Michaelius Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 GeForce GTX 570 = podkręcony GeForce GTX 480 : NVISION.pl GeForce GTX 570 i 560 czekają w kolejce do premiery - TwojePC.pl No chyba nie do konca taki podkrecony 480 skoro ma ram jak 470tka ;) 560 z tego co widze to 460 z odblokowanym pelnym chipem. Ale myslalem , ze jeszcze poczekaja z premiera 570tki widac zapasy gf100 nie sa zbyt duze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 Według AnandTech GF100 ma 530mm^2 a GF110 ma 520mm^2. Ale fizycznie tego nie sprawdzili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 A odnioslo to skutek w temperaturach ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 Zaden, dlatego wrocilem do normalnego podlaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 (edytowane) Widział ktos,gdzieś testy podkręconego GTX460 vs podkręcony HD6850?Ja widziałem tylko cos MSI Radeon HD 6850 review"]takiego[/url] a interesuje mnie wydajność w grach obu kart po oc. Edit: http://www.hardwarecanucks.com/forum/hardware-canucks-reviews/37499-hd-6870-hd-6850-vs-gtx-460-1gb-overclocking-study.html Edytowane 11 Listopada 2010 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 (edytowane) na nvision jest Podkręcanie Edytowane 11 Listopada 2010 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 DDR2.PL :Gskill,EVGA,Intel,Asus,Corsair - EVGA GeForce GTX 580 FTW Hydro Copper 2PART 015-P3-1589 Równie piękna z wyglądu co masakryczna ceną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 To fakt piekna jest, ale zeby ten blok byl warty 1k to lekka przesada :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 Dokładnie. Już taniej samemu by można było coś złożyć Co do samych kart to nie są złe. Ale jakby spadły ceny GTX 480 poniżej 1400 zł to dla mnie sprawa jest oczywista. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 Spadna niedlugo do poziomu podobnego na jakim byl 480 w ostatnim czasie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Nowki zawsze z poczatku sa drozsze ze wzgledu na 'podatek od nowosci' ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Czy mój zasilacz poradzi sobie z GTX460 768mb w SLI??Jak myślicie? EVGA GeForce GTX 460 768MB SC SLI Video Card Review - Power Consumption - Legit Reviews Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Twoj zestawik wciagnie jakies 440-460W pod pelnym obciazeniem.Zasilacz do spokojnej pracy powinien miec zapas na okolo 20%. Rade dac i da, ale sie napoci troche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Czy mój zasilacz poradzi sobie z GTX460 768mb w SLI??Jak myślicie? EVGA GeForce GTX 460 768MB SC SLI Video Card Review - Power Consumption - Legit Reviews To bedzie maximum dla tego zasilacza. Mysle, ze nalezy go zmienic na cos pokroju 700/800 wat. Zapas jak najbardziej wskazany. Twoj zasilacz nie jest zly, ale wedlug specyfikacji moze on wyciagnac: Przy dluzszej pracy zgrzeje sie i nie bedzie juz tak rozowo jak sie maluje :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 (edytowane) ja bym tez nie ryzykowal, szczerze mowiac przy swojej 650 mialbym obawy co do stawiania na niej sli , ale ja mam jeszczed i7 wiec to troche inaczej :) btw Blackwhite ma chyba miernik poboru bo tez kupowal. Warto bylo by go spytac ile mu pobiera przy graniu caly zestaw. edit: Hmm choc moze i przesadzilem ;) Za bardzo przy 275 jeszcze mam glowe widze hehe http://www.guru3d.com/article/geforce-gtx-460-sli-review/15 z tego by wynikalo ze 433 ktore jest na wykresie to calosc razem z i7 podkreconym i wodowaniem etc, pisza ze zestaw powinien miec ok 50-100 wiecej niz standardowy PC. Legitreviews nie ufam za bardzo, guru3d jakos lepszym zrodlem mi sie wydaje. Black napisz ile ci pobiera zestaw w idle/gra/furmark :) jestem ciekaw sam czy moja 650 w razie czego uciagnie bez problemu Edytowane 12 Listopada 2010 przez ilear Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Do tego SLI przy 8400... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Zasilacz sobie poradzi , Twoj zestaw powinien pobierac ponizej 400w w stresie, bo nie jest to taki pochlaniacz pradu co i7 w testach. Ale o OC grafik mogl byś raczej zapomnieć by nie zajechać tego zasilacza. Tez nie wiadomo czy jest w testach uwzgledniona sprawność zasilacza, bo gdy pobiera on 400w z gniazdka to zasilacz jest obciążony na 340W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Korzystajac z tego kalkulator wyszło, ze potrzebuje 500w zasilacz.Mysle , ze ten enermax ma jeszcze zapas.Zobaczymy jak sobie poradzi.Dziś podejme decyzje czy brac SLI czy raczej jedna 1024mb. Thermaltake Power Supply Calculator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Black napisz ile ci pobiera zestaw w idle/gra/furmark :) jestem ciekaw sam czy moja 650 w razie czego uciagnie bez problemu Jakbyś przejrzał trochę wcześniej temat, to byś wiedział, że SLi z dwóch GTX460 768MB i podkręconego mocno i7 na zasilaczu rzędu 650W to nie problem :wink: Sam miałem i działało - oczywiście ja nie robię nigdy jakichś testów zasilacza w OCCT, różne rzeczy mógłby pokazać, po co sobie newry PSU-ć B-) Ważne, że na co dzień przez prawie 2 miesiące wszystko ekstra super działało. Natomiast na 525W już bym się bał to odpalać, no ale kolega ma słabszy sprzęt to może spróbować. Ale ja bym SLi nie robił przy procku pokroju E8400, bo to raczej nie ma sensu - lepiej już np. GTX470 wziąć (chyba, że tą kartę też procek ograniczy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Black napisz ile ci pobiera zestaw w idle/gra/furmark :) jestem ciekaw sam czy moja 650 w razie czego uciagnie bez problemu 650W styknie spokojnie. Mi pobiera ze sciany (z monitorem) - Idle: 242W i Load: 458W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 (edytowane) Macie racje z tym zasilaczem.Miałem kupować 1024mb ale znalazłem Gigabyte GTX460 768mb za 440zł i wiecie no :rolleyes: To co bym zaoszczędził na kartach wydał bym na zasilacz a sprzęt jeszcze daje rade więc szkoda zachodu.Gdybym kupił sama to tez nie byłbym do końca zadowolony przy FULLHD Edytowane 12 Listopada 2010 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Nie do E8400 pojedynczy GTX 460 to raczej max. Proc i tak w niektórych grach ją ogranicza jak np. BC2. Jak już o SLI mowa to lepiej na jakimś X4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Nie do E8400 pojedynczy GTX 460 to raczej max. Proc i tak w niektórych grach ją ogranicza jak np. BC2. Jak już o SLI mowa to lepiej na jakimś X4. Poważnie?Nawet puszczony na te 4.0-4.1Ghz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Zależy od gry. BC2 mocno obciąża CPU i tu 2 rdzenie są obciążone na 99%, a GPU zaledwie na 60-70%. Na 4 rdzeniach już jest 95-99% użycia GPU. Metro 2033 też lepiej działa na 4 rdzeniach z tą kartą. Taktowanie nie wiele tu daje niestety. Po prostu trzeba 4 rdzeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 (edytowane) Nie chiałem sie juz dłuzej czaic i kupiłem na ebay.com Gigabyte GTX460 768mb za 440zł z darmową przesyłka od kolesia z Węgier.Miał ich 7 i sprzedały sie na pniu w ciągu kilku godzin.Zobaczymy co ta transakcja i karta będzie warta.Wazne , ze zakup był w programie "ebay protection cover". Mysle ,że to dobry deal.Jak tylko dojdzie to nie omieszkam podzielic sie wrażeniami z podkręcania. Edytowane 12 Listopada 2010 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 (edytowane) zmieniłem chłodzenie na 480 na AC, temperatury są w sumie takie same jak przy chłodzeniu stockowym jedynie głośność jest nie porównywalnie mniejsza, przy całych tych wentylatorach które są w hafie X wogle go praktycznie nie słychać, dodam że wentyle mam ustawione boczny i przedni na 600rpm, tył na 900 góra na 450. ogólnie karta wpadła w niezłą kanapkę. radiatorki zamontowałem na taśmę akasy, nie kleiłem ich fabrycznym klejem. z uwag do ac to narazie mam jedną otóż nie podobały mi się do końca powycinane radiatorki na sekcję zasilania. pomiędzy tym dziadem a radiatorem było dużo wolnej przestrzeni bo radiator był mocniej w tym miejscu sfrezowany z powodu innych drobnic (nie umiem ich nazwać ;)) domyślam się że pewnie różne montują wyższe, niższe, umnie były wysokości jak pozostałe 4 te większe i musiałem zrobić 5 warstw taśmy żeby był styk z radiatorem. teraz pytanie czym testujecie stabilność karty, furmark restartuje mi kompa gdy chce podkręcić kartę tak odrazu na 800 ;), 3dmark przechodzi elegancko na 820 wiem musze potestować z niższymi ustawieniami, ale furmarkiem nigdy wcześniej stabilności nie testowałem ograniczałem się jedynie do 3dsmarków, jeżeli nie było artów zwiech itd to tak kartę pozostawiałem. wrzucam parę fotek: Edytowane 12 Listopada 2010 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 (edytowane) Pierwsza sprawa, to masz wykrzywiona czesc radiatora zaznaczona na fotce. Mozliwe, ze radiator opiera sie o cos i nie dolega do gpu jak powinien. Mozliwe tez, ze obudowa z wentylatorkami nie zaskoczyla w zapadki jak trzeba. Wyciagnij karte i to popraw. Druga sprawa, to za wysokie temperatury. Wlacz vantage i monitoruj temperature a zarazem pomacaj rurki cieplne radiatora. Przy 60 st C, rurki musza parzyc palce !!. Wiem to z wlasnego doswiadczenia (mialem AC extreme na gtx 285). Jezeli rurki sa cieple a temperatura gpu oscyluje w granicach 70 st C, to na pewno jest zle zalozone chlodzenie (opiera sie o cos np. radiatorek sekcji zasilania, pamieci lub czegokolwiek) lub pasta jest do kitu lub jest jej za duzo. Jezeli jest to pasta preaplikowana, to jest ona dobra i pozostaje tylko sprawdzic w ktorym miejscu radiator opiera sie o cos lub srubki mocujace sa na tyle zle zamontowane, ze nie zapewniaja porzadnego docisku stopki radiatora do gpu. No i podaj temperatury w czasie testu vantage, heaven 2.1 czy stone giant. Edytowane 12 Listopada 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 zmieniłem chłodzenie na 480 na AC, temperatury są w sumie takie same jak przy chłodzeniu stockowym jedynie głośność jest nie porównywalnie mniejsza, przy całych tych wentylatorach które są w hafie X wogle go praktycznie nie słychać, dodam że wentyle mam ustawione boczny i przedni na 600rpm, tył na 900 góra na 450. ogólnie karta wpadła w niezłą kanapkę. radiatorki zamontowałem na taśmę akasy, nie kleiłem ich fabrycznym klejem. z uwag do ac to narazie mam jedną otóż nie podobały mi się do końca powycinane radiatorki na sekcję zasilania. pomiędzy tym dziadem a radiatorem było dużo wolnej przestrzeni bo radiator był mocniej w tym miejscu sfrezowany z powodu innych drobnic (nie umiem ich nazwać ;)) domyślam się że pewnie różne montują wyższe, niższe, umnie były wysokości jak pozostałe 4 te większe i musiałem zrobić 5 warstw taśmy żeby był styk z radiatorem. teraz pytanie czym testujecie stabilność karty, furmark restartuje mi kompa gdy chce podkręcić kartę tak odrazu na 800 ;), 3dmark przechodzi elegancko na 820 wiem musze potestować z niższymi ustawieniami, ale furmarkiem nigdy wcześniej stabilności nie testowałem ograniczałem się jedynie do 3dsmarków, jeżeli nie było artów zwiech itd to tak kartę pozostawiałem. Trochę ta dolna grafa blokuje powietrze stąd takie temperatury, co do kilku warstw taśmy razem sklejonych to nie jest zbyt dobry pomysł, lepiej zastosować grubszy termopad, taśma owszem ale do radiatorków na pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Na tym screenie co pokazał leven faktycznie coś dziwnie to wygląda. Może wystarczy obrócić radiatorki na pamięciach o 90st i się jakoś zazębią z radiatorem gpu. @zaodrze wstaw miniaturki, net 20Mbit/s a strona jeszcze się nie załadowała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 @zaodrze244 Ja na twoim miejscu bym opchnął tego GTX280, tylko Ci miejsce zajmuje i nawiew powietrza blokuje na GTX480 - poza tym to dziwnie wygląda. Ja jakoś grałem z PhysX-em na GTX480 w Mafię i wcale nie potrzebowała ta gra osobnej karty na fizykę, a właściwie gier z PhysX jest jak na lekarstwo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...