twistet Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Jak dla mnie dubbing w d2 był zawodowy i nie mam się do czego przyczepić, tym bardziej, że w sumie w tej grze nie chodzi chyba o ładne słówka :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość G.r.a.h.a.m.o.w.ski Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Nie chce zaczynac OFFtopa gdyz moderzy czuwaja ale mimo wszystko smiem twierdzic ze dubbing zabija okolo 80% produkcji. EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alCatraz Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 (edytowane) Jak dla mnie dubbing w d2 był zawodowy i nie mam się do czego przyczepić, tym bardziej, że w sumie w tej grze nie chodzi chyba o ładne słówka :D Dubbing IMO rzeczywiście dawał radę w D2 (CDProjekt w tamtych czasach był gwarancją dobrej lokalizacji). Jeśli jednak chciało się pohandlować z innymi graczami to wersja PL odpadała mocno to utrudniała. Edytowane 9 Kwietnia 2012 przez alCatraz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Akurat Diablo 2 bylo jedno z najlepiej przetlumaczonych gier w naszym jezyku JEsli utrzymaja poziom w czesci trzeciej - to smialo bedzie mozna Instalatora PL - ladowac :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 (edytowane) Tu nie chodzi o jakość tłumaczenia (bo była ona dobra), ale o problemy jakie stanowi pl<->eng w multiplayerze i handlu. Przykład z nieba wzięty:poradnik radzi brać 'deathgrasp sword' do walki przeciw demonom, a ty mając polską wersje nie masz pojęcia czy to jest 'koncerz śmierci' czy też 'miecz-półtoraręczny śmierci', suffixy i prefixy i nazwy unikalne tylko potem to wszystko komplikują. Edytowane 9 Kwietnia 2012 przez Thomas 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siriand Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Tu nie chodzi o jakość tłumaczenia (bo była ona dobra), ale o problemy jakie stanowi pl<->eng w multiplayerze i handlu. Przykład z nieba wzięty:poradnik radzi brać 'deathgrasp sword' do walki przeciw demonom, a ty mając polską wersje nie masz pojęcia czy to jest 'koncerz śmierci' czy też 'miecz-półtoraręczny śmierci', suffixy i prefixy i nazwy unikalne tylko potem to wszystko komplikują. Szło się nauczyć w D2 to pójdzie i w D3, a jak ktoś posiada dobrą znajomość języka i grał dużo w necie to te prefixy i suffixy nie sprawią mu problemu :) A poza tym, handlować można też z polakami, prawda? Powinna być opcja instalacji obu i uruchamiania tej która w danym momencie nam potrzebna, ale to raczej nie wypali - praktycznie w żadnej grze nie ma takiego wyboru:/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 W wielu grach na Steam można wachlować językami. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2012 w d3 można każdego klienta odpalić z każdym kluczem tak samo z każdej wersji można grać na każdym serwerze (tylko będą tam inne konta, odzielny dom aukcyjny) d3 nie jest "region locked", czy jak np. sc2, potrzeba dodakowy klucz żeby grać na amerykańskim serwerze (chociaż każdy klucz powala zainstalować grę w dowolnej wersji językowej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skus Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Tu nie chodzi o jakość tłumaczenia (bo była ona dobra), ale o problemy jakie stanowi pl<->eng w multiplayerze i handlu. Przykład z nieba wzięty:poradnik radzi brać 'deathgrasp sword' do walki przeciw demonom, a ty mając polską wersje nie masz pojęcia czy to jest 'koncerz śmierci' czy też 'miecz-półtoraręczny śmierci', suffixy i prefixy i nazwy unikalne tylko potem to wszystko komplikują. nie sądzę, żeby był to problem, jak tylko zastosują patent z wow'a, ctrl+lpp i każdy widzi ten przedmiot w swoim języku ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 To jest problem, bo jak czytasz jakieś portale/fora tam nie ma tłumaczenia. Inna sprawa gdy rozmawiasz z kimś i mówicie o skillach, buildach, to nie jest tłumaczone. No i komunikacja nie ogranicza się do tych śmiesznych malutkich chatów, ale też do irca i forum. Jeżeli ktoś gra sobie sam, przechodzi grę to nie ma problemu, ale w komunikacji z ludźmi używającymi angielskiej wersji to spora bariera. Zresztą w rozmowie o przedmiotach, nie zawsze posiadamy dany przedmiot, żeby podać linka w rozmowie do jego statystyk, i wtedy nie jesteśmy w stanie się dogadać, bez googlowania i szukania nazw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Nie ma się co spinać i tak większość handlu będzie się odbywać za pomocą AH, a tak poza tym, to nie liczyłbym na to, żeby np. Niemcy czy Hiszpanie grali na wersjach angielskich, bo oni tam dubbingują wszystko co się da :P W d2 nie miałem problemu z handlowaniem z innymi graczami, a grałem na polskiej wersji :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 (edytowane) No ja miałem spore problemy z Polakami w d2, którzy nie ogarniali nic poza wersją PL, jeszcze w dodatku w tym ich śmiesznym slangu. Inna sprawa że cały wybór ogranicza się do ściągnięcia odpowiedniego klienta, a nie do tego jaką wersję kupujemy. Zawsze można mieć dodatkowo klienta GB, i wchodzić przed niego. Do przejścia solo granie na ruskiej wersji powinno być całkiem zabawnym przeżyciem np. filmik w pl wersji Edytowane 10 Kwietnia 2012 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2012 strasznie patetycznie to brzmi po polsku. Raz mozna sobie przejsc sluchajac rodzimego jezyka ale to tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryndza Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Gdzie opłaca się zamówić preordera w wersji PL? Chodzi o wersję standardową, najlepiej key + box. Ewentualnie może być sam box. Znalazłem coś takiego - czy ten sklep jest ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 go2arena jest ok, ja nigdy nie miałem z nimi problemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skus Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Właśnie zamówiłem na go2arena sam klucz oraz umówiłem się na 3-y godzinną betę na sobotę za pośrednictwem ich live chatu. Pełen profesjonalizm także zachęcam do kupowania u nich ;) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuy_zgred Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Co do języka gry: W becie wyskakuje błąd, ale pewnie w ostatecznej wersji będzie można zmieniać język bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 (edytowane) Blizzard już wie ze wydanie d3 "bylo" hitem i zaczyna wypuszczac pamietniki z produkcji http://www.youtube.com/watch?v=dYe_eNG5Cz0 urzekl mnie pierwszy komentarz;) Edytowane 11 Kwietnia 2012 przez ZlyDzien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fearless Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Witam. Chciał bym przetestować diabolo numer trzy zanim zamowie preorder'a. Ma ktoś może wolny kluczyk bądź moze udostępnić swoje beta konto na pare dni? Niestety mimo że juz daawno zgłosiłem się do udziału w beta testach, nie dostałem kluczyka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZipQ Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Polecam sprawdzenie tego tematu: Wanna try out the d3 beta? TP oferuje darmowy test bety na 2 (czy tam 3) godziny, tylko wcześniej się trzeba zapisać do kolejki na jego kanale irc. Sam testowałem i mogę szczerze polecić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Po przesiadce na ssd i zmianie os na winde 7 64bit (wcześniej xp), 0 laga w grze. Nie wiem tylko czy to zasługa samego ssd, czy systemu też (lepsza optymalizacja). Gra oczywiście ładuje się znacznie szybciej, z menu do gry jakieś 2s, ale najlepsze że już nie ma tych nieszczęsnych doczytów podczas używania skilli, no i w ogóle w czasie biegania po mapie, chodzi gładko jak powinno. Czuć różnice miałem z 40h wbite na lagującej wersji to wiem co mówię :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Szkoda ze polityka blizzarda pod wzgledem promocji d3 jest tak slaba. Dlaczego nadal masa ludzi zainteresowanych gra nie moze jej przetestowac. Staram sie o klucz od kilku mcy i moge sobie jedynie ogladac filmiki na yt. Jak na cene ktora sobie zycza za fulla to powinni sie bardziej postarac. Zaraz ktos wyskoczy ze to pewniak i gra na dlugie lata. Moze i tak ale nie dla mnie, leje na mp i mam zamiar katowac singla. Troche glupio wydac w ciemno >150zl. Planuja moze jakas open bete? wiadomo cos na ten temat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZipQ Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 (edytowane) Nie planują otwartej bety (o ile dobrze pamiętam to bash pisał o tym że gra jest tak blisko wydania że takie coś nie wchodzi w grę). Co do stwierdzenie faktu czy to "demo" (beta), jest wystarczająca do zakupu gry - nie. Sam pograłem z jakichś 10h i gdyby ta gra miała w tytule coś innego niż "Diablo" to na pewno bym jej nie kupił. Jest dokładnie tak jak każdy mówi - beta jest bardzo krótka i za szybko się nudzi, a grę zamówiłem (w EK) tylko dlatego że poprzedniczka jest moją ulubioną i liczę że później (czyli poziom hell-inferno) będzie chociaż w połowie wciągająca jak D2. Edytowane 12 Kwietnia 2012 przez ZipQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekin Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 @Carson Jak chcesz to daj mi znać na PM, udostępniam jedną ze swoich bet, więc jeśli chcesz to dam Ci namiary na konto i będziesz mógł przetestować co i jak, np. od teraz do poniedziałku or smth. Po patchu 16 konto stoi gołe i wesołe ;) Tutaj jestem anonimowy, ale na diablo3.net.pl wypowiadam się w miarę często (pod innym nickiem), tam też na forum udostępniałem betę jakiś czas temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Szkoda ze polityka blizzarda pod wzgledem promocji d3 jest tak slaba. Dlaczego nadal masa ludzi zainteresowanych gra nie moze jej przetestowac. Staram sie o klucz od kilku mcy i moge sobie jedynie ogladac filmiki na yt. Jak na cene ktora sobie zycza za fulla to powinni sie bardziej postarac. Zaraz ktos wyskoczy ze to pewniak i gra na dlugie lata. Moze i tak ale nie dla mnie, leje na mp i mam zamiar katowac singla. Troche glupio wydac w ciemno >150zl. Planuja moze jakas open bete? wiadomo cos na ten temat? Bo od testowania będzie demo. Co to w ogóle za pomysł, że beta która z zasady ma pełno bugów miałaby reprezentować finalną wersję... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vauno Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Bo od testowania będzie demo. Demo ktore jeżeli wyjdzie, to długo po premierze gry, jeżeli wogóle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZipQ Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2012 Demo ktore jeżeli wyjdzie, to długo po premierze gry, jeżeli wogóle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 wyslali 275tys zaproszen do bety :) 275,000 Diablo III Beta Invites - Forums - Diablo III - ciekawe czy Europa cos dostanie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 w ogole to byla juz ta fala zaproszen dla europy? jakos mi umknelo, pamietam ze tylko US, US i US :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZipQ Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Jedna była na pewno, a to czy więcej to wątpie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...