Destiny Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Tak jak w temacie. Fundusze są lekko ograniczone przychodzi mi stanąć przed dylematem. Co się bedzie lepiej opłacało?? Więcej pamięci a słabsza grafa czy lepsza grafa i mniej pamięci?? Zaznaczam że GF4 będzie Gainwarda (wersja AGP x4 z 64MB pamieci) a Radek Saphire (64 MB pamięci, 128 bitowa szyna). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 r9100 + 512 ramu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Jakbyś powiedział jeszcze jakie pamięci masz zamiar kupić DDR czy SDR a może RAMBUS :lol: a tak na poważnie to ja bym brał GF4 i 256 ram ale nie od gainwarda kupisz od msi lub creativa będzie taniej i lepiej bo w gainwarda możesz trafić na wadliwy model no i drorzszy. P.S. R8500 i 512 to też bardzo dobra konfiguracja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 R8500 ii 512 mb chyba najlepsze wyjscie, zaraz ppotem 4200 i 256 mb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Kup GF4 i 256 ramu. Ram zawsze bedziesz mogl dokupic puzniej a z wymiana grafy mozesz miec trudnosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 najwydajniejsze wyjscie to ti4200 !!!!!!!! ram mozna pozniej dokupic - te radki 9100 to badziewie - w 3dmarku wymiekaja z ti4200!!!!!!! prosze to porownanie mojego kompa durex 1GHz z kompem grincha - ktory ma 2GHz i 9100 - widac ze moje ti4200 kopie dupe http://genghis.w.interia.pl/111.gif ten wynik z 9000 to moj porownajcie sobie i zobaczcie wreszcie ze nie opyla sie kupowac tych radkow - bylo juz tysiace topikow o r8500vs ti4200 i rozne opinie widzialem a to porownanie chyba dobrze pokazuje problem milego wyboru :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 r9100 + 512 ramuhehe widac kazdy chwali swoje ale nie koniecznie musi miec racje :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 r9100 + 512 ramuhehe widac kazdy chwali swoje ale nie koniecznie musi miec racje :twisted:poczekaj az zrobie formata bedzie o niebo lepiej, zresztą widac jaka jest minimalna roznica miedzy GF4Ti a r9100 zlookaj sobie testy na benchmarku.pl PS. r9100 i 512 nie jest zlym wyborem poprostu jes to INNY wybór. Jak to mowia RAMU nigdy za wiele :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulsky Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Powiem krótko: majac GF4 Ti4200 tvout 64 mb i 256 MB odpalalem kiedys New World Order (bez latek) i bylo takie klatkowanie ze szkoda slow. To samo z 512 Mb , nie ma porownania. Co do Radka , to jeszcze jest jedno pytanie czy masz monitor jakis konkretniejszy, bo dopiero na takich widac wyraźnie roznice w jakosci obrazu. Wniosek: 512 RAMu to podstawa, bez względu na grafe !:) Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 najwydajniejsze wyjscie to ti4200 !!!!!!!! ram mozna pozniej dokupic - te radki 9100 to badziewie - w 3dmarku wymiekaja z ti4200!!!!!!! :wink: Tym postem pokazales jaka z ciebie lama totalna. Radzilbym sie troszke zooriantowac , 3d mark 2001 to nie cale zycie. W 2003 bylbym bardzo zdziwiony jak bys jak to mowisz kopal ta dupe z 512 ramami... Aha i jescze jedno wcale niemasz wiekszego wyniku od grincha wiec nieszalej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 r9100 + 512 ramuhehe widac kazdy chwali swoje ale nie koniecznie musi miec racje :twisted:poczekaj az zrobie formata bedzie o niebo lepiej, zresztą widac jaka jest minimalna roznica miedzy GF4Ti a r9100 zlookaj sobie testy na benchmarku.pl PS. r9100 i 512 nie jest zlym wyborem poprostu jes to INNY wybór. Jak to mowia RAMU nigdy za wiele :] ale po co bede siegal na benchmark skoro przestawilem dobre porownanie - a jednak no tak masz racje roznica jest mala tylko ok 1000 punktow tylko ze ty masz 2x szybszego proca a wynik podobny - sporoboj wyciagnac 13-14 tys na tym 9100??? wiec nie wciskaj tu kitu ze nie duza roznica ktos kupi to 9100 i bedzie cierpial pozniej tylko dlatego ze ty chwalisz swoje i ze jestes zawzietym ATI'owcem!!!!!!!!! :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Jeszcze jedno cenowa roznica miedzy GF4Ti a R9100 jest DUZA a roznica wydajnosci mala. Na moj system nei ma co patrzec bo to gowno jest i tyle zrobie formata to bedzie lepiej. genghiskhan patzr: soryy ale 400pkt w 3dmarku mnie nie jara :| kolejne 400 :| 300 :lol: Czyli co ? Mamy mniej o 400pkt za to o niebo lepszą jakość obrazu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 najwydajniejsze wyjscie to ti4200 !!!!!!!! ram mozna pozniej dokupic - te radki 9100 to badziewie - w 3dmarku wymiekaja z ti4200!!!!!!! :wink: Tym postem pokazales jaka z ciebie lama totalna. Radzilbym sie troszke zooriantowac , 3d mark 2001 to nie cale zycie. W 2003 bylbym bardzo zdziwiony jak bys jak to mowisz kopal ta <font color="#FF0000">[ciach!]</font> z 512 ramami... Aha i jescze jedno wcale niemasz wiekszego wyniku od grincha wiec nieszalej. ad 1. masz racje 3dmark to nie wszystko - w innych urzytkach 3d ti4200 tez kopie dupe w 3dmarku2k3 rowniez ad.2 owszem nie mam bo jeszcze nie kupilem antka!!! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 r9100 + 512 ramuhehe widac kazdy chwali swoje ale nie koniecznie musi miec racje :twisted:poczekaj az zrobie formata bedzie o niebo lepiej, zresztą widac jaka jest minimalna roznica miedzy GF4Ti a r9100 zlookaj sobie testy na benchmarku.pl PS. r9100 i 512 nie jest zlym wyborem poprostu jes to INNY wybór. Jak to mowia RAMU nigdy za wiele :] ale po co bede siegal na benchmark skoro przestawilem dobre porownanie - a jednak no tak masz racje roznica jest mala tylko ok 1000 punktow tylko ze ty masz 2x szybszego proca a wynik podobny - sporoboj wyciagnac 13-14 tys na tym 9100??? wiec nie wciskaj tu kitu ze nie duza roznica ktos kupi to 9100 i bedzie cierpial pozniej tylko dlatego ze ty chwalisz swoje i ze jestes zawzietym ATI'owcem!!!!!!!!! :twisted: Są osoby nma tym forum co tyle wyciągają :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 jesteście zaje.biści kłócicie się ale wszystko zależy od przeznaczenia :P ile czasu poświęcasz na gry itd. mi jeszcze długo starczy mój 7500 i tyle pozdr. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 prosze bez gadania o tej jakosci obrazu jakos widzialem obie karty w akcji i roznicy nie widac wiec nie krec kitu..... ja mowilem apropos tematu - dla goscia lepiej bedzie jak kupi ti4200 i 256 ramu!!!!!! bo lepiej pieniadze na karte wydac niz na ram..... hmmmmmm dziwne oni na benchmarku maja te testy - jakbym dowalil 2GHz proca to juz roznica 5tys punktow by byla 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Ty jesteś dziwny... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Moim zdaniem to zależy czy w stosunkowo krótkim czasie będziesz mógł dokupić dodatkowe 256 MB pamięci. Jeśli tak to weź GF 4 Ti, jeśli natomiast wiesz że nie dokupisz powiedzmy prze zrok więcej RAMu to bierz Radeona i 512 pamięci. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 zalezy jakie producentow kart bierzesz pod uwage?? Bo np.: GF4 ti4200 64MB DDr TvOut od PROLINKA kupisz juz za 560 pln a za radka 9100 zaplacisz chyba nie wiele mniej :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 r9100 + 512 ramuhehe widac kazdy chwali swoje ale nie koniecznie musi miec racje :twisted:poczekaj az zrobie formata bedzie o niebo lepiej, zresztą widac jaka jest minimalna roznica miedzy GF4Ti a r9100 zlookaj sobie testy na benchmarku.pl PS. r9100 i 512 nie jest zlym wyborem poprostu jes to INNY wybór. Jak to mowia RAMU nigdy za wiele :] ale po co bede siegal na benchmark skoro przestawilem dobre porownanie - a jednak no tak masz racje roznica jest mala tylko ok 1000 punktow tylko ze ty masz 2x szybszego proca a wynik podobny - sporoboj wyciagnac 13-14 tys na tym 9100??? wiec nie wciskaj tu kitu ze nie duza roznica ktos kupi to 9100 i bedzie cierpial pozniej tylko dlatego ze ty chwalisz swoje i ze jestes zawzietym ATI'owcem!!!!!!!!! :twisted: Są osoby nma tym forum co tyle wyciągają :twisted:znajdz mi takie osoby i podaj - pewnie maja 3GHz procki :D nie wiem czemu do ciebie nie dociera to ze ti4200 gniecie d.u.pe 9100 - nawet jesli chodzi o krecenie ti4200 @ ti4600 ktore juz jest szybsze od 9500radka - wedlug wlasnie tego benchmark.pl na ile wykrecisz swojego radka i ile ci wynik skoczy - no czekam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 prosze bez gadania o tej jakosci obrazu jakos widzialem obie karty w akcji i roznicy nie widac wiec nie krec kitu..... To moze poszukaj przyczyny w swoim monitorze, jak ty teraz masz sieczke to nawet radek niepomoze:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 zalezy jakie producentow kart bierzesz pod uwage?? Bo np.: GF4 ti4200 64MB DDr TvOut od PROLINKA kupisz juz za 560 pln a za radka 9100 zaplacisz chyba nie wiele mniej :?R9100 386zł jak dla mnie spora różnica(174zł) , ja jestem takiego zdania. Lepiej miec troszke gorszą wydajność i 512 ramu niz 256 i leprzy sprzet w aplikacjach 3d. Tak ja bym wybral !! Nie zaprzeczam ze R9100 jest gorsze w wydajnosci ale nie samym 3dmarkiem czlowiek zyje !! WIec troche nie kumam ataku genghiskhan'a, ale jak kto lubi... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
combat Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Aha no i juz olewajac wybor katry. To qr.wa czlowieku z 256 ramami to nic niezrobisz na tym kompie. Kolega ma g4ti4200 i 256 i to co sie w mafii dzieje to demolka. Za to u drugiego na g3ti200 i 512 ta sama mafia naprawde smiga zadnych zaciec dysku niczego niedogrywa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 prosze bez gadania o tej jakosci obrazu jakos widzialem obie karty w akcji i roznicy nie widac wiec nie krec kitu..... To moze poszukaj przyczyny w swoim monitorze, jak ty teraz masz sieczke to nawet radek niepomoze:D A miales te dwie karty porownywales??? Osobiscie podzielam zdanie genghiskhan'a nie pleccie goopot o roznicy w jakosci obrazu bo te czasy juz dawno minely :!: chyba ze macie mikroskopy w oczach :? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 prosze bez gadania o tej jakosci obrazu jakos widzialem obie karty w akcji i roznicy nie widac wiec nie krec kitu..... To moze poszukaj przyczyny w swoim monitorze, jak ty teraz masz sieczke to nawet radek niepomoze:D a co ty od mojego monitora chcesz obraz zyleta nie tylko na ti4200 na TNT tez super !!!!!!! naserio niektorym z powodu ATI to juz na mozg chyba padlo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_n_y Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 9100 i 512 RAM cały czas na kompie się nie gra!!!, jeśli nawet a te parę klatek w mniej wielka mi różnica za to 512 gwarantuje szybsze loady itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 Aha no i juz olewajac wybor katry. To qr.wa czlowieku z 256 ramami to nic niezrobisz na tym kompie. Kolega ma g4ti4200 i 256 i to co sie w mafii dzieje to demolka. Za to u drugiego na g3ti200 i 512 ta sama mafia naprawde smiga zadnych zaciec dysku niczego niedogrywa.no dobrze tez widze brak 512 ramu ale 100zloty to juz dla goscia nie bedzie wydatek - gorzej jakby mial grafe zmieniac za miesiac :wink: he ram to sprawa 2 rzedna juz - w kazdej chwili za mala gotowke mozna dokupic a karte nie - karte raz na dluzszy czas sie kupuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 prosze bez gadania o tej jakosci obrazu jakos widzialem obie karty w akcji i roznicy nie widac wiec nie krec kitu..... To moze poszukaj przyczyny w swoim monitorze, jak ty teraz masz sieczke to nawet radek niepomoze:D a co ty od mojego monitora chcesz obraz zyleta nie tylko na ti4200 na TNT tez super !!!!!!! naserio niektorym z powodu ATI to juz na mozg chyba padlo!!! Komuś padło na mózg na punkcie 3dmarka :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 zalezy jakie producentow kart bierzesz pod uwage?? Bo np.: GF4 ti4200 64MB DDr TvOut od PROLINKA kupisz juz za 560 pln a za radka 9100 zaplacisz chyba nie wiele mniej :?R9100 386zł jak dla mnie spora różnica(174zł) , ja jestem takiego zdania. Lepiej miec troszke gorszą wydajność i 512 ramu niz 256 i leprzy sprzet w aplikacjach 3d. Tak ja bym wybral !! Nie zaprzeczam ze R9100 jest gorsze w wydajnosci ale nie samym 3dmarkiem czlowiek zyje !! WIec troche nie kumam ataku genghiskhan'a, ale jak kto lubi... no jezeli tak to pewnie Radek + 512 ramu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 14 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2003 grinch czekam podaj nominalne taktowanie tego twojego 9100 i po max OC i zmierz wyniki - he czy radki tez sie tak dobrze kreca a co do ilosci ramu to post wyzej patrz!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...