Jabar83 Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Wydajnościowo zapowiada się dobrze przy dość rozsądnej cenie jak na początek. Czekamy na odpowiedź AMD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 techpowerup chyba za szybko recke wstawił i zbanowali im za kare cały internet :lol2: szkoda bo chciałem sobie od rana w robocie coś pożytecznego zrobić i poczytać recki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Techpowerup już działa, a recenzji nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 z tego co pamiętam z tych wykresów to jeżeli karta ma faktycznie kosztować 499$ z wydajnością "prawie" identyczną jak ATI 5970 czytaj --> NV zrobiła kawałek fajnej pracy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2ms2ms Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 z tego co pamiętam z tych wykresów to jeżeli karta ma faktycznie kosztować 499$ z wydajnością "prawie" identyczną jak ATI 5970 czytaj --> NV zrobiła kawałek fajnej pracy. w niektórych testach była nawet wydajniejsza, dobra karta się szykuje, trzeba zbierać $ :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 E tam ;) Starszy brat Lightning tez daje rade :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Trzeba rozważyć sprzedaż GTX 460 póki jest coś wart ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 (edytowane) XtremeSystems Forums - View Single Post - GTX580 selling in HK? Edytowane 9 Listopada 2010 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Przecież ta karta to po prostu szybsze zegary i ciut więcej SP, podkręconą 480-tke wręcz grzech zmieniać, zwłaszcza jak ktoś ją zwodował. Na prawde nie wiem czemu sie tak fascynujecie tą kartą za takie pieniądze. Liczy sie tylko pare pkt więcej w Vantage i nic poza tym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chaos`theory Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 (edytowane) Techpowerup ma oficjalnie przesrane u pr nvidii oraz u nvidii, bo wystawili recke grubo za wcześnie - 16 godzin. Głowy polecą.. chyba, że dostali kartę z lewego źródła :D Oficjalne recenzje startują dzisiaj o 15 CET. Edytowane 9 Listopada 2010 przez chaos`theory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2ms2ms Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Przecież ta karta to po prostu szybsze zegary i ciut więcej SP, podkręconą 480-tke wręcz grzech zmieniać, zwłaszcza jak ktoś ją zwodował. Na prawde nie wiem czemu sie tak fascynujecie tą kartą za takie pieniądze. Liczy sie tylko pare pkt więcej w Vantage i nic poza tym? jeżeli ktoś ma gtx480 to na pewno nie warto wymieniać, ale z tej recenzji wynikało że karta pobiera mniej prądu i ma niższe temperatury niż poprzednik przy wyższej wydajności, więc podstawowy problem 480 zostanie prawdopodobnie częściowo rozwiązany :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Techpowerup ma oficjalnie przesrane u pr nvidii oraz u nvidii, bo wystawili recke grubo za wcześnie - 16 godzin. Głowy polecą.. chyba, że dostali kartę z lewego źródła :D Oficjalne recenzje startują dzisiaj o 15 CET. a co mogą imz robić ? Głowy7 polecą lol Najwyżej nie będą dostawać kart do recek. Jednak nv raczej zależy na dobrych kontaktach z największymi portalami- olanie techpowerup czy guru3d to był by strzał w stopę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Co przypuszczalnie(!) daje większe możliwości OC no i lepszą kulturę pracy. Ale oczywiste jest, że ktoś kto ma już GTX 480 to nie ma sensu. Ale jeśli ktoś szuka kart pokroju GTX 480, która będzie chłodniejsza i ciągnęła mniej prądu to powinien teraz wstrzymać się z zakupem i poczekać jak ceny się ukształtują. Na pewno tak szybko nie osiągnie obecnej ceny GTX 480, ale z czasem kto wie. Sporo do powiedzenie będzie miało też pewnie AMD z serią 69... oby ceny leciały w dół ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chaos`theory Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 @ tomcat - brawo wlasnie to mialem na mysli. Nie dostana kart. Ps. Jesli myslisz ze nvidia przejmie sie brakiem techpowerup wsrod recenzentow to chyba malo wiesz :-) z innej beczki: gtx 580 pobiera mniej energii, jest wydajniejszy ale co dziwne - jest wyraznie glosniejszy. Przynajmniej taki mam egzemplarz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Reszta slajdów z recki na tup: AnandTech Forums - View Single Post - First gtx580 review is up 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 (edytowane) Jest juz kilka filmikow pokazujacych karte i temperatury na TY - szkoda, ze sie pospieszylem z tym 460 GTX SLI oj szkoda bo karcioch chlodna i cicha. Edytowane 9 Listopada 2010 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2ms2ms Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 filmik już nie działa <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 (edytowane) Dziala na Youtube. Nie spodziewalem sie tak niskich temperatur i ciszy, ale... nie zebym szukal dziury w calym, furmark jest prawdopodobnie zrobiony z AAx32 (widac po ilosci fps). Gdyby tester wylaczyl AA, to ja tam widze jak nic 80 st C. Znowu jestem zdziwiony, bo nastepna karta w tym tesciku czyli amd 5870 jest wyraznie glosniejsza i nieco cieplejsza a przecierz prawie zlinczowano paru userow twierdzacych, ze amd 5870 jest dosc glosna :unsure: Dla mnie gtx 580 jest atrakcyjny i na pewno wart 1800 zl. Black... pisalem, ze wychodza odswierzone gf100, ale sie uparles :oops: Teraz bedziesz musial sprzedac SLI i ? Edytowane 9 Listopada 2010 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2ms2ms Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Dziala na Youtube. sorki, działa :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 jako posiadacz 480 rewelacji tu nie widzę, wyniki takie same (w granicach błędu) jak na mojej karcie podkręconej do 810mhz (napięcie ciut zaniżone), krótko mówiąc odgrzany kotlet z którego jedno wycięto (fani bionica wiedzą co :)) a oddano to co miało w założeniach producentów w fermi, jedynie co ciekawi to system chłodzenia (ktoś zapodał wcześniej screen który obrazuje nowe chłodzenie wygląda to coś na wzór vaporX od sapphire) zapowiada się w miarę cicho i wydajnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Karta fajna wydajnością bardzo zbliżona do 5970 w wysokich rozdzielczościach ale o dziwo w niższych była wolniejsza od starszego brata 470. Tylko to obniżanie zegarów po o/c jakoś mi nie podchodzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 jako posiadacz 480 rewelacji tu nie widzę, wyniki takie same (w granicach błędu) jak na mojej karcie podkręconej do 810mhz (napięcie ciut zaniżone), krótko mówiąc odgrzany kotlet z którego jedno wycięto (fani bionica wiedzą co :)) a oddano to co miało w założeniach producentów w fermi, jedynie co ciekawi to system chłodzenia (ktoś zapodał wcześniej screen który obrazuje nowe chłodzenie wygląda to coś na wzór vaporX od sapphire) zapowiada się w miarę cicho i wydajnie Tak Ptysiu, ale zawsze bedzie roznica w wydajnosci pomiedzy 480 a 580. W koncu karty kreca sie obydwie z przewaga 580 jesli chodzi o temperature, halas i pobor pradu. Ogolnie fajna karta B-) Ja jestem pozamiatany :gitarzysta: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 jako posiadacz 480 rewelacji tu nie widzę, wyniki takie same (w granicach błędu) jak na mojej karcie podkręconej do 810mhz (napięcie ciut zaniżone), krótko mówiąc odgrzany kotlet z którego jedno wycięto (fani bionica wiedzą co :)) a oddano to co miało w założeniach producentów w fermi, jedynie co ciekawi to system chłodzenia (ktoś zapodał wcześniej screen który obrazuje nowe chłodzenie wygląda to coś na wzór vaporX od sapphire) zapowiada się w miarę cicho i wydajnie Jasne,z e nie jest to nic nowego i to lekko przerobione Fermi, ale jak Leven napisal, 580 tez sie kreci, do tego 480 sie grzeje niemilosiernie, jest glosniejszy i pobiera wiecej pradu. Takze ten kotlet nie taki zly ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chaos`theory Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 GeForce GTX 580 (GF110) TEST - konkurent nowych kart AMD Radeon? : NVISION.pl go go Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 GeForce GTX 580 (GF110) TEST - konkurent nowych kart AMD Radeon? : NVISION.pl go go A wlasnie sobie zamarzylem test zegar w zegar miedzy 480 a 580 a tu ciach jest ;) GTX 480 vs. GTX 580 - zegar w zegar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 Wow. Warto sobie zdać sprawe że rok temu te karty miały właśnie tak wyglądać. Mam nadzieje że Cayman coś więcej pokaże, i przyćmi tą pseudo-premiere. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chaos`theory Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 A wlasnie sobie zamarzylem test zegar w zegar miedzy 480 a 580 a tu ciach jest ;) GTX 480 vs. GTX 580 - zegar w zegar No ja mam nadzieję, że spełniamy oczekiwania naszych czytelników ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keniger Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 "Świetny wynik", długo jeszcze będę mógł korzystać ze swojej 5850 :) Oby tak dalej bo ja lubię grać w gry a nie w benchmarki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 (edytowane) Na "oko" blok z 480 powinien pasować na 580 jak ulał (tak mi się wydaje patrząc na zdjęcia). EDIT Po przeczytaniu recenzji na Nvision mogę powiedzieć tylko tyle... LOL, ta karta zasłużyła jedynie na nazwę GTX485, GTX580 to jakiś wybryk marketingu. Edytowane 9 Listopada 2010 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2010 (edytowane) Bloki wyjdą ,a evga pewnie wypuści wersje z blokiem. http://www.ddr2.pl/EVGA_GeForce_GTX_580_FTW_Hydro_Copper_2PART_015_P3_1589-435.html Edytowane 9 Listopada 2010 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...