TheGreK Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Witam poszukuje gotowego zestawu bez monitora. Nie wiem co sie dzieje teraz na rynku komputerowym wiec czekam na jakies konkretne propozycje. Nie chce sam skladac poniewaz nie mam czasu. Chodzi mi o to zeby zamowic i kurier dostarczyl do domu. Czy warto brac z allegro czy moze jakis sklep internetowy. Zestaw najlepiej do wszystkiego od paru lat w zadne gierki nie grywam ale mam nadzieje ze zaczne, glownie internet. Czy mozna cos Ciekawego kupic za ta kwote dzieki i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Zestawy Komputerowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Weź w ESC.pl - tam Ci złożą i wyślą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Czasami zestawy z allegro nie odbiegają jakością od kompów z marketów. Kompa się składa a nie kupuje. POWODZENIA!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheGreK Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 No ok wszystko rozumiem. Tylko proszemi wytlumaczyc prostymi slowami czym taki zestaw zlozony w ecs i podzespoly ustalone przez Was jest lepszy od takiego z Allegro?? Patrzacna parametry za ta sama cene to zestaw z Ecs jest duzo gorszy. Chodzi mi np o karte graficzna czy pamiec ram. Czy taki zestaw ktory chcialem kupic na allegro jest gorszy od tego ktory Wy skladacie w dziale do 2500zl na kwiecien ?? Procesor: QUAD CORE PHENOM II X4 920 BOX (4x 2,8GHz) Płyta główna: AMD770DE ASR Pamięć: 8192MB (4x 2048MB) PC800 DDR2 DUAL KINGSTON-GOODRAM Dysk twardy: 500 GB SATA II 16MB Cache SAMSUNG Napęd: NAGRYWARKA DVD DualLayer Karta graficzna: Geforce 9800GT 1024MB DDR3 256BIT GAINWARD Zasilacz 450W SILENT AKTYWNE PFC BARDZO CICHY WENTYLATOR Z gory dzieki czekam na odpowiedz a nie na zjebke pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 (edytowane) Podzespoły z Allegro są słabej jakości oraz komputery są składanie nieprzemyślanie. W Twoim zestawie jest dość słaba karta graficzna, 8 GB RAM, kiedy 4 spokojnie wystarczy. Pewnie jest to także CL5, a nie CL4, co jest standardem przy tym taktowaniu. Niefirmowy zasilacz, który ma dużą szansę spalić się nawet podczas pracy w pulpicie. HDD na wolnych, 250GB talerzach. Płyta główna, która, podejrzanie, dostępna jest tylko podczas zakupu całego komputera - w sieci nie ma o niej informacji. qrvich - dokładnie tak. Brak w nich nawet podstawowych zabezpieczeń. Edytowane 28 Marca 2009 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 I przede wszystkim zasilacz który się spali razem z większością komponentów przy większym obciążeniu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheGreK Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 No wreszcie dzieki za konkretne odpowiedzi. o takie cos wlasnie mi chodziolo. Wiec zamowie taki zestaw jak radzicie na ECS za 2500 Chyba ze jeszcze warto cos w nim zmienic na lepsze?? Do tego chcialbym kupic monitor BENQ G2220HDA 22" FULL HD 40000:1 Lecz wszyscy doradzaja mi telewizor za 1000zl a bede mial wiecej cali. Czy nie warto?? I czy na takim zestawie pogram w jakies nowsze gry? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 28 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2009 I czy na takim zestawie pogram w jakies nowsze gry?Jasne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheGreK Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 (edytowane) Jaka byscie poradzili obudowe ze sklepu ECS ?? dla mnie obudowa nie ma zadnego znaczenia takze moge wziac najtansza czy lepiej dolozyc pare zlotych ?? I interesuje mnie jeszcze czy gdybym wzial Sapphire Radeon HD4850 512MB - 599 zł zamiast Sapphire Radeon HD4870 512MB - 815 zł to czy duzo sie pogorszy moj zestaw?? czy bedzie widac wielka roznice ?? Bo jesli tak to lepiej zostane przy tej 4870 ... Edytowane 29 Marca 2009 przez TheGreK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Jaka byscie poradzili obudowe ze sklepu ECS ?? dla mnie obudowa nie ma zadnego znaczenia takze moge wziac najtansza czy lepiej dolozyc pare zlotych ?? I interesuje mnie jeszcze czy gdybym wzial Sapphire Radeon HD4850 512MB - 599 zł zamiast Sapphire Radeon HD4870 512MB - 815 zł to czy duzo sie pogorszy moj zestaw?? czy bedzie widac wielka roznice ?? Bo jesli tak to lepiej zostane przy tej 4870 ... Tacens Prior - 115 zł Różnica w wydajności wynosi ok. 20%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheGreK Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 (edytowane) Tak pytam bo zaraz bede zamawial. Doszukalem sie jeszcze ze dysk ktory jest u Was podany ma 5400rpm a taki sam Samsung 500GB ma 7200rpm 16MB cache SATA-II F1 [HD502IJ] za ta sama Cene... czy tego sata II juz nie podepne pod moja plyte glowna?? ktory wziac?? Edytowane 29 Marca 2009 przez TheGreK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 7200rpm będzie nieco szybszy (ale nie jest to duża różnica), a 5400rpm cichszy. Ale wentylatory i tak Ci zagłuszą, więc IMHO możesz brać 7200, nawet jeśli różnica w wydajności jest niewielka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 5400RPM jest z innej serii (F2EG). Polecam przeczytać o nich temat. W F2EG nie ma jeszcze kombinacji z talerzami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suslik Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 A770DE jest ok, to po prostu nowsza wersja A770CF z dolnym PCI-E 4x, slabsza dzwiekowka i mniej wydajnym radiatorem na NB. Prawdopodobnie będę ją miał w przyszłym tygodniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheGreK Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Tacens Sagitta LUX (Black) czy ta obudowa bedzie dobra do tego zestawu za 2500 zl ?? Podoba mi sie ta pleksa z boku... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 7200rpm będzie nieco szybszy (ale nie jest to duża różnica), a 5400rpm cichszy. Ale wentylatory i tak Ci zagłuszą, więc IMHO możesz brać 7200, nawet jeśli różnica w wydajności jest niewielka.Tyle, że F2 5400rpm 500GB jest szybszy od F1 500GB (2x250GB talerz...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheGreK Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 To jak z ta obudowa?? Acha i najwazniejsze czy Win XP bedzie w pelni wykorzystywal mozliwosci tego komputera ?? Czy instalowac jakis inny?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 32bit wykorzysta ~3,25gb ramu a 64bit wtedy nawet spokojnie 8gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 To jak z ta obudowa?? Obudowa to kwestia gustu i... marki. Tacens to dość dobra firma, więc jeśli chcesz dopłacać i ci się podoba, to bierz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ethude Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 8 GB ramu? Chyba lekka przesada, co wykorzysta tyle pamięci. A obudowę wziąłbym od Cooler Mastera Elite 330-335 (zależy która Ci się bardziej podoba) w cenie 149 złotych. Przynajmniej z grubością blachy stoi na niezłym poziomie, przez co będzie trochę ciszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheGreK Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Dobra komputer juz zamowiony jutro powinien juz byc. Bo dzisiaj monitor przyszedl a razem zamawialem. Dziekuje wszystkim za rady mam nadzieje ze dlugo pochula i za pol roku nie bedzie do wymiany... choc tak pewnie bedzie. Nastepne moje pytania: Czy bez problemu podkrece procesor i inne gadzety ?? Jest to w miare dobry zestaw ktorego idzie podkrecic? I jakiego windowsa zainstalowac? Praktycznie zawsze mam xp mx7 i nie narzekam. Ktos wyzej mowil ze xp nie wykorzysta w pelni tego sprzetu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Dobra komputer juz zamowiony jutro powinien juz byc. Bo dzisiaj monitor przyszedl a razem zamawialem. Dziekuje wszystkim za rady mam nadzieje ze dlugo pochula i za pol roku nie bedzie do wymiany... choc tak pewnie bedzie. Nastepne moje pytania: Czy bez problemu podkrece procesor i inne gadzety ?? Jest to w miare dobry zestaw ktorego idzie podkrecic? I jakiego windowsa zainstalowac? Praktycznie zawsze mam xp mx7 i nie narzekam. Ktos wyzej mowil ze xp nie wykorzysta w pelni tego sprzetu... Pokręcisz spokojnie. Czy to procka czy to kartę. Nie tyle że Xp nie wykorzysta co poprostu system 32 bitowy. Czyli jakbyś Viste 32bit zainstalował to też w pełni wykorzystywać nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheGreK Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 To mam szukac systemu 64 bitowego? Czy mam sie tym wogole nie przejmowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2009 Narazie myślę że mógłbyś siedzieć na 32 bit. Te ~3,25Gb spokojnie wystarczy Ci aby ,,nakarmić,, nawet te bardziej wymagające aplikacje, chyba że bawisz się w jakieś bardzo zaawansowane programy to wtedy co innego. A kiedy potrzeba będzie Ci więcej mocy to możesz zainstalować wersje 64 bit i po problemie. Można oczywiście już na starcie to zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheGreK Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Witam komputer wlasnie przyszedl ale dalem ciala z monitorem o\poniewaz ma on wyjscie tylko d-sub a na karcie graf dwa wyjscia dvi... ale rzyz jest jakas przejscowka czy cos takiego?? Plyta glowna ma wyjscie d sub bo tam jest zintegrowana grafa lecz gdy podlacze to brak sygnalu czekam na rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Do kart graf. nie dali przejściówek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheGreK Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 A mieli dac?? Ja nic nie mam. Na karcie sa dwa wyjscia dvi te biale i s video a monitor ma zwykle d-sub i teraz siedze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Powinni dać. Normalnie jest w pudełku od karty, ale z ty zamawiałeś cały komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheGreK Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2009 No caly zamawialem ale wszystkie kartoniki dostalem. Szkoda ze puste he... W kazdym sklepie komputerowym kupie taka przejsciowke?? Interesuje mnie czemu nie ma sygnalu do monitora jak podlaczam podd suba na plycie glownej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...