Ram1rez Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 Ja obecnie posiadam PzKpfw IV z upgradem wieży i zbieram na 10cm armatę. Równolegle gram Hetzerem i powoli zbieram na działo do niego. Coś polecacie? Może jakieś rady? ;) Swoją drogą fajnie oglądać potwory jak Tygrys II i Pantery latające po polach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 Ja bez premium śmigam obecnie Ferdkiem(T8) ze 128mm i w 90% przypadków jestem na + :) wszystko zależy od tego ile czołg odbija i jakie ma działo :D Ile kosztuje pestka do tego działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 Ja obecnie posiadam PzKpfw IV z upgradem wieży i zbieram na 10cm armatę. Równolegle gram Hetzerem i powoli zbieram na działo do niego. Coś polecacie? Może jakieś rady? ;) Swoją drogą fajnie oglądać potwory jak Tygrys II i Pantery latające po polach ;) Do PzIV lepiej 7.5 cm KwK 42. Olej dziesiątkę i nawet jej nie kupuj (odblokować musisz, żeby przejść do w hummela), bo się będziesz wkurzał jak 3/4 strzałów będzie rykoszetować, albo rozbije się o pancerz (tak, przechodziłem te męki - czekasz, czekasz, załadowało... puf! rykoszet... czekasz...czekasz... czekasz...). Pz IV z KwK 42 to na razie najlepszy niemiecki czołg jakim grałem i trochę żałuję, że go sobie nie zostawiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 Ok... ja juz jestem spowrotem chetny do gry ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 (edytowane) Do PzIV lepiej 7.5 cm KwK 42. Olej dziesiątkę i nawet jej nie kupuj (odblokować musisz, żeby przejść do w hummela), bo się będziesz wkurzał jak 3/4 strzałów będzie rykoszetować, albo rozbije się o pancerz (tak, przechodziłem te męki - czekasz, czekasz, załadowało... puf! rykoszet... czekasz...czekasz... czekasz...). Pz IV z KwK 42 to na razie najlepszy niemiecki czołg jakim grałem i trochę żałuję, że go sobie nie zostawiłem. Nie 75mm L 42! Tylko i wylacznie 75mm L 70! To dluzsza, celniejsza i donosniejsza wersja dziala ktore polecil m4r ;) EDIT: moj blad oczywiscie KwK 42 :) Edytowane 6 Lipca 2011 przez Trawienny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 NO z trawiennym siedzimy i czekamy na pluton ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 Nie 75mm L 42! Tylko i wylacznie 75mm L 70! To dluzsza, celniejsza i donosniejsza wersja dziala ktore polecil m4r ;) Napisał KwK42, a nie L42. ;) 7,5 cm KwK 42 – Wikipedia, wolna encyklopedia 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 Wbijaj a nie marudzisz ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 Czyli do PzIV nie brać 10,5cm działka nawet z HE? Ktoś doradzał taki wariant jak miałem PzIII tylko tam działo miało 7,5cm (mowa o dziale z mniejszą penetracją ale z pociskami HE) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 No przy IV nie ma to sensu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2011 Ogólnie krótkie armaty dobre są na bliskie dystanse - skupienie marne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Trawienny i Jonathan to co wieczorem jakiś pluton robimy i śmigamy?? Muszę nabić 50k expa na Slugerze żeby odkryć T25, mam nadzieję że w weekend się uda:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Ja pewnie bede... tylko ze dzisiaj nasi siatkarze graja z tego co pamietam, ale po meczu nawet do 1 albo 2 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Ja mam dzis ok 21:00 umowiony mecz w Starcrafta ale pozniej chetnie (jak mnie kobieta nie zlinczuje :P) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Podobno nie można sprzedawać darmowych kont a na allegro handel kwitnie w najlepsze. Ja też może niedługo wystawie moje konto i opylę za 700 zeta :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 wszystko mozna. tyle ze trzeba sie liczyc z konsekwencjami. konta byly juz sprzedawane za czasow open bety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2011 Tanks Of World (1701760678) - Aukcje internetowe Allegro Hmmm czyli skiny z hitboxami są nadal "legalne" Używa ktoś jakiś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Ja własnie kupiłem pzkpfw 38(t) ulepszony na maksa. wszyscy mnie rozwalają często jednym strzałem, a moje pociski zazwyczaj rykoszetuja. Czasami jak z obku zajadę to uda się coś z ledwościa ustrzelić. Wydaje się że czołgi Tier 4 są o niebo lepsze. :/ Jak miałem pzkpfw 35(t) to zbierałem przeważnie 2 do 4 fragów na mecz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 przemeczysz go szybko... pozniej jest juz lepiej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Tanks Of World (1701760678) - Aukcje internetowe Allegro Hmmm czyli skiny z hitboxami są nadal "legalne" Używa ktoś jakiś ? sa legalne i beda. tym bardziej ze sa po stronie klienta. uzywalem, teraz ze wzgledu na niski teir mozna do nich wrocic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 (edytowane) Ja własnie kupiłem pzkpfw 38(t) ulepszony na maksa. wszyscy mnie rozwalają często jednym strzałem, a moje pociski zazwyczaj rykoszetuja. Czasami jak z obku zajadę to uda się coś z ledwościa ustrzelić. Wydaje się że czołgi Tier 4 są o niebo lepsze. :/ Jak miałem pzkpfw 35(t) to zbierałem przeważnie 2 do 4 fragów na mecz. W 38t trzeba zacisnac zeby i cieszyc sie jak uda sie trafic na gre gdzie ejstesmy jednym z wyzszych czolgow bo wtedy mozna juz 47tka calkiem niezle natluc. Zreszta to i tak pestka w porownaniu z Marderem II z armata 5cm ;) Edytowane 8 Lipca 2011 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 No tak, tylko Marder II z armatą 75cm już potrafi ładnie namieszać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Ale mozna sie pociac ze szczescia jezdzac wersja 5cm. Dla mnie o wiele wygodniej bylo przejsc przez 38t do Hetzera niz przez Mardera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Ja tam Mardera bardzo lubię - bardzo dobry snajper, jest z T3 więc nie trafia na straszne schaby, a do topowego działa szybko się dochodzi (to w końcu T3). No i ten kąt obrotu lufy... Poza tym docelowo będę szedł w Nashorna, więc Marder jest dla mnie naturalnym wyborem (już zresztą mam zachomikowany zapas expa na nim żeby od razu Mardera III odblokować). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 A ja dzisiaj trafiam na seme gry gdzie moje 88cm robi tylko sliczne ding! ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Panowie, kaliber to w mm sie podaje - chyba ze 8,8cm - nie ma dziala 88cm - moze jest ale nie w czolgu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Jakiś pluton wieczorem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Car puszka miała coś w okolicach 88cm :D Wczoraj miałem pod koniec dnia takie bitwy, gdzie zdarzało się mojemu m4a3e8 wgryzać z mozołem we wrogie czołgi 14-15 strzałami, z czego połowa przechodziła i zabierała całe 2% hp. A na początku dnia wręcz przeciwnie - rykoszetowały ode mnie pociski nawet z is-4, co i ja, i ostrzeliwujący przyjęliśmy z lekkim niedowierzaniem (chwilę wcześniej zdjął tygrysa 2). Fizyka tej gry czasem zaskakuje. Oprócz tego głupio zginąłem dzięki mojemu teamowi w dwóch bitwach: - jedną, bo wszyscy pojechali obstawiać jedno przejście (z trzech)... i przerżnęli wybici artylerią. A mnie i jeszcze jedną artylerię dopadły skauty wroga (zdążyłem zdjąć jednego). Nasze wołania o obstawienie tych dwóch przejść skończyły się totalnym ignorem. - drugą, bo jakieś matoły z ciężkich czołgów (w liczbie 4) urządziły sobie chatroom i pojechały do bitwy jak została nas już połowa w teamie. Na plus, że przynajmniej kilku wrogów podziurawiłem, zanim nasi szacowni czatowcy ruszyli swoje d..gąsienice i dokończyli, więc co ugrałem, to moje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 Ile kosztuje pestka do tego działa? Ponad 1K nie pamiętam dokładnie nie więcej niż 1100 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scratix Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2011 (edytowane) To tyle co 105mm a penetracja i dmg dużo większy :D No to tylko jeszcze 40k expa... Edytowane 8 Lipca 2011 przez scratix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...