Gość marantz5003 Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 Uszkodzony w jakim sensie? jak już to jest za dużo pasty lub chłodzenie za słabo dociska.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 Uszkodzony w jakim sensie? jak już to jest za dużo pasty lub chłodzenie za słabo dociska.. Wlasnie w takim sensie, nie chce wnikać w to jak, niech wnikają w to w serwisie, grunt że nie działa tak jak powinien. Według większości testów temperatury pod obciążeniem na tej karcie to ok 80 stopni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 A jak wygląda chłodzenie twoje obudowy? JA swoją kartę rozkręcałem kilak razy bo też miałem z nią problemy i już jest wszystko ok.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 19 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2012 (edytowane) No wlasnie z tym też kombinowałem już na rózne sposoby. Obecnie z przodu mam 1x 92mm z boku 1x92 na wysokosci karty, wiejący na karte, a z tylu 2x 12cm. Przy otwartej obudowie całkowicie, temperatura spada o 1-2 stopnie na karcie, ale furmark i tak zabija ją w 30 sekund a wiedzmin po paru minutach gry. Troche się boję że beda problemy z gwarą, bo ja rok na tej karcie tak "przebimbałem", moze jedynie z crysis 2 i metro 2033 mialem problem z temperatura, ale dawalo rade. No ale teraz od czasu tego 3D vision, praktycznie większość gierek ją zagrzewa zbyt ostro. Nie cierpie takich niejednoznacznych uszkodzeń, bo równie dobrze mogą stwierdzić że wszystko OK. Wygląda to mniej więcej tak jak poniżej. Nie jestem w stanie objąć wszystkiego wiec pokazuje tylko koncowke. Grałem może z 10 minut. Na poczatku naturalnie temp niższa, wiatrak się rozkręca, temp rosnie itd. Przy tym 99 na koncu, mialem kratki na ekranie i reset grafiki. Edytowane 19 Lutego 2012 przez Szymon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dali Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 najprościej i najtaniej, to chyba jest nową kartę graficzną kupić... , bo inwestować w skomplikowane systemy chłodzenia (np pasywna chłodnica firmy Zelman), się chyba nie opłaca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 27 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2012 najprościej i najtaniej, to chyba jest nową kartę graficzną kupić... , bo inwestować w skomplikowane systemy chłodzenia (np pasywna chłodnica firmy Zelman), się chyba nie opłaca... najprościej i najtaniej będzie jak mi wymienią kartę na sprawną :). W zeszłym tygodniu odesłałem ją do serwisu, z kompletnym opisem. Nie wiem jak sprawnie działa serwis sklepu sklep.gram.pl - bo tam kupowałem kartę. Mam nadzieję że nie będzie najgorzej i nie będę musiał z kimś się tam "szarpać". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 19 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2012 Od wczoraj siedzę na evga 480 i naprawdę nie wiem skąd ten mit grzałki itp ;) Kręci się to na niższym napięciu niż gtx 470, więc i temperatury nawet lepsze. O głośności nie powiem, bo od razu na rdzeń poszedł bloczek. Pozostawiłem seryjną ramkę i turbinkę to sekcja jest odpowiednio chłodzona.. Niestety takt w takt to przewaga w 3dmarkach jest niewielka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 A można wiedzieć jakie tam częstotliwości da radę osiągnąć i na jakim napięciu? :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 20 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2012 (edytowane) A można wiedzieć jakie tam częstotliwości da radę osiągnąć i na jakim napięciu? :wink: pzdr Def to 1.013. Nie wiem ile było pierwotnie, bo znajomy do sli rochę modował biosy ;) 2 identyczne karty do tego kupione jednocześnie, a miały inne napięcia w biosie :blink: W Alan Wake 800/1075 wydawało się być stabilne na defie. Chwilę 850mhz też chodziło... Gra mocno daje w kość gpu, więc moim zdaniem jest dobrym wyznacznikiem Do testów to grafa szła bez zbytniego dovoltowania do ok 885mhz. Wyżej to już jedziemy z koksem,a tempy nie bardzo pozwalają. Na razie po 1 wieczorze zabawy : Edytowane 20 Marca 2012 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Uzupełniając jeszcze mój wątek uszkodzonego gtx 470 SOC, najwyraźniej było to coś poważniejszego niż niedociśnięta pasta bo dzisiaj dostałem maila żę usterka jest nienaprawialna. W związku z tym otrzymam zwort kasy, co mi nawet na rękę :). Dostane prawie 1000 zł (bo tyle za nią zapłaciłem), zastanawiam sie czy dopłacać już teraz do czegoś (moze 570 ? ) czy poczekać i wziąć coś nowego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 (edytowane) poczekaj kilka dni cena gtx 570 dc2 ładnie spada kilka dni temu był za 1400zł teraz w tym samym sklepie kosztuję 1200 i z kazdym dniem cena spada o kilkanaście złotych myśle że za tydzień kupi go za 1100zł. sprawdź Karty graficzne, nVidia GTX 570 - Sklep internetowy Agito.pl obecnie najtńszy jest gtx 570 gainward za 1071zł na gtx 680 kasy na pewno ci nie starczy a za nim pojawią sie słabsze wersje to ho ho i pewnie ich ceny będą w okolicach 1500zł. gtx 570 to dobry wybór pilnuj cen i kópuj :) tutaj masz wynik mojej 570tki po oc. Edytowane 21 Marca 2012 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 (edytowane) Ja bym popolować na evcię gtx 480 ;) W sklepach u hamburgerów są po 230$ nówki ;) Idealna karta na "przeczekanie" na normalizację cen obecnej generacji. Jeśli gtx 570 to raczej nie palit/gainward- plomba na chłodzeniu uniemożliwia nawet okresowe czyszczenie i zmianę pasty o np wodowaniu nie wspominając. Edytowane 21 Marca 2012 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Dzięki za info :). Nie chciałbym karty na przeczekanie, karte zmieniam z reguły po roku-dwóch, także porozglądam się za tym 570 i zobaczę co to warte :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 ja poleca dc2 bo jest cicha nawet po oc.. u mnie dysk zagłusza kartę a samsung spoint 3 do głośnych nie należy:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Imho ta 480'tka to w obecnej chwili, najlepsze wyjście, na przeczekanie. Jeżeli oczywiście hałas nie gra roli. Jeżeli gra to 570'tka da radę, nawet od Palita z ich chłodzeniem jest już poniżej 1k :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 popieram ale jak masz brać gtx 480 to tą z jak najlepszym chłodzeniem żebyś nie miał odrzutowca w budzie.. na allegro są po 800zł na gwarancji ale większość jest po serwisie i wszystkie to referenty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 (edytowane) popieram ale jak masz brać gtx 480 to tą z jak najlepszym chłodzeniem żebyś nie miał odrzutowca w budzie.. na allegro są po 800zł na gwarancji ale większość jest po serwisie i wszystkie to referenty. Nie 480 raczej nie, faktycznie tylko 570 byłby w moim zasiegu, na 580 szkoda mi kasy. Zobacze co się dzieje z tym asusem DC gtx 570 i jego ceną na dniach. Problem w tym że w kwietniu wyjezdzam na miesiac i wracam dopiero w maju, wiec zsadniczi jak poczekam jeszcze te 2 tygodnie to po powrocie i premierze 600 te karty (570 i 580) pewno beda duzo tansze :). Edytowane 21 Marca 2012 przez Szymon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 cena gtx 570 powinna wynosić 1000-1100zł :) nowego z dobrego sklepu a nie z allegro na gwarancji po serwisie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Tomcat możesz dać jakieś linki do sklepów? Nie znalazłem jeszcze takiego co by wysyłał do polski. Jak wygląda sprawa z watem na granicy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 Tomcat możesz dać jakieś linki do sklepów? Nie znalazłem jeszcze takiego co by wysyłał do polski. Jak wygląda sprawa z watem na granicy? Sporo ludzi ściaga z newegg, amazona itp, ale to zwykle prywatny import- trzeba mieć kogoś w usa i on nadaje prezenty :) Ja tak ściągałem zegarek seiko a amazona- w Polsce w salonie 1k, ściągany z usa z prowizją dla "załatwiacza" i częsciowym watem + koszty wysyłki wyszło niecałe 500 :lol: :mur: Moja 480-ka jest akurat z kompuszrota bo mieli kilka sztuk w dobrej cenie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 (edytowane) Ale w wypadku tej karty (ASUS 570 DCII) nie wiem czy jest to opłacalne. Zapłacisz niecałe 1000 zł za samą kartę, plus wysyłka do polski, załatwianie przez kogoś, plus możliwość dowalenia cła i vat'u. Nie zaoszczedzisz zbyt wiele, gra niewarta świeczki. Edytowane 21 Marca 2012 przez Szymon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 przecież na agito gtx 570 dc2 jest za 1200zł i cena ciągle spada poczekaj troche i kupisz za 1100 albo taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 21 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2012 No przeciez mowie ze sie nie oplaca ;). Czekam, czekam, zdecydowalem sie juz na ta 570 DCII od ASUSA chociaz opinie znalazlem rozne dot. krecenia. MAm nadzieje ze nie nadzieje sie tak jak z tym SUPER OVERCLOCK od gigabyte'a ktory mial byc super chlodny, a byl zepsuty ;]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziiq321 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 co mozę powodowac żółte artefakty ? temperatury mam ok test w occt przechodzi idealnie i5 2500k gtx470amp 4gm ramu zasilacz ocz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 Odkopię temat :) Mam ostatnio problem z głośną pracą chłodzenia na moim Gigabyte GTX 470 SOC (3 wentylatorki). Środkowy niemiłosiernie terkocze, szczególnie na wolnych obrotach. Nie mam za bardzo chęci ani czasu zdejmować chłodzenia i samemu naprawiać, dlatego przyszło mi do głowy, że może gwarancja obejmuje taką usterkę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2012 IMHO tak - http://hardforum.com/archive/index.php/t-1664089.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Witam Mam problem z niskimi wynikami w 3D markach 2003, 2005, 2006 o dziwo w nowszych jest wynik w miarę prawidłowy, przykład Core i7 860 @ 4200mhz, 2x8GB 2400mhz cl11, GTX 480 @900/2020 03: 104265 05: 37013 06: 27388 Vantage: 25842 11: 6790 Co może być przyczyną, potrzebne są jakieś optymalizacje/łatki do smarka żeby wyniki były wyższe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 (edytowane) do usunięcia Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez Nicolass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...