zaodrze244 Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 pograłem godzinkę w gta 4 i nic się nie wiesza, grafika zaliczyła max 65C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 Te wentylatorki 3x92mm łatwo ściągnąć?, może wydajniejszą opcją byłoby zastosowanie 2x120mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 (edytowane) Te wentylatorki 3x92mm łatwo ściągnąć?, może wydajniejszą opcją byłoby zastosowanie 2x120mm. Tak jak w Gelidzie - banalnie... Nie bedzie wydajniejsza opcja bo konstrukcja jest dopasowana do finow? Do tego moze byc glosniej ;) @zaodrze To, ze radiator wystaje nad ten element to nie znaczy ze powietrze tam nie dotrze... Po co w takim razie pytasz na forum jak wiesz lepiej? :) Przy ilu MHz skonczyla Ci sie karta i przy jakim V? Edytowane 13 Listopada 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 Tak jak w Gelidzie - banalnie... Nie bedzie wydajniejsza opcja bo konstrukcja jest dopasowana do finow? Do tego moze byc glosniej ;) Jeżeli dam jakieś Fandery czy inne 800-1000rpm to nie będzie głośniej a z mocowaniem nie widzę problemów, opaski zaciskowe i do przodu :D, na dwóch pozostałych grafach też mam Accelero S1 z zamocowaną 120mm na opaskach. Z AXP i tak będę musiał poczekać bo brak mocowania w sklepach, jak zakupię to sprawdzę która opcja jest wydajniejsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 (edytowane) @zaodrze To, ze radiator wystaje nad ten element to nie znaczy ze powietrze tam nie dotrze... Po co w takim razie pytasz na forum jak wiesz lepiej? :) Przy ilu MHz skonczyla Ci sie karta i przy jakim V? nie pytałem o to tylko napisałem swoje spostrzeżenie i co i jak zamontowałem ;) karta mi kończy na 850/2100 przy 1.138V, przy 860 się już wysypuje :/ ale i tak się ciesze z wyniku bo zauważalna różnica płynności jest w BC2 i gta4 - narazie tylko w to grałem :D Edytowane 13 Listopada 2010 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 Mozna bylo sie tego spodziewac po kolorze PCB.... A jaki VID? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 Mozna bylo sie tego spodziewac po kolorze PCB.... Co masz na myśli? W sumie wynik podobny do mojej karty, tyle, że ja mam teraz 870 na 1.1v i max co widzę to 60 stopni z hakiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 (edytowane) (...) na zielonym PCB sa gorsze od tych na pomaranczowym do OC :) a VID? Wejdz w afterburnera i powiedz ile masz defaultowo papu? Albo odpal inspectora i wybierz P0 Edytowane 13 Listopada 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 Ja mam def 1.025v. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 Mialem fajnego Asusika na pomaranczowym PCB z 0.988V w standardzie - to byla sztuka.... Niestety R.I.P ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 Mój i tak te standardowe takty zrobi na niższym napięciu, skoro na 1.025v spokojnie działał na 800MHz (podejrzewam, że napięcia 1.025v styknie do max 820MHz) także nie jest zły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Problem z Black Sreen. Czy ktoś z forum ma podobne problemy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 18 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2010 Mało tam szczegółów, ale u mnie nic takiego się nie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 (edytowane) Mój dwutygodniowy GTX470 SOC sprawił mi dziś niezbyt miłą niespodziankę... otóż zaczął terkotać przy wyższych obrotach wiatraka. Wcześniej tego nie było, był tylko szum. Teraz przy około 70% obrotów i więcej słychać bardzo nieprzyjemny dźwięk. Na początku pomyślałem, że wentylator pociera może o jakiś kabelek, ale jednak nie... Zdaje się, że to środkowy z wentylatorów zaczął tak hałasować... Co mogę zrobić? Szczerze to nie mam zamiaru rozbierać karty i przy niej grzebać. Czy takie coś kwalifikuje kartę na gwarę? Edytowane 22 Listopada 2010 przez Dziobak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 trudno stwierdzić czy głośna praca kwalifikuje sie do naprawy gwarancyjnej, w końcu hałas to znak firmowy fermi, sam bym raczej nie manipulował przy chłodzeniu z drugiej strony jak dasz na gwarancje to czasem możesz być bez karty ze 2 miesiące Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 trudno stwierdzić czy głośna praca kwalifikuje sie do naprawy gwarancyjnej, w końcu hałas to znak firmowy fermi, sam bym raczej nie manipulował przy chłodzeniu z drugiej strony jak dasz na gwarancje to czasem możesz być bez karty ze 2 miesiące Hałas to ja rozumiem, ale wcześniej tego terkotu nie było przy obrotach nawet na maxa... Był tylko mocno głośny szum. Teraz jest szum + terkot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plastekk Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 ile macie w stresie na gtx 480 pod wodą? u mnie 50* w stresie bez OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Mieścisz się w normie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Hałas to ja rozumiem, ale wcześniej tego terkotu nie było przy obrotach nawet na maxa... Był tylko mocno głośny szum. Teraz jest szum + terkot. Hehe, Ty chyba głośnego szumu nie słyszałeś. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 ja u siebie 41C bez oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Mój dwutygodniowy GTX470 SOC sprawił mi dziś niezbyt miłą niespodziankę... otóż zaczął terkotać przy wyższych obrotach wiatraka. Wcześniej tego nie było, był tylko szum. Teraz przy około 70% obrotów i więcej słychać bardzo nieprzyjemny dźwięk. Na początku pomyślałem, że wentylator pociera może o jakiś kabelek, ale jednak nie... Zdaje się, że to środkowy z wentylatorów zaczął tak hałasować... Co mogę zrobić? Szczerze to nie mam zamiaru rozbierać karty i przy niej grzebać. Czy takie coś kwalifikuje kartę na gwarę? Miałem to samo przy zasilaczu Enermax 850 Revolution. Wkurzyłem się jak diabli,że w tej klasie sprzętu takie jaja, ale policzyłem do 10 (dni) i wentylator doszedł do siebie. Ponad pół roku od tego czasu i (odpukać) jest dobrze. pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 Kumplowi wymienialem zasilacz na Tagana 900W BZ series i tez terkocze :D Life is brutal ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 Miałem to samo przy zasilaczu Enermax 850 Revolution. Wkurzyłem się jak diabli,że w tej klasie sprzętu takie jaja, ale policzyłem do 10 (dni) i wentylator doszedł do siebie. Ponad pół roku od tego czasu i (odpukać) jest dobrze. pzd Wczoraj się trochę uspokoiło... Na razie zostawiam jak jest, może się wyterkocze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 Ja mam 2x480 i w stresie mam 65 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 3 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2010 (edytowane) Uczciwy GTX od PNY Edytowane 4 Grudnia 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Warto by bylo przesmarowac rdzen Fermi jakas uczciwa pasta zamiast tego co nvidia dala ? Bo widizalem kilka postow sidebanda na labie, gdzie chwalil takie rozwiazanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 Spróbować możesz, fabrycznej pasty jest sporo nawalone, ja po zmianie na AS5 na GTX480 dużej różnicy nie zauważyłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piospi Opublikowano 6 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2010 testował ktoś sterowniki 263.09 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 testował ktoś sterowniki 263.09 ?? Ja probowalem zainstalowac wersje beta 263.xx ale pisalo ze sprzet niezgodny ze sterownikami (gtx470) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 7 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2010 Plik nv_disp.inf trzeba zamienic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...