radiergummi Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 (edytowane) Chyba lepiej wiem co miałem na myśli :f Edytowane 12 Września 2011 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 (edytowane) Z ciekawości zajrzałem na stronkę CoreTemp i w końcu wydali nową wersję, ale to nie jest najważniejsze. Dodali możliwość monitorowania komputera z poziomu telefonu wyposażonego w system Android. ALCPU Forums • View topic - Core Temp Monitor Działa to rewelacyjnie. W wersji bezpłatnej mamy dostęp do wszystkich kluczowych informacji w czasie rzeczywistym: - Temp na każdym rdzeniu - Obciążenie na każdym rdzeniu - aktualny VID - ilość zajętej pamięci Na SGS 2 śmiga bez szemrania. Polecam wam sprawdzić. Edytowane 13 Września 2011 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2011 Arc też bez problemu :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_PP Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 No proszę. I przy okazji przypomina o rachunku bankowym w Polbank. Priceless. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 już wiem jakie mobo kupie pod lga2011 :D Hardware news, Overclocking Competitions, Reviews Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarnodziej Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 8 slotów na RAM robi wrazenie, z drugiej strony to lekka przesada. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuziu Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 ud7 wygląda spoko ,chyba połączenie UD9 i OC z X58 ,jeszcze tylko ceny brakują za ud7 pewnie ok.1,5k :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2011 8 slotów na RAM robi wrazenie, z drugiej strony to lekka przesada. RAM tani to można nakupić i zrobić ramdiska do różnych zastosowań. Zresztą, to bedzie głównie platforma do stacji roboczych, tam się dużo RAM-u przyda. A wiadomo ile max obsłuży S2011, 32 czy 64 GiB (są właściwie moduły 8 GiB)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2011 Kingston Shows 64GB of HyperX Memory Running on Intel X79 - Legit Reviews Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2011 ud7 wygląda spoko ,chyba połączenie UD9 i OC z X58 ,jeszcze tylko ceny brakują za ud7 pewnie ok.1,5k :D Jak dla mnie to ten zwykly UD3 z 8 slotami co u nas wisi w artykule na glownej juz w zasadzie zawiera wszystko co niezbedne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2011 (edytowane) RAM tani to można nakupić i zrobić ramdiska do różnych zastosowań. Zresztą, to bedzie głównie platforma do stacji roboczych, tam się dużo RAM-u przyda. A wiadomo ile max obsłuży S2011, 32 czy 64 GiB (są właściwie moduły 8 GiB)? Z tego co na skapcu widzę to są modele 8 GB w wersji ECC/ECC REG . Ceny 390+ za kostkę, czyli ponad 2x drożej niż przy użyciu kostek 4GB (non ECC). Edytowane 16 Września 2011 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2011 LGA 2011 and Sandy Bridge-E News from IDF 2011 - X-bit labs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 Można tutaj pochwalić się wynikami oc? Jeśli nie to proszę o przeniesienie. Chłodzenie to Thermaltake Contac 29 BP z wentylatorem Sigma EVO puszczonym na 800obr mogę doczepić jeszcze jeden ale nie ma takiej potrzeby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 marantz5003 Jak na te napiecie VCore to wynik rewelacyjny ,dziwne bo ViD masz dosc wysoki a napiecie w stresie bardzo niskie moze to jakies przeklamanie CPU-Z ? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 (edytowane) Wcześniej miałem ustawione na auto i źle wam podałem. Teraz mam ustawione ręcznie i wynosi dokładnie 1,275v przy 4,7ghz a przy 4,5ghz tylko 1,2125v. różnica w temp w stresie to 5C pomiędzy tymi napięciami. co to jest vid? Wcześniej jak było na auto to płyta podbijała napięcie w stresie do 1.4!! dobrze że ktoś zwrócił mi uwagę i to zmieniłem:) A już wiem chodzi ci o napięcie podane przez coretemp? to napiecie vid w coretemp w stresie cały czas się zmienia od wartości 1,24 do 1,38 cały czas spada i rośnie myślę że to jakiś błąd programu coretemp. Wszystkie napięcia mam ustawione ręcznie zgodnie z poradnikiem. Edytowane 18 Września 2011 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 Dziwnie małe TDP ci pokazuje w Core temp przy tym taktowaniu i napięciu. Ja np. na 4,5Ghz i standardowym napięciu 1,2V już miałem około 120W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 (edytowane) bo mam jakąś starą wersje core temp. może dla tego? ta wartość tdp nigdy sie nie zmieniła. cały czas jest 95w nawet na standardowym napięciu i taktowaniu. core temp mam wersję 1.0 wcześniej miałem wersje 0.95 to na nie podkręconym procku pokazywał temp w idle 75C więc coś z tym core temp było nie tak. Edytowane 18 Września 2011 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 Może źle się wyraziłem. Chodziło i o wskazanie Power. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 marantz5003 Cos dziwnie Ci ten coreTemp wskazuje Vid powinien byc staly zapisany w CPU to wartosc napiecia jaka jest zalecana dla danego egzemplaza . W 90% przypadkow nizszy VID oznacza lepsze OC , gdzies widzialem goscia z cepem i72600K z Vid 1.25 i OC na 5.2 GHz przy napieciu 1.35 moj Vid jest 1.316 . Zapodaj na szybko 3-4 minuty w LinXie na maxymalnej proibce pamieci jaka mozesz ustawic , np 2 - 3 GB bo cos Ci dziwne te wskazania coretemp wychodza ;) radiergummi CoreTempo musi miec jakas niedorobke przy 4.25GHz i napieciu 1.28 pokazuje mi w stresie TDP 95Watt Power 93-95 Watt 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 No mi tam pokazuje dobrze. Sprawdźcie najnowszy RealTemp 3.69.1 (wskazanie zmieniacie klikając w guzik w prawym górnym rogu) RealTemp_3691.zip VID zmienia się w zależności od obciążenia. Podobnie wygląda sprawa z offsetem, który zależy od VID. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 radiergummi Czy to w CoreTemp czy RealTemp moj VID caly czas jest taki sam 1.316 niewazne czy proc bedzie w idle 1.6GHz czy w stresie 4.2 GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 (edytowane) Bo MSI nie wie co to Offset. :lol2: Ja w IDLE mam od 0,965-1V, a podczas stresu 1,361-1,4161V Edytowane 18 Września 2011 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 Bo MSI nie wie co to Offset. :lol2: Ja w IDLE mam od 0,965-1V, a podczas stresu 1,316-1,411V Dokladnie MSI ma kulawy Bios do bolu , :/ stad pewnie ten staly VID Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 (edytowane) Panowie mam problem nie moge wyłączyć tego aby procek pod małym obciążeniem nie zmieniał mnożnika na niższy czyli 16x. Wyłączyłem C1E i speed spectrum ale nie pomaga. płyta to asrock p67 pro3. co to jest Core Current limit i Cpu Thermal Throttling? 4,9ghz : z tym core tem jest coś nie tak zazwyczaj pokazuje 100watów a czem 220w przez sekunde raz nawet 1002waty coś nie tak jest. powtórzyłem test z niższym napięciem i wyszło mi że przy mnożniku 49 działa stabilnie na napięcie 1.345 czy to dużo? jak na 32nm.. przy mnożniku 50 lecą blue screeny :( mogę spróbować zwiększyć blck np do 101 lub 102 to dam mi 49 lub 98mhz. Edytowane 18 Września 2011 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 marantz5003 Bez jaj , dobry proc , moj do 4.9GHz potrzebuje papu grubo ponad 1.4V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2011 ja bym powiedział że dobry proc i dobre chłodzenie:) miałem co do niego wątpliwości bo tylko 3 hetpipy ma... ale tempki niskie. spróbuje uzyskać 5ghz. w gta 4 niesamowita płynność :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 Round-Up: Four Z68 Motherboards From $220 To $280 : Four Z68 Express-Based Motherboards For Enthusiasts Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 Bez jaj , dobry proc , moj do 4.9GHz potrzebuje papu grubo ponad 1.4V marantz5003 Jak na razie to widzę tylko 4.5 min LinXa, więc nie ma mowy tu o jakiejś stabilności na podawanych napięciach. Poproszę test 1 godz z Prime95 v2.66, lub przynajmniej 30-40min LinX LINK max memory. Wtedy możemy się pozachwycać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 (edytowane) Takie testowanie i tak jest o kant [gluteus maximus] rozbić. Prawdziwa stabilność wychodzi w grach i codziennym użytkowaniu. W linxie to ja ci mogę pokazać screeny 5GHz @ 1,304V a do grania z użyciem Offsetu to było za mało. Edytowane 19 Września 2011 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość c22 Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2011 To nie używaj offsetu i sprawa załatwiona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...