Maxforce Opublikowano 8 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2010 (edytowane) wracając do MLAA a dużo tego będzię i nie będzie chwalone to odrazu zaznaczam a dlaczego macie przedsmak, to dobrze nie wygląda i są przekłamania w grafice wszystko na maks bez anizo w sterach MLAA 4XX Przeglądać w pełnym rozmiarze 1680x1050, i na dodatek spadek FPS większy, stery do sprawdzania 10.10d, specjalnie zostawiłem wskazania frapsa, pliki png więc trochę ważą Edytowane 8 Listopada 2010 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 Czy otwory wokół GPU umożliwiające montaż coolera mają taki sam rozstaw jak w przypadku HD58xx? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 (edytowane) tak ale sekcja zasilania jest przy śledziu i nie zainstalujesz radiatorów które mają tam wyprowadzone heat pipy np. mk-13, t-rad2 itd.... //edit// zalman vf3000 pasuje to 6870 i bardzo ładnie daje rade http://i30.photobucket.com/albums/c330/Daveburt/103110_ZalmanCooler.png Edytowane 11 Listopada 2010 przez Gkar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 (edytowane) Nie wie mczy było. MSI Radeon HD 6850 review Moim zdaniem wynik całkiem całkiem i pozwala sądzić , że podkręcony GTX460 raczej nie ma startu. Edytowane 11 Listopada 2010 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 11 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2010 vf3000 troszkę drogi jest. Jaki alternatywny cooler polecacie na HD68xx? Oczywiście interesuje mnie powietrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 Może będzie pasowało Arctic Cooling Accelero S1 Rev 2 ? Bo ja nie wiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astro Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 (edytowane) Dorwałem dziś 6870 referencja od Hisa, karta jest cichsza od 4870 ref. oraz troszkę chłodniejsza, w furmarku max jaki widziałem to 83C w Fallout:NV ~72C. Karta ładnie przełącza takty w 2d rdzeń schodzi do 100Mhz a pamiątki do 300Mhz. Idę dalej testować w gierach i oc. Edytowane 12 Listopada 2010 przez Astro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardianz Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 niereferent od MSI za 601zł taniej niż gdzie indziej o 50zł MSI HD6850/1024MB/PCI-E GRAL on line Gdansk Gdynia Warszawa Tczew Elbląg szkoda tylko, że na skąpcu nie ma tego sklepu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 (edytowane) ta karta msi ma referencyjne pcb, jedynie nie ma dwóch dp i ma niereferencyjne chłodzenie. cena jest bardzo very git. Edytowane 12 Listopada 2010 przez bzzzzzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bifo2000 Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 karty w gral.pl nie ma, z resztą podobna sytuacja jest z balta.pl(dostępna za 2-3 tygodnie i na 100% procent nie będzie to cena 600zł tylko grupo powyżej!! ). Arctic Cooling Accelero S1 Rev 2 pasuje zarówno do 6850 jak i 6870, info zebrane ze strony producenta. Obecnie sam wyczekuje przesyłki z komputrona, w środę zamówiłem asusa 6850 i wielce prawdopodobne, że założę na nią Accelero S1 Rev 2 z jakimiś tam wiatraczkami , ewentualnie turbo module. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 (edytowane) Bifo, w jaki sposób dotarłeś do info, że Accelero pasuje? Pisałeś do ASUSa? EDIT: OK, jest napisane na stronie A-C :) Edytowane 12 Listopada 2010 przez shooter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 12 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2010 asus 6850 za 679zł dostępny w komputronie http://www.komputronik.pl/index.php/product/111181/Podzespoly_PC/Karty_graficzne/Radeon_6850_Asus_1GB_2xDVI_HDMI_DP_PCI_E_.html his 6850 za 649zł tez dostępny w komputronie http://www.komputronik.pl/index.php/product/111179/Podzespoly_PC/Karty_graficzne/Radeon_6850_HIS_1GB_2xDVI_HDMI_DP_PCI_E_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raiz Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 Póki co MSI niedostępne (znalazłem póki co w 2 sklepach). Ceny mają mieć bardzo konkurencyjne i mam nadzieję, że niedługo pojawią się w magazynach. Chociaż wcześniej chętnie przejrzałbym jakieś testy różnych modeli 6870 i 6850. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ardianz Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 teraz karty są ale po 712zł :/ jak patrzyłem parę dni temu były na magazynie i za 600zł :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 13 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2010 712pln to nie ma takiej tragedi , chodz powinny byc tansze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 Czyli jak karta była w gral.pl za 601PLN to można ją było za tyle wyhaczyć,czy dostałbym maila z odmową? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Curly18 Opublikowano 14 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2010 Nie powinien dostać odmową ale będziesz musiał czekać na towary w magazynie przez 2-3 tygodnie. Ja niestety musiałem zrezygnować bo dla mnie za długo, nie wiadomo kiedy przyjdzie może być za 2-3 tygodnie lub 2 miesiące aż ceny spadną do poziomu 600zł, więć kupiłem asusa z saturiona za 670zł + kurier i jedzie do mnie jutro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 (edytowane) Recka Sapphire HD6850 TOXIC Edition: http://www.hardwareheaven.com/reviews/1065/pg1/sapphire-radeon-hd-6850-toxic-edition-review-introduction.html Edytowane 19 Listopada 2010 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 ktos znalazł jakis dzialajacy soft w którym zegary na 6850 nie koncza sie na 1030Mhz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 (edytowane) ktos znalazł jakis dzialajacy soft w którym zegary na 6850 nie koncza sie na 1030Mhz? Problemy były z niższymi zegarami ale to pewnie wszyscy wiedza.Ale gdyby ktoś nie wiedział :lol: MSI Radeon HD 6850 review EnableUnofficialOverclocking = 1 Edytowane 22 Listopada 2010 przez JejoX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 22 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2010 Problemy były z niższymi zegarami ale to pewnie wszyscy wiedza.Ale gdyby ktoś nie wiedział :lol: MSI Radeon HD 6850 review EnableUnofficialOverclocking = 1 zmienialem .. ale z 1000 zmienialo sie wlasnie na 1030.. wywalilem asus smart doctora i zaisntalowalem noweg afterburnera 2.1.0b4 i fika ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montenegro Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 A co sądzicie o nowym Radeonie 6870 od MSI ? Dokładnie chodzi mi o tą wersję MSI Radeon HD6870 1GB DDR5 256bit PCI-E (R6870-2PM2D1GD5) - opis, informacje, dane techniczne produktu , niby karta referencyjna, ale w dobrej cenie. Chłodzenie referent, ale bardziej mi zależy na możliwościach OC tej karty, wiem, że w zestawie jest ogólnie chwalony MSI Afterburner (i MSI LiveUpdate). Z tego co czytałem, to nawet na referencyjnym chłodzeniu, da się ją naprawdę wysoko kręcić. Myślicie, że spokojnie osiągnę 1050 MHz na GPU i 4,5 GHz na MEM ? Widziałem już takie wyniki na referentach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2010 Nie da się tego przewidzieć, kazda sztuka jest inna. Jak będziesz miał szczęście to dobrze trafisz a jak nie to padaka też się może trafić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montenegro Opublikowano 24 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2010 Coś w tym jest. Ale według mnie, taka marka jak MSI która słynie z tego, że jej karty naprawdę nieźle się podkręcają napewno wypuściła kartę z dużymi możliwościami i te założone wartości nawet z referencyjnym chłodzenie powinny być spokojnie do osiągnięcia bez Vmod-a. Na tomshardware któryś z użytkowników podkręcił w.w MSI do 1100 MHz GPU i 4,7 GHz MEM ale nie było podane czy z Vmod-em czy bez. Jak znajdę ten temat to dorzucę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 PowerColor Readies First Passive-Cooled HD 6850 Graphics Card | techPowerUp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 ...Ale według mnie, taka marka jak MSI która słynie z tego, że jej karty naprawdę nieźle się podkręcają... Życzeniowe myślenie. Dobre OC może się trafić w różnych egzemplarzach różnych producentów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 PowerColor Readies First Passive-Cooled HD 6850 Graphics Card | techPowerUp Bardzo fajna. 120-tka, albo porządny przewiew w budzie i powinno być elegancko. Ciekawe jak w CrossFire. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniu Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 (edytowane) Witam. Właśnie dostałem nowego Radeona HD6870 od Gigabyte. Wcześniej miałem GTX 295 i jestem bardzo zadowolony ze zmiany. Na GTX 295 niektóre gry po prostu nie działały, zaś w wielu starszych grach FPS był niezwykle mały. Karta działała dobrze w zasadzie tylko w grach zoptymalizowanych pod Nvidię. To jest dopiero nieczysta sztuczka! Gołym okiem i nie mając porównania nie da się zaobserwować jakiegoś spadku jakości obrazu, o czym piszą niektórzy. Podsumowując - Polecam nowe Radeony HD68xx. Jeśli komuś Nvidia zbrzydła tak samo jak mi, nie ma się co wahać przy wyborze nowej karty. EDIT: Faktycznie, początkowe ustawienia filtrowania tekstur nie są najwyższe, ale przecież można to zmienić. Wydajność jakoś nie spada (gołym okiem spadku FPS nie wykryłem). Edytowane 25 Listopada 2010 przez Boniu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rollex Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2010 No ja też się zastanawiam nad przejściem z GeForce'a na Radeona HD6870, na razie obserwuję co wychodzi na rynku. Co do wypowiedzi kolegi @montenegro - rzeczywiście, często OC zależy tak naprawdę od konkretnej sztuki karty ale MSI to dobra marka, sam się zastanawiam nad ich referencyjnym HD6870 bo parametry ma dobre a może i z MSI Afterburner da się wycisnąć jeszcze więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 26 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2010 Bardzo fajna. 120-tka, albo porządny przewiew w budzie i powinno być elegancko. Ciekawe jak w CrossFire. Bardzo fajna, gdy radiator miała wyprowadzany na zewnątrz kompa, a tak to tracę 3 sloty w kompie, więc raczej do CF nie jest ona stworzona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...