rafa Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Ale focus Mk2 to od 2005 roku podobnie jak Octavia II. Chyba że porównamy oba auta w wersjach pierwszych, wtedy Focus zdecydowanie lepiej wypada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Myslal ktos o 4 letnim Golfie w diesel'u z skrzynia DSG kumpel wlasnie co kupil 4 latka za niueco ponad 9k £ ta skrzynia to bajka z moich snow , prawdopodobna fura na przyszly rok . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zauważyłem o jakich Fordach piszecie i nadal podtrzymuje zdanie:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 (edytowane) Jesli diesla od VW to po 2008 roku, jak sie nie myle to 2009 .Wtedy to dopiro poprawili sporo wad m/innymi:zebatka lancuszka rozrzadu, glowica i turbo.Jak trafisz na samohod sprzed 2009 roku co nie mial tego jeszcze wymienionego to przy przebiegu okolo 150-170k prawdopodobnie bedziesz musial wydac jakies 20k pln na naprawe. Chyba,ze kupisz samochod z malym przebiegiem i spredasz zanim osiagniesz w/w ;) @mlun Fucus MK1 na tamte czasy mial bardzio dobrze rozplanowane wnetrze, dotego z wysokiej klasy materialow, zaden Opel czy Francuzkie gow... nie moglo mu sie rownac.Moz nie wygladalo ono imponujaco jesli chodzi o design, ale na pewno nie mozna sie przyczepic do materialow i funkcjonalnosci. Edytowane 25 Kwietnia 2011 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2011 (edytowane) Nie widziałeś Octavii II chyba ;) No dzisiaj taką jeździłem :lol: . Skoda jak skoda, "samochód dla ludu" zza wschodniej granicy ;) . Co do konkurencji Focusa mk2: - Astra mk4 ze swoim insignio-podobnym wnetrzem jest ok, ale jednak słabsza - Megane... pomińmy to - C4 to francuski wymysł w srodku - 308 nawet ok - i30 ok, ale to nadal nie to - ceed podobnie jak wyzej - bravo i 147 to typowy włoski plastik-fantastik - gulf powiedzialbym na tym samym poziomie co ford - octavia minimalnie gorzej od vw, ale nadal ok O czymś zapomniałem? Wszystko jest tylko moją własną opinią NIE zaczerpnieta z internetu czy opowieści szwagra brata kolegi zony kumpla. Edytowane 25 Kwietnia 2011 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamboocha Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 audi a3, volvo s/v40 ta sama plyta co focus ale nie jestem pewien czy ta sama klasa, seaty leon i toledo chodz one wypadaja podobnie do vw i skody Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 (edytowane) bamboocha S40/V50 to ta sama klasa co Focus. Sa troche lepiej wykonane niz Focus ale to ciagle ta sama klasa. Luksus zaczyna sie od S60 i osiaga szczyty w S80 ale tu prog cenowy musi byc juz 6-cyfrowy. Edytowane 26 Kwietnia 2011 przez Trawienny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Jak trafisz na samohod sprzed 2009 roku co nie mial tego jeszcze wymienionego to przy przebiegu okolo 150-170k prawdopodobnie bedziesz musial wydac jakies 20k pln na naprawe. :blink: :blink: za 5-6 tyś można kupić cały silnik 2.0 tdi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 (edytowane) Pytanie ile za przekladke ;) To nie to samo co we wczesniejszych samochodach, tam jest troche elektroniki i tanio nie bedzie ;) Nie wiem, moze bardziej sie oplaca kupic caly silnik, jesli ze sprawdzonego zrodla, ale co jesli kupisz znow taki co ma te czesci niewymienione? PS.Nie chodzilo o zebatke lancucha rozrzadu (one maja paski) a o zebatke na wale - moj blad. Edytowane 26 Kwietnia 2011 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Nalezy pamietac ze Focus MK1 bodajrze w 2001 byl samochodem roku . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2011 audi a3, volvo s/v40 ta sama plyta co focus ale nie jestem pewien czy ta sama klasa, seaty leon i toledo chodz one wypadaja podobnie do vw i skody Jeszcze Altea jest w tym gronie. Choć Seaty mają paskudne wnętrze. Moim zdaniem najlepsza płyta podłogowa w tej cenie. Sporo miejsca, niezły komfort jak na rozmiar i przyzwoicie się prowadzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...