Malik Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Warto dopłacić do gtx580 direct cu 2? czy wystarczy mi gtx570? Na razię będzie to chodziło z cd2 3,8ghz i 4gb ramu. nie długo przesiadka na coś lepszego To zalezy... np. na jakiej rozdzialce pracujesz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2011 (edytowane) Hej :) Ten Palit jest bardzo OC że tak powiem : Mój odnośnik, i na EK pisze że wizualnie pasują bloki wodne. Tylko jak to jest z zasilaniem u niego ? referencyjne również ? I tutaj MSI : Mój odnośnik Napisze ktoś jak to jest z sekcją zasilania u nich ? mocniejsze niż referencyjne ? Proponuje Gigabyte windforce 3 . Bardzo dobre chlodzenie. wysokie takty na starcie. referencyjne pcb (mozna wodowac smialo), a ma dodatokwa wtyczke 6+8 (referant 6+6). Phantom jest ok, ale: nie zwodujesz, jak masz mobo z odstepem 2 slotowym, to zapomnij o nastepnej grafie, jest wolniejszy o 30 mhz na gpu na stocku. U mnie kreca sie identycznie na takim samym napieciu. Wyczytałem na 2 forach że jednak Gigabyte windforce 3 nie ma referencyjnego pcb Możesz mi przytoczyć skąd masz informacje że to referent ? Edytowane 21 Kwietnia 2011 przez Furtek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 1920 na 1080... chciałby miec minimum 60fps w grach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 (edytowane) @Furtek na poprzedniej stronie jest zrzut ekranu z 4ma grafikami, 2 z nich to sa wlasnie takie gigabyty. na oba mam zalozone bloki wodne pasujace do referencyjnych PCB. tylko do ref PCB! mysle ze moge ominac ten fragment w ktorym ogladam, pytam sie, czytam interesuje, dowiaduje skads etc. moge? @marantz5003 jak czesto zmieniasz grafiki, to kup 570, jak zadko to lepiej doplacic do 580 i cieszyc sie dluzej Edytowane 22 Kwietnia 2011 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 (edytowane) Proponuje Gigabyte windforce 3. Bardzo dobre chlodzenie. wysokie takty na starcie. referencyjne pcb (mozna wodowac smialo), a ma dodatokwa wtyczke 6+8 (referant 6+6). Phantom jest ok, ale: nie zwodujesz, jak masz mobo z odstepem 2 slotowym, to zapomnij o nastepnej grafie, jest wolniejszy o 30 mhz na gpu na stocku. U mnie kreca sie identycznie na takim samym napieciu. To jest wersja niereferencyjna Jedyne godne uwagi modele Gigusia to wersje SOC albo referencyjne Wszelkiej masci mega hiper ULTRA DURABLE japanese OC wersji nie polecam Edytowane 22 Kwietnia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 (edytowane) czy PCB posiadajace inny kolor, inna zawartosc, ale wg tego samego schematu co ref PCB, jest juz niereferencyjne? wydawalo mi sie, ze niereferencyjne jest wtedy, gdy uklad calosci jest zupelnie zmieniony i PCB jest wezsze/szersze/dluzsze. podkreslam - wydawalo. Przykladem niech bedzie posiada przezemnie 470tka SOC od gigabyta. PCB dluzsze od 570tki ref. uwalone diodami i swieci na zielono. sekcja zasilania dluga jak niemieckie autostrady. Edytowane 22 Kwietnia 2011 przez Zulusman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 (edytowane) wydawalo mi sie, ze niereferencyjne jest wtedy, gdy uklad calosci jest zupelnie zmieniony i PCB jest wezsze/szersze/dluzsze. podkreslam - wydawalo.Zle Ci sie wydawalo ;) Juz sam napis Gigabyte nad PCI zamiast NVIDIA swiadczy o tym, ze to ich konstrukcja :) Edytowane 22 Kwietnia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 zatem: nie polecam w/w gigabyte. jedyne dobre co mozna z nim zrobic, to zalozyc blok wodny. nie polecam phantoma. jedyne co dobre robi, to wyglada i jest cichy. reszta - padaka. polecam referanta - po zwodowaniu i dovoltowaniu pieknie sie kreci :) reszty nie znam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 (edytowane) Juz dawno o tym wspominalem ze takie konstrukcje sa najgorsze. Przerost formy nad trescia te wszelkie super kondziolki itp. Edytowane 22 Kwietnia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 @KUBA TM prosze cie tylko, nie generalizuj. uwazam rozwiazanie gigabyta za bardzo dobre do linuxa np. o jego zaletach pisalem wczesniej. nie wszsycy robia z GPU to co ty. prosilbym nie mieszac szaremu czlowiekowi w glowie co zle a co nie. wszsytko zalezy od czlowieka do czego potrzebuje grafike. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 (edytowane) Czasami zapominam, ze to nie ten dzial co trzeba :) Masz racje po czesci. PS produkty pokazuja swoja jakosc wlasnie w ekstremalnych warunkach. Edytowane 22 Kwietnia 2011 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 @KUBA TM Jestem rego swiadom, ze tak jest. zgadzam sie z tym w 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Widział ktoś gdzieś w necie zwodowanego Palit GeForce GTX 570 Sonic Platinum ? No nie mogę nigdzie znaleźć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Można zmniejszyć obroty turbiny na referencie poniżej 40%? :D Tak z ~35% byłoby idealnie by komp był bezgłośny. Wymieniłem intelowego BOXa na Fortisa to teraz grafika mi przeszkadza :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Można zmniejszyć obroty turbiny na referencie poniżej 40%? :D Tak z ~35% byłoby idealnie by komp był bezgłośny. Wymieniłem intelowego BOXa na Fortisa to teraz grafika mi przeszkadza :lol2: U mnie w Nvidia control panel mam opcję Device settings. Tam moge zmiejszyć do 30% obroty. Na stronie nvidi jest do ściągnięcia ta dodatkowa opcja do Control panel. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Niestety, ale tam też tylko do 40%, a manualne wprowadzenie niższej wartości powoduje błąd :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zotac GeForce GTX 580 z zasilaniem 16+2-fazy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Niestety, ale tam też tylko do 40%, a manualne wprowadzenie niższej wartości powoduje błąd :( Mozna wyedytowac bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Właśnie miałem pytać o to samo. :D A oprócz grzebania w biosie nie da rady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Niestety, ale tam też tylko do 40%, a manualne wprowadzenie niższej wartości powoduje błąd :( Opowiedz coś więcej o tym błędzie ? Ciekawe to jest :/ nie spotkałem się z tym wcześniej. Zawiesza Ci kompa czy jak ? Czy po prostu błąd i wraca na automatyczne obroty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Zwykły błąd informujący, że wprowadzona liczba nie znajduje się w zakresie ustawień ;) i ustawia z powrotem 40% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Właśnie miałem pytać o to samo. :D A oprócz grzebania w biosie nie da rady? Ale to 'grzebanie' trwa chwile :) Zapisz sobie bios uzywajac GPU-Z, wrzuc do fermi bios editor, zmien minimalne obroty na ile tam chcesz sobie, zapisz bios, wrzuc bios do Nibitor, kliknij RESCAN (suma kontrolna sie naprawi), zapisz bios, wgraj i ciesz sie obrotami z innego zakresu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Ale to 'grzebanie' trwa chwile :) Zapisz sobie bios uzywajac GPU-Z, wrzuc do fermi bios editor, zmien minimalne obroty na ile tam chcesz sobie, zapisz bios, wrzuc bios do Nibitor, kliknij RESCAN (suma kontrolna sie naprawi), zapisz bios, wgraj i ciesz sie obrotami z innego zakresu :) A wziąłeś pod uwagę , że obniżając minimalne obroty także zmieniasz całą charakterystykę rpm/temp :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 @marantz5003 jak czesto zmieniasz grafiki, to kup 570, jak zadko to lepiej doplacic do 580 i cieszyc sie dluzej raz na dwa lata... Obecnie posiadam mocno podkręconego 8800gts512 jak zmienię go na gtx580 to powinno być dużo lepiej... tylko prawie 500zł różnicy między 570 a 580 a różnica w wydajności to 10%.. która z nich się lepiej kręci? interesują mnie tylko wersje direct cu 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2011 A wziąłeś pod uwagę , że obniżając minimalne obroty także zmieniasz całą charakterystykę rpm/temp :wink: Mozna to sobie ladnie 'dostroic' :) BTW rzadko korzystam z stockowego chlodzenia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furtek Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Dołączam do klubu GTX 570 :) Palit Sonic Platinum już chodzi :) Testowanie trwa, a jak dobrze pójdzie to bloczek wc będzie instalowany za kilka dni :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Jutro zabawie sie moim 570 od MSI pod linuxem. dam mu na sztywniaka 75% obrotow i podniose takty do 800, ciekawe co powie na taki manewr :D Czy w nibitorze trzeba dawac RESCAN, czy tylko gdy nie da sie zflashowac? Mam nadzieje ze nic sie nie stanie, jak nvflashem zgram zamiast GPU-z :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2011 (edytowane) Ma ktos gtx590 i 3 monitory ? Da rade podłaczyc 3x lcdki do DVI + DVI + mHDMI ? (Czy muszą to być 3x DVI?) Edytowane 29 Kwietnia 2011 przez Maniakalny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
febian55 Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 (edytowane) MSI N580GTX Lightning nvidia GeForce GTX580 - Karty graficzne - MSI N580GTX Lightning nvidia GeForce GTX580 cena od 1843.00zł co możecie powiedzieć na temat tej karty firmy MSI? Edytowane 5 Maja 2011 przez febian55 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Izm Opublikowano 5 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2011 Bardzo dobra karta do OC,trafiają się egzemplarze co robią ponad 1GHz na rdzeniu.Można ją dostać u nas już za jakieś 1650pln. pz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...