draak Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Jedno pytanie- dlaczego w zawodach, gdzie na plakacie widniej adnotacja o klasie np A mogę startować samochodem z R3? Różnica w osiągach jest tak znaczna, że nawet AI ustawione na trudny jest niemal dublowane. O co chodzi, to jakiś glitch? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Rysunki to tylko rysunki. Wciśnij przycisk (bodajże X) by wyświetlić prawdziwe ograniczenia wyścigu. Nie zawsze jest ograniczenie dot. klasy auta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Co nie zmienia faktu, że AI dobiera auta pod "rysunki" przez co ściganie się zupełnie nie ma sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Co nie zmienia faktu, że AI dobiera auta pod "rysunki" przez co ściganie się zupełnie nie ma sensu.A kto ci każe brać auto kilka klas wyższe? Ja zawsze biorę samochód z podobnym IW do najlepszego auta w wyścigu (przycisk Y bodajże pokazuje auta przeciwników). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 Ot, taka obserwacja po przegraniu łącznie lekko licząc 60h w FM2 i FM3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 4 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2009 O ile mnie pamięć nie myli w FM2 było tak samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 http://forzamotorsport.net/en-us/_template...il.aspx?id=3059 Jakoś ta lista średnio do mnie przemawia... Samochody w klasie R mogliby odpuścić, bo i tak wszystko to takie same :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Heh, ponoć był jakiś glitch umożliwiający zebranie ogromnych ilości creditsów. Turn 10 daje tym, którzy z tego korzystali szansę na odkupienie win wystawiając bardzo drogie Focusy RS na aukcje. Kto chce uniknąć bana musi wydać kasę, którą zdobył wykorzystując glitcha. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2009 Hmm czy ja wiem czy ta lista taka cienka, faktycznie sa to wszystko bardzo swieze i "gorace" fury: Panamera, Italia, Jag XFR no i S4. Reszty mogloby nie byc, ale i tak 400MSP to cena wporzadku za taki pakiecik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ati Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Przydała by się jakaś Alfunia :) Nie wiem czemu w grze dostępna jest ich taka mała ilość. A nie pogardziłbym 147'ką :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 http://www.game.co.uk//Xbox360/Racing/~r34...imited-Edition/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 7 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Chyba przestane kupować gry w momencie premiery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 http://forzamotorsport.net/en-us/_template...il.aspx?id=3059 Jakoś ta lista średnio do mnie przemawia... Samochody w klasie R mogliby odpuścić, bo i tak wszystko to takie same :mrgreen: Jak to nie przemawia? GT-R, XFR, 458 Italia i nowe S4 ;] Czego chcieć więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Tego GTR'a dopisali chyba jakoś później, bo wczoraj nie było go na liście :blink: No to git, ale i tak poczekam aż wyjdzie następny DLC (najlepiej skośnooki), to wtedy ten stanieje ;> btw, dwie kolekcjonerki już do mnie lecą :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NFS Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 http://marketplace.xbox.com/nl-NL/games/of...00-00004d53084d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Wiadomo mniej więcej kiedy następnego DLC się spodziewać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Kiedyś czytałem w wywiadzie że mają co miesiąc wypuszczać takie DLC, ale obawiam się że się nie będą wyrabiać. A co do tego DLC to naprawdę masakra, same kozackie wozy a większość naprawdę mi brakowało w podstawce Forzy. 458, GTR, Murcielago SV, samochody z LMP1. Każde z tych bryk mogłoby reprezentować oddzielny DLC a pewnie i tak bym kupił :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 No wlasnie ja kupilem i dopiero jak zassalem to zauwazylem, ze GT-R sie pojawil, a tego mi chyba najbardziej brakowalo w "podstawce". Fajny zestawik, oby wiecej takich prezentow ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 (edytowane) Próbowałem pobawić się trybem wieloekranowym. Faktycznie jest lepiej, np. w takim Maserati GranTurismo widać przynajmniej zegary :lol2: ale jest jeden poważny problem. To coś wiesza mi konsolę średnio co drugi wyścig. Olałem wróciłem do zwykłego FOV-a :P Druga sprawa, autami RWD klasy R3+ nie potrafię jeździć ;-) No może nie nie potrafię, ale nie sprawia mi to przyjemności. Normalnie gram z wszystkim na off (linie też off, ale skrzynia ręczna bez sprzęgła :P), poziom średni, autami z podobnym IW co przeciwnicy (bez szaleństw typu auto 2 klasy wyżej, staram się nie mieć najszybszego auta w stawce) i gra się świetnie na kierownicy. Do czasu wyścigów R3+ ;] Wtedy wrzucam "TCS on" co by się nie irytować. PS Hot Holidays Car Pack kupiony ~~ Moje pierwsze kupione DLC :rolleyes: PS2 Działa już ranking na stronach www forzy: http://www.forzamotorsport.net/en-us/game/...rds/default.htm Edytowane 8 Grudnia 2009 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 (edytowane) Wiadomo mniej więcej kiedy następnego DLC się spodziewać? 12 stycznia ma wyjść kolejne DLC. Edytowane 9 Grudnia 2009 przez honor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Próbowałem pobawić się trybem wieloekranowym. Faktycznie jest lepiej, np. w takim Maserati GranTurismo widać przynajmniej zegary :lol2: ale jest jeden poważny problem. To coś wiesza mi konsolę średnio co drugi wyścig. Olałem wróciłem do zwykłego FOV-a :P To masz sporego pecha. Ja gram na zmienionym FOV (bodajże 60st) od pierwszego wyścigu (z braku czasu aktualnie kończę dopiero 4 sezon) i konsola nie zawiesiła się ani razu. A dlaczego pecha? Bo na standardowym FOV widok z kokpitu jest dramatycznie słaby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Czy ktos moze wytlumaczyc taka zagadke. Co jakis czas, gdy koncze wyscig i sprawdzam Leaderboards to pokazuje mi sie cos takiego, ze osoby z lepszymi czasami maja nizsza pozycje na liscie. W wiekszosci przypadkow jednak jest "normalnie" czyli najlepszy czas to automatycznie wyzsza pozycja, bez wzgledu na to kto jakich asyst uzywa. Wie ktos czemu sie tak dzieje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 maSTHa212 W skrócie: jeśli używałeś rewinda, uderzyłeś w coś, wyjechałeś poza tor, itd to twój czas jest oznaczony jako uncertified i autoamtycznie jesteś niżej w rankingu od ludzi jeżdżących czysto. Zauważ, że jak zaczynasz okrążenie to koło twojego czasu (prawy górny róg ekranu) nie ma żadnej ikonki, ale jeśli tylko zrobisz coś nieprzepisowego (np. wyjedziesz za tor) to pojawia się ikonka wykrzyknika w takim trójkącie. Oznacza to, że czas tego kółka zostanie uznany jako uncertified. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Warto jednak zaznaczyć, że nawet jeśli kończący sektor poprzedniego okrążenia przejedzie się czysto (brak rewinda, uderzeń, opuszczeń toru) oraz nie jedzie się w tunelu powietrznym za innym autem to i tak ta ikonka wykrzyknika się czasem (zupełnie bez powodu?) zapala. Szczególnie widoczne jest to na Nordschleife i z tego co czytałem na forach nie jestem odosobniony w tej obserwacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Warto jednak zaznaczyć, że nawet jeśli kończący sektor poprzedniego okrążenia przejedzie się czysto (brak rewinda, uderzeń, opuszczeń toru) oraz nie jedzie się w tunelu powietrznym za innym autem to i tak ta ikonka wykrzyknika się czasem (zupełnie bez powodu?) zapala. Szczególnie widoczne jest to na Nordschleife i z tego co czytałem na forach nie jestem odosobniony w tej obserwacji.Możliwe, że jeśli ostatnią sekcję zakrętów przed prostą start/meta przejedziesz nieczysto (co da ci lepszą prędkość na prostej startowej) to wykrzyknik dalej będzie widoczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 To byłoby oczywiste ;) Ale przecież wyraźnie piszę o czystym ostatnim sektorze (więc nie tylko sekcji kilku zakrętów bezpośrednio przed prostą start/finish), zdarza się to nawet na krótszych, niż zielone piekło, torach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 Faktycznie ;-) No to nie wiem, może jakiś bug czy coś :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2009 (edytowane) Pisałem o tym jakiś czas temu w tym temacie - wykrzyknik się dostaje za błąd nawet kilka zakrętów przed rozpocząciem nowego, za jechanie przed jakimś kierowcą czy wyprzedzanie (czyste), za dublowanie, a czasami zawsze od początku okrążenia (na Le Mans nie jechałem ani raz bez wykrzyknika). Edytowane 9 Grudnia 2009 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 (edytowane) czy ma byc jakis pack z murcielago lp670-4 sv i gallardo lp560-4? Edytowane 10 Grudnia 2009 przez Tha.Doggfather Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 10 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2009 Murcielago masz w Hot Holidays, ale jesli masz na mysli, ze oba to raczej nie (musieliby drugi raz wsadzic ten sam samochod do DLC = not gonna happen). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...