POWER BY AMD Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Czy ktoś z was zastanawiał sie nad tym co pisza na allegro ? Dyski z serii Eco Green w celu optymalizacji wydajności i poboru mocy inteligentnie dostosowują prędkość obrotową silnika w zależności od stopnia obciążenie zapisem i odczytem. Dysk sam reguluje prędkość obrotową od 5400 do 7200 obrotów na minutę. Z prędkością poniżej 5400RPM pracuje gdy obciążenie jest niewielkie, natomiast przy pełnym obciążeniu prędkość wynosi 7200RPM wynikiem czego jest cicha praca dysku. http://allegro.pl/item612952665_500gb_sams...g_1_talerz.html jest w tym jakieś ziarnko prawdy bo ja nie usłyszałem zeby moj dysk pod obciążeniem przyśpieszał, a na dysku jest wyraźnie napisane 5400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Gdyby to byla prawda, to juz by sie tym Samsung chwalil. http://www.samsung.com/pl/consumer/detail/...&fullspec=F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Czy ktoś z was zastanawiał sie nad tym co pisza na allegro...Nie, bo nigdy tego nie czytam ;) Najlepiej j.w. - strona producenta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Porównywał ktoś tego 500GB eco samsunga z WD Caviar 500 AACS ? Chodzi mi o hałas Samsunga podczas pracy- talerze i szukanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) Panowie dzisiaj prawdopodobnie mają pojawić sie modele 1TB a i cena jak na ten sklep przyzwoita. http://www.komputronik.pl/Podzespoly_PC/Sa...pelny,id,74169/ Edytowane 1 Czerwca 2009 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 Jeśli cena taka rzeczywiście będzie to zapowiada się bardzo fajnie. Cichutki i pojemniutki dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) 379 zł - http://bachcomp.pl/2571,produkt,SAMSUNG-1T...COGREEN-F2.html - W kompuszrocie jakiś błąd musi być... Benchmarki: http://www.buildyourown.org.uk/forums/topi...?TOPIC_ID=44550 Tak się nad nim poważnie zastanawiam... ;] Edytowane 1 Czerwca 2009 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) w komputroniku o dziwo troche taniej o ile ceny nie zmienią jak sie pojawi, tak samo sie mocno nad nim zastanawiam, ten test właśnie przed chwilą tez patrzyłem :) nie jest zle w sumie to 5400 i ma super niską tempy na poziomie 21C w spoczynku :] co do hałasu to jest na pewno cichutki w teście na równi z Barka11 1TB a ona była praktycznie niesłyszalna także jest git :) http://www.hardware.info/en-US/productdb/b...SATA2_HD103SI/# <- tym w testach czas dostepu wyszedł 18ms troche juz sporo sie zaczyna robić ale może testowali na starym mobo. A moze warto poczekać na nowe WD-eki :) na talerzach 500GB, tylko cos nie słychac ze coś szykują takiego (model 1TB) Edytowane 1 Czerwca 2009 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 (edytowane) 379 zł - http://bachcomp.pl/2571,produkt,SAMSUNG-1T...COGREEN-F2.html - W kompuszrocie jakiś błąd musi być... Benchmarki: http://www.buildyourown.org.uk/forums/topi...?TOPIC_ID=44550 Tak się nad nim poważnie zastanawiam... ;] raczej bledu nie ma bo w gralu te dyski sa po 319zł. http://www.gral.pl/preview/Samsung/Samsung...coGreen_07.html Edytowane 1 Czerwca 2009 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2009 w komputroniku jest błąd - ,,ilość talerzy - 1'' ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Mimo to dyski są, ale albo mało, albo się rozchodzą jak bułeczki, bo jeszcze niedawno była średnia ilość. Polecam ten sklep - http://kdo.pl/product_info.php/products_id/66087 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 (edytowane) Nie dziwne skoro jest to jeden z najtańszysz HDD o pojemności 1TB. Do tego ten ma tylko 2 talerze i wysoką kulturę pracy ^^ Ja mojego dzisiaj powinienem dostać to się podzielę wrażeniami :) Edytowane 2 Czerwca 2009 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 2 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2009 Będę zamawiał dwa do testów, jak się uda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 (edytowane) Tak się zastanawiam... nadaje się ten Samsung 5400rpm na dysk systemowy?? Bo nie powiem, cena, cisza bardzo mi pasują, a patrząc po pierwszych testach z wydajnością też najgorzej nie jest. Edytowane 3 Czerwca 2009 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Jakis czas mialem go jako systemowke. Wczesniej mialem raida0 i troszke dla mnie byl za wolny na poczatku. Ale po ok tygodniu juz sie przyzwyczailem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Ja mam system na nim i nie jest źle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 U mnie system stoi na RAID0 ... nie jest tak źle tylko trzeba pokombinować z ustawieniami kontrolera. Pojedynczy zachowuje się bardzo przyzwoicie pod Vistą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Tak się zastanawiam... nadaje się ten Samsung 5400rpm na dysk systemowy?? Bo nie powiem, cena, cisza bardzo mi pasują, a patrząc po pierwszych testach z wydajnością też najgorzej nie jest.Ja używam go jako systemowy. Do tej pory żadnego dyskomfortu nie odczułem, a operuję na większych plikach -przesiadłem się z barki 7200.10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marximus Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 (edytowane) w proline te samsungi 1TB po 309 !!!!!!!!!! :banana: nie planowalem mam samsunga 1tb 7200 i fajnie by bylo postawi raida z drugim takim 7200 , ale chyba sie skusze na tego 1tb za trzy setki to rewela z drugiej strony moj systemowy to raid 2x80 barki 10, a moze lepiej wywalic te male barki i zrobic raida z WD 640 ktory juz mam jeden no albo z tego F1 1TB, choc raid z 2TB to spora danych strace jak cos sie skrzaczy i mnie to powstrzymuje, choc dwa kanały sata zajmowane przez 160gb to marnotrastwo co radziecie kombinowac za jakims raidem czy kupic 1tb za 3 setki i zostawic tego raida ktorego mam? Edytowane 5 Czerwca 2009 przez marximus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Radzimy udać się do odpowiedniego tematu i nie robienie śmietnika w tym :-| pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silverato Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 strasznie wolno wybudzaja sie te dyski zna ktos na to rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marximus Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 może ktoś juz ma F2 1Tb HD103SI? jakis test by sie przydal :lol: narazie znalazłem tu test, nowy dysk i mało testów jeszcze 3298339[/snapback] Radzimy udać się do odpowiedniego tematu i nie robienie śmietnika w tym :-| pzdr wyluzuje, temat o samsungach eco tak ?? wlasnie pisze ze w proline jest zajebista cena o co ten kaman poza tym jak cos masz to nie sil sie na drugi raz, tylko zgłoś, od tego są moderatorzy bo niepotrzebny OT robisz - nie śmieć pisz na temat :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Właśnie podpiąłem dysk. Kupiłem za 306.61 zł. Najpierw podpiąłem go do osobnego zasilacza (nie z kompa) i włączyłem - dysk cichutki, musiałem ucho przyłożyć żeby usłyszeć lekkie buczenie. W kompie dysk powędruje do SQD więc powinien być niesłyszalny. Testy - AHCI wyłączone, Advanced Performance wyłączone. HD Tune read: HD Tune write: HD Tach quick: HD Tach long: Dysk czyściutki bez żadnych partycji. Wieczorem 1/4 zapełnię dużymi plikami video. Jak ktoś chce jeszcze jakiś test to nie ma problemu, o ile soft dostępny i za długi nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 może ktoś juz ma F2 1Tb HD103SI? jakis test by sie przydal :lol:Ja właśnie włożyłem :) Będzie to dysk przeznaczony na magazyn (filmy, mp3, zdjęcia itp.) System, gry i aplikacje pozostaną na barce 500GB. Jak znajdę trochę czasu wieczorem to chętnie potestuje wydajność, tylko napiszcie, jakie testy chcielibyście zobaczyć (programy). Mam jeszcze dwa pytania: 1. Ustawił mi się automatycznie na Primary Slave. Czy zostawić tak? Primary Master jest systemowa Barracuda, Secondary Master - nagrywarka dvd-r. Secondary Slave jest wolny. 2. Jak najkorzystniej podzielić go na partycje..? A może zostawić jedną, wielką? Tak, wiem, zależy to od użytkownika, ale może podzielcie się swoimi pomysłami. Tak jak wyżej napisałem dysk będzie tylko i wyłącznie magazynem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Jakie master/slave? Przecież tego nie ma w standardzie SATA, każdy kanał obsługuje jedno urządzenie. A skoro dysk na magazyn to po co kilka partycji. Ja będę robił jedną wielką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 5 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2009 Jakie master/slave? Przecież tego nie ma w standardzie SATA, każdy kanał obsługuje jedno urządzenie.Hmm... Przy bootowaniu wyświetla się u mnie coś takiego: Tymczasem, zrobiłem te same testy, wyniki zbliżone: HD Tune read: HD Tach quick: HD Tach long: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 (edytowane) Panowie i jak Wam sie spisuje ten Samsung 1TB? moze zapodajcie screeny z Health'a z HDTune Edytowane 7 Czerwca 2009 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 Po dwóch dniach to chyba ciężko coś powiedzieć, a nikt tego dysku dłużej chyba nie ma skoro u nas się pojawiły w tym tygodniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 (edytowane) no niby tak, ale seagaty potrafiły juz po 1 dniu użytkowania relokowac sektory :) przy próbie zapełnania dysku na max pojemnosci. Edytowane 7 Czerwca 2009 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2009 (edytowane) Dysk zamówiony 2009-03-30, czyli ponad 2 miesiące już go mam. [attachment=26892:HDTune_H..._HD502HI.png Edytowane 7 Czerwca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...