kaykay Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 witam, niestety nieorientuje sie zbytnio w tym temacie stad pytanie: Jak dziala wifi w telefonach? Tzn. majac opcje wifi w telefonie, aby moc na nim korzystac z internetu musze wykupic jakis abonament w stylu blueconnect czy po prostu mam neta za darmo tam gdzie jest dostepny? Jesli nie musze nic wykupowac to w jakich miejscach moge korzystac z internetu za pomoca takiego telefonu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 W takich, w których jest dostepna siec przez wifi. Zwykle na stronach związanycjh z miastem jest dostepna lista takich miejsc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Łaczysz się tam gdzie jest zasięg. Tak samo jak w laptopie. Tylko czasem własciciele takich hotspotów ustawiają hasła (zmieniane np. co tydzień) i trzeba się dowiedzieć. A czasem sa też płatne hotspoty.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaykay Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Czyli mniemam ze w krakowie nie powinno byc problemu ze znalezieniem takich darmowych miejsc? :) Albo inaczej: Telefon z WiFi w Krakowie to raczej sensowny wybor? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Czyli mniemam ze w krakowie nie powinno byc problemu ze znalezieniem takich darmowych miejsc? :) Albo inaczej: Telefon z WiFi w Krakowie to raczej sensowny wybor? http://hot.spots.pl/index.php?action=searc...p;N=Krak%C3%B3w Teraz hot spotów przybywa dużo w szybkim tempie, więc imho warto brać jeśli jest taka możliwość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaykay Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Gdzies tutaj wyczytalem ze dzieki WiFi mozna dzwonic telefonem przez skype'a. A czy jest mozliwosc dzwonienia z komorki dzieki WiFi z programow typu VOIP, np Viopdiscount? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuras_en Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havn Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 moze ja tez sie podlacze zebz nie zaczznac nowego tematu z jaka predkoscia mozna przesylac dane z hotspota na tel. Bo mam taki tel (se 990i) i router w domu i szybkosc lacza to w dzien 60kB/s i czy jezeli cos sciagam na tel to leci 60kB ?? bo nie mam jak tego sprawdzic moze ktos wie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaykay Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 (edytowane) Gdzies tutaj wyczytalem ze dzieki WiFi mozna dzwonic telefonem przez skype'a. A czy jest mozliwosc dzwonienia z komorki dzieki WiFi z programow typu VOIP, np Viopdiscount? tak Wystaczy ze telefon obsluguje WiFi i moge dzownic z niego przez VOIP? Wow. To juz powoli zaczynam sie rozgladac za jakims do 1000zl (oczywiscie nie dla samego VOIP'a) :) 15 wrzesnia wyplata ;D Edytowane 28 Sierpnia 2008 przez kaykay Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 moze ja tez sie podlacze zebz nie zaczznac nowego tematu z jaka predkoscia mozna przesylac dane z hotspota na tel. Bo mam taki tel (se 990i) i router w domu i szybkosc lacza to w dzien 60kB/s i czy jezeli cos sciagam na tel to leci 60kB ?? bo nie mam jak tego sprawdzic moze ktos wie Ogranicza cię tylko prędkość hotspota do którego się podłączasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Telefon z WiFi zachowuje się i działa dokładnie tak samo jak laptop z WiFi. Płatny hotspot- bulisz, darmowy (np. Galeria Krakowska)- masz za free. Można korzystać z konta Skype w telefonie za pomocą programu Fring. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcicho Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2008 Wi-fi w telefonie działa świetnie np. w Nokii e51. Sprawdza się jakie sieci wlan są dostepne w danym miejscu i jeśli jest jakaś niezabezpieczona to się korzysta za darmochę. Często w lokalach jest taki darmowy net, często sąsiad udostepnia nie wiedząc że to robi. Ogólnie świetna sprawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herc Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 a jeśli mam wykupiony pakiet internetowy, ale będe w hot spocie i włącze wifi, to przeglądane przezemnie strony będą darmowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 a jeśli mam wykupiony pakiet internetowy, ale będe w hot spocie i włącze wifi, to przeglądane przezemnie strony będą darmowe? Genialny odkop na poziomie czasów E51 z mnóstwem błędów. Tak, będą darmowe. Witamy w XXI wieku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...