Uzurpator Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 jeszcze w pudełku jest dość uperdliwa w instalacji (trzeba ją wstawić przed wsadzeniem płyty) zaślepka do atx na te nietypowe łącza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 chyba nie plyta ma 12,5x200=2,5GHz a to odpowiada pewnie jakiemus AXP 3200+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JarekG Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Znalazl ktos ta plyte w Krakowie? Patrzylem w intaxie, pcprojekcie, bicie i nic :cry: a jestem nia bardzo zainteresowany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 to ja jeszcze wypowiem sie w sprawie tych zylek i dyskow. ata33-66 - 40zylek ata100-133 - 80zylek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 wreszcie ktos mnie poparl 3 osoby sie pomylily co do przyporka wiec jesli jaizm ma racje to moge was olac :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Ja chcialbym sie dowiedziec jak jest z regulacja mnoznika w biosie, jaki zakres itd.. ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 to ja jeszcze wypowiem sie w sprawie tych zylek i dyskow. ata33-66 - 40zylek ata100-133 - 80zylek zle mowisz,to juz zostalo ustalone ja zaczynalem od pio4 wiec te etapy mam juz za soba a do Abita dostalem kabel 80 zyl ,a kontroler mam 66 jak sie upierasz to podlacz swoj dysk przez kabel 40 zyl a zobaczysz ze w tabelce bedziesz mial udma 33 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 5 - 12,5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Wiecie co ?? zaczynam sie przekonywac do SIS'a i ECS'a - jeszcze mam troche dylemat czy epoxa 8RDA (bez +) brac , czy tego ECS'a za ECS'em przemawia cena i wydajnosc , lecz ogolnie firma plasuje na rynek LOW END pytanie GDZIE WE WROCKU TEGO ECS'A DOSTANE ??????!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 przyznaje sie do bledu: "Ultra ATA/66 requires a special 40-pin, 80-conductor cable that reduces noise bleed-over and improves signal integrity by providing 40 additional ground lines between each of the standard 40-pin ATA signal lines and ground lines." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 wiecie ze czytnik kart podobne do tych dodawanych do ECS-a kosztuja na allegro okolo 100 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=12134022 jesli ktos ma zamiar kupic aparat cyfrowy lub odtwarzacz MP3 to jest stowke do przodu a jesli okaze sie ze te czytniki dzialaja takze z innymi plytami to mozna zredukowac koszt zakupu tej plyty o 1/3 coraz bardziej lubie ECS-a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 b3t0n, a moze byl bys pionierem i zakupil MSI na SIS746FX? http://www.msi.com.tw/program/products/mai...4&MODEL=MS-6717 i zdal relacje jak to smiga. cena taka sama jak ECS:) ta plytka MSI tez mnie interesuje, wlasnie nakrecam na nia kumpla, moze sie skusi:)hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 b3t0n, a moze byl bys pionierem i zakupil MSI na SIS746FX? http://www.msi.com.tw/program/products/mai...4&MODEL=MS-6717 i zdal relacje jak to smiga. cena taka sama jak ECS:) Niezupelnie taka sama MSI jest o 70 zl drozsza i nie dodaja czytnika kart Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 a jak z jakoscia dzwieku w ECS-ach nie bylo z tym najlepiej ale teraz chyba po raz 1 zastosowali dzwiek 6-kanalowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 b3t0n, a moze byl bys pionierem i zakupil MSI na SIS746FX? http://www.msi.com.tw/program/products/mai...4&MODEL=MS-6717 i zdal relacje jak to smiga. cena taka sama jak ECS:) ta plytka MSI tez mnie interesuje, wlasnie nakrecam na nia kumpla, moze sie skusi:)hehe MSI ??? nie nie nie nie !!!!! nie chce miec juz nic wspolnego z ta firma ! mam jej po prostu dosyc - zadecydowalem juz - kupuje 8RDA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Właśnie, i MSI nie na oficjalnego wsparcia DDR400 i nie ma FIREWIRE. A do ECSa może wyjdzie nieoficjalny biosik z jakimiś fajnymi funkcjami np.CPU FSB >200 itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HP Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 msi obsulguje magistrale 100 - ciekawe czemu esc nie (ale i tak ta magistrala nie jest juz przydatna ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 podbno na ECS tez wstaja Durony bylo o tym wczesniej ale nie sprawdzalem bo moj bez problemu wsaje na 150 wiec problem FSB mnie nie dotyczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HP Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 na stronce MSI (link gdzies wyzej jest ) - "Supports six memory banks using three 184-pin 266/333/400 DDR SDRAMs." - obsołguje jednak oficjalnie ddr 400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 :oops: Upsss sorki nie zauważyłem tego DDR400 :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 A jak jest z tymi napięciami w MSI (chodzi ni o Vcore)??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 na tej plycie istniej na sztywno zablokowane PCI/AGP a czy mozna ustawic np: PCI 35 MHz i AGP 80MHz badz zablokowac tylko PCI na sztywno a AGP z dzielnikiem 1/2 lub 2/5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 czy na tym msi jest stala blokada PCI/AGP na 33/66 mhz?? poda ktos linka do testow tego MSI i ESCa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 No albo mnie oczy mylą albo nie wiem co ale tam pisze że ten MSI obsługuje FSB100/133/166 a to by był wypas. Heh sprawdziłem na stronie MSI i to jest prawda :D humor się mi poprawił. Ale ciekawi mnie dlaczego ECS zrezygnował z FSB 200 ?? NO i w sumie wszystkie mobo na 746FX znalazły się w PL (przynajmniej ja tylko 3 modele znalazłem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 jest MSI za 364, AsRock za 299 i ESC za 298. Ma ktos juz MSI lub ASrocka bo ESCowi za bardzo nie wierze a przydalo by sie MoBo zamienic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zdjęcie czytnika kart CM CF i innych szczerze wolałbym FireWire Na pociechę-sam taki czytnik to koszt >100 zeta :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Znalazl ktos ta plyte w Krakowie? Patrzylem w intaxie, pcprojekcie, bicie i nic :cry: a jestem nia bardzo zainteresowany. A w Łodzi ?? (kurde tu o wsjo ciężko) ASROCK jest kiepskawy OC ma poobcinane (oczywiście mowa o tym na SIS) nie ma zblokowanego PCI na 33MHZ i paru inych brak MSI ma: możliwość wyboru PCI/AGP 33/66 34/68 35/70 36/72 37/74 38/76 39/78 40/80 :) zmiana Mem Voltage 2,5 2,6 2,7 2,8V :) zmiana ustawień pamięci Safe/Normal/Fast/Turbo/Ultra CAS 3/2,5/2T możliwość instalacji 2 modułów DDR400 Ciekawe jak CPU Vcore i mnożnikiem ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 swietnie by bylo gdyby ten czytnik byl obslugiwany przez wszystkie plyty glowne a ECS ma oprocz b. duzych mozliwosci OC jeszcze ten zagadkowy czytnik moze uda sie na nim jeszcze zarobic i wtedy okazaloby sie ze zmieniajac roczna k7s5a na duzo nowsza i lepsza plyte nie mosialbym nic dokladac a moze uda sie otworzyc biznes z nagrywan kart pamieci (czy ten czytnik ma mozliwosci nagrywani tych 6 rodzajow kart :?: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 tak mam takie cos tylko troche inne , kosztowalo mnie 60euro =] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Ciekawe jak CPU Vcore i mnożnikiem ?? Właśnie, właśnie też mnie to bardzo interesuje. Jak ktoś znajdzie to to dajcie linka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...