99tomcat Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Widze, ze kolega prawie 100 stopni sie nie boi :D Brawo za odwage :) ja widzę 88 max- tragedii nie ma,ale wc jednak skazane ;) te 5ghz na ac to jednak trochę między bajki włożyć ;) tempy trochę przeszkadzają jednak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turrican Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) Co do nowego Bios-u do Msi to po update system przestaje się wygrywać przy 4.5ghz tak więc u mnie kiszka, w ogóle mam chyba jakąc uwaloną płytę bios 1.4 i vcore nie było wyższe jak 1.224 - choćby było ustawione 1.4v to odczyt i tak był 1.224, bios 1.7 dało się wejść do windy przy 4.6ghz ale temperetury w biosie minimum 62 a po testach wykazujących stabilność proca i resecie "overclock failed", raz nawet po wgraniu fabrycznych ustawień biosu płyta wyłączyła sie i włączyła z tym samym komunikatem... Normalnie nie wiem smiać się czy płakać. Edytowane 13 Stycznia 2011 przez Turrican Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) Grrrr Wrrrrr......nawet nie chce mi sie wyciagac z paczki mojego P8P67 bo znajac Asusa to za miesiac dwa bedzie w miare zyciowy bios.Na czym Oni to mobo testowali ,że taki zonk uszedł uwadze.Mobo i dzie na aledrogo bo ham jestem,zły jestem i chce zarobic :lol2: Wezme chyba coś od GB. Edytowane 13 Stycznia 2011 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 ok chłopaki dostałem świetny batch L038A789 5Ghz 1.48V :) ,zaraz testy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Sprzedaj jakiemus leszczowi, bo moja wyprowadza mnie z rownowagi. Jezeli ustawisz stock albo oc i zostawisz to przezyjesz, ale w tej chwili podkrecajac najwiecej czasu trace na odpalanie plyty ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 trzeba było asrocka brać :lol2: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Sprzedaj jakiemus leszczowi, bo moja wyprowadza mnie z rownowagi. Jezeli ustawisz stock albo oc i zostawisz to przezyjesz, ale w tej chwili podkrecajac najwiecej czasu trace na odpalanie plyty ... kucyk zapodaj odległość od środka socketa do najniższego slotu pci-e zdolnego pracować w trybie x16, założyłem spitfire na gtx480 i jest to dla mnie ważne bo nie wiem czy wyrobie z chłodzeniem (swoja drogą spitfire daje radę w ide 38c w stresie 73c i to na gpu puszczonym na 820mhz do tego wentyl na spitfire ustawiony na 900obr/min.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) bedzie 19.5 - 20cm do srodka portu pci-e na samym dole plyty liczac od srodka socketu odkrylem maly bug - gdy plyta ma ustawione vcore na auto (podnosi sie razem ze zwiekszaniem mnoznika) wstaje i restartuje sie bez problemow :/ Wlasnie odpalilem 50x100, wrzucam OCCT i zobacze jakie temperatury pokaze update, lol wysypal sie po 4 minutach, cpu-z pokazuje 1.48, a temperatury maks 88oc chyba bedzie trzeba ja na auto krecic lol bo najlepiej to wtedy wychodzi :D Edytowane 13 Stycznia 2011 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) ok chłopaki dostałem świetny batch L038A789 5Ghz 1.48V :) ,zaraz testy No to dajesz, bo ja tez ma dalej zyjace zamownie z esc a ślinie sie na 2600k z emarket a chłopaki z esc zaraz straca do mnie cierpliwość.Prawdopodobnie z esc mialbym podobny proc wiec daruj sobie dzisiejsza noc bo przeciez piatek nadchodzi :wink: .Gdzie idzie zamówic tego Asrocka Extreme4? Edytowane 13 Stycznia 2011 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 kumpel odpalił właśnie asrocka pro3 - od kopa 4.8 ghz i winda chodzi ;) Na 5 ghz kompa zabotował mimo starego biosu bez pll ;) Jutro zdam relację jak mu poszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) kumpel odpalił właśnie asrocka pro3 - od kopa 4.8 ghz i winda chodzi ;) Na 5 ghz kompa zabotował mimo starego biosu bez pll ;) Jutro zdam relację jak mu poszło. Te 5GHz to chyba na wodzie, bo jak odpalil z palca na auto i mu plytka ustawila 1.5v to bedzie mial za chwile 90 stopni :D Edytowane 13 Stycznia 2011 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 dzieki kucyk, recka asusa maximusa czwartego http://www.hardwareheaven.com/reviews/1096/pg1/asus-rog-maximus-iv-extreme-p67-motherboard-review-introduction.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 (edytowane) Te 5GHz to chyba na wodzie, bo jak odpalil z palca na auto i mu plytka ustawila 1.5v to bedzie mial za chwile 90 stopni :D tak woda dla 5ghz dał 1.42v- kompa wstaje ale czy do windy wchodzi to nie wiem ;) sygnalizowałem tylko w ogóle botuje na starym biosie bez tego pll moda ;) Z tego co czytałem jak ma walla to komp po prostu nie wstanie na zbyt wysokim mnożniku.... Edytowane 13 Stycznia 2011 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Panowie na vcore auto calkiem inna plyta :) Wstaje, wlacza sie, restartuje, calkiem inny produkt, a jaki fun z podkrecania ;) Wlasnie przeszla 20min OCCT i jedyne co zmienilem to mnoznik na 48 i magistrale na sztywno na 100Mhz lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Panowie na vcore auto calkiem inna plyta :) Wstaje, wlacza sie, restartuje, calkiem inny produkt, a jaki fun z podkrecania ;) Wlasnie przeszla 20min OCCT i jedyne co zmienilem to mnoznik na 48 i magistrale na sztywno na 100Mhz lol jak to asus- grymaśny jak panienka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 coraz wiecej mhz i to na powietrzu nadal coolaler 's 5677.28 mhz CPU-Z run with 4x Core i7 2600K @ 5677.3MHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 odkrylem maly bug - gdy plyta ma ustawione vcore na auto (podnosi sie razem ze zwiekszaniem mnoznika) wstaje i restartuje sie bez problemow :/ To nie bug. Tak właśnie działa SVID (Serial VID). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 coraz wiecej mhz i to na powietrzu nadal coolaler 's 5677.28 mhz CPU-Z run with 4x Core i7 2600K @ 5677.3MHz Trzeba przyznać, że napięcie konkretne zapodał. Pewnie już odsyła proca na gwarę. :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 To nie bug. Tak właśnie działa SVID (Serial VID). Ja wiem jak dziala, ale chodzi o to, ze na napieciu ustawionym na manual sie nie podnosila :) Zrobilem jej clearCMOS bo zaczela mi pamieci jako 1333MHz rozpoznawac i wszystko wrocilo do normy. Calkiem inna plyta, jestem w szoku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Nie chce mi sie szukac teraz zrodla, ale gdzies widzialem broszurki, w ktorych dopuszczalne napiecia dla pamieci zalezaly od taktowania. 1.65v bylo tam dopuszczalne dla pamieci taktowanych od 2133 mhz wzwyz. No ale to by było bez sensu, przecież większe taktowanie nie powoduje że większe vdimm jest bezpieczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 OT panowie czy gry sa w stanie tak rozgrzac proca jak taki OCCT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 musze wymienić chyba memki ,na 1600mhz nie da się podkręcić nawet CPU o 100mhz :blink: ,standardowo taktowane 1333mhz procek leci na def 4ghz bez problemu ,tylko jak ustawie mnoznik memek to zaczyna sie koszmar ,bios v1.4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 musze wymienić chyba memki ,na 1600mhz nie da się podkręcić nawet CPU o 100mhz :blink: ,standardowo taktowane 1333mhz procek leci na def 4ghz bez problemu ,tylko jak ustawie mnoznik memek to zaczyna sie koszmar ,bios v1.4 Raczej dziwna sytuacja. Może spróbuj ustawić timmingi ręcznie, napięcie mem też ręcznie. Chyba, że BIOS jest do kupy. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 ok chłopaki dostałem świetny batch L038A789 5Ghz 1.48V :) ,zaraz testy Tez go mam, ale ostro walcze ze stabilnoscia. Znasz reszte ustawien? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
błękitny MŚCICIEL Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Gdzie idzie zamówic tego Asrocka Extreme4? http://www.emarket.pl/komponenty-pc/asrock-67-extreme4-p67-4ddr3-1333-6sata3-4sata2-atx-p67-extreme4/p-c6520130 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 http://www.emarket.p...eme4/p-c6520130 BRAK ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 OT panowie czy gry sa w stanie tak rozgrzac proca jak taki OCCT? Nie znam gry, która obciąża w 100% wszystkie rdzenie. :] Na co dzień np. w grach nigdy nie osiągniesz takich temperatur jak przy torture testach. Poza tym testuj sobie "intel burn test" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Ja chyba powoli wyczuwam ta plyte. Wlasnie polecial mi 20min OCCT na 4.9 @ 1.45v BIOS / 1.464 CPU-Z MAX, zaraz walcze o 5GHz i ide spac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
błękitny MŚCICIEL Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 BRAK ;) Czyli wychodzi na to że mam ostatnią sztukę ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 4.9GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...