Mardok Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 A czy zniknęły wam z Cydii informacje o zrzuconych SHSH ? Jestem jeszcze na 5.1.1, po tym boomie z przed 2 dni, wyleciały mi te wpisy. Przez nowy JB Cydia ma olbrzymie problemy "z sobą" póki ludzie nie skończą masowo wgrywać paczek na nowo takie cyrki będą :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Ja tam dziś juz normalnie possalem paczki z Cydii. Czaje sie tez teraz na update iOS bo wciąż latam na 5.0.1 Skoro 6.1 jest juz unterhered to chyba sie skusze 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Ja tam dziś juz normalnie possalem paczki z Cydii. Czaje sie tez teraz na update iOS bo wciąż latam na 5.0.1 Skoro 6.1 jest juz unterhered to chyba sie skusze 6.1 dla Polski nie ma wiele do zaoferowania i gdyby nie zmiana telefonu pewnie dalej bym siedział na 5.1.1 - problemem natomiast może być coraz większa ilość aplikacji które wymagają iOS6 do instalacji ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Ja tam dziś juz normalnie possalem paczki z Cydii. Czaje sie tez teraz na update iOS bo wciąż latam na 5.0.1 Skoro 6.1 jest juz unterhered to chyba sie skusze U mnie podobnie dalej na 5.0.1 w weekend poleci 6.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 Właśnie w tym sęk. Już kilka aplikacji nie chce mi się wgrać przez za stary ios. Jakieś przeciwwskazania przed update'em? Sent using Tapatalk 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 No w końcu :P Pociąłem moją kartę 10+ lat MiniSIM > MicroSIM > NanoSIM nawet już logo ERY nie widać :P Ale działa ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 (edytowane) @Mardok Miłego! @Chaos Żadne, wszystko gra i buczy. Tylko jeszcze niektóre źródła z cydii są pozapychane, więc czasem potrzeba trochę cierpliwości, żeby ściągnąć paczkę. (Najczęściej z tych standardowych, jak BigBoss itp.) Ogólnie zmiany pozytywne. Sam system ma dopracowane drobne detale i gdzie-niegdzie odświeżony wygląd i choć zmiany są najczęściej pomijalne, to zawsze pozytywne (poza mapami). Ale co ważniejsze, nie wiem czego to zasługa, ale mój ip4 na 6.1 postawionym od zera, naprawdę dostał skrzydeł w porównaniu z tym co było wcześniej przy 5.1.1 postawionym z backupu 5.0.1. Myślałem, że to wina jb i wgranych tweaków ale teraz mam te same (poza clockify, bo jeszcze nie jest kompatybilny) i działa o wiele lepiej. Już narzekałem wcześniej, że płynność iphone'a to jakiś mit, ale jednak to był jakiś problem u mnie. Zobaczymy za parę miesięcy, ale jak na razie jestem bardzo zadowolony. Edytowane 7 Lutego 2013 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 7 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2013 (edytowane) Hehe. Mardok dostal nowa zabawke. Baw się dobrze. Ja muszę sie wziąć za swojego. Ale zawsze mam lenia jak już przyjdzie co do czego. Tym bardziej że backup muszę zrobić wszystkich bajek mojej córy ściągniętych przez mxtube. Do tego nie mam swojego kompa ze sobą a nie da rady iPhone'a skonfigurować z iTunes w drugą stronę bez pomocy dodatkowych aplikacji. Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD Edytowane 7 Lutego 2013 przez Chaos 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) Dzięki Panowie Pierwsza różnica między 4s a 5 (nie licząc oczywistego wyświetlacza) to waga którą od razu czuć w ręce, no 5 to piórko jest Natomiast sam iOS 6.1 + JB od wczoraj i wszystko śmiga jak należny - zero problemów BTW: Heh przedłużony żywot kary ;) Edytowane 8 Lutego 2013 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 kurna .. najbardziej mi sie nie chce robic backupu tego wszystkiego co mam na iP4 plus komp z ktorym synchronizowalem go mam w polsce a ze soba mam tylko lapka... zainstalowalem na nim itunes ale muzy i zdjec nie chce wciagnac spowrotem do itunes :( 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 wczoraj wgrałem 6.1 Jb jak pisaliście większych zmian z 5.0.1 nie widzę,drobna kosmetyka ale fakt ip chodzi płynniej i zdecydowanie przyspieszył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 9 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2013 (edytowane) No to jestem już po operacji. 6.1 na pokladzie. JB poszedl gladko. Aczkolwiek bylem leniwy i nie zrobiłem sobie backupu rzeczy z cydii. Także wszystko z cydii muszę szukać od nowa. Ale że iPhone teraz będzie należał do mojej kobiety i tak trzeba go na nowo postawić. edit: WeatherIcon nie dziala :( Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD Edytowane 9 Lutego 2013 przez Chaos 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 No evaders popełnili niechcący takiego buga, ale nie bój nic. Ściągnij updaty z cydii. Powiny się pobrać UITools (czy coś takiego) i evasi0n) Po restarcie już śmiga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 (edytowane) Co ciekawe u mnie przez update pogoda działała a po update który ją naprawia już nie ... Chyba coś nie wyszło, eh trzeba na necie poszukać EDIT: Ups ... Masz AppSync nie masz pogody - Czyli AppSync powoduje niedziałanie aplikacji pogoda, albo ktoś to specjalnie tak zaplanował Edytowane 10 Lutego 2013 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 WeatherIcon nie dziala u mnie po instalacji wywalało non stop safe mode Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 (edytowane) Ups ... Masz AppSync nie masz pogody - Czyli AppSync powoduje niedziałanie aplikacji pogoda, albo ktoś to specjalnie tak zaplanował Było być legalnym. Ja teraz nawet springtomize'a na cydii kupiłem, bo używam tego tweaka non-stop już od 5.0.1 i postanowiłem, że czas uhonorować twórcę, moim £1.49, bo zrobił kawał dobrej roboty. A tak na serio, to nie martwiłbym się, na bank to poprawią w miarę szybko. kwscore, restore na czysto i jazda. Na pewno jakiś stary syf to powoduje. Edytowane 10 Lutego 2013 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 (edytowane) kwscore, restore na czysto i jazda. Na pewno jakiś stary syf to powoduje.Ja mam restore czystego 6.1 i mam dokladnie to samo. Safemode przy instalacji weather icon. Wywalam go i SYS wstaje normalnie Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD Edytowane 10 Lutego 2013 przez Chaos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 robiles jb evasi0n 1.1? u mnie na pierwszej wersji nie działało, potem zrobiłem restore, zrobiłem wersją 1.1 i działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 (edytowane) ktoś mi powie czemu w Sbsetting v5.2.2 N center nie mam opcji trybu samolotu ? w ustawieniach też nic nie mogę wygrzebać,wszystko inne jest Edit trzeba dograć paczek z cydi teraz bangal Edytowane 10 Lutego 2013 przez kwscore Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 miały być w domu dwa iP 4S a będzie iP5 + iP4S :) polecacie jakieś etui ? do tej pory na 4S używałem switcheasy vulcan i byłem umiarkowanie zadowolony... teraz wolałbym coś co jest cieńsze, zastanawiam się nad folią wraspol lub bumperem neo hybrid ex slim pokazanym przez Mardoka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 robiles jb evasi0n 1.1? u mnie na pierwszej wersji nie działało, potem zrobiłem restore, zrobiłem wersją 1.1 i działaJB robilem przez snowbreeze 2.9.9. Zawsze sobie zostawiam stary baseband na wszelki wypadek Sent from my Nexus 7 using Tapatalk HD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIBI_PL Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 Wita, opłaca się przesiadać na os 6 z 5.1.1 ? Chodzi mi o iPada 2 3G - powiem szczerze że bez cydi tablet jako tablet według mnie nie nadaje się "zbytnio" do niczego (moje wymagania są specyficzne) ale tweaki z cydii sprawiają że potrafi całkiem wiele w i końcu można używać całej pamięci tabletu jako dysk twardy i itunes jest w końcu całkowicie zbędny :) chodzi mi o to że na 5.1.1 działa mi w sumie wszystko czego potrzebuje i upgrade chcę wykonać na zasadzie = "nowszy system lepsza praca i stabilniejsza praca" ale czy odczuję jakąś różnice ? czy lepiej pozostać na starym OS ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 11 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2013 ktoś mi powie czemu w Sbsetting v5.2.2 N center nie mam opcji trybu samolotu ? w ustawieniach też nic nie mogę wygrzebać,wszystko inne jest Edit trzeba dograć paczek z cydi teraz bangal co trzeba dograc ? bo też tego niemam @mardok u mnie pogoda działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 chodzi mi o to że na 5.1.1 działa mi w sumie wszystko czego potrzebuje i upgrade chcę wykonać na zasadzie = "nowszy system lepsza praca i stabilniejsza praca" ale czy odczuję jakąś różnice ? czy lepiej pozostać na starym OS ?Jesteś w takiej sytuacji jak ja z iP4. Ja zrobiłem upgrade tylko dla tego że niektóre aplikacje wymagają ios 6 Sent using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 No cóż moje próba naprawy pogody skończyła się uwaleniem iOS'a tak więc w niedzielę poszło restore i najnowsze evasi0n v1.2 i teraz wszystko śmiga nawet z AppSync (który oczywiście tło i dzieło szatana! - nie instalować!) ;) I jednak zmieniłem kolorystykę mojego iPhone na Infinity White: * Sorry za mocnego flasha ale mój bidny aparat nie potrafi lepiej. @Chaos: snowbreeze w wersji na iOS6 korzysta z evasi0n, w readme pisze konkretnie którego. @E52: bardzo sobie chwaliłem ten bumper i dodaną do niego folię, z tego samego korzystam na iP5 - bogata kolorystyka do wyboru. @Blue: Konkretnie to: Airplane SBsettings Toggle - za darmo z BigBoss repo. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 co trzeba poinstalować ,żeby na zablkowanym ekranie miałeś z boku zegar i pogode? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwscore Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 * Sorry za mocnego flasha ale mój bidny aparat nie potrafi lepiej. No wypadało by kiedy zmienić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 (edytowane) co trzeba poinstalować ,żeby na zablkowanym ekranie miałeś z boku zegar i pogode? Jak mówisz o zdjęciu to Forecast. No wypadało by kiedy zmienić Fotograf ze mnie marny to i wydatki na sprzęt do fotek sobie podarowałem. Edytowane 12 Lutego 2013 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 (edytowane) ok dzięki już działa:) Edytowane 12 Lutego 2013 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 zainstalowałem z cydii forecast i nic sie nie zmieniło, dalej zegar na środku Tak to jest z piratami ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...