Małpożer Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Spierniczyli ten nowy zapis powtorek :/ Wczesniej mozliwe bylo przeskakiwanie miedzy wszystkimi z naszego teamu. teraz ograniczyli to tylko do tego co my widzielismy w bitwie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heex307 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Nie można było, w powtórce zapisuje się dokładnie to, co robiłeś podczas bitwy. Łącznie z przeskakiwaniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Mowilem o tej wczesniejszej wersji. Bo wczesniej ogladalem powtorke i mialem opcja przelaczania sie pomiedzy innymi czlonkami teamu - ograniczenie bylo chyba tylko do tych w zasiegu radia/wzroku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ns5 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 W 7.1(7.1.1 tez nie) tez nie można było przeskakiwać miedzy graczami w powtórce oni dopiero planują coś takiego dać wiec nie wiem o czym Ty mówisz ? :D 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbq Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 kto stworzył T95 T_T mission impossible normalnie grać przeciw tej maszynie.. byłem IS'em na hita, T95 miał 80% hp.. miałem 11 pestek + 5he, zrobiłem mu decap do zera jakieś 8 razy, za każdym razem strzał w dziesiątke za 0 :( niemożliwy do przebicia dla niższych tierów, chociaż jak widać - obrywa. koniec końców nie udało mi się zremisować, bo tylko na to się ewentualnie nastawiałem, udało mu się mnie trafić w końcu, wcześniej strasznie pudłował.. nie lubie tej gry coraz bardziej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 W T95 wali się we włazy na górze, szczególnie ten z "koszyczkiem" - wchodzi jak marzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 kto stworzył T95 T_T mission impossible normalnie grać przeciw tej maszynie.. byłem IS'em na hita, T95 miał 80% hp.. miałem 11 pestek + 5he, zrobiłem mu decap do zera jakieś 8 razy, za każdym razem strzał w dziesiątke za 0 :( niemożliwy do przebicia dla niższych tierów, chociaż jak widać - obrywa. koniec końców nie udało mi się zremisować, bo tylko na to się ewentualnie nastawiałem, udało mu się mnie trafić w końcu, wcześniej strasznie pudłował.. nie lubie tej gry coraz bardziej :P Pewnie nerf to kwestia czasu, za dużo ludzi płacze z jego powodu. :> Btw wczoraj kupiłem t-28 a dzisiaj odblokowałem kw, bez premki ofc. :] No i mam pytanka: -wiadomo już, czy przy kw trzeba mieć lodówkę zamontowaną, czy wystarczy ja zbadać ? -po rozbiciu kw na dwa inne czołgi on sam nie idzie jako premium tylko po prostu sobie zniknie ? -kw-1 i kw-2 dostaniemy "wymaksowane" ? tak samo jak kw-3 i t-150 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbq Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 lodowa prawdopodobnie musi byc zamontowana. kw znika. oba powinny byc wymaksowane jesli kw bedziesz mial elite. kw3 i t150 beda wymaksowane jesli masz wymaksowanego kw3 teraz. na 99% innych opcji nie ma ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Z tego co czytałem, to lodówa musi być zamontowana, mogło by się im coś odwidzieć i zrobić z KV premiuma, tak tak wiem, to by było zbyt piękne:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 (edytowane) brakuje mi 6k xp do is3 :D, ale brakuje kolejne 19k xp do 2giej 122 :D, ide grindować dalej bo za 2h kończy mi sie premka ps. a jak mam zafullowane koszary, to jak pojawią się nowe czołgi z załogą, to automatycznie powiekszą mi się miejsce w tych koszarach ? Edytowane 7 Kwietnia 2012 przez dzik86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Ciekawe kiedy dokładnie planują to wprowadzić - 7.3. Jak na prawdę po koniec a nie powiedzmy 20/22-go kwietnia to jeszcze bym się rozpędził i nakoxał kw-3. ;> Zawsze byłbym jeden tier do przodu i kolejny czołg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 brakuje mi 6k xp do is3 :D, ale brakuje kolejne 19k xp do 2giej 122 :D, ide grindować dalej bo za 2h kończy mi sie premka ps. a jak mam zafullowane koszary, to jak pojawią się nowe czołgi z załogą, to automatycznie powiekszą mi się miejsce w tych koszarach ? Załoga siedzi w czołgu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Omg jaka kara grać gołym kw.. za to super mi się grało t-28, dużo złego się naczytałem, że najgorszy med itp. ale po zamontowaniu lepszej lufki (i to nie tej najlepszej) miałem jak do tej pory najwięcej zdobytych killi, co walka 2-3 także miłe zaskoczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 ps. a jak mam zafullowane koszary, to jak pojawią się nowe czołgi z załogą, to automatycznie powiekszą mi się miejsce w tych koszarach ? Załogi siedzące w czołgach nie zajmują miejsca w koszarach, więc nie, koszary nie zostaną powiększone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 (edytowane) To dobrze, aczkolwiek, każdy załogant jest wyszczególniony w barakach?! Kończę dziś grę z wynikiem (od 21.20) +7769xp na is :D mam dość :lol: :lol: prema się skończyła :cry: ps. pada u mnie śnieg za oknem :blink: :lol: Edytowane 7 Kwietnia 2012 przez dzik86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 To dobrze, aczkolwiek, każdy załogant jest wyszczególniony w barakach?! Po lewej masz do wyboru, czy ma pokazywać tych w barakach, załogi siedzące w maszynach, czy oba ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 7 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2012 (edytowane) Omg jaka kara grać gołym kw.. za to super mi się grało t-28, dużo złego się naczytałem, że najgorszy med itp. ale po zamontowaniu lepszej lufki (i to nie tej najlepszej) miałem jak do tej pory najwięcej zdobytych killi, co walka 2-3 także miłe zaskoczenie. IMO nie grałem jeszcze wszystkimi amerykanami, ale T-28 to najlepszy czołg z 4 poziomu, lepiej gra mi sie tylko T40. ale to jest TD. Piekne jest jak mając stock KV , trafiasz na 9 tier. Lol. 9 strzalów w IS1 z Panthery 2 75L100 4 dingi. W IS7 na jakieś 8 strzałów wszedł w jeden, mimo że celownik był cały czas zielony. Kolejne starcie KV vs ARL44, 3 strzały wszystkie dingi. Niestety nie przeżyłem mimo ze gośc miał tylko 22%. M10 Wolverine sam nie wiem ile dingów miałem w jednej bitwie, od AMX 40, KV, StugIII, i M3 Stuard. WTF jest z ta grą???!!! BTW. Ciekawe co popsują w następnym patchu. Edytowane 8 Kwietnia 2012 przez tom256 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 (edytowane) Polecam mod XVM - http://code.google.com/p/wot-xvm/ - wiadać jak na dłoni co kto może i na co można liczyć. ;) http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/98962-xvm-player-ratings-mod/ Edytowane 8 Kwietnia 2012 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymej Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 (edytowane) To ja podrzucę fajny config. XVM.xvmconf Edytowane 8 Kwietnia 2012 przez tymej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 W 7.1(7.1.1 tez nie) tez nie można było przeskakiwać miedzy graczami w powtórce oni dopiero planują coś takiego dać wiec nie wiem o czym Ty mówisz ? :D To nie wiem czy mialem jakis blad czy co, ale wczesniej jak ogladalem powtorke (przed patchem z kompresja powtorek) to moglem normalnie skakac miedzy sojuszniczymi jednostkami ktore mialem w zasiegu wzroku o,O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Kolejne starcie KV vs ARL44, 3 strzały wszystkie dingi. Niestety nie przeżyłem mimo ze gośc miał tylko 22%. ARL44 ma mocno nachylone 120mm z przodu, jak się dobrze ustawił, to ding nie jest niczym dziwnym. Wczoraj miałem taką bitwę, aż mi drużyna gratulowała, bo trzech kolesi (M10, M6 i któreś VK) bezskutecznie się o mnie obijało, a ja co chwila wbijałem po 200+ dmg. @tymej - możesz dać screena? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymej Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 (edytowane) Crabtr33 mod pack - World of Tanks official forum Screeny z full i medium. Ściągałem te 100MB tylko dla tego. XVM w nowej wersji pokazuje szanse na wygraną. Działa to dosyć dobrze. Chociaż bitwę ze screena mocno przegraliśmy. Edytowane 8 Kwietnia 2012 przez tymej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 (edytowane) Myślałem że to jakiś config pokazujący stosunek sił naszego czołgu do reszty, ale chyba dobrze rozumiem że to od statystyk? Znaczy pobiera staty userów i nam pokazuje? Takimi modami się nie bawiłem jeszcze. Jakaś legenda do tego? Bo poza procentami to nie wiem co tam za liczby wyskakują. Edytowane 8 Kwietnia 2012 przez Havoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dsowlad Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Jezeli posiadam KV3 bez zalogi to w jego miejsce dostane T-150 z zaloga czy bez? Nie wiem czy mam ich szkolic skoro nim nie gram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Nie mogę się zdecydować. T-34-85. Działo 85 czy 100mm? Strzałów 10/min czy 5-7/min za to z większym dmg i pen.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymej Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Koło gracza liczba bitew, "efficiency rating" (średnio powinno być 1000) i win ratio. A na górze dwa różne algorytmy liczące szanse na wygraną. W większości przypadków się sprawdzają. A te 95% to ekstremalny przypadek i najczęściej jest 40-60%. No i jeszcze pozwala na wyświetlanie tych statystyk nad czołgiem, więc od razu wiadomo z kim walczymy lub czy na osobę stojącą koło nas można liczyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Jezeli posiadam KV3 bez zalogi to w jego miejsce dostane T-150 z zaloga czy bez? Nie wiem czy mam ich szkolic skoro nim nie gram. Wsadź darmową załogę 50% i po kłopocie. ;) @Havoc - IMHO zdecydowanie 100mm. Większa penetracja ważniejsza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbq Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 IS jest moją osobistą porażką.. jak miałem o 30 mniej bitew wygranych niż przegranych, przed patchem odrobiłem i wyszedłem jakoś 20 bitew na plus, tak teraz po patchu i próbie zawojowania rosyjskiej linii HT.. tragicznie przegrywam, nawet jeśli tym IS'em niszcze po 4-5 tanków i tak jest wtopa, bo moja drużyna i umie nawet ugryźć scouta, toż to jest niepojęte :/ musiałbym Wam tu wrzucić kilka powtórek żebyście zobaczyli co się dzieje na moich bitwach IS'em.. ehh, szkoda mi konta premium i tych paru złotych nawet, żeby i tak ciągle łapać wciry, bo wiecznie ten drugi team jest ogarnięty i niszczy mój wynikami 2<15 , 3<15.. wiem, że się żale i w ogóle, no ale ile można się wk***iać? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymej Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 (edytowane) jak miałem o 30 mniej bitew wygranych niż przegranych, przed patchem odrobiłem i wyszedłem jakoś 20 bitew na plusa) przez te X bitew wymiatałeś i wróciłeś do normy b) oni mieli noobów w drużynie, teraz ty masz Edytowane 8 Kwietnia 2012 przez tymej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Nie mogę się zdecydować. T-34-85. Działo 85 czy 100mm? Strzałów 10/min czy 5-7/min za to z większym dmg i pen.? Zdecydowanie 100mm. Jak dorzucisz ramera to czas przeładowania spada do 8,sek. przez to działko bardzo polubiłem ten czołg. Niema bitwy abym czegoś nie ugryzł, szkoda tylko że rusza jak wóz z węglem. Z ciekawszych rzczy to dorobiłem się najwyższej odznaki na m12, dziwnie to wygląda, "mistrz kierownicy" w arcie... :razz: a z początku człowiek narzekał że kąt strasznie mały w stosunku do m41 ale czas zbiegania celownika zdecydowanie na korzyść m12 przez co fun z gry większy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...