Gość marantz5003 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 brać asus czy gigabyte? różnica w cenie to 100zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Ja mam Asusa. Super sie kręci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 to kupie asusa.. a monitor chyba della na ips 22cale chyba 1000zł kosztuje. powinni to być dobre połączenie. a gtx570 po oc przegania gtx580? mozna w nim flashować bios? chciałbym domyślne ustawienia pracy wentylatora zmienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Nie wiem nie testowalem, na 40% mam 41-42C wiec nie zmniejszam obrotow wentyla bo IMO te tempy sa optymalne. A ja testowalem :) I temperatury, ktore wspomniales mam u siebie przy 30-32 procentach mocy wentylatora. Dlatego uwazam, ze mozna zejsc do tych 30 procent ... nie wiecej gdyz nie ma sensu. Wiadomo moze kiedy pojawi sie Asus GTX 570 Direct CU II w sklepach, lub jaka bedzie cena ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orencmil24 Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 (edytowane) Czy warto kupić Gigabyte GTX460 1024MB SOC ,czy chłodzenie na tej karcie jest głośne. Edytowane 6 Lutego 2011 przez orencmil24 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 Nicolass, za ile wyczaiłeś GTX480? W rozdzielczości HD większe znaczenie ma CPU czy karta i ilość pamięci VRAM? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Captain_Hook Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 (edytowane) U mnie na 40% było 35-36stopni, na 30% są 42-43stopnie. Dla mnie różnica w "hałasie" jest słyszalna... Do ilu V można bezpiecznie zmniejszyć napięcie w 2D? 0.875 chyba jest rozsądne? Malik - przecież poniżej 30% nie da się zejść, z tego co wiem... Edytowane 7 Lutego 2011 przez Captain_Hook Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 U mnie na 40% było 35-36stopni, na 30% są 42-43stopnie. Dla mnie różnica w "hałasie" jest słyszalna... Do ilu V można bezpiecznie zmniejszyć napięcie w 2D? 0.875 chyba jest rozsądne? Malik - przecież poniżej 30% nie da się zejść, z tego co wiem... FBE pozwala mi zejsc nawet do 10 procent mocy, ale czy wentyl sie zakreci nie wiem. Ustawilem 30 procent i tyle zostawilem. Co do napiecia podobno 0.825V to najnizsza wartosc jaka mozna ustawic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 (edytowane) Nie bawilem sie nigdy FBEditorem, latwe to jest, mozna cos popsuc? :P Edytowane 7 Lutego 2011 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Captain_Hook Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 FBE pozwala mi zejsc nawet do 10 procent mocy, ale czy wentyl sie zakreci nie wiem. Ustawilem 30 procent i tyle zostawilem. Co do napiecia podobno 0.825V to najnizsza wartosc jaka mozna ustawic. To, że FBE pozwala tyle ustawić, nie znaczy że to potem będzie możliwe do uzyskania ;-) Nawet Evga (zrobili bios o nazwie "EVGA Fan unlocker" :-) ) ma takiego moda 30-100%. Wentylator się zakręci, przy starcie kompa nie będzie przecież tych 10 czy iluś %, tylko standardowe, chyba że zmieniłeś w biosie profil wentylatora. Wątpię, szczerze wątpię by te 10% zadziałało, poniżej jakiegoś progu nie można ustawiać napięcia (napędu wentylatora), czyż nie? :) 0.825V - widziałem, że tyle się da, ale czy to będzie stabilne, to chyba też inna para kaloszy.... Blackwhit - zawsze można coś popsuć, ale jeśli będziesz operował tylko ustawieniami wentylatora, czy napięciem 2D - to raczej nic nie zrobisz złego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 0.825V - widziałem, że tyle się da, ale czy to będzie stabilne, to chyba też inna para kaloszy.... A czemu ma nie być? Widziałem ustawione niższe i nic się nie działo, sam na 480 mam w 2D ustawione o.825v czyli prawie tyle i nic się nie dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 i 0.65V sie da nawet... Problem w tym, ze to realnie i tak nie jest 0.65V ;) Ponizej pewnego pulapu V nie spada... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 i 0.65V sie da nawet... Problem w tym, ze to realnie i tak nie jest 0.65V ;) Ponizej pewnego pulapu V nie spada... Ten pulap to wlasnie wartosc ktora wczesniej podalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicolass Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2011 Kupiłem na allegro używaną pół roku z polską gwarancją - dałem 820 zł. Co do drugiego pytania to teraz widzę, jak strasznie mnie limituje procesor, a przecież jakiegoś celerona nie mam. Ogólnie jak tylko będzie kasa, to kupuje coś szybszego. Procesor ma kolosalne znaczenie, szczególnie w grach gdzie się dużo dzieje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gray Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 Kupiłem cyklona od MSI 460 1GB. Jestem bardzo zadowolony. Karta w spoczynku nie słyszalna. Pod obciążeniem w zamkniętej obudowie słychać lekki szum. Zasilacz 350W Chieftec bez problemu (E5500 2,8GHz 3 dyski i nagrywarka). Pamięci podkręcałem na max rdzeń 900Mhz - bez problemu. Grałem w wiedzmina. Jest jakiś problem z artefaktami w rozmowie z wielebnym (czasem) zasłaniają mi tematy rozmowy. Być może jakiś błąd w grze. W FSX też pojawiają się błędy przy efektach świetlnych (przez chwile potem znikają) W przyszłości wymienię 460 na coś nowszej generacji, niższy wymiar (hałas i ciepło) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 (edytowane) IMO 350W to powiedzialbym,ze za malo ;) Szalu na 12V ten chief raczej nie ma - stad te arty mozesz miec. Edytowane 8 Lutego 2011 przez Blackwhite 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gray Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 (edytowane) IMO 350W to powiedzialbym,ze za malo ;) Szalu na 12V ten chief raczej nie ma - stad te arty mozesz miec. Nie, to błędy w grach, sterownikach. Są powtarzalne tylko na pewnych elementach. Bez względu na ustawienia grafiki (nawet na 500MHz na rdzeniu) 350W w zupełności wystarczy. Nie wierz w bajki o konieczności używania 800W zasilaczy. Bawiłem się kilka godzin. Obudowa bez dodatkowych wentylatorów. Jedyne chłodzenie delikatny powiew powietrza z zasilacza - ledwie wyczuwalny ręką. Obudowa Enlight, praktycznie bez dodatkowych otworów wentylacyjnych. Zero problemu. Edytowane 8 Lutego 2011 przez Gray Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 Nie wierze w bajki i wcale nie twierdze, ze trzeba gigantycznego zasilacza do tego konfigu.Niemniej jednak Chief 350W nie ma mocnej "dwunastki" - jaki dokladnie model masz i ile Amper na 12V on ma? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gray Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 Nie wierze w bajki i wcale nie twierdze, ze trzeba gigantycznego zasilacza do tego konfigu.Niemniej jednak Chief 350W nie ma mocnej "dwunastki" - jaki dokladnie model masz i ile Amper na 12V on ma? GPS 350. Link Nie ma się co rozwodzić nad tematem - działa. Moc jest wystarczająca. Nawet dla podkręconej karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 (edytowane) W sumie faktycznie z takimi parametrami styka, myslalem,ze one maja slabsze 12v. Edytowane 8 Lutego 2011 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aki Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 Nie ma się co rozwodzić nad tematem - działa. Moc jest wystarczająca. Nawet dla podkręconej karty graficznej. A ja Ci powiem tak, kiedyś, bodajże na początku 2003 roku kupiłem kompa (AMD Ath2000+, 256MB ramu, GF mx440, 2 dyski, nagrywarka) i panowie ze sklepu, żeby przyoszczędzić na głupim kliencie, wyjęli z wybranej przeze mnie obudowy standardowy zasilacz 300W i wstawili 250W, po dwóch dniach zasilacz poszedł z dymem (nic nie podkręcałem, zdążyłem pograć kilka godzin w GTA3) i tyle było z ich oszczędności, że w ramach gwarancji wstawili z powrotem 300W. Nie twierdzę, że masz zły zasilacz (ja wtedy miałem jakiś no-name) niemniej jednak lepiej mieć jakiś zapas mocy, tym bardziej że jak sam mówisz, coś się dzieje w grach. Miejmy nadzieję, że jest tak jak podejrzewasz i są to tylko sterowniki. Jednak dla świętego spokoju wstawiłbym na Twoim miejscu coś mocniejszego, bo taka pozorna oszczędność nikomu na dłuższą metę na dobre nie wyszła. A słyszałem różne historie, m.in. takie, że nie zawsze kończy się na spaleniu tylko i wyłącznie samego zasilacza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 Zapas mocy to jedno, a różnica między zasilaczem a "zasilaczem", to drugie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 (edytowane) A ja Ci powiem tak, kiedyś, bodajże na początku 2003 roku kupiłem kompa (AMD Ath2000+, 256MB ramu, GF mx440, 2 dyski, nagrywarka) i panowie ze sklepu, żeby przyoszczędzić na głupim kliencie, wyjęli z wybranej przeze mnie obudowy standardowy zasilacz 300W i wstawili 250W, po dwóch dniach zasilacz poszedł z dymem (nic nie podkręcałem, zdążyłem pograć kilka godzin w GTA3) i tyle było z ich oszczędności, że w ramach gwarancji wstawili z powrotem 300W. Nie twierdzę, że masz zły zasilacz (ja wtedy miałem jakiś no-name) niemniej jednak lepiej mieć jakiś zapas mocy, tym bardziej że jak sam mówisz, coś się dzieje w grach. Miejmy nadzieję, że jest tak jak podejrzewasz i są to tylko sterowniki. Jednak dla świętego spokoju wstawiłbym na Twoim miejscu coś mocniejszego, bo taka pozorna oszczędność nikomu na dłuższą metę na dobre nie wyszła. A słyszałem różne historie, m.in. takie, że nie zawsze kończy się na spaleniu tylko i wyłącznie samego zasilacza... Od tego sa filtry, od tego sa zabezpieczenia....dobra zasilka jak sie sfajczy to nie zabiera ze soba polowy kompa (nie powinna bo różne przypadki były) Edytowane 8 Lutego 2011 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gray Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 System pracuje od soboty. Nawet trochę pograłem w Wiedźmina. Nie ma potrzeby zmieniać - nic się nic dzieje. Swoją drogą mam też 400W Chiefteca. Był na próbę i nie do wytrzymania jest. Bardzo głośny i bardzo wieje. 350 w zupełności wystarcza do tego zestawu. A co do "coś się dzieje w grach" - FSX źle oprogramowane lens flare Link w momencie pojawiania się na ekranie jakieś rąby po chwili już normalnie. - Wiedźmin coś zasłania wybór w liście dialogowej (tylko jedna lokalizacja - nie zawsze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aki Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 Twój komp, Twoja sprawa, nikt Ci tutaj źle nie życzy. Ja mam nadzieję, że wszystko będzie ok, aczkolwiek pamiętaj, że strzeżonego Pan Bóg strzeże :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gray Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 Nikt Ci tutaj źle nie życzy. Jak się coś popsuje dam znać. Raz pochowałem już Topower 450W, praktycznie nie obciążony chwile po gwarancji (drogi był). No i zasilacz 230W do obudowy AT z maską otwierana do góry. Ten to zabrał trochę sprzętu ze sobą :) Chieftec (350) ma 2 zalety cichy i tani. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 (edytowane) Panowie, 8800GTS wysmarzylem w piekarniku, pozniej bede sprawdzal czy arty zeszły czy może wyzionela ducha :) Ktora grafa bedzie lepsza z tych lepszych ? :) Znaczy MSI, Gainward, Asus ? Wole tym razem doplacic do 3lat gwary, zeby nie bylo ze sie po 2.5 roku posypie jak ten Zotac 8800gts. http://www.saturion....CYCLONE_OC.html Choc wolalbym Asusa tak wogole do kompletu w kompie. Grafika bedzie miala blok wodny wiec chlodzenie mnie nie interesuje wzasadzie. Troche smieszne to bedzie bo grafa 600zl a blok 100$ :) Za 900zl to mialbym niezly wypas grafe. Acha, czy faktycznie tu sie podlacza 2 kable zasilajace dodatkowo ? Edytowane 8 Lutego 2011 przez PolandMET Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 Jeśli chcesz Fullcover założyć na kartę to Palit/Gainward odpada. Z pozostałych bierz tańszą. Tak, trzeba podłączyć 2x6 pin. Następnym razem pytaj o zakup danej części tylko w 1 miejscu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PolandMET Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 Ktora z kart mających 3 lata gwarancji MSI/Asus sa rerefencyjnymi konstrukcjami ? Poniewaz blok moze nie pasowac na udziwnione konstrukcje niestety :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2011 Wreszcie zalozylem na swojego gtx'a Accelero Xtreme Plus. Niestety proby przyklejenia tasma radiatorkow spalily na panewce i ostatecznie przykleilem je za pomoca kleju dolaczonego do chlodzenia (mam tylko nadzieje ze pozniej da sie je bezproblemowo odkleic <_<). To co da sie od razu zauwazyc to bloga cisza (w idle tez jest zauwazalna roznica :blink:). Teraz czas zobaczyc co potrafi moj gtx :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...