Michal_krakow Opublikowano 7 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2009 (edytowane) Witam. Chciałbym torszeczke odświeżyć moj komputer. Mam zamiar wymienic w nim procesor i kupic ramu. Wszystko ma pasawac do mojej plyty (patrz sygnaturka) o ile dobrze się zorientowałem z procesorów to tylko AMD x2 a ram to DDR2 max 800Mhz jeżeli źle mi się wydaje prosze sprostować. Proszę o jakies sugestie co kupić aby wszystko ładnie chodziło (budżet ok 400-500zł) http://www.gigabyte.pl/products/mb/specs/ga-m55s-s3_10.html storna moja płyta Edytowane 7 Maja 2009 przez Michal_krakow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 8 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2009 Procesor : Athlon X2 5600+ - 245zł RAM : GoodRam 2x2GB 800MHz - 160 zł Razem - 405 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_krakow Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Nie ugotuje mi się to wszystko w środku? nie będzie trzeba dodatkowych wiatraczkow itp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 Daj 1 na tył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavel54 Opublikowano 9 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2009 (edytowane) Nie ugotuje mi się to wszystko w środku? nie będzie trzeba dodatkowych wiatraczkow itp?Raczej nie :wink: chociaż nawiew zawsze sie przyda :) Edytowane 9 Maja 2009 przez pavel54 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_krakow Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Procesor : Athlon X2 5600+ - 245zł RAM : GoodRam 2x2GB 800MHz - 160 zł Razem - 405 zł i to bedzie najlepsza opcja dla mojego kompa? bez zastanowienia moge juz to brac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2009 Na tej płycie tak. Wgraj nowy bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_krakow Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 chłodzenie procesora - może kupić jakieś inne niz standardowe, czy standardowe wystarczy do Athlon X2 5600+ ? jakąś specjalną paste termoprzewodzącą? i jakieś dodatkowe chłodzenie w postaci wiatraczka? karta juz głośno pracuje dlatego na ciszy mi nie zależy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 chłodzenie procesora - może kupić jakieś inne niz standardowe, czy standardowe wystarczy do Athlon X2 5600+ ? jakąś specjalną paste termoprzewodzącą? i jakieś dodatkowe chłodzenie w postaci wiatraczka? karta juz głośno pracuje dlatego na ciszy mi nie zależy Starczy standardowe chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 12 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2009 i to bedzie najlepsza opcja dla mojego kompa? bez zastanowienia moge juz to brac?Ja bym wybrał 4850e. U mnie kręci się na box do 3k. Innym po zmianie chłodzenia szedł na 3,2k bez problemu. Of course jeżeli FSB twojej płyty da się ruszyć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...