costi Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Firekage, bedziesz musial zaczac publikowac skroty swoich wypowiedzi :P I unikaj spoilerow, bo jak widze jak ktos w recenzji opisuje zakonczenie, to mnie skreca... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 (edytowane) Costi serio , dalem spojlera na zakonczenie ale do wafla skrypt forum sie sypal , pewnie przez dlugosc posta. Ze spoilerem zmienialo mi czcionke na x1. Drobne ciecia , nie ma konca - choc ten nie byl wyjasniony , jedynie zarysowalem problem. Natomiast spojlery jesli dziaja nie musza byc odkryte :) Edytowane 20 Stycznia 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Jak sie pisze [epoiler] to zaden skrypt nie pomoze :P Poprawilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Rozumiem gdzie byl moj blad. Widze co ospojlerowales. Serdeczne dzieki , widocznie umknelo mi to w czasie pisania. Faktycznie , to jest niespodzianka , co za "ftopa" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 (edytowane) (...)Wybacz, ale nie mam zamiaru teraz tego czytać. Zrobię to dopiero po obejrzeniu serialu; trafiłem na ten tytuł podczas poszukiwań czegoś podobnego do wspomnianego wczoraj Kaze no Na wa Amnesia. Dlatego też ma ono wysoki priorytet w kolejce do ściągnięcia! Chętnie poznam twoją opinię zawartą w tym poście, zaraz po tym jak skończę oglądanie... Na pierwszy rzut oka jedno mi się nie podoba - to już nie ta sama kreska, co na początku lat dziewięćdziesiątych. :lol2: Edit: Przypadkowo wpadłem na anime o tytule Genocyber - brr, już mi się podoba. Co dziwne, na ANSI jest polski sub! Edytowane 20 Stycznia 2008 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sesq Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Nie przejmuj sie sesq, ja wciaz szukam przyjaciela, ktory nie lubi Beyond The Clouds ;)e... no mnie nawet sie to nie podobalo, dalem 7/10 na anidb gdzie 6.5 jest granicą oglądalnosci ;> to anime mialo fajna peirwsza polowe, a druga to juz nie. nie zamierzam tego ogladac drugi raz nawet jesli jest w 720p od THORY. W sumie to dalem temu anime 6.5 a potem zmienilem na 7.0 bo tak jakos mi sie przyjemnie go powspominało, ale teraz tak patrze ze przy ocenie 7.0 sa znacznie lepsze anime niz te Beyond The Clouds wiec chyba mu obnize zaraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zacząłem oglądać Onegai Teacher i ... :lol2: Takie anime na pochmurny, niedzielny dzień jest strzałem w 10 :P Łyknę całe na raz, nie ma bata :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 (edytowane) [; W takim razie zarezerwuj sobie czas na Onegai Twins :) A ostatni odcinek ---> :lol2: Konata z Lucky star rox! Momentami jakbym widział siebie :lol: Edytowane 20 Stycznia 2008 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Hai!! [; Właśnie jadę z 5 epkiem i nie mogę się nadziwić jak śmieszna może być postać Yamad'y Sensei :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Gankutsuou Na razie przebilem sie przez 6 epek. Tmp rating - 10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Gankutsuou Na razie przebilem sie przez 6 epek. Tmp rating - 10. Przypomina to ksiazke czy to tylko zbieznosc tytulow? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Ksiazki nie czytalem, motyw ten sam... Chyba [; Generalnie rys postaci Ksiecia jest za[ciach!]sty IMHO [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Co do Gankutsuou, to jakiej grupy ściągać? KAA, Ani-Kraze, czy może Baka-anime? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 (edytowane) KAA brałbym w ciemno. Kamichu! - obejrzałem dopiero 2 odcinki, nie mogę więc dużo powiedzieć. Kojarzy mi się to ze Spirited Away, przypuszczam jednak, że nie będzie tak dobre. Dużo tu śmiesznych stforkuf :lol2:. Edytowane 20 Stycznia 2008 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 Ja ogladam od KAA - 704 x 480 daje rade... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crush Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 (edytowane) Widzę, że powoli nastaje moda na adaptacje książek w anime? Gankutsuou, RomeoXJuliet :P Szkoda tylko, że z pierwowzorami nie mają zbyt wiele wspólnego... Co nie znaczy, że są złe ;) Edytowane 20 Stycznia 2008 przez crush Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 O KAA mam jako takie pojęcie po Juuni i muszę przyznać że dają rade, choć o Ani-Kraze też złego zdania nie mam... To wezmę KAA. Skończyłem Onegai Teacher, jeszcze tylko OAVka, ale to zaraz ;] W każdym razie daje 9,5. Uśmiałem się i mimo wszystko mi się podoba to Anime. I nie zgodzę się z opinią którą tu kiedyś wyczytałem, że niektórych gatunków anime nie da się ocenić wysoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 20 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2008 (edytowane) Gankutsuou Na razie przebilem sie przez 6 epek. Tmp rating - 10. I obiecuje, ze nie spadnie ponizej tego. Przypomina to ksiazke czy to tylko zbieznosc tytulow?No wiesz, anime dzieje sie w odleglej przyszlosci ale klimatem przypomina starodawna Francje. Rasumujac, to bardzo ladnie zinterpretowana powiec. (pomijajac, ze mnich zostal zastapiony przez Gankutsuou). Widzę, że powoli nastaje moda na adaptacje książek w anime?Bo ja wiem? Gankutsuou powstal juz prawie 4 lata temu. A tak przy okazji to podobno co 18 miechow powstaje nowa ekranizacja. Jakby co, ogladalem wersje KAA. Btw. Zgadnijcie z czego mam tapetke :wink: Edytowane 21 Stycznia 2008 przez s0n1c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 (edytowane) No i sie nie przeliczyłem, Inukami było naprawdę fajne. Na początku mi się nie podobało, ale to chyba przez to, że tamtego dnia spałem 3,5h i ogólnie miałem dość niemiłe przeżycia (chociaż czytałem, że pierwszy i drugi epek mogą "skutecznie odstraszyć od oglądania", może dlatego?), jednak im dalej - tym lepiej. Do bólu przewidywalne niektóre momenty (zachowanie Keity - głównego bohatera, jego Inukami - Youko jak i reszty postaci), co nie przeszkadzało w oglądaniu - rotflowałem praktycznie podczas każdego odcinka. Pod koniec zrobiło się smutno, mniej ecchi a o wiele więcej walki (takiej jakby poważniejszej). Oczywiście nie mogło być inaczej i wszystko się pozytywnie skończyło. :P Postaci, które rzadziej widzimy na ekranie także rozwalają - Karina Shirou, detektyw (:lol: mocny jest, chociaż, czy go rzadziej widzimy? :P), koledzy Keity z celi gdzie jest odsyłany za ekshibicjonizm (to też z powodu Youko :D) czy pewien otaku. Najkrótsze podsumowanie: proste, łatwe, lekkie i fajne ecchi, takie uwielbiam :) Słonik! (wtajemniczeni wiedzą) crush, Genshiken też fajny, ale to zupełnie inny gatunek, co nie zmienia faktu, że warto go obejrzeć, drugi sezon też był całkiem całkiem :) JROX, zapewne o to samo :P Edytowane 21 Stycznia 2008 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crush Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Też się ostatnio przymierzałem do obejrzenia tego, ale poszedłem w trochę inna stronę i ściągnąłem Genshiken'a ;) Chyba trzeba będzie nadrobić :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Przeleciałem pierwszy epek Inukami i muszę przyznać że to słabo normalne jest :P A słonik (jeżeli o to samo nam chodzi) to już w ogóle... [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Gankutsuou Na razie przebilem sie przez 6 epek. Tmp rating - 10. Perm rate = 10. Gniew, chec zemsty, milosc, przyjazn, obsesja... Ekranizacja tak zajebista ze az zastanawiam sie nad przeczytaniem klasyki ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 21 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2008 Genshiken 2 zakonczony - bardzo fajne, zdecydowanie trzyma poziom pierwszej serii. Moze nawet momentami bylo troche lepsze. Zdecydowane 8.5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 (edytowane) Parę słów ode mnie. Kamichu! - frustrująco nudne! Jednak bije od niego pewien urok, którego źródłem są z pewnością Yurie (główna bohaterka) i jej kot, Tama (jak i Bin-chan). Niezwykle spokojne anime z akcją i dynamicznymi scenami ograniczonymi do zera. Początek był nadzwyczaj nudny - kiedy zaczynałem oglądać tenserial, odnosiłem wrażenie, że mam dość anime za wsze czasy! Różowe Marsjanki?, przepraszam, ale ja wysiadam na tym przystanku. Trzy ostatnie odcinki uratowały go przed haniebną oceną wynoszącą 5. Fullmetal Alchemist The Movie: Conqueror of Shamballa - wspaniałe dopełnienie serialu! Nie spodziewałem się takiego obrotu wydarzeń. Postęp w rysownictwie od razu rzuca się w oczy. Chciałbym zobaczyć takie efekty w serialu. Ponadto oglądałem wersję KAA, która oferuje wysokiej jakości ścieżki wideo i audio. Pomimo to czuję się zawiedziony i jest mi smutno. Jak można było potraktować tak moją Winry!? Co to za zakończenie!? No i ci żołnierze wymodelowanie techniką trójwymiarową. Nie cierpię takiego przyspieszania prac. Gdyby się za to wziąć na sposób zwyczajny i ładnie narysować, to efekt końcowy byłby znacznie lepszy. Wystawiam 10 (choć te rendery ciągle mnie nękają), a serialowi podwyższam ocenę o 0.5. Oglądanie tej serii było cudownym doświadczeniem; aż zbiera mnie na płacz, kiedy wspominam bohaterów oraz ich perypetie, choć dopiero co skończyłem oglądać. Genocyber - ściągnąłem na razie jeden odcinek, więc za oglądanie jeszcze się nie brałem. Obejrzałem krótki fragment i... Czuję, że to będzie niesamowite przeżycie. Uwielbiam historie mające miejsce w kosmosie - a do tego będące horrorami! To będzie Ósmy Pasażer Nostromo w postaci anime! Edytowane 23 Stycznia 2008 przez Vennor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zaczalem ogladac Code Geass, poki co 7 epek. Z tego co widze CG i DN sa najpowazniejszymi kandydatami do anime roku 2007 na AR, podobnie Light i Lelouch do najlepszego maina i villaina. Niestety, poki co DN zjada CG, a Lelouch ma daleko do Lighta. Ale plus jest za boobsy :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 22 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2008 Rzeczywiście Light zjada Lelouch'a, ale ogólnie animce stoją na podobnym poziomie ;] A tymczasem zacząłem Soukou no Strain, które nawet mnie wciągnęło ekhm, a raczej nie nudzi ;] No i te mechy nawet, nawet. Takie krótkie serie po 13 epków są super bo można łyknąć na raz jak się spodoba, albo chociaż na 2 razy :) Za to Code E o lasce która zakłóca urządzenia elektryczne jest słabiutkie i straaasznie mnie znudziło. Zapewne pojutrze skończe, ale z trudnościami. A chciałem jakieś leciutkie, spokojne anime obejrzeć :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Jakiś czas temu było o Evengelionie... Pierwszej pełnometrażówki możemy się spodziewać dopiero w kwietniu - bo wtedy na rynku skośnookich pojawi się dvd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Ja zgrzeszylem i przelecialem na szybko ta 1GB "kinowa" wersje :> , tak z ciekawosci co zmienili. Poge powiedziec tyle, ze sa zmiany na + i niestety tez na - Jeszcze tez jakies nowe scenki zauwazylem. Nie ma to jak 1.5h w 2 min :) No coz... pozostaje czekac do kwietnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vennor Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Tylko nie mów proszę, że użyto jakichś ohydnych trójwymiarowych obiektów. NHK ni Youkoso! - Nie wiem czy muszę coś mówić. Od samego początku serwowane jest w słodkiej otoczce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daamain Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 Tylko nie mów proszę, że użyto jakichś ohydnych trójwymiarowych obiektów. NHK ni Youkoso! - Nie wiem czy muszę coś mówić. Od samego początku serwowane jest w słodkiej otoczce. Nie widzialem, ale na trailerach ten szescienny aniol, czy iloscienny on tam byl, sprawial wrazenie trojwymiarowego xP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...