kucyk Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2011 Mam dla Ciebie dobrą wiadomość. Referencyjny gtx 480 z chłodzeniem AXP wchodzi do obudowy fractal design R3 i zostaje jeszcze jakieś 0,5-1 cm luzu. Sprawdziłem bo nie dawało mi to spokoju. dzieki wielkie! B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 (edytowane) panowie czy AXP z 480gtx wejdzie na 570gtx/580gtx? Edytowane 31 Maja 2011 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Powinno wejść, np. blok wodny z GTX480 wchodzi na GTX580, a GTX570 ma tylko trochę wykastrowane PCB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcio78 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 panowie mam pytanko :otóż czy moj zasilacz AMACROX WARRIOR 500 WATT pociagnie gtx 470?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 W połączeniu z resztą sygnatury raczej tak :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcio78 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 no teraz mam core2duo E7200@3420 mhz ,4 giga KINGSTON DDR2 540MHZ , AMACROX WARRIOR 500WATT ,no i zamowilem 470 gtx wiec musi pojsc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 Tak poza tym to ten procek udusi tą kartę :wink: Będzie szybciej niż na tym 8800, ale prawdziwego kopa zobaczysz po zmianie na cztery rdzenie :D pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcio78 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 (edytowane) o tych 4-rech rdzeniach trzeba bedzie pomyslec ,ale majac tego E7200 to nawet na domyslnym 2535 mhz ,a pozniej podkreconym do 3500mhz nie widzialem roznicy w takim CRYSIS Edytowane 7 Czerwca 2011 przez Marcio78 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 7 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2011 Na nowych sterach (275.33) macie mgłę na ekranie? Balans bieli, kontrast i kolory są jakieś dziwne, wróciłem do starszych i wszystko jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2011 U mnie wszystko jest ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 8 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2011 no teraz mam core2duo E7200@3420 mhz ,4 giga KINGSTON DDR2 540MHZ , AMACROX WARRIOR 500WATT ,no i zamowilem 470 gtx wiec musi pojsc :) Raczej nie bedziesz mial problemu bo na 450W chieftecu puszczalem 6 rdzeni i 470tke :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcio78 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 problem jednak jest i 500 W chyba nie starczy dla 470 gtx ,otoz grac w wiedzmina 2 tnie sie dzwiek i obraz (gra sie nie zawisza tylko wytepuja "freezy"]),w kazdym razie TAGAN 600W U33II juz zamowiony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 To wcale nie musi byc wina zasilacza , no i pierwszy raz bym sie spotkal ze przycinki mogly by byc wina zasilacza. Mogles wybrac lepszy zasilacz , chyba ze byl w okazyjnej cenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcio78 Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 cena to 219 zl ,a do 470 gtx wole cos lepszego niz 500W (choc markowy)tym bardziej ,ze zmienie procek na jakiegos core 2 quad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 Nie przesadzaj, że 500 W markowy zasilacz nie wystarcza do gtx470. Mój Enermax 525 W [40A(480W) na linii 12V] zasila bez zająknięcia 2500k oc i gtx 470 oc, nawet się przy tym nie pocąc. Ważne jaka ta 500-Watówka jest i ile ma max. na linii 12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 10 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2011 Troszke drozej bys mial xfx core 550w który jest znacznie lepsz konstrukcja od tego tagana , do q2q nawet 450w starczylo by z lekkim zapasem , oczywiscie z OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 o tych 4-rech rdzeniach trzeba bedzie pomyslec ,ale majac tego E7200 to nawet na domyslnym 2535 mhz ,a pozniej podkreconym do 3500mhz nie widzialem roznicy w takim CRYSIS Troszkę późno,ale lepiej późno niż wcale :wink: Nie widziałeś różnicy, bo tak jak napisałem wcześniej to nie taktowanie jest problemem, a liczba rdzeni. Nawet 5GHz na tym procku by nie pomogło :D pzdr 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 Tak, zwłaszcza że Crysis wykorzystuje tylko dwa wątki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 Tak, zwłaszcza że Crysis wykorzystuje tylko dwa wątki. Nie do końca tak jest , ale w pełni efektywnie to tylko dwa jajca obciąża. Proszę was nie używajcie zamienię słów wątek/rdzeń. Bo każda aplikacja jest wielowątkowa nawet ta , która obciąża tylko jeden rdzeń. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2011 Tak, zwłaszcza że Crysis wykorzystuje tylko dwa wątki. I myślisz, że na dwu rdzeniowym będzie tak samo jak na czterordzeniowym zwłaszcza na karcie nV? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcio78 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 hmm kiedys na Elektro-Gieldzie byly testy procesorow w grach i tam jasno wynikalo,ze Crysis 1 najlepiej smiga na 2 rdzeniach(dokladnie core2duo E80...),wiec gra MUSI potrafic wykorzystac 4 rdzenie zeby bylo lepei niz na 2 rdzeniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość c22 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 (edytowane) hmm kiedys na Elektro-Gieldzie byly testy procesorow w grach i tam jasno wynikalo,ze Crysis 1 najlepiej smiga na 2 rdzeniach(dokladnie core2duo E80...),wiec gra MUSI potrafic wykorzystac 4 rdzenie zeby bylo lepei niz na 2 rdzeniach focus (ten sam co pisał artykuł na EG) napisał w tym roku to: 2-rdzeniowy procesor i karta graficzna NVIDIA GeForce? Nigdy! : NVISION.pl Jak widać crysis nie wykorzystuje 4 rdzeni, a jednak na 4-rdzeniowcu jest lepiej. Edytowane 14 Czerwca 2011 przez c22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Od siebie dodam, że taka prosta ścigałka jak WRC korzysta z jednego rdzenia, a różnica pomiędzy c2d@3,2GHz, a 2600@stock to kosmos i to na grafie z podpisu, która to nawiasem mówiąc jest sporo wolniejsza od tytułowej :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcio78 Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 c22 kopara mi opadla po przeczytaniu tego artykulu.Trzeba chyba wrócić do xp zanim nie kupie jakiegos 4-ro rdzeniowca.NVIDIA partacze! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Może jeszcze dodam że w to WRC grałem na XP, więc na siódemce była by jeszcze większa przepaść :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Jak widać crysis nie wykorzystuje 4 rdzeni, a jednak na 4-rdzeniowcu jest lepiej. Przestań pitolić zapodaj xp i porównaj 2/4core , tak samo dostaniesz boosta ponieważ gra lekko korzysta z pozostałych rdzeni , ale nie w pełni efektywnie. Wiele jest taki gier , które lekko obciążają trzecie jajko i mamy boost. Poza tym porównywanie 2core opartym na sb i 775/am2/am3 to nie porozumienie.Poza ilością jajek ważna jest sama architektura , poza tym nv ewidentnie optymalizuje stery pod 1155/56/1366. Nie narzekajcie na 69xx jest jeszcze gorzej niż na nv , tylko o tym to wam nikt nie powiedział :lol2: . 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 Nie narzekajcie na 69xx jest jeszcze gorzej niż na nv , tylko o tym to wam nikt nie powiedział :lol2: . O, to ciekawe :D Jesteś w stanie zapodać jakimiś testami? Na szczęście na moim PC #1 z siga mam WinXP i wszystko jest ok jak na moje raczej nieeksperckie oko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 O, to ciekawe :D Jesteś w stanie zapodać jakimiś testami? Na szczęście na moim PC #1 z siga mam WinXP i wszystko jest ok jak na moje raczej nieeksperckie oko. Sprawdziłem parę gierek , które mocno jadą po cpu pod win7 i wyszło jak wyszło. Mi to zwisa czy wierzysz w to czy nie , to samo było ze sterami nv o wysokim obciążeniu cpu nic się nie pisało , a ja to wałkowałem latami. Xp norma tego problemu nie ma , tylko na nv także.Stery pod xp od amd już zostały olane od dawna kiepska optymalizacja , w takim metro tracisz 30% względem win7 , dołóż do tego mega duże problemy z prawidłową pracą sterownika(błędy aplikacji , nie działające ccc , mega niska wydajność) w przypadku kiedy aktywujesz wpis by można było zaadresować 3gb na jeden proces. Nowe stery od 11.4 pogłębiły problem obciążenia cpu przez stery , ale wzrosła wydajność gpu - coś za coś :lol2: Z wyników to zostały mi tylko z cod-a black ops , ale nawet te wyniki naświetlą ci problem: Test całkowicie zależny od cpu 6950@70 Avg: 56.831 - Min: 54 - Max: 60 480gtx Avg: 67.583 - Min: 64 - Max: 72 Wynik na dużo słabszym 465gtx jest taki sam , tak wcześniej pisałem test zależny od cpu. W blurze i innych grach intensywnie obciążających cpu jest podobnie. Ps. to minusowanie to sobie daruj. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 14 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2011 (edytowane) Mi to zwisa czy wierzysz w to czy nie Ps. to minusowanie to sobie daruj. Hej spokojnie; ja zagaiłem z czystej ciekawości, bom żądny wiedzy człek jest :) Minusa nie ja dałem. edit: A wręcz przeciwnie :wink: Edytowane 15 Czerwca 2011 przez ivanov Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 15 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2011 problem jednak jest i 500 W chyba nie starczy dla 470 gtx ,otoz grac w wiedzmina 2 tnie sie dzwiek i obraz (gra sie nie zawisza tylko wytepuja "freezy"]),w kazdym razie TAGAN 600W U33II juz zamowiony wieśmin bardzo mocno zyłuje procka- moim zdaniem twój jest po prostu za wolny. Zamiast zasilacza zmień procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...