gomis Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Witam, Dziadek poprosił mnie bym złożył mu komputer do 1000zł ;d wiem że to nie dużo, ale wymagania też nie są duże, ważne żeby był nowy. Mój dziadek komputer wykorzystuje do drobnej obróbki grafiki (kadrowanie itp.), więc stwierdził że zintegrowana karta graficzna powinna mu wystarczyć. Muszą znaleźć się tam WSZYSTKIE podstawowe komponenty (proc, mobo, ram, napęd, dysk twardy, grafa, zasilacz, buda). Bardzo proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Procesor: AMD Athlon 64 X2 5200+ - 239zł Płyta Główna: Asus M3N78 SE - 255zł RAM: Kingston GoodRam 2GB PC800 CL5 - 80zł Karta Graficzna: - Zasilacz: ModeCom MC-350ATX 2.0 PFC - 115zł HDD: Samsung 160GB 7200rpm F1 - 175zł Napęd: Samsung SH-S222A - 85zł Obudowa: Asus TA-xxx - 115zł Razem: 1064zł Trochę poza budżet, ale można wziąć 1gb ramu, albo na czymś zaoszczędzić, ale według mnie to jest takie minimum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kluzon Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 A później dokupić jakaś dobrą kartę graficzną :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Procesor: AMD Athlon 64 X2 5200+ - 239zł Płyta Główna: Asus M3N78 SE - 255zł RAM: Kingston GoodRam 2GB PC800 CL5 - 80zł Karta Graficzna: - Zasilacz: ModeCom MC-350ATX 2.0 PFC - 115zł HDD: Samsung 160GB 7200rpm F1 - 175zł Napęd: Samsung SH-S222A - 85zł Obudowa: Asus TA-xxx - 115zł Razem: 1064zł Trochę poza budżet, ale można wziąć 1gb ramu, albo na czymś zaoszczędzić, ale według mnie to jest takie minimum. Ta płyta nie ma zintegrowanej grafiki. Trzeba ją wymienić na Asus M3N78-VM (25zł dopłaty) Obudowę bym zmienił na Tacens Prior bo ponoć jest lepsza, a tyle samo kosztuje. Jeśli trzeba na czymś oszczędzić, to wziąłbym zasilacz Fortron/Delta 350W z Allegro, ale 2GB bym zostawił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Płytę niech bierze Asrocka A780GM-LE - za 249 zł, w zupełności wystarczy. Pomysł z Deltą/Fortronem dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Ta płyta nie ma zintegrowanej grafiki. Trzeba ją wymienić na Asus M3N78-VM (25zł dopłaty) Obudowę bym zmienił na Tacens Prior bo ponoć jest lepsza, a tyle samo kosztuje. Jeśli trzeba na czymś oszczędzić, to wziąłbym zasilacz Fortron/Delta 350W z Allegro, ale 2GB bym zostawił. Na płyty główne mi się pomyliły :mur: Ale szczerze to według mnie to nie ma na czym oszczędzać bo to takie minimum jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomis Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Dzięki panowie, pogadam z dziadkiem, może dorzuci trochę więcej kasy ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2009 A co do dysku to w tej cenie na allegro są nówki 320GB, więc taka cena za 160gb jest po prostu chora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maxsp2 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2009 A z płyt może coś takiego ASROCK-A770. do teog jakas tania pci-ex na chwile :) A potem cos innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 A później dokupić jakaś dobrą kartę graficzną :)Tylko po co ? Wystarczy integra z DVI . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...