m4r Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 IS jest bardzo fajny. Lubię do niego strzelać - nieważne czy z bliska, czy z daleka - wchodzi wszystko, zawsze :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ememiks Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 IS jest bardzo fajny. Lubię do niego strzelać - nieważne czy z bliska, czy z daleka - wchodzi wszystko, zawsze :lol: A do is3 czy 4 tez fajnie się strzela? bo mi nie za ciekawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobras Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 Do isa-3 to jeszcze lubię strzelać, ale do isa czwartego to już zdecydowanie nie lubię, paradoksalnie ma w miarę łatwy do przebicia pyszczek, ale postawione pod kątem boki to tragedia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 Chyba się nauczyłem używać wresczie T-34... kilka bitew z rzędu i wygrane z expem 600-900 za bitwę. 2-3 kille, wykrycia i uszkodzenia innych. Całkiem nieźle jak na mnie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2ms2ms Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 nieźle jak na V tier 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbq Opublikowano 24 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2012 a ja cofam swoją opinię na temat KV-3.. wydawał mi się dużo gorszy od KV, no ale już go ogarnąłem, ze 122mm sieje spustoszenie z częstym blow-up'em, fajnie się nim jednak gra.. niestety trafia na bitwy z wysokimi tierami gdzie nie powalczy :( no ale z win ratio 20% zrobiłem 70%.. to o czymś świadczy ;) promocyjny IS też już kupiony, lecimy z ruskimi na pełnej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 a ja cofam swoją opinię na temat KV-3.. wydawał mi się dużo gorszy od KV, no ale już go ogarnąłem, ze 122mm sieje spustoszenie z częstym blow-up'em, fajnie się nim jednak gra.. niestety trafia na bitwy z wysokimi tierami gdzie nie powalczy :( no ale z win ratio 20% zrobiłem 70%.. to o czymś świadczy ;) promocyjny IS też już kupiony, lecimy z ruskimi na pełnej ;) KV trafia nawet na 9 tier lub na losowania gdzie połowa czołgów jest z 8 tieru, wiec chyba gorzej nie bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 rekord świata na mokradłach :D , początek walki - wynik 1:1 i drużyna przeciwna zdobywa bazę, pomino że moja ekipa praktyczne nie ruszyła się z punktu startowego :D Po tym fakcie już dziś nie zagram... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 @dbq "zrobiłem 70%.. to o czymś świadczy" To o niczym nie świadczy, masz szczęścia i trafiasz na w miarę ograne teamy i tyle. Równie dobrze grając idealnie możesz mieć ratio 20%... na losówkach tak jest i tyle. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 Co do dziala na KV-3 to jednak nie zgadzam sie, ze 122 jest najlepsze: rof kolo 4,22 ? i dmg na pocisku 390 daje nam ok. 1600 dpm na minute przy celnosci 0,4 i penetracji 175 107 ma rof 7 i dmg 300 co daje nam 2100 dpm przy 0,39 i 167 wiec daje o wiele lepsze rezultaty przy walce z nizszymi tierami do tego pociski sa prawie 4 razy tansze 100mm ma rof 8 i dmg 230 co daje nam 1840 przy 0,37 i 175 i do tego ma aiming time 2,5 a nie 3. Po wyprobowaniu wszystkich 3 chyba zostane przy 100mm a 122 dopiero zaloze wersje 5 strzalowa z ISa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 Tyle tylko, że 122 na niższe tiery zwykle nie potrzebuje drugiego strzału, a równorzędne/wyższe często po pierwszym trafieniu uciekają na z góry upatrzone pozycje leczyć rany. Jak jeszcze miałem 107 w KW-3, spotkałem raz czy dwa w przeciwnym teamie 122mm. Kończyło się to tak, że ja byłem gotowy po dwóch/trzech strzałach, a jemu zawsze zostawało dość hp, żeby po zniszczeniu mnie zjechać jeszcze kogoś. A do is3 czy 4 tez fajnie się strzela? bo mi nie za ciekawie. IS-4 różnie - bok loteria, bo albo idzie ding od blachy, albo wszystko leci na gąsienice. Z przodem raczej problemów nie mam. IS-3 - jak widać. Chłopina ogarniał czołg, tylko chyba nie ogarniał, że ja też ogarniam :lol: Zna ktoś jakiś hosting plików na replaye? Mediafire zrobiło rejestrację i przestało mi się podobać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 @dbq "zrobiłem 70%.. to o czymś świadczy" To o niczym nie świadczy, masz szczęścia i trafiasz na w miarę ograne teamy i tyle. Równie dobrze grając idealnie możesz mieć ratio 20%... na losówkach tak jest i tyle. Dokładnie... win-ratio to parametr mało odzwierciedlający "jakość" czołgu. Już dużo lepsze jest dzielenie liczby fragów przez liczbę bitew. Ja najlepsze mam dla PzKpfw 38H735 - 1.97 i IS-4 - 1.47... Potem mój ulubiony KV z wynikiem 1,36. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 Co też nie jest do końca miarodajne, bo np. ja mam koszmarnego pecha i bardzo często (tak z 60% przypadków :| ) zostawiam kolesiowi 30-kilka albo mniej HP, które oczywiście kończy ktoś inny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobras Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 No to drogą eliminacji zostało nam średnie doświadczenie na bitwę i zadane uszkodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 Ja mam na GWPanther 92% zwycięstw :D Musiałem się pochwalić zanim wynik mi spadnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 A po ilu bitwach?? Bo ja po kupnie KV-3 po 2 bitwach miałem 100% xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 25 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2012 Mój najlepszy wynik to Marder II - 75% przy 140 bitwach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 A po ilu bitwach?? Bo ja po kupnie KV-3 po 2 bitwach miałem 100% xD Chyba 9 :P Bo tylko jedna przegrana póki co. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 Pantera II - 71 / 72% po ~80 bitwach. Tygrysa P podam jak będę w domu, bo nie pamiętam po kilkuset walkach, czy jest 5x, czy 6x%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 Autor: Mark Twain Są trzy rodzaje kłamstw: kłamstwa, bezczelne kłamstwa i statystyki. Czyż nie? tom: Efficiency rating 963.05 ;) Spoko bo ja też na gwpanterze miałem 100% do czwartej bitwy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 heh moj prawie 7 letni syn ma 732 :) btw wczoraj mnie zaskoczył jak na global czacie(graliśmy w plutku razem ze Sky) zapytał, czemu ciągle o t28 piszę...(tata a czemuy ciagle o t28 muwisz?) opad kopary(żony też) a dwa tygodnie wcześniej założył na pocztę żony konto w jakimś mmo też o czołgach(gra w przeglądarce), szczena mi opadła :), bedzie sie w szkole nudził coś czuję... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 (edytowane) @up, to normalne ;) mój ma podobnie :) ale niestety zakaz kompa za nie słuchanie mamy :-P Edytowane 26 Marca 2012 przez Sławomir Guzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 opłaca się konwertować free exp? da się z free exp. kupić czołg? wczraj tak patrzę że uzbierało się tego z 60tys... akurat starczy na IS-3, ale potrzeba z 2500golda na konwersje. p.s. mój 3letni Johny jak na razie opanował jazdę do przodu, przez co psuje mi lekko statystyki :D - "tata jedziemy cołgiem?" i przeżywa jak rozjedziemy drzewko czy domek :D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 Raczej się nie opłaca. Bardziej opłacalny jest zakup premium, co daje więcej expa za ten sam gold niż konwersja, ale z tą trudnością, że trzeba jednak pograć. Można też zakupić premium i premium ammo co jeszcze poprawia wynik na bitwę i przyspiesza grindowanie czołgu. Konwersja jest dla osób, które na prawdę nie chcą grać w tą grę a czołgi mieć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 (edytowane) no właśnie za 2,5k mam premium na miesiąc co jest bardziej kuszące. z drugiej strony po zakupie czołgu by go można szybciej wyposażyć... ale ten gold znowu ;) Edytowane 26 Marca 2012 przez pr1est Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 tja...ja mam z 500k wolnego expa do konwertu....jakby przemielił to z dwa 9 czy 10 tier by odkrył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 Są trzy rodzaje kłamstw: kłamstwa, bezczelne kłamstwa i statystyki. Czyż nie? tom: Efficiency rating 963.05 ;) No włąśnie do tego zmierzam :D Którymś czołgiem mam nawet 100%, ale chyba 2 bitwy :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 No ja mam na Valentine efficiency rating koło 7 tysięcy... po jedynej bitwie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 (edytowane) W jaki sposób sprawdziłeś efficiency rating dla pojedynczego czołgu? Edytowane 26 Marca 2012 przez Sławomir Guzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2012 World of Tanks Dossier Tool ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...