costi Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Amazon ma swoje centrum dystrybucyjne w Niemczech. Nie omija to problemu VAT-u, bo ojca kiedys skasowali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 W jakim sklepie UK najlepiej kupować gry jak nie na Amazonie? Najlepiej używki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 W jakim sklepie UK najlepiej kupować gry jak nie na Amazonie? Najlepiej używki. Po co uzywki jak mozna nowki taniej niz u nas na allegro chodza. Ja polecam thehuta i zavvi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 W jakim sklepie UK najlepiej kupować gry jak nie na Amazonie? Najlepiej używki. Używki nie mam pojęcia ale nowe w dobrych cenach sa na www.game.co.uk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysokocukrowy Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Faktycznie - Amazon US życzy sobie 8$ za przesyłkę jednej książki. Powiedzcie mi jeszcze jak to jest z darmową przesyłką w wypadku przesyłki z UK? Wybrałem przedmiot za ~15Ł i już miałem potwierdzić zamówienie, ale widzę coś o minimalnym progu 25Ł. Nie wyskakuje żaden błąd, ostrzeżenie itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgadza się - minimalny próg to Ł25, dodatkowo wszystkie przedmioty w koszyku muszą mieć opcję "free super-saver shipping". Wtedy powinieneś mieć ową opcję do wyboru. Jeśli masz mimo niespełnienia warunków, to ostrzeżenie najprawdopodobniej wyskoczy na późniejszym etapie potwierdzania zamówienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Faktyczny próg jest niższy, jaki dokładnie nie wiem, ale kilka razy już sprawdzałem komibinacje przedmiotów i zawsze była darmowa wysyłka między 20 a 25 funtów, a złożyłem jedno zamówienie za 22.09 funta i też była. Kiedyś też było promo na filmy Disneya, dwa za 17 funtów, i także była darmowa wysyłka (normlana wartość obu to było 21.98). Trzeba też pamiętać o wyższym VAT (23% vs. 20%) dla naszych zamówień który jest dodawany przy ich składaniu, o czym pisałem ostatnio. Edytowane 26 Stycznia 2011 przez Harry Lloyd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Może po prostu tak naprawdę nie ma progu albo nie działa prawidłowo. Ja polecam thehuta i zavvi. A jakie są koszty wysyłki z zavvi? Edytowane 26 Stycznia 2011 przez borsuczy_król Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysokocukrowy Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 (edytowane) Dzięki za odpowiedź! Jeśli ktoś z Was byłby zainteresowany zakupami w Amazonie, to proszę o PW. Jedyny mój warunek to, żeby wybrać coś za minimum 6.24Ł (oczywiście z opcją darmowej przesyłki). Wstrzymuję się z zamówieniem do poniedziałku 31.01. //edit Czyli trzeba doliczyć całe 23% czy tylko różnicę? Edytowane 26 Stycznia 2011 przez wysokocukrowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Roznice, zreszta przy podsumowaniu bedziesz mial to automatycznie policzone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysokocukrowy Opublikowano 26 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2011 Ku mej uciesze - VAT na książki wynosi 5%, a nie 23%! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S_Works Opublikowano 27 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2011 Może w końcu kupie Adobe Lightroom 3 które ostatnio widziałem na Amazon sporo taniej niż w Polsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...