sts Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2008 Sprzęt: Gigabyte GA-G33M-DS2R, Core 2 Duo E4300@2700, Gainward 8800GTS, Patriot 3GB PC800 CL4 LLK , SAMSUNG HD753LJ F1 750GB Creative X-FI Xtreme, Corsair 520HXEU, PIONEER DVR-212, Liteon Blu-Ray, GATEWAY 2185W, WinXP HE PL Pytanko jak w temacie, 70% czasu spędzam w necie, 10% granie (pes2008, Frontlines - Fuel of War, medal i temu podobne), reszta to kodowanie divix, nagrywanie płyt dvd, oglądanie filmów divix dvd i hd. Staram sie mieć cichego i wydajnego pc a przy tym jak najmniej prądożernego (takie rzeczy to tylko w erze) No i pytanko do was coś zmieniać czy nie warto? Kwota jaką mógłbym dysponować to 1000zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Ktory GTS? ;] A jak Cie swedzi portfel to mozesz zastanowic sie nad innymi wydatkami niz ladowanie w kompa [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lowermann Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Mam pomysł: Zamieńmy się na karty, będziesz miał wydajność i mniejszy pobór prądu! A mi się przyda lepsza karta bo gram sporo :) Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) Ktory GTS? ;] A jak Cie swedzi portfel to mozesz zastanowic sie nad innymi wydatkami niz ladowanie w kompa [;8800gts 512. Ja sie pytam czy coś zmienić i oczekuje odpowiedzi np: 1. zmień procesor na 45nm bo da ci to i to lepsze i bardziej energooszczędne i wydajniejsze. 2. nie zmieniaj nic bo dobrze jest a pieniądze zainwestuj . Edytowane 25 Października 2008 przez sts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Ja bym brał mobo na p35 bo po co Ci zintegrowana grafika?? Zmienił grafike na hd4850 Zmienił PSU na Corsair 450W I dołozył do CPU typu E5200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) Zmiana mobo tak ale tylko na taką w formacie mATX (inna sie do budy nie zmieści, SFFS il love) Zmiana grafiki na radka (to wymaga zastanowienia, jakiś link do testu?) Zmiana zasilacza sory ale mam już dobry i co najważniejsze cichy zasilacz wiec sensu w tym nie widzę. Zmiana procka owszem rozważam taką możliwość. Tylko pytanie jaki lub czy będzie zysk wydajności ze zmiany e4300 na e5200 może macie jakiegoś linka do testu? Kilka fotek dla zobrazowania mojego sprzętu http://picasaweb.google.pl/dvbmaniak/SilentBlueStorm# Edytowane 25 Października 2008 przez sts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Sory zle przeczytałem tzn że Tyt masz już ten sprzęt:) NO to PSU nie zmieniaj bo to nie ma sensu Testów jest pełno w necie wystarczy poszukać:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 BTW Jak się sprawuje gateway? Nie żadny niedobitek? Gdzie kupiłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sts Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 BTW Jak się sprawuje gateway? Nie żadny niedobitek? Gdzie kupiłeś?Monitor kupiłem w Funtech byłem u nich osobiście i wybrałem model bez bad pikseli i innych tego typu niedoróbek o których piszą w necie. Minusy to: -Lewa strona świeci mocniej od prawej. monitor piszczy jeśli jasność jest niższa niż 93% -czasami sie zawiesza (tak monitor sie zawiesza)(podłączam dużo rożnych pc i korzystam maksymalnie z haba usb) i czasem sie zawiesi i trzeba go wyłączyć na chwile z prądu. -Kiepska czerń. Kosztował mnie 900zł kiedyś kiedyś nie pamiętam ile już go mam, nigdy nie widziałem smużenia. Nie ma idealnych lcd zawsze sa jakieś minusy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Idealna czerń mi potrzebna jak dziura w moście. ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Ja sie pytam czy coś zmienić i oczekuje odpowiedzi np: 1. zmień procesor na 45nm bo da ci to i to lepsze i bardziej energooszczędne i wydajniejsze. Sam sobie odpowiedziałeś. Tak, wymiana na proca 45nm powinna być dla ciebie wystarczająca. Na twoim miejscu wziąłbym E5200. Jeśli chodzi o grafę... nie opłaca się wymiana na Radka, różnica nie będzie duża, zwłaszcza, że tylko 10% czasu poświęcasz na gry. Co do płyty, to jeśli G33 obsługuje E5200 (a zapewne tak), to też nie ma sensu zmieniać. A pozostałą kasę... może nie całą, ale... tak, przepij :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Jeżeli odczuwasz potrzebę zmian to zmień CPU na E5200. Ja jednak wydałbym kasę na coś innego, bo komputer to nie wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 8800gts 512. Ja sie pytam czy coś zmienić i oczekuje odpowiedzi np: 1. zmień procesor na 45nm bo da ci to i to lepsze i bardziej energooszczędne i wydajniejsze. 2. nie zmieniaj nic bo dobrze jest a pieniądze zainwestuj . Zainwestuj. Bo IMHO sensu nie ma wymiana czegokolwiek dla oszczednosci energii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 (edytowane) Ja jednak wydałbym kasę na coś innego, bo komputer to nie wszystko.+ Kiedyś nadchodzi dzień wymiany sprzętu ;-) Co do zmiany: E5200 jak najbardziej albo jakiś E8400. Będą wydajniejsze. Edytowane 25 Października 2008 przez bartek46op Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Villentretenmerth Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 A pozostałą kasę... może nie całą, ale... tak, przepij :wink: . Ale koledze doradziłeś, nie ma co ;) Ja na Twoim miejscu bym pieniądze (całą kwotę) zainwestował. Ten komp co masz teraz chyba w zupełności Tobie wystarcza, więc po co zmieniać coś co jest dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...