Małpożer Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 Pogralem dzis troche Grille i powiem ze albo po przerwie nieumiem nim grac albo cos popsuli w nim i niemoge w nikogo trafil o,O co chwila za blisko lub za daleko wali... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 Nerwy :) ja na ten przyklad arta moge grac tylko jak jestem zrelaxowany. "nerwowy" spust tylko pogarsza sprawe bo ani nie czeka sie na pelen "snap" celownika, ani nie mysli sie gdzie przeciwnik bedzie tylko lata za nim po calej mapie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2011 Ech, dziś pasmo porażek na T1... coś czuję, że droga do T34 będzie długa i bolesna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Nerwy :) ja na ten przyklad arta moge grac tylko jak jestem zrelaxowany. "nerwowy" spust tylko pogarsza sprawe bo ani nie czeka sie na pelen "snap" celownika, ani nie mysli sie gdzie przeciwnik bedzie tylko lata za nim po calej mapie. Nerwy to się ma, jak przewidujesz gdzie ktoś może być, masz gościa w celu, zatrzymuje się, strzelasz, czekasz i słyszysz "dat łoz klołs". I tak 5 razy pod rząd. Przez to sprzedałem su-8 zresztą. Ech, dziś pasmo porażek na T1... coś czuję, że droga do T34 będzie długa i bolesna. Doczłapiesz do T29, to powita Cię czymś takim: Mój nowy rekord finansowy w tym czołgu. Bez premium. Najfajniejsze było to, że wszystkich kolesi, których wyskautowałem, zdjęliśmy we trzech - ja, Ferdek i Hummel (reszta bawiła się z drugiej strony mapy). Kolesiowi z KW-3 puściły nerwy tuż po tym, jak wpakowałem mu 300hp strzał w wieżę, on przestrzelił, a Hummel dojechał go do zera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 No Panowie ostatnia prosta T32 w garażu :))) Gonie was juz 90mm do M6 zalozylem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Spokojnie ja do teraz (T32) mam 90, ale już na T29 farmię 105 bo ciężko się gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Wczoraj miałem KW świetną jazdę w duecie z jakimś Tygrysem Królewskim. Mapka Fisherman Bay (ta z przystanią). Jedziemy od południa, wjechaliśmy do miasta. Puściłem go trochę przodem (w końcu twardszy, a co :P ) ale tak, żeby w razie czego nie stał mi na linii strzału. Spotkaliśmy KW-3 - on strzelił, ja dobiłem. Potem Slugger - ja strzeliłem, on dobił, potem tak samo padła artyleria, a potem mnie zabili :P Ale współpraca była super. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2011 Narazie dam sobie spokoj z Grille i dopoki mam premke bede dazyl do JagPanthery i T32. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Gonie was juz 90mm do M6 zalozylem :lol: Ja też wczoraj tylko po południu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Ja sobie myślę, czy by nie kupić trochę złota i zainwestować w rammer do T29. Trochę mi szkoda pakować go teraz, bo zdjąć się normalnie nie da, a czołgu się raczej pozbędę za ~dwa tygodnie, jak uzbieram expa na T32. Wczoraj miałem KW świetną jazdę w duecie z jakimś Tygrysem Królewskim. Mapka Fisherman Bay (ta z przystanią). Jedziemy od południa, wjechaliśmy do miasta. Puściłem go trochę przodem (w końcu twardszy, a co :P ) ale tak, żeby w razie czego nie stał mi na linii strzału. Spotkaliśmy KW-3 - on strzelił, ja dobiłem. Potem Slugger - ja strzeliłem, on dobił, potem tak samo padła artyleria, a potem mnie zabili :P Ale współpraca była super. Miało się takich parę bitew wczoraj. Cokolwiek się pojawiło - puf! bum! pszszszsz... Co bitwa, to 900-1200 expa i trochę poszedłem do przodu dzięki temu :D A najlepszy był koleś w t-34 na jednej mapce - wypadł, narwaniec, na Typa 59, został zjechany w parę sekund, zanim dojechaliśmy i zdjęliśmy Chińczyka. I koleś w T-34 pretensje, że jesteśmy noobami, bo mu nie pomogliśmy :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 (edytowane) Mi co prawda jeszcze brakuje 11k do T32 bo na weekend wyjechałem, chociaż mam free expa, ale zostawiam go na gąsienice. Jednak już dawno gram na 105mm. Natychmiast po odblokowaniu T32 sprzedaję T29 bo nie przynosi dochodu, załogę pakuję do nowego czołgu wysyłając na płatne szkolenie, aby nie tracili czasu, bo już mam naprawy i kamuflaż po 87%. Zarówno T29 jak i T32 będę miał więc odkryte w całości. Akurat w T1 drugiego silnika nie odkrywałem. Nie był mi potrzebny. Za to w M6 odkrywałem po kolei gąsienice, wieżę i 90mm armatkę. Edytowane 10 Października 2011 przez Sławomir Guzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 (edytowane) No tą 90 to już można coś ugrać ;) Uploaded with ImageShack.us Chociaż 3 razy strzelałem w hetzera, w bok! i trzy razy zeszło mu 0% HP maskara. Edytowane 10 Października 2011 przez SilaHD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Mam tak często w E8 - 0% odebrane, żadnego krytyka, żadnego komentarza, że rykoszet. Natychmiast po odblokowaniu T32 sprzedaję T29 bo nie przynosi dochoduNie wiem, jak to robisz. Po przesiadce na 105 cały czas nim zarabiam, tylko trochę mniej - 10-20 strzałów na bitwę, ale ciągle zysk po 5-15k, mimo napraw i wydawania po 1000cr na jeden pocisk. Na minusie nim jestem tylko, jak mnie zjedzie arta na początku bitwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Wczoraj tez miałem passę i zarabiałem, tyle, że nie po 15k ale po 5k około. Co z tego jak za chwilę potem wystrzelę 12 pocisków ubiję jednego co miał 15% leszcza i mnie rozwalą. Strata jest 15k więc trzy gry wygrane muszę na to pracować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Poluj na wysokie tiery i staraj sie tak dobijac by nie bylo overkilla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 @Trawienny - łatwo powiedzieć, dobijam nawet jak ma 1% bo takki lowe nawet z 1% jest równie groźny, nie mogę go zostawić żywego bo jak przegramy to i kasy i expa będzie połowę mniej. Pociski często mi się odbijają, z powodu złego ustawienia się przed strzałem, bo zawsze gram na spontana. Ma to swoje wady, bo wiele walk głupio przegrywam, ale ma też zalety bo odkrywam różne fajne miejsca i sposoby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 O właśnie, a`propos overkilla - czy jeżeli dowalę komuś z HE (np. jakiś tier 8-9, którego nie ma szansy przebić AP), kiedy zostało mu np. 20 HP, to też liczy się jako taki kill? Nie mogę rozgryźć, jak system traktuje taki strzał bez przebicia- czy bierze max. dmg pocisku (dla HE dość duży), czy realny, zadany przez pocisk (a więc kilkadziesiąt HP, które wystarczy do zdjęcia gościa). Zwykle w taki sposób dobijam przeciwnika, chyba że już mam załadowany AP. A same wysokie tiery... czasem szkoda czekać, zanim T-50-2 zrobi ci z d... jesień średniowiecza, więc wolę go za wczasu zdjąć jednym strzałem, zanim mi się schowa za tył wieży. Poza tym, to samo co Maxymili napisał - nie będę zostawiał T34 z 4HP (wczoraj się taki bujał po mapie), bo jeżeli się rusza, to może zdjąć nie tylko mnie, ale i każdego innego, który go zignoruje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Nowa mapa: WORLD OF TANKS - OVERLORD'S BLOG: Look to the Future: First US-based Map Nowe czołgi: WORLD OF TANKS - OVERLORD'S BLOG: New Tanks in 2011 T34 doczeka się zamiany jeszcze w tym roku ! Pewnie w grudniu, bo w 0,7 na pewnie nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 (edytowane) Nie wiem, czy dobrze tłumaczę, ale T34 zamieniają w premium już w q4 2011? Mało czasu. No nie jednak nie: New Tanks American tanks medium tank M4A3E2, light tank M24 Q3 2011 tank destroyers M8A1, T49, M18 Hellcat, T28 prototype Q1 2012 heavy tanks M103, T110, tank destroyer T25-2 Q1 2012 Soviet tanks light tanks T-50, T-50-2 Q3 2011 tank destroyer SU-85 (I) Q4 2011 tank destroyers SU-100M-1, SU-101 (Uralmash-1), SU-122-54 Q4 2011 heavy tanks KV-1, KV-2, KV-4, Т-150, ST 1, Object 252 Q1 2012 German tanks medium tank Pz IV Hydro Q4 2011 tank destroyers Marder III, Dickermax, Nashorn, Sturer Emil, Jagdpanzer E-100 Q4 2011 TDs E10, E25, tank destroyer JagdTiger Sd Kfz 185 (88/71) Q2 2012 French tanks light, medium, and heavy tanks Renault FT, D1, D2, B1, ARL 44, AMX-50 100mm, AMX-50 120mm, Hotchkiss H35, AMX 38, AMX 40, AMX-13/75, AMX-13/90, Chatillon 25t, BDR G1B, AMX M4 1945, AMX-50-68t , AMX-12t , Lorraine 40t Q4 2011 SPGs RenaultBS, Lorraine39 L-AM, AMX-105AM, AMX 13F3AM, Lorraine155-50, Lorraine155-51, Bаt Chatillon155 Q1 2012 tank destroyers FCM 36Pak40, 105 leFH18B2, Panzerjager35R Q1 2012 tank destroyers Renault FT AC, Lorraine 37L-AC, Somua Sau40, S 35CA, ARL V39, AMX AC de120-46, AMX AC de120-48, AMX50 Foch Q1 2012 medium tank Renault G1R, light tank АМХ 13FL11 Q1 2012 British tanks Q2 2012 Japanese tanks 2012 Edytowane 10 Października 2011 przez Sławomir Guzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Trochę mnie już znużyła gra amerykańskimi mediumami, w sumie tłukłem tylko tą jedną linię i nic po za tym. Ale przyszła mi ochota na to żeby HT zrobić... tylko mam dylemat w co iść. W becie szedłem w KV, z początku to wiadomo, masakra bo ledwo pod górkę da się wjechać, IS też nie powala na kolana dopiero IS3 jest jako taki. Zresztą jak pomyślę o grze T28 to mnie ciarki przechodzą. O T1 HT wszyscy tu piszą, że to szmelc, tak samo zresztą M6. A w niemieckim drzewku HT są dopiero od tier 7 czyli dość późno. No i do tego ten cholerny PZ III. :( Dramat! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 (edytowane) No nie jednak nie:Jednak tak: M103 and the revision of T34 is to be performed this yearPewnie zauważyli, że nagle przybyło M6, T29 i T32, bo każdy chce zdobyć czołg premium za free. A oni nie chcą przecież tracić kasy :mur: Czyli dzisiaj wsiadam do T29 i expię ile wlezie. .:.:ed:.:. O T1 HT wszyscy tu piszą, że to szmelc, tak samo zresztą M6 T1 bardzo fajnie mi się grało, M6 jeszcze fajniej, ale przebił je T29 - najlepszy ciężki czołg, jakim do tej pory grałem (mimo, że tygrys też był super imo). Edytowane 10 Października 2011 przez m4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 A jest już jakieś info kiedy dokładnie zmienią T34 na M103? Poniżej wyczytałem, że T30 na T110 zamienią później. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 T1 bardzo fajnie mi się grało, M6 jeszcze fajniej, ale przebił je T29 - najlepszy ciężki czołg. Dokładnie takie same mam odczucia, choć M6 dopiero z 90 można pograć jak dla mnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 T34 w tym roku - słabo, albo inwestycja w premium, albo trzeba spasować... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Ech to jeszcze 2,5 miecha myślę, że może się uda. Wprawdzie to jeszcze 2 tanki przede mną , no ale zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yog-Sothoth Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Mi ostatnio średnio chce się grać (farmić) i na T32 mam nabite dopiero ~30tyś expa, o kasie lepiej nie mówić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 O T1 HT wszyscy tu piszą, że to szmelc, tak samo zresztą M6. A w niemieckim drzewku HT są dopiero od tier 7 czyli dość późno. No i do tego ten cholerny PZ III. :( Dramat! T1 gra sie bardzo dobrze. Czolg wybitny nie jest , ale matchmaking patrzy na niego przychylnym wzrokiem i dobrze go losuje. M6 to mordega przez pierwsze 20k epxa potem jak juz masz 90 jest prosciej, a od T29 zaczyna sie payback ;) Pz III natomiast to turdo wypas - jeden z najlepszych tier IV w grze. Potem przechodzisz w Pz IV - chwila cierpienia z haubica , a potem dostajesz super morderce z dluga 75 i jednego z najlepszych farmerow kasy w grze. VK36 jest ciezki na poczatku do odblokowania wiezy potem radzi sobie swietnie. Hmm Tygrys - rewelacji nie ma ale da sie grac. Potem King Tiger to juz zupelnie inna liga i masz swietny pojazd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WestCoach Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Pz III natomiast to turdo wypas - jeden z najlepszych tier IV w grze. Potem przechodzisz w Pz IV Do PzIV nie przechodzi się już z PzIII. Mnie też się całkiem fajnie gra PzIII, z krótkim działem 75mm fajnie się eksterminuje arte i można czasem wkurzać ludzi w cięższych czołgach, np. ostatnio władowałem w vk36 z 8 pocisków zanim podjechał klocek z naszej drużyny i go sprzątnął. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 Nie koniecznie dwa i pół. Może być już za tydzień/dwa w patchu 7.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2011 (edytowane) Jak nie uda mi się wyfarmić tego T34 to rzucę to grę w cholerę Q: Overlord, could you kindly please provide a more exact estimate for T34 split? E.g., which month will it be? October? November? December? A: November-December (personally I think the latter) Edytowane 10 Października 2011 przez Ram1rez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...