Skocz do zawartości
romek

[artykuł]: Genius Hs-03u - Wstrząsające Brzmienie

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

Do redakcji trafił ciekawy wynalazek. Wytwór firmy Genius, niby niepozorny, a jednak coś w tym jest. Jak to się mówi - diabeł tkwi w szczegółach. Na pierwszy rzut oka: lekko podrasowane słuchawki, jakich dzisiaj wszędzie mnogo, ale gdy tylko nałożymy je na uszy to już wiemy, że to niezwyczajny produkt. Zapraszam do krótkiej recenzji słuchawek z mikrofonem - Genius HS-03U!

Pełna treść publikacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Drobnym mankamentem jest słaba izolacja od otoczenia. Gdy słuchamy czegokolwiek nawet na pół gwizdka, wszystko co słyszymy my, jest wyraźnie słyszalne dla otoczenia, nawet w dość sporej odległości.

Tu konstruktorzy powinni bardziej popracować nad tym problemem. Dobra izolacja od otoczenia daje nam lepszy odsłuch i brak niepokojenia osób siedzących w niedalekiej odległości od nas oglądających lub słuchających czegoś zgoła innego niż my."

taki urok słuchawek otwartych/półotwartych. Gdyby zastosowali zamkniętą strukturę, to może i dźwięk dobiegający do naszych uszu byłby głośniejszy, ale jego jakość by spadła.

ps. nie zmienia to faktu że słuchawki dla gracza powinny posiadać zamkniętą budowę, chociażby dlatego, żeby mikrofon nie powodował przegłosu, a i nie zawsze chcemy żeby ktoś z zewnątrz słyszał to co my.

ps2. nie ma co się szału spodziewać od słuchawek za 80zł :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a więc:

Miałem z nimi styczność, naprawdę ciekawa sprawa. W gierkach - bajeeeer. Ostrzał z lewej czy prawej strony - odpowiednia wibra i dźwięk. Świetny design, chodź słuchawki są stosunkowo "małe". Fajny bajer a zarazem dobry dźwięk pozwalają mi polecać Wam ten fajny produkt :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O, widzę i kolega Yanjo się pokusił o recenzję.

Ależ Kamilu - masz Ty większą łepetynę ode mnie i nie cisnęły Cię one? U mnie pięć na pięć osób badanych powiedziało, że są niewygodne.

Do tego dochodzi sprawa gorąca ich samych. Przez materiał, który dociska do uszu, nasze receptory dźwięku strasznie się pocą - czemu o tym nie napisałeś? No i osobną kwestią jest to, że nie są to nauszniki. W żadnym wypadku, gdyż nie zakrywają Twoich uszu.

Z drugiej strony - próbowałeś moze rozkręcać słuchaweczki? Bo ja się o to pokusiłem, i że tak się wyrażę moja intuicja mnie nie zawiodła - zgadłem co odpowiada za wibracje.

I co do jakości dźwięku - chyba słuchaliśmy osobnych słuchawek, albo słoń, którego zaaferowałeś w tekście jednak na ucho Ci nadepnął :P. Te słuchawki nie grają dobrze, a z właszcza na trybie VibraOff.

Ja nie wiem jak Aerosmith, który jest zespołem komponującym wileoinstrumentowo mógł grać na Twoich uszach przejrzyście. VibraOff to jeden wielki zamęt i brudna woda, a nie jakakolwiek klarowność :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałbym nawiązać do funkcji wibry w tych słuchawkach.

Aktualnie posiadam słuchawki Trust Bass Vibration Headset HS-3100 i one też mają funkcje wibry, znaczy sie sztucznego basu, wibra działa jako pogłębienie basu. To jest dla mnie jedna wielka pomyłka.

Niby fajny bajer, ale na dłuższą metę to człowieka może trafić (u mnie to następowało po około 5 minutach).

Nie wiem jak ta wibra działa w opisywanym modelu, ale generalnie uważam, ze jak ktoś oczekuje lepszego basu to lepiej zainwestować trochę pieniędzy niż wyrzucić je w błoto dla jakiegoś bajeru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

korzystam ze "starszego" brata czyli Genius HS-04U

nie posiadaja wibracji (ktore wg mnie sa raczej niezdrowe jesli sa skierowane bezposrednio na glowe, dobrze ze mozna je wylaczyc)

i sa bardzo dobrze wyciszone - dzwieki nie przedostaja sie na zewnatrz, a do tego ich konstrukcja sprawia, ze uszy sie nie gotuja w gorace dni

cena ? poodobna :)

moze recenzja porownawcza?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tak trochę z innej beczki, czy są słuchawki USB, które za pomocą kabelka USB-miniUSB można by podłączyć do nowej nokii i czy w takim wypadku by działały? Chcę ominąć drogie i energiożerne rozwiązania blueboth

nie wiem czy HS-03U mozna ale HS-04U raczej nie bardzo... instaluja sie w systemie jako osobna karta muzyczna (mam zintegrowanego soundmaxa, x-fi na pci a po podlaczeniu sluchawek pojawilo sie c-media :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi