Gi3r3k Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 A jak bym podkrecil procka z 2.66 do 3.00 ghz bez zmiany napiecia to tez pociagne? PS: Ile watow zuzywa karta a ile procek? Nawet jak podkręcisz procesor do 4GHz, kartę graficzną, [ironia mode on] płytę, dysk, napęd [ironia mode off] :wink: ... to pociągnie bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Greenfoxy5 Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Aha... tylko że płyta nie pozwoli na 3.6 a co dopiero na 6Ghz.... Która płyta jest lepsza? GIGABYTE GA-EP45-DS3L czy MSI NEO-F P43? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecumseh Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 (edytowane) Mam wrażenie że kolega ulega "jakims nieczystym myślom", które jak mantra wracają do Intela. ALe od czasu wejścia Phenomów II AMDeki przedstawiają są po prostu bardziej opłacalnie. Za Core Duo/Quad musisz dac więcej kasy za tą samą wydajność. Wielu kolegów w tym temacie słusznie podpowiada trzyjajowego czy nawet czerojajowego Phenoma II nie ze złośliwości, tylko z dobrego rozeznania. No mnie ręce opadają, jak po tylu życzliwych i kompetentnych wypowiedziach ciągnie "do lasu". Rozumiałbym wilka, ale człowieka prowadzi to w leśne manowce. Czy aby kolegi jakiś kolega z nieświeżą wiedzą o obecnym rynku procesorów podpowiadał coś, co było słuszne jeszcze 2-3 miesiące temu???? No bo teraz brać Phenoma II trza, a nie wyrzucać kasę na ulicę... Owszem, czas jakiś temu broniłem 2 rdzeniowych Athlonów, że wydajność oferują wystarczającą- i mnie wystarczały- ale fakt faktem że stojąc przed wyborem nowego i wydajnego systemu, należało wybierać Core Duo/Quad. Teraz to się zmieniło. Zatem, kolego, zrobisz co uznasz, ale czy rozsądnie, to inna sprawa... Edytowane 11 Marca 2009 przez Tecumseh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Greenfoxy5 Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Mam wrażenie że kolega ulega "jakims nieczystym myślom", które jak mantra wracają do Intela. ALe od czasu wejścia Phenomów II AMDeki przedstawiają są po prostu bardziej opłacalnie. Za Core Duo/Quad musisz dac więcej kasy za tą samą wydajność. Wielu kolegów w tym temacie słusznie podpowiada trzyjajowego czy nawet czerojajowego Phenoma II nie ze złośliwości, tylko z dobrego rozeznania. No mnie ręce opadają, jak po tylu życzliwych i kompetentnych wypowiedziach ciągnie "do lasu". Rozumiałbym wilka, ale człowieka prowadzi to w leśne manowce. Czy aby kolegi jakiś kolega z nieświeżą wiedzą o obecnym rynku procesorów podpowiadał coś, co było słuszne jeszcze 2-3 miesiące temu???? No bo teraz brać Phenoma II trza, a nie wyrzucać kasę na ulicę... Owszem, czas jakiś temu broniłem 2 rdzeniowych Athlonów, że wydajność oferują wystarczającą- i mnie wystarczały- ale fakt faktem że stojąc przed wyborem nowego i wydajnego systemu, należało wybierać Core Duo/Quad. Teraz to się zmieniło. Zatem, kolego, zrobisz co uznasz, ale czy rozsądnie, to inna sprawa... Umiesz czytac? Napisalem ze wybieram phenoma, zaufam amd skoro tak mowicie, ale wroc o pare postow, i powiedz ktora jest lepsza plyta glowna z wymienionych :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Aha... tylko że płyta nie pozwoli na 3.6 a co dopiero na 6Ghz.... Która płyta jest lepsza? GIGABYTE GA-EP45-DS3L czy MSI NEO-F P43? Stawiasz jak mówisz na AMD a pytasz o płytę pod intela? Czegoś nie łapię? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tecumseh Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 ups, no pominęło mi się coś w postach. Zasugerowałem się GA-EP45-DS3L oraz tym MSI, które na pewno nie są pod ADMki, tylko do Inteli... A mb do tych Phenomów II nie znam, więc CI nie podpowiem :oops:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 11 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2009 Procki AMD nie wejdą w żadną mobo pod intela (chyba że masz młotek i za dużo kasy)... Weź wymienionego ASRocka, a jak Ci firma mimo wszystko nie pasuje to są też inne z podobnymi wynikami w OC i w podobnych cenach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Greenfoxy5 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 Komp to juz jest u mnie :) tylko na kase kolegi skladamy kompa do eksperymentow, wiec ktora plyta z powyzszych jest lepsza. thx za rady komp fajnie spox chodzi :D Dobrze odtwarza grafike 3D i czasem jak w cos gram to tez spoko :) Ale to jest moj komp do ubezpieczenia :D wiec powiedzcie chlopaki, ktora jest lepsza? MSI czy Gigabyte? Jak ktos moze to niech tez wypisze spod jego wzgledu zalety plyt/y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...