majk3l Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 ad 1. U gory z prawej jest rozszezenie limitu taktowan: http://download.orbmu2k.de/download.php?id=51 ad 2. Sciagnij nibitor 5.8 i sobie wyedytuj bios. Rozszez wartosc napiecia do 1.2 volta i wgraj bios do karty. Jak chcesz, to moge Ci to zrobic, tylko daj bios :smile2: Jak możesz pomóc to będę wdzięczny :-) przeklej.pl - palit470 .rom. Wrzucaj i ściągaj filmy, muzykę, obrazki i inne pliki z przeklej.pl Przy okazji - chciałem zmodować 465 na 470. Próbowałem BIOSUEXP470 o stąd, ale wywalił Update error Czy próbować edytowac bios od 465 czy szukać gotowego do Twintech 470 (może ktoś ma pod ręką?) Karta to totalny referent. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Odblokowane napiecie : http://www.sendfaile.com/download/10de/palit470.rom.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2010 Karty nie zmoduje, bo jej nie mam. Jedynie moge pozmieniac w biosie taktowania i napiecia. Ale zanim to bede mogl zrobic, Ty musisz zmodowac karte i wgrac bios od gtx 470. Poszukaj w stecz a najlepiej od poczatku tematu jak i z czym sie to je. Moze karta nie jest podatna na odblokowanie do wersji 470. Teścik chłodzenia Thermalright Shaman LINK DO ART Znaczy, ze takie wielkie chlodzenie zbilo temperature tylko o 10 st C ? Chyba jakies kpiny :blink: Niestety nie doczytalem jakiej uzyli pasty thermo :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Bardzo słabo wypadło to chłodzenie wg mnie, nie warte swojej ceny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 (edytowane) Karty nie zmoduje, bo jej nie mam. Jedynie moge pozmieniac w biosie taktowania i napiecia. Ale zanim to bede mogl zrobic, Ty musisz zmodowac karte i wgrac bios od gtx 470. Poszukaj w stecz a najlepiej od poczatku tematu jak i z czym sie to je. Moze karta nie jest podatna na odblokowanie do wersji 470. Znaczy, ze takie wielkie chlodzenie zbilo temperature tylko o 10 st C ? Chyba jakies kpiny :blink: Niestety nie doczytalem jakiej uzyli pasty thermo :lol2: :lol2: Bardzo słabo wypadło to chłodzenie wg mnie, nie warte swojej ceny chyba nie zdajecie sobie sprawy że GTX480 to jest bardzo trudny do schłodzenie, nawet te 10C w furmarku przy zachowaniu ciszy do bardzo dobry wynik, w grach nie przekroczy 65C-70C. Zadajcie sobie pytanie ile na rynku jest chłodzeń po trafiających schłodzić tą kartę w tym programie, zmieścicie się w jednej ręce Edytowane 28 Października 2010 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 chyba nie zdajecie sobie sprawy że GTX480 to jest bardzo trudny do schłodzenie, nawet te 10C w furmarku przy zachowaniu ciszy do bardzo dobry wynik, w grach nie przekroczy 65C-70C. Zadajcie sobie pytanie ile na rynku jest chłodzeń po trafiających schłodzić tą kartę w tym programie, zmieścicie się w jednej ręce Z tym się zgodzę. Znajomy na WC osiąga 70 stopni, także takie tempy @ air są bardzo dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_MC Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 (edytowane) No to w yooki pojawiło się w ofercie Accelero, oprócz wersji pod GTX465/470 ;) EDIT - ma być dopiero w połowie listopada VR003 Edytowane 28 Października 2010 przez Colin_MC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 Z tym się zgodzę. Znajomy na WC osiąga 70 stopni, także takie tempy @ air są bardzo dobre. Sporo troche jak na wode, nawet jak na takeigo potworka.No chyba ,z e jedzie na jednym loopie i ma CPU plus plyte do jednego radiatora podpieta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 28 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2010 chyba nie zdajecie sobie sprawy że GTX480 to jest bardzo trudny do schłodzenie, nawet te 10C w furmarku przy zachowaniu ciszy do bardzo dobry wynik, w grach nie przekroczy 65C-70C. Zadajcie sobie pytanie ile na rynku jest chłodzeń po trafiających schłodzić tą kartę w tym programie, zmieścicie się w jednej ręce Fakt, ze furmark potrafi zagotowac gpu, ale bez przesady. Na stockowym chlodzeniu, karta w tym tescie rozgrzewa sie o 10 st C wiecej niz na tym olbrzymim radiatorze :lol2: To nic innego jak nieumiejetny montaz chlodzenia lub uzycie byle jakiej pasty thermo. Mialem takie same/podobne relacje z accelero extreme na gtx 285. W pierwszej chwili pomyslalem, ze wywalilem kupe kasy w bloto az zmienilem paste na CLP i wszystko nabralo sensu. U Blacka furmark rozgrzal karte gtx 480 do 57 st C i chlop sie zalamal, ze tak duzo :lol2: Za to Sideband zbil 20 st C na gtx 470 nanoszac CLP. Jakis malosprytny mechanik zakladal tego shamana do testu. Zobaczymy jak wyjda inne testy. Moze bedzie podana pasta thermoprzewodzaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 *****The Worlds Fastest and most Overclockable GTX 480 Exclusively Available from OcUK - MSI GTX 480 Lightning!***** - Overclockers UK Forums Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Slicznie wyglada, widac ma mocna sekcje zasilania, ale cena zabija :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Karta w sumie juz wymeczona na wszystkie strony przez chlopakow na XS. Na LN potwor, na AC juz nie, na wodzie nikt nie sprawdzal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 Na AC nikt nie sprawdzal bo blokow pod to nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 29 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2010 (edytowane) na ac sprawdzali , a co do WC: LINK PS. Nowe stery 261.00 juz ze wsparciem dla gtx580 - LINK Edytowane 30 Października 2010 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Pojawiła się przejściówka LINK DO SKLEPU (to nie reklama sklepu tylko akurat tam zobaczyłem) chyba z Accelero Xtreme Plus bo nie dopisali. Jeśli źle myślę to mnie poprawcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Nie mylisz sie. Wyszlo accelero extreme plus na przyszle gtx 580 i terazniejsze gtx 460 + odpowiednie mocowania. To jest 189 + 19 = 218 zlotych za komplet. Bardzo ciekawa sytuacja, poniewaz karty 580 jeszcze nie ma a chlodzenie juz jest :) Teraz jest pewnosc, ze 580 bedzie pelnowartosciowym chipem gf100 z takimi samymi mocowaniami jak terazniejszy 480. To bedzie/jest najwydajniejsze chlodzenie AC do gtx fermii :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 W tygodniu mysle wrzuce accelero na 480ke to bede mial porownanie z obecnie zamontowanym Gelidem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Ja sie zastanawiam czy brac wlasnie accelero czy czekac na zalmana :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Tylko panowie nalozcie CLP. Porzadnie wetrzyjcie paste w gpu i stopke radiatora a bedzie pieknie przenosic cieplo na chlodzenie. Przy 60 st C rurki accelro beda Was parzyc. Aha... accelero, to niemilosiernie duze chlodzenie, wiec od razu zrobcie sobie miejsce :lol2: Dyski w inne keszenie itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Tylko to jest chyba do wersji Accelero extreme a ja mam tę pierwsza rewizje więc chyba te mocowania mi nie pomogą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Tylko to jest chyba do wersji Accelero extreme a ja mam tę pierwsza rewizje więc chyba te mocowania mi nie pomogą. Jaka masz karte ? Sprawdz rozstaw srubek montazowych w nowym accelero extreme plus i Twojej karcie. Jak beda sie zgadzac, to powinno wszystko pasowac. Chlodzenie jest krotkie od strony sledzia i wysokie, wiec nie powinno nic sie chaczyc/zawadzac, jedynie rozstaw srub montazowych moze byc niewlasciwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Panowie mam maly problem. Dotyczy on zwlaszcza starszych gier, Crysis, COD4 MW i Fear - mam mikroprzyciecia, raz na jakis czas przytnie na chwile obraz.Probowalem sterow 260.89;99 i bety 261 - to samo. Nie wiecie comoze byc powodem, czy cos nei teges z karta, czy stery skopane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 (edytowane) Black... uruchom msi afterburner i wlacz monitoring obciazenia gpu oraz wykorzystanie pamieci vga. Uruchom np. crysisa i sobie pykaj. Jak zobaczysz te przyciecia, to wyjdz z gry i zrob zrzut z monitoringu. Daj na forum, to sie zobaczy jak w czasie przycinki zachowuje sie pamiec karty i gpu. Edytowane 30 Października 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 AXP ma być dostępne 2 listopada, wydaje się ono najwydajniejsze spośród Zalman'a i Gelid'a, testy przeprowadzone głównie na Radkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Leven - nie chce mi sie zrzutu robic, ale GPu usage 96% a pamieci wzielo raptem 560 MB - i co z tym fantem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Leven - nie chce mi sie zrzutu robic, ale GPu usage 96% a pamieci wzielo raptem 560 MB - i co z tym fantem?Gry jak mniemam masz na HDD, może to on przycina czasami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 (edytowane) Leń !! :lol2: .... Chodzilo mi o sprawdzenie wykresu obciazenia gpu w czasie rzeczywistym, gdy grasz i masz przycinki. Jezeli gpu zostaje w jakis sposob mniej obciazone, to wlasnie chce ten powod znalesc, a wykres bedzie dowodem, ze ta teza ma szanse na rozwiazanie problemu. Wrzuc jeszcze karte 5850 i sprawdz czy tez tnie w grach. Moze gtx 480 jest uszkodzony (wczesniej miales jakies walki z karta). Edytowane 30 Października 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 (edytowane) Gry jak mniemam masz na HDD, może to on przycina czasami? To dlaczego Metro 2033, BBC2 i inne chodza plynnie.Poza tym system mam na ssd a gry na hdd. Leń !! :lol2: .... Chodzilo mi o sprawdzenie wykresu obciazenia gpu w czasie rzeczywistym, gdy grasz i masz przycinki. Jezeli gpu zostaje w jakis sposob mniej obciazone, to wlasnie chce ten powod znalesc, a wykres bedzie dowodem, ze ta teza ma szanse na rozwiazanie problemu. Wrzuc jeszcze karte 5850 i sprawdz czy tez tnie w grach. Moze gtx 480 jest uszkodzony (wczesniej miales jakies walki z karta). ATI poszlo w swiat, nie mam juz. Gdzie ten log znajde w afterburnerze? EDIT: Prosze: Uploaded with ImageShack.us Edytowane 30 Października 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamaz222 Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 (edytowane) EDIT: Prosze: Uploaded with ImageShack.usCzyli w momencie klatkowania jest zmniejszone uzucie GPU. ja mam ten sam problem fakt ze ja mam 9800GT, ale mam rowniez kilkusekundowe spadki wykorzystania GPU a co za tym idzie miekroprzyciecia. Wykres przedstawia Dirt2, dzie własnie mam spadki fpstłumienie szumów czy wzmocnienie kontrastu, również je należy wyłączyć. Dotyczy to nie tylko telewizorów, ale także wszystkich źródeł obrazu, z których korzystamy, oczywiście jeżeli oferują takie funkcje. Przyszła pora, żeby uruchomić w odtwarzaczu przygotowane wcześniej DVD z testami. Zobaczymy pięć lub dziewięć ( w zależności od wersji programu który ściągnęliśmy ) różnych obrazów, jeden po drugim, wyświetlanych w określonej, stałej kolejności. Najpierw jasność, potem kontrast i tak dalej. To istotne, ponieważ jeśli nie zachowamy tej kolejności ustawiania parametrów, efekt końcowy może okazać się nie całkiem zgodny z naszymi oczekiwaniami. W przypadku jasności i kontrastu należy najpierw ustawić regulator w położeniu o najmniejszej wartości. Następnie trzeba zwiększać stopniowo wartość danego parametru, aż do uzyskania optymalnej wierności obrazu. W przypadku koloru należy ustawić regulator w położeniu środkowym i od niego rozpocząć korektę ustawień. Zwykle świeżo zakupione urządzenia mają ustawioną zbyt wysoką wartość nasycenia koloru, tak aby ich obraz przyciągał uwagę klientów w sklepie. Ostrość w telewizorach jest zazwyczaj od początku poprawnie ustawiona. Później można ją nieznacznie skorygować, jeżeli czwarty obraz testowy jest zdecydowanie zbyt ostry albo trochę rozmyty. Ostatni krok to ostateczny test: patrząc na wyświetlany w tym momencie obraz, przekonamy się, czy wszystkie dotychczasowe ustawienia dały oczekiwany efekt. Ponadto można sprawdzić kanały dostępnego systemu 5.1 Dolby Surround poprzez wskazanie symbolu głośnika testowanego kanału. Po pierwsze, prototypy wykorzystujące 4K UHDTV tak naprawdę zaprezentowano jeszcze w 2003 roku, ale 4K miało długą i skomplikowaną drogę od fazy projektu, aż po komercyjne telewizory. Te ostatnie tak naprawdę pierwszy raz zaprezentowano na targach w Berlinie, zatem można uznać ten fakt za ich debiut. Wcześniej w technologii 4K transmitowano niektóre wydarzenia sportowe w Japonii, a także fragmenty olimpiady w Londynie. Na rynku jeszcze w tym roku ( 2012 ) zadebiutuje telewizor LG, następne w kolejce będą Sony oraz Samsung. Firmy nie chcą podawać cen telewizorów 4K, ale mówi się o sumach zaczynających się od 20 tys. euro. Zatem, biorąc pod uwagę konkurencje ze strony OLED-ów, wspomniane ceny oraz brak materiałów 4K UHDTV - przed tym rozwiązaniem jeszcze długa droga z hal targowych do domowego salonu. Z drugiej strony, jeśli przypomnieć sobie ceny pierwszych telewizorów plazmowych ta droga wcale nie wydaje się taka długa. Czytając różne fora internetowe gdzie rozbrzmiewają pytania typu - a na co nam to ? - odpowiedź jest banalnie prosta ... po prostu coraz większe ekrany musimy wypełnić coraz większą ilością szczegółów. Na dzisiaj matryca rzędu 46° jest już standartem ... a pomyślmy jak będzie wyglądał tzw. obraz FullHD na matrycy 80 Rowniez mikroprzyciecia miałem w GTAIV, Mass Effect 2. W BBC2 tak jak u ciebie wszystko działało elegancko. Edytowane 25 Września 2013 przez kamaz222 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 30 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2010 Black zmienil system i to samo. Sprawdzil wszystkie sterowniki serii 260.xxx i 261 i dalej kuleje. Teraz ocnal proca i karte i zobaczymy. Moze starsze sterowniki 190.xxx cos dadza ? Ale to tez takie cofanie sie w starocie... Gre tez przeinstalowal i nic sie nie poprawilo. Dla czego taki crysis chaczy a np. metro nie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...