 sprawa to jak juz sie robi modding to powinno byc troche estetyki, a nie tak jak to tam widac :D. A bude zgadles mam szara z ventylami skreconymi na minimum, bo dla mnie sie liczy Uzytecznosc bardziej liczy niz lans :D. Jak zmodujesz ta bude naprawde to daj znac inaczej to jest lansik ^^. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolfi Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 jak juz sie robi modding to powinno byc troche estetyki, a nie tak jak to tam widac :D. Ale po co? Buda jest zamknieta, wszystko dziala, wiec po co ma byc estetycznie, lansik czy uzytecznosc? A bude zgadles mam szara z ventylami skreconymi na minimum, bo dla mnie sie liczy Uzytecznosc bardziej liczy niz lans :D. Jesli nie rozumiesz idei HTPC to nie zorzumiesz tez jak bardzo potrzebny jest ekran w tej budzie i dlaczego wyglada ona tak, a nie inaczej... Ten komputer ma ostatecznie wyladowac w salonie, a tam Twoja uzyteczna buda ze skreconymi wentylatorami nie ma najmniejszego prawa bytu. Co postawilbys w salonie? TO: CZY TO: Poczytaj o 2999274[/snapback] Jak zmodujesz ta bude naprawde to daj znac inaczej to jest lansik ^^. Mnie wydaje sie ze wrecz odwrotnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 18 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2008 Pozwolę sobie dorzucić 3 grosze... Rozumieć idęe HTPC można na wiele sposób wolfi, bo wcale nie musi to oznaczać kupowania gotowej obudowy za sporą sumkę, co po części udowadniają chyba te moje poniższe wypociny ;-) Nie oznacza to również, że Twoja obudowa mi się nie podoba, wręcz przeciwnie, bo sam mając inne możliwości pewnie poszedłbym w Twoje ślady kupując coś gotowego. A bałagan w środku...no cóż, to chyba trochę świadczy o człowieku...ale i tak tak zwana prowizorka rządzi się własnymi prawami :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość loRdRumek Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Pozwolę sobie dorzucić 3 grosze... Rozumieć idęe HTPC można na wiele sposób wolfi, bo wcale nie musi to oznaczać kupowania gotowej obudowy za sporą sumkę, co po części udowadniają chyba te moje poniższe wypociny ;-) Nie oznacza to również, że Twoja obudowa mi się nie podoba, wręcz przeciwnie, bo sam mając inne możliwości pewnie poszedłbym w Twoje ślady kupując coś gotowego. A bałagan w środku...no cóż, to chyba trochę świadczy o człowieku...ale i tak tak zwana prowizorka rządzi się własnymi prawami :-) NIE CYTUJEMY OBRAZKÓW!!!! Dokładnie, dla mnie HTPC, to poprostu obudowa, która ładnie wkomponowuje się w otoczenie ( SALOOOON) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolfi Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Dokładnie, dla mnie HTPC, to poprostu obudowa, która ładnie wkomponowuje się w otoczenie ( SALOOOON) Ok, a jak bedziesz na niej odtwarzal muzyke/radio bez wlacznia projektora badz tv? Rozwiazanie typu odpalenie projektora/tv, ustawienie playlisty i wylaczenie projektora/tv to nie wchodzi w gre bo to tylko polsrodek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość loRdRumek Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Wiesz, równie dobrze, na takiej obudowie, można zamontować sobie ekranik dotykowy pod lpt ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Wszystko mozna....ale niektórzy chca gotowca i tyle. Nie kazdy ma ochote sie bawic i modowac... temat raczej do prezentacji sie nadaje;) pochwalic sie buda. Jakbym mial kase to bym se taka kupil i tyle. Pozazdroscic projektora;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 19 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2008 Ten ekranik pod lpt to może niekoniecznie, bo roboty by z tym było od groma, ale na allegro za 5 stówek można już coś dotykowego na rgb znaleźć i wkomponować w jakąś kastę, ale to już jest zabawa którą w rzeczy samej nie każdy musi lubić. Poza tym dużo zależy też od potrzeb, bo ja w tej swojej budzie mam pIII/192mb/gf2mx/4gb i jakiegoś marnego SB128, do divixów i zdjeć starcza, a że tylko do tego go używam to i tak zawsze włączam tv, który notabene jest jeszcze kineskopowy :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...