maxymili Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Którą antenę wybrać? Cena 20-50zł. Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy Mieszkam tuż koło Warszawy, mam w okolicy całkiem sporo stacji radiowych, wcześniej korzystałem z anteny zbiorczej, ale podłączyłem po tym kablu internet, tak to u nas Aster wykombinowało i nie mam anteny do radia. TV nie oglądam i nie potrzebuję. Wcześniej myślałem o takiej. Wystarczy? Antena telewizyjna SONUS SOLO FV- (1199029493) - Aukcje internetowe Allegro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 a nie prościej kupić zwykłe radio aniżeli kombinować z antenami radiowymi do tv 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Nie nie nie, do radia to do radia, taka antena TV się nie nada. Tu przykład: ANTENA RADIOWA DOOKÓLNA ZEWNĘTRZNA Z SYMETR. (1181831799) - Aukcje internetowe Allegro Jeśli podłączasz to do ampli np. to potrzebny będzie jeszcze desymetryzator (taka płytka co wchodzi w antenę, dostałem od razu od sprzedawcy, jak powiedziałem o co chodzi). Tak, którą wkleiłem jest dookolna, oczywiście zewnętrzna. Zalety - ściąga z każde strony, wady - ściąga z każdej strony (zakłócenia również). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2010 Przeciez do FM to wystarczy kawal drutu odpowiedniej dlugosci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 No właśnie mam taką "antenę" od wieży JVC i jest ogólnie kicha 8O to właśnie kawał drutu nawinięty na szpulę. Jak polatam z tym po pokoju to załapie, ale wtedy muszę stać z anteną w określonym punkcie co raczej wygodne nie jest 8O A co do zakupu osobnego grata to po co mam sobie zajmować miejsce? Poza tym głośniki JVC dają bardzo przyjemny dźwięk a tandetne radio na pewno nie. @stark, czyli co? te anteny wewnątrz domowe nie nadadzą się? RADIOWA ANTENA FM POKOJOWA - TELMOR 6442A promocja (1208040848) - Aukcje internetowe Allegro Antena telewizyjna SONUS SOLO FV- (1199029493) - Aukcje internetowe Allegro Ta druga jest niby radiowo telewizyjna. Mają tą zaletę, że nie trzeba na balkon kabla ciągnąć i dziur robić. Niby mają odbierać dobrze w domu co wydaje mi się prawdopodobne, bo mój obecny drut też daje radę jak się go trzyma w odpowiednim miejscu. Jest jeszcze taka, Antena Sonus FM RADIOWA aktywna pokojowa (1214434528) - Aukcje internetowe Allegro od podobnej wyżej różni się siłą wzmocnienia ta ma 18dB a tamta miała 12dB. Najdroższa ma do 25dB. Czy to będzie miało znaczenie skoro to w sumie nie jest daleko od nadajnika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 (edytowane) Te na allegro antenty to same schity, tutaj masz firmowe sprawdzone: Anteny, Radiowe Maja takie wzmocnienie jak jest napisane. Edytowane 3 Września 2010 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 (edytowane) Pokojowa antena radiowa ze wzmacniaczem Sonus FM tyle, że to ta sama co na allegro 8O Wolał bym antenę na biurkową, coś takiego jak ten telmor. Warto za niego dać 53 + wysyłka? Edytowane 3 Września 2010 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 3 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2010 Przeciez do FM to wystarczy kawal drutu odpowiedniej dlugosci... Dokładnie, tylko wyciągnąć go na maksymalną długość najlepiej na zewnątrz - im dłuższy, tym lepiej będzie ściągać sygnał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 Heh, czy pokojowe dadzą radę? Nie mam pojęcia, sam takiej nie mam, więc nie chcę wróżyć. Co wiem to to, że u mnie kabel sam nie zdawał egzaminu, teraz mam taką, jak podałem w linku, i jest duża poprawa. Ale oczywiście może być tak, że u ciebie wewnętrzna się sprawdzi doskonale, bo masz blisko nadajniki i mury tak tego sygnału nie przygaszą. A jeśli chodzi o tego telmora i czy jest wart tej ceny. Jeśli jesteś skłonny tyle dać to jasne 8O Tu może poczytaj jeszcze o tych sprawach: link 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 4 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2010 (edytowane) Dzięki, chyba zdecyduję się na zewnętrzną TOTAL FM SV. Pozdrawiam. Edit: czy taki kabel ok 5m będzie odpowiedni? Czy inny? http://ast-anteny.com.pl/c/pl/22_113/1/1/0/long/przewody+koncentryczne.html Edit: antena kupiona, kabel antenowy też, zasilacz i nawet przejściówka bo ze wzmacniacza wychodzi gniazdo zamiast wtyku. Podłączone, małe zaskoczenie, bo w futrynie, przez którą puściłem kabel była podwójna blacha. Heh, musiałem wiertło kupić 8O Teraz radio odbiera tak, że lepiej chyba się już nie da. Edytowane 13 Września 2010 przez maxymili Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2010 No właśnie mam taką "antenę" od wieży JVC i jest ogólnie kicha 8O to właśnie kawał drutu nawinięty na szpulę. Jak polatam z tym po pokoju to załapie, ale wtedy muszę stać z anteną w określonym punkcie co raczej wygodne nie jest 8O Troche pozno ale umknal mi ten topic: kawal drutu nawiniety na szpule to antena do AM, na fale dlugie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 14 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2011 Spoko, taką miałem w zestawie, ale mi chodziło o FM. Ta co kupiłem sprawdza się rewelacyjnie. Tylko trochę słabo przykręciłem kabel antenowy i mały niestyk powstał. Na razie docisnąłem i jakoś się trzyma a na wiosnę poprawię to, rozkręcę i zmontuje na nowo. Antena zaskoczyła mnie, myślałem jednak, że nie będzie, aż tak wysoka. Sięga mi aż po balkon sąsiadów wyżej 8O i lekko się ugina na czubku. Przykręciłem ją do barierki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...