Skocz do zawartości
Gość delavego

NVIDIA GeForce GTX 400 / GTX 500 / GTS 400 (Fermi) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Leven karta u mnie działa stabilnie na 1.05v. Testowane również na WRC i Furmarku. Temperatura niższa o 3 stopnie względem 1.087. Sopi najpierw sprawdź na jakich parametrach karta działa stabilnie i przy jakim taktowaniu, a potem proś o Bios. Tak myślę będzie najlepiej. Jak juz na stałe to porządnie. :)

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Leven karta u mnie działa stabilnie na 1.05v. Testowane również na WRC i Furmarku. Temperatura niższa o 3 stopnie względem 1.087. Sopi najpierw sprawdź na jakich parametrach karta działa stabilnie i przy jakim taktowaniu, a potem proś o Bios. Tak myślę będzie najlepiej. Jak juz na stałe to porządnie. :)

W kazdej chwili moge dac 1.05 volta :)

Musze tylko wiedziec, czy u Sopiego wszystko jest cacy czy cos zmienic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Demo WRC 2010 jest... hmmm, powiedzmy, że dziwne :wink: :D Oczywiście chodzi mi o aspekt czysto graficzny, bo w sumie grafiki to to nie ma rewelacyjnej, jedynie modele samochodów są naprawdę ok : ) ale to demo jest lepsze do sprawdzania stabilności karty od FurMark'a :shock: :smile: chyba, że... moja karta traci właściwości oc / ; Ale jak do tej pory, do 850MHz na rdzeniu spokojnie starczyło u mnie 1.025V, nigdy nic mi się na tych ustawieniach nie zawiesiło, a teraz już wiem, że to za mało :? heh, na 1.050V jest ok : ) Mam tylko nadzieję, że mój Gigabyte'a nie... tfu! tfu!

A tak w ogóle, nie jest takie złe te WRC 2010 : ) Symulator to to nie jest, ale jako arcade, wymagający arcade nawet się to sprwdza, przynajmniej na padzie się trochę wkręciłem w tą grę :D : ) Przydał by się jaki mod na kamerę z wnętrza, żeby ją trochę oddalić no i coś ciut zwiększającego grip'a, bo trochę za bardzo się te samochody ślizgają / ; dobra, koniec ot : )

Edytowane przez metal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam do Was pytanko gdyz wlasnie zauwazylem jakby nowa grafa nie przyjmowala zmodyfikowanego biosu.

Zgrywam sobie normalnie bios na pena, nvflash odpalam z komenda:

1. nvflash -r

2. nflash -4 -5 -6 nazwia biosu.rom

i ogien... bios sie wgrywa bez zadnego problemu po czym sprawdzam juz w systemie ze grafa nie przyjela go najprawdopodobniej gdyz zamiast napiecia 0.975V jak chcialem, ma nadal 0.950V jak miala seria. O co tu chodzi ?

Dodam ze trafila mi sie sztuka od asus'a w wersji V2 ... ehhh.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uuu to chyba coś z karta nie tak, albo trafiłeś na naprawdę kiepską sztukę. Przekręcenie karty też wchodzi w grę. Nie wiem czy można tak uszkodzić jakoś kartę, bo nigdy nie miałem takiej sytuacji. Najprawdopodobniej jednak trafiłeś na kiepską sztukę, która nie jest stabilna przy danej temperaturze. U mnie karta osiągała 77 stopni i było ok przy tym samym napięciu 1.087v. Sam nie wiem co o tym myśleć. Jak widać z tymi Gigabyte'ami bywa różnie. Trzeba było brać MSI Hawk. Jak u mnie zaczną się problemy z obecnymi taktowaniami to karta ląduje na Allegro i to bardzo szybko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uuu to chyba coś z karta nie tak, albo trafiłeś na naprawdę kiepską sztukę. Przekręcenie karty też wchodzi w grę. Nie wiem czy można tak uszkodzić jakoś kartę, bo nigdy nie miałem takiej sytuacji. Najprawdopodobniej jednak trafiłeś na kiepską sztukę, która nie jest stabilna przy danej temperaturze. U mnie karta osiągała 77 stopni i było ok przy tym samym napięciu 1.087v. Sam nie wiem co o tym myśleć. Jak widać z tymi Gigabyte'ami bywa różnie. Trzeba było brać MSI Hawk. Jak u mnie zaczną się problemy z obecnymi taktowaniami to karta ląduje na Allegro i to bardzo szybko.

Jesli chodzi o mnie to temp osiągała na taktach 900/1800/2000 do 85 i było stabilnie na 1.050v ale to tylko na programie MSI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Malik...

Ten mod nie ma na celu zwiekszenia minimalnego napiecia na karcie (tu masz analogie jak w prockach gdzie kazdy proc moze mic innego VIDa) a na celu zwiekszenie zakresu maksymalnego napiecia

Starsze GTXy mialy wyzsze minimalne napiecie, nowsze rewizje maja nizsze (moja np. ma 0.962V), Twoja juz 0.95 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam do Was pytanko gdyz wlasnie zauwazylem jakby nowa grafa nie przyjmowala zmodyfikowanego biosu.

Zgrywam sobie normalnie bios na pena, nvflash odpalam z komenda:

1. nvflash -r

2. nflash -4 -5 -6 nazwia biosu.rom

i ogien... bios sie wgrywa bez zadnego problemu po czym sprawdzam juz w systemie ze grafa nie przyjela go najprawdopodobniej gdyz zamiast napiecia 0.975V jak chcialem, ma nadal 0.950V jak miala seria. O co tu chodzi ?

Dodam ze trafila mi sie sztuka od asus'a w wersji V2 ... ehhh.

Pokaz w nibitorze, ktore wartosci zmieniasz dla napiecia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

leven Zdechło :D wywala mi sterowniki :)

To masz troszke wyzsze napiecie (1.1 volt, 850/1700/2000).

bios.rom

Na jakie takty w 2D mode schodzi karta Gigabyte GTX 460 768 OC ?

Co prawda mam wersje 1 gb, ale karty beda tak samo zanizac taktowania w 2d:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak się ma wydajnością karta GTX460 do GTX280 i GTX285? Nie mogę znaleźć żadnych testów porównawczych.

A także HD4890. :>

Gtx 285 po maxymalnym OC jest o jakies 35% slabszy od gtx 460 po maxymalnym OC.

Porownanie robilem w grze crysis, gdzie gtx 460 wyprzedza gtx 285 o 7-10 fps.

Tam gdzie gtx 285 ma 20 fps, gtx 460 ma 28-30 fps a to sporo patrzac na wymagania crysisa.

Juz gdzies pokazywalem fotki, ale nie pamietam na ktorym forum :lol2: :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba tylko u Ciebie i na sterownikach sprzed roku. Dziwne by bylo ze każdy portal sie myli i Ty masz racje.

Bez OC korty maja podobna wydajność , a po OC GTX460 moze bedzie mial z 10-15% lepsza wydajność od GTX285 po OC.

ASUS ENGTX460 DirectCU 1 GB Review - Page 28/32 | techPowerUp

• Upvote 1
  • Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

emm poprawka masz pewnie program Tam masz w 2d pokazane zapewnie napięcie to jest te minimum a max tez sprawdz w tym programie

Edytowane przez sopi123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba tylko u Ciebie i na sterownikach sprzed roku. Dziwne by bylo ze każdy portal sie myli i Ty masz racje.

Bez OC korty maja podobna wydajność , a po OC GTX460 moze bedzie mial z 10-15% lepsza wydajność od GTX285 po OC.

ASUS ENGTX460 DirectCU 1 GB Review - Page 28/32 | techPowerUp

To bez OC będzie miał taką samą wydajność, ale po OC już będzie lepszy od GTX 285 też OC. Troszkę się zapętliłeś. W każdym razie patrząc po recenzjach to faktycznie wydajnościowo w DX 9 i 10 są zbliżone. DX11 i dosyć wysoki potencjał OC GTX 460 ( w zależności od modelu) czyni go troszkę lepszym. No i cena GTX 285 jest zaporowa.

ps. O Pussik wrócił(a).

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OSTRZEŻENIE!!!

Tylko nie próbujcie tego w domu!

How GeForce GTX460 Graphics Card’s Core Looks Like

:twisted:

A tutaj ktoś wykonał to... hmmm, mniej inwazyjnie, tyle, że to 470 i 480 - GTX 470 IHS *Removed*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi