Skocz do zawartości
Gość delavego

NVIDIA GeForce GTX 400 / GTX 500 / GTS 400 (Fermi) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

MSI N460GTX HAWK Talon Attack | PurePC.pl

no i znow sie chyba wkurze ze nie poczekalem i wzialem Gigusia juz :mur:

a tu jeszcze ulepszony Gigabyte na dokladke http://www.gigabyte.com/press-center/news-page.aspx?nid=944

(ciekawe jak sie bedzie krecic ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki, o takie porownanie mi chodzilo. Roznica jak widac znaczna, powiedziec by mozna, ze wrecz przepasc.

W sumie bylo to oczywiste. Wlaczenie physx w vanatage zawsze dawalo takiego kopa. Temu ludzie ktorzy maja 980x maja taki przyrost pkt.

Mam pytanko, czy ktos sie bawil w ustawianie najnizszego napiecia w trybie 2D dla 470 ? Osobiscie udalo mi sie zejsc na 0.75V, ale na XS znalazlem ciekawa wypowiedz ze realnie nie da sie zejsc ponizej 0.825V ?!?!? Nie wiem, czy autor tej wypowiedzi nie dal rady czy co. Stad moje pytanie jak tam Wasza batalia o tryb ECO :)

Edytowane przez Malik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za przeproszeniem można se czekać w nieskończoność, do usranej śmierci, na lepsze rewizje kart. Moja karta nie przysparza mi żadnych opisanych tu problemów , choć po prawdzie nie wyciskam z niej ostatnich soków.

Edytowane przez KaszaWspraju

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za przeproszeniem można se czekać w nieskończoność, do usranej śmierci, na lepsze rewizje kart. Moja karta nie przysparza mi żadnych opisanych tu problemów , choć po prawdzie nie wyciskam z niej ostatnich soków.

no fakt! tylko zawsze pozniej jest NEED MORE POWER ;) i sie czlowiek wkurza! ja juz sie zastanawiam coby swoja sprzedac kumplowi i dorzucic do HAWK'a ;) ale jak sie nie uda to bede czekal na jakies dedykowane chlodzonko lepsze i sie troche pobawie z nim ;) a narazie staram sie nie wysilac jej zbyt mocno

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Gigabyte w wersji SOS wygląda identycznie jak ich 465'ątka, tracąc tym samym jedną z zalet, jaką są gabaryty karty.

A tutaj... zima idzie :wink: - Galaxy Designs GeForce GTX 460 with High-Grade Components Nie powiem, wygląda ciekawie : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@MEtal A tutaj... zima idzie :wink:

----------------------------------------------------------

Nie podoba mi sie taka biala pcb :wacko:

Zasilanie wyglada OK, ale to wszystko co jest "fajne".

@stolara

----------------------------------------------------------

Jak znam zycie, u mnie ten hawk poszedl by na 1100 mhz B-)

Jeszcze troche a hawk przegoni gtx 480 :lol2: :lol2:

Edytowane przez leven

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia najnowszej wersji SOC 460'ątki od Gigabyte'a - Gigabyte GeForce GTX 460 SOC Poses for the Camera

Szkoda, że takie chłodzenie nie znalazło się na 'zwykłej' wersji, oczywiście w wymiarach odpowiadających wielkości pcb.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak... teraz wychodza ulepszone wersje a ja moge sobie tylko pogdybac :angry:

Karta dluga jak miesiac a cienka jak wyplata :lol2:

Zasilanie potezne. Wyglada na 6 faz dla gpu i jedna dla pamieci.

Wszystkie po 3 mosfety !!

To by gtx 480 uciagnelo.

Chlodzenie z czterema pipkami... no, no to sie moze podobac.

Wyglada jak odpowiedz na karte msi hawk :rolleyes:

Rzecz jasna dlugosc karty mnie nie boli, bo obudowa miesci nawet accelero extreme :wacko:

Ciekawe jak w tym gigusiu OC wyglada i cena.

Jak karta kosztuje tyle co gtx 470, to podziekowal.

Edytowane przez leven

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale wysyp kart, ten gigabyte już jest, 900zł

GIGABYTE GTX460 SOC 1GB 815/4000MHz FV SKLEP Wwa (1283487179) - Aukcje internetowe Allegro

ale 1000mhz na gpu to już ostro

Edytowane przez FanEk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie 1000 mhz na gpu :unsure:

myslisz, ze ten gigus da rady wejsc tak wysoko jak msi hawk ?

nie wiem może i da, ciekawe jaką ma sekcje zasialnia.

z tym 1000mhz chodziło mi o tego nowego hawka, w tym teście redakcja podkreciła go na tyle wiec nie jest cieżko.

niedokładnie sie wyraziłem poniżej.

1000mhz grubo :) ciekawe jak to w testach wypada wzg gtx470 i gtx480.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 faz dla GPU i 1 dla pamięci. MSI hawk ma zdaje się 7 dla GPU i 1 dla pamięci. Ta wersja Gigabyte SOC może mieć jednak lepszy potencjał OC ze względu na mocniejszą sekcje zasilania. Ale to tylko w teorii. Czekamy na pierwsze testy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.komputronik.pl/index.php/product/107810/Podzespo_y_PC/Karty_graficzne/GeForce_with_CUDA_GTX_470_MSI_1280MB_HDMI_2xDVI_PCI_E_.html

komputronik zaszalał z ceną ;)

Ciekawe czy czyszczą magazyny, czy to już nowy cennik nv wchodzi w życie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widział ktoś w jakimś naszym sklepie GELID ICY VISION??? zalman vf300f pojawił się w cooling.pl ale gelid prezentuje się lepiej...

pozostaje chyba tylko ebay.de... wysyłka już od 10 ojro :D

Narazie lipa z tym. Z tego co wiem Cooling walczy zeby miec cooler od gelid'a i zalmana ( do 480 juz jest ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co z mk-13 ?

Za nie cale 200 zlotych mozna go kupic i cieszyc sie cisza i calkiem pozytywnymi temperaturami.

Trzeba tylko zastosowac CLP + dwa wentylatorki 100 mm serii Scythe 100mm / 92mm Kaze Jyu SLIM SY1012SL12M 2000RPM lub dodac trzeci pod spod jako push-pull.

Ten dolny wentylatorek bedzie idealnie owiewac radiator w czesci zasilajacej karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leven - witay w klubie :) MOja karta dokonala zywota dzisiaj :P

Jak wyzej, jednak panmieci dostaly po tylku przez to, ze nie bylo styku z blokiem, arty na stocku w vantage, i restet sterownika - szkoda, bo nie zdazylem porzednie jej potestowac :P

EDIT:

Co dziwnego to co myslalem,ze wyglada jak arty na ATI mam to samo, nie zmienia to faktu,ze monitor sie wylaczal i w vantage, crysis czy tez OCCT - takz ekarta walnieta.

Edytowane przez Blackwhite

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczymy co będzie- z bart xt i zapewne caymanem nvidia ma problem- wydajne, a tanie w produkcji rdzenie.

Ten gt 112 to wygląda mi na odblokowanego gt104 z gtx 460 ;)

768 rdzeni cuda tylko o 20% szybsze od 480 ? Coś mi tu nie gra ;)

To wygląda mi jak zlepek 2x gt104(gf112)

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi