Dziobak Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2012 Sprzedaj i idź we francuskie są mega fajne. Fakt zadają mały DMG trochę ale za to szybkie i szybko celują. Jako posiadacz T92 odradzam chyba że zatrzymasz się na M40/43 bo to mega fajna arta szkoda że to tylko 7 tier. Od którego tieru zaczynają się te fajne? Czwarty nie jest zbyt dobry. Przede wszystkim bardzo mały dmg... czasem ciężko załatwić KV-1... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2012 Pierwsza rura GWT jest duzo celniejsza od drugiej. Na szczescie 21mm nadrabia duzym splashem a gdy juz nauczysz sie celowac i zaczynasz trafiac gdzie chcesz, przekladasz AP i zaczyna sie zabawa Drugi gun jest sporo celniejszy niż pierwszy. TA arta jest rewelacyjna z drugim działem. Sprzedałem ją dla szmelcowatego GwType E., to jest badziew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2012 Defeat! Map: Port 1 grudnia 2012 19:14:45 Vehicle:: M48A1 Exp: : 558 Credits: : 42 721 Achievements: : Master Gunner Victory! Map: Widepark 1 grudnia 2012 19:23:13 Vehicle:: M48A1 Exp: : 3 336 (x2) Credits: : 66 481 Achievements: : Scout czołg da sie lubic pod warunkiem ogarnietego teamu, i kupy szczęścia... ale nadal uważam że to krap i taki e50m lepszy jest. Nawet t54 lepiej mi się gra na stocku(dopiero dziś zrobilem działo IX) niż m48... w drugiej bitwie zrobilem 4700dmg i wykrylem 9 wroga, w sumie pewnie dzieki temu( i zaledwie 4 kilom) wygraliśmy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2012 Mi się zachciało zainstalować xvm znowu, nie dość, że nie działało to jeszcze gra mi się nie ładowała, cały czas stałem w ekranie ładowania. A co lepsza moja instalka jest z wersji 6.5, czeka mnie teraz ściaganie 4gb patcha, chyba lepiej było by już sciągnąć od zera instalke no ale trudno. :V Szkoda bo dobrze mi szło na tigerze a teraz pewnie passa minie. :< Swoją drogą jakie mody możecie polecić po za jimbos crosshair i modern tank soundpackiem?(który tak na marginesie jest świetny, polecam!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2012 1 shot na M103. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2012 Właśnie zaliczyłem najlepsza jak dotąd rundę na tigerze, dzisiejsze popołudnie i wieczór na nim mijają bardzo przyjemnie jak na razie. Sama esencja gry tym czołgiem - siedzieć z tyłu i snajpić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2012 Drugi gun jest sporo celniejszy niż pierwszy. TA arta jest rewelacyjna z drugim działem. Sprzedałem ją dla szmelcowatego GwType E., to jest badziew. To prawda ze GWT z drugim dzialem daje wiecej funu. Ale jednak 170mm jest celniejsze (i na papierze i wg moich doswiadczen) :) http://www.wotdb.info/#country=germany&tree=65527891 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 Po Mark I uważałem, że brytole leżą i kwiczą i nawet nie próbowałem. Omyliłem się jednak, od dawna szukałem dobrego czołgu na III tier. Vickers medium mk.III jest najlepszym czołgiem tego tieru jakim grałem, działo celne, dużo hp, dość szybki i zwrotny, jak na niskotierowego mediuma. Bardzo polecam, zrobiłem na nim odznakę II stopnia na porażce ;) Ostatni mecz, od stanu ośmiu na czterech dla nich zostałem sam na sam i skapnąłem bazę. Pięć kili. Jedyna wada to 40-50 dmg na strzał, co jest wynikiem dość słabym, no i przeszkoleni załogo kosztuje 120k srebra co na tym tierze przeraża, choć z drugiej strony zarabiam na meczu po 8k a na IX tierze to był by bardzo dobry wynik ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 taka ciekawostka z dzisiejszej kompanii 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 Po Mark I uważałem, że brytole leżą i kwiczą i nawet nie próbowałem. Omyliłem się jednak, od dawna szukałem dobrego czołgu na III tier. Vickers medium mk.III jest najlepszym czołgiem tego tieru jakim grałem, działo celne, dużo hp, dość szybki i zwrotny, jak na niskotierowego mediuma. Jak się przesiądziesz do A13 i założysz QF 40, to dopiero zobaczysz, co to znaczy fajny med :mrgreen: taka ciekawostka z dzisiejszej kompanii Trochę z głupa zapytam - kto wygrał? Mi się zachciało zainstalować xvm znowu, nie dość, że nie działało to jeszcze gra mi się nie ładowała, cały czas stałem w ekranie ładowania. Masz w xvm proxy komunikat o 502, albo coś w tym stylu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 Nie wiem ale był bym wdzięczny gdyby ktoś wrzucił poradnik co ściągnąć i jak zainstalować. W necie są ale pamiętam, że max mi jeszcze mówił o usuwaniu jakiegoś pliku ale mi się zapomniało. :< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 http://world-of-tanks.pl/forum/viewtopic.php?f=41&t=10756 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 Jak się przesiądziesz do A13 i założysz QF 40, to dopiero zobaczysz, co to znaczy fajny med Trochę z głupa zapytam - kto wygrał? Masz w xvm proxy komunikat o 502, albo coś w tym stylu? A13 po mark.III to trochę ciężko by było ;) nie to drzewko. Ale kupiłem też lighta mk.iv trzeci tier w drzewku lekkich, ciężej się celuje ale jeszcze fajniejszy, mocniejsze i celniejsze działo i szybszy, co mecz to wyższy poziom mistrza. Rewelka. W xvm nic nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 m4r - oni, a to dlatego, że rozstawiający zabronił rashować, tylko kazał się chować, a że dla części ekipy jest to czysta abbstrakcja, po 2 minutach nie mieliśmy 4 isów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 jednak co to znaczy dobre losowanie i potężne działo ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 (edytowane) takie tam dzis w miare idzie, jakies 77% win ratio póki co Edytowane 2 Grudnia 2012 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 (edytowane) a jednak nie idzie, 3 podejscie do x2 na 110e4 i jak dotąd "najlepszy" team: na początku padło "ubijcie vk"...vk swoja drogą...nic nie wykrył...[gluteus maximus] przepusciły centralnie 3 hvy...i po arty. Zrobilem ile mogłem...znow top dmg dealer...ale co ja moge sam przeciw 4 czolgom na 1 flance...bo juz arty nie było w 3 minucie czy 4.... notabene...stąd mój ban...kończy się w poniedziałek, znow bede mógł zacząć urwować na tych bezmózgów... Edytowane 2 Grudnia 2012 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2ms2ms Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 masakra dzisiaj x2 na Panterze zbiłem za 9 razem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 Wiecie co? Nie ogarniam tego efficiency rating. Niby roz#@$^am wszystko jak leci, na czołgach mam po 55-60% wygranych i wydawało by się, że powinno być jakieś mega wykręcone w kosmos to efficiency, a tu się okazuje, że: - na m103, który lubię, ale którym imo gram co najwyżej przeciętnie mam rating na poziomie 1700. - na 4502p, którym odstawiam akcje z grupy "1vs50" mam rating 1300 :blink: - na tetrarchu, którym jeżdżę totalnie dla rozrywki, nie przejmując się wygranymi/przegranymi, mam rating 2000. - na goofnianym ISie, który przeskoczyłem ASAP w pogoni do IS-4, zrobiłem... 1700 :blink: Gdybym sobie chciał podciągnać staty, musiałbym pewnie odkupić IS :lol: Swoją drogą... patrzę na dossier i widzę jakie preferencje wydają się mieć teraz ludzie w doborze czołgów: - maus: rzedkość, zdjąłem 10 sztuk. - t110e5 - zdjąłem 38, jak na tak krótką karierę tego czołgu, chyba się na niego masa luda rzuciła - e-100 - 42 czołgi na koncie - is-7 - 39 - is-4 - 137 (nie, to nie żart). Ale IS-4 kosiłem jeszcze jak były na IX tierze. - 43 batmany VIII tier: - 423 typy - 416 IS-3 - "tylko" 383 KT Tutaj się lekko zdziwiłem, bo wygląda na to, że ludzie się przerzucili z KT na IS-3. Jak ostatnio sprawdzałem, to najwięcej miałem rozwalonych KT. Potem były typy, a dopiero potem IS-3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 (edytowane) 1700 uważasz za przeciętny U mnie dzi GW T minusuje wygrane od rana. pzd Edytowane 2 Grudnia 2012 przez jurek911 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 ten eff w danym czołgu zależy w większości od dmg( od innych wskaźników jak spot,attc, def też ale mostly dmg), k/deth ratio... taki a10 cruiser ma u mnie 8002eff, 2 bitwy, 4 k/d ratio... 110e4 2538 amx 105am!!!! 2393, ostatnio mimo zalogi raptem na 80% idzie mi nieźle(tj, trafiam, a jak trafiam to zadaje dmg!!!omg!!!) potem mam tiger p, amx50b, vkp, is4 wszystkie w okolicy do 2k( przy czym średni dmg to 1508 tigr p, 2767 -50b, 2011 -vkp i 2727 -is4...). tak hejtowany przeze mnie m48 z jego 47,8% win ratio ma 1857...wiecej niż 110e5 - 1808 więc...statsy z d...i pokazują tylko ogólny obraz sytuacji jeśli chodzi o xvm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 ten eff w danym czołgu zależy w większości od dmg( od innych wskaźników jak spot,attc, def też ale mostly dmg), k/deth ratio... W aktualnej wersji zalezy najbardziej od punktow obrony i przejmowania bazy. Jak chcesz szybko podciagnac sie w gore to tedy wlasnie droga. Spokojnie mozna wyrobic efficiency na bitwe na poziomie 13-20k co skutecznie podbije staty i na czolgu i ogolnie. W przypadku przegranej bitwy ilosc punktow przejmowania bazy sie oczywiscie nie liczy i efficiency nie podbija. Mozna uzyc sobie np. WOT Statistics i wowczas na biezaco sledzic jak sie sytuacja zmienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 Raczej tak "spokojnie" to się podbić nieda, bo inaczej każdy by miał wysokie ;) Ale to prawda, że przejmowaniem/obroną bazy sporo moża, pewnie dlatego, że zazwyczaj mało się przejmuje/broni a więcej strzela (w moim przypadku) pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 W przypadku efficiency na poziomie 1100 - 1200 jedna bitwa zakonczona wynikiem powyzej 10k potrafi podbic ogolnie effi nawet o 2 punkty. Przy ogolnym rzedu 1700 bedzie to troche mniej, ale gdyby tak regularnie "punktowac". W porownaniu do normalnych bitew, gdzie glownie idzie sie na dmg i trzeba sie naprawde nameczyc, zeby zrobic wynik na poziomie 2-2.5k widac roznice. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 lubie 50b i lubie bata za pure dmg jak sie człowiek wstrzeli... jpe100 byl cholera lepszy...bo 1 strzalem zaciagnał za 1900, po prostu wlazlo mu max plus podpalenie...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 Wiecie co? Nie ogarniam tego efficiency rating. Niby roz#@$^am wszystko jak leci, na czołgach mam po 55-60% wygranych i wydawało by się, że powinno być jakieś mega wykręcone w kosmos to efficiency, a tu się okazuje, że: - na m103, który lubię, ale którym imo gram co najwyżej przeciętnie mam rating na poziomie 1700. - na 4502p, którym odstawiam akcje z grupy "1vs50" mam rating 1300 - na tetrarchu, którym jeżdżę totalnie dla rozrywki, nie przejmując się wygranymi/przegranymi, mam rating 2000. - na goofnianym ISie, który przeskoczyłem ASAP w pogoni do IS-4, zrobiłem... 1700 Gdybym sobie chciał podciągnać staty, musiałbym pewnie odkupić IS Swoją drogą... patrzę na dossier i widzę jakie preferencje wydają się mieć teraz ludzie w doborze czołgów: - maus: rzedkość, zdjąłem 10 sztuk. - t110e5 - zdjąłem 38, jak na tak krótką karierę tego czołgu, chyba się na niego masa luda rzuciła - e-100 - 42 czołgi na koncie - is-7 - 39 - is-4 - 137 (nie, to nie żart). Ale IS-4 kosiłem jeszcze jak były na IX tierze. - 43 batmany VIII tier: - 423 typy - 416 IS-3 - "tylko" 383 KT Tutaj się lekko zdziwiłem, bo wygląda na to, że ludzie się przerzucili z KT na IS-3. Jak ostatnio sprawdzałem, to najwięcej miałem rozwalonych KT. Potem były typy, a dopiero potem IS-3. Effi bierzesz z tej stronki -> http://wot-dossier.appspot.com/preview#ratings ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2012 Jak was czytam, to się zastanawiam, czy wy jeszcze gracie, czy tylko statystyki liczycie... ;) Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 dziś zagrałem Grillem jako TD i od razu złoty medal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zwycięstwo! Bitwa: Prochorowka 3 grudnia 2012 03:27:57 Czołg: A13 Mk. II Cruiser Mk. IV Doświadczenia: 925 Kredytów: 15 317 Osiągnięcia w walce: Wsparcie, Strzelec pancerny, Strzelec wyborowy, Odznaka mistrzowska:As pancerny Wczoraj chwaliłem Mk.III ale prawdziwy fun jest na A13 Mk.II. I nawet zarobek dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Z cyklu niesamowite historie WOT: Bedąć w E75 GWPantera zrobiła mi dinga i lekko uszkodził gąsienice. ARL44 + najlepsze działo, pen z tego co pamiętam 212mm. 2 dingi pod rzad w jednej bitwie od boku dwóch różnych KV-1S. Wogóle ARL niby w statach jest rewelacyjny, działo lepsze niż 88L71, 120 mm(dla porównani tyle co E50) pancerza z przodu a celność taka sobie, a z przodu wchodzi jakby pancerz był z plasteliny i kątowanie niewiele daje, no chyba że strzela do mnie 5 tier :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...