nalewator Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Ja w temacie potrzebuje 2 zestawy z monitorem za 18000 netto. Proc min 3Ghz (najlepiej cos Corei7) 4gb ram min grafa taktowana proc min 600Mhz , pojemność pamięci min 1.5GB monitor 22" hdd min 500GB Nie pytać po co po prostu takie kompy potrzebuje;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Do przyklejonych tematów zaglądałeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Tak szperałem ale prosiłbym o jakieś konkretne zastawienie dla 1 kompa za max 9000 pln. Jest zestaw nolimit ale tam są rzeczy które mi zupełnie niepotrzebne np .dodatkowe chłodzenie czy jakaś extra pasta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 To odejmij z zestawu Nolimit chłodzenie i pastę . Wyjdzie ci wtedy jakieś 8 100 zł za sam komp . Jak nie potrzebujesz napędu BR to masz kolejne 650 zł mniej . Ten CPU ma takty 2,66 Ghz , na początek wystarczy , jak chcesz koniecznie proc ~ 3 Ghz to bierz I7 940 ale ten kosztuje 1 000 zł więcej . Moim zdaniem dopłacanie 1 000 zł do dodatkowych 400 mhz jest mocno nie opłacalne . Przy takim kompie warto kupić monitor 24'/26' - np. BenQ FP241W ( matryca MVA )za 1399 zł Samsung T260 za 1499 zł ( matryca TN ) . A najlepiej podaj do czego ci ten komp . Bo z twojego posta wnioskuję że raczej do gier . Kup takiego za ~ 4 500 zł , a resztę wydaj na Monitor , dobre głośniki i inne peryferia . Nie opłaca się dawać 2 tyle kasy za kompa na którym będzie tylko kilka FPS więcej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Podpisuje się wszystkimi kończynami pod postem reydena. 2 kompy za ~6k z monitorem + jakieś wypasione LC za ~ 2k :) Cicho, chłodno i ładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Kompy są za kase z UE i muszę wydać akurat tyle( a raczej ktoś komu to składam) komp nie do gier do projektowania CAD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 To może Quadro tam wrzucisz? Chociaż są CUDA i inne szmery-bajery, więc nie wiem, jak się ma Q do GTX-ów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Quadro spoko tyle ,że ma mieć min 1.5GB VRAM. (nie wnikam dlaczego ). Myślałem o HD4870X2 2GB VRAM jest trochę tańszy od 295. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubolin Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 a czy nie lepiej zamiast 295 wziąć QUADRO FX 5600 ma ona 1,5 gb ram a z własnego doświadczenia wiem że w cad jest dużo wydajniejsza od modeli zwyczajnych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 (edytowane) Z ilości ramu wnioskuję, że QUADRO FX 5600 to GTX 260 z 1.5GB ramu, więc niby czemu miałby być wydajniejszy od GTXa 295? A nie, QUADRO FX 5600 to 8800GTX, czyli jeszcze gorzej... Edytowane 9 Marca 2009 przez Gi3r3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2009 Jak do CAD to ja bym brał 1TB HDD, do tego Quadro albo 2x 295 SLI proc oczywiście i7. Chłodzono ciche i wydajne, zakładam że chodzi o łatwość użytkowania wa więc AC. Do tego PSU min 100 W. Przy takim zestawie żaden CAD nie będzie straszny przez parę lat. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...