SilaHD Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 Mam pytanie do doświadczonych artylerzystów. Kwestia celowania- jak się kółko w okół celownika schodzi do kształtu koła to można w miarę w środek celu przy celować i strzelać , ale problem się robi jak to kółko przestaje być kołem, a rozciąga się to w jedną to w drugą. Wtedy celując idealnie w środek można tylko patrzeć jak strzał pada wszędzie, ale nie tam gdzie chciałem. Czy jest jakiś patent gdzie wtedy mieć celownik? Za przeciwnikiem, przed? A może to już tylko czysta loteria przynajmniej w tych artach tieru II,III. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 Ktoś mówił, że T34 z 120mm działem to zupełnie inny czołg. Mogę tylko powiedzieć, tak. To jest zupełnie inny czołg. Nagle zacząłem ubijać Mausy, IS-4, inne T34 jak muchy. To jest po prostu wymiatacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 Ktoś mówił, że T34 z 120mm działem to zupełnie inny czołg. Mogę tylko powiedzieć, tak. To jest zupełnie inny czołg. Nagle zacząłem ubijać Mausy, IS-4, inne T34 jak muchy. To jest po prostu wymiatacz. Przecież mówiłem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 :P jeszcze ekonomia na tym czołgu się bardzo poprawiła, nawet jak przegrywamy. Porażka Bitwa: Prochorowka 18 listopada 2011 16:37:13 Czołg: T34 Doświadczenia: 398 Kredytów: 25 507 Osiągnięcia w walce: Obrońca (3 kile) --------- Naprawa: Naprawiono czołg T34. Wydano kredytów: 2 910 --------- Zakupiono: Amunicja w czołgu T34 uzupełniona. Wydano kredytów: 14 840 Zwycięstwo! Bitwa: Kopalnie 18 listopada 2011 16:18:53 Czołg: T34 Doświadczenia: 612 Kredytów: 19 203 (2 kile) -------- Naprawa: Naprawiono czołg T34. Wydano kredytów: 3 277 -------- Zakupiono: Amunicja w czołgu T34 uzupełniona. Wydano kredytów: 8 480 Porażka Bitwa: Piaszczysta rzeka 18 listopada 2011 15:37:49 Czołg: T34 Doświadczenia: 527 Kredytów: 24 279 (3 kile) -------- Naprawa: Naprawiono czołg T34. Wydano kredytów: 5 573 -------- Zakupiono: Amunicja w czołgu T34 uzupełniona. Wydano kredytów: 13 780 Jak widać i zarobić można i grać jest przyjemniej. Ogólnie czołg zapewne traci jeżeli ginie bo naprawy 18k i amunicji 14k nie zrekompensuje dobry zysk 25k. Ale to już nie jest dopłacanie co bitwa po 10 jak na 105mm. Na plus po trzech bitwach 20129. Tak jeszcze na tym czołgu nie miałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 Skoro golda pod dostatkiem to może założymy klan PurePC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 (edytowane) Mam pytanie - jak wygląda zarabianie czołgami premium bez konta premium teraz? Bo mam dylemat- kupić t-59 i premkę na tydzień plus slot czy lepiej wziąć 2 lub 3 miesiące premki i ciułać normalnie np do niemieckich hvy tier 10...z tego co pamiętam to nawet na premce ciężko szło zbieranie kasy i expa na niemieckich, znacznie lepiej szło mi amerykańcami. I pytam tak ot, sam mało w to gram, zastanawiam się pod kątem grania syna, łupie w to więcej niż ja... a i jeszcze jedno - te kody, mam 6 kart - ile to wychodzi golda bo patrząc tylko na instrukcję obsługi na stronie to wychodziło mi 6*1500=9k a ktoś pisał że 6,5 kodu to 14,5k - to jak to jest? Edytowane 18 Listopada 2011 przez Gregu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 doladowujesz wybierajac 14,5 golda i wpisujesz 7 kodow naraz... (1 kod mozna uzyc do ponownego doladowania - jakies 18zl) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 Jaki jest używany przelicznik PLN/EUR przy tej transakcji? Złotówki mam dostępne tylko w przypadku wybrania Dotpaya. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 4,53 pln za euro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 DefeatBattle: Himmelsdorf 18 listopada 2011 20:29:46Vehicle: VK 3002 (DB)Experience received: 110Credits received: 3 656 DefeatBattle: Prokhorovka 18 listopada 2011 20:34:56Vehicle: VK 3002 (DB)Experience received: 367Credits received: 14 338 DefeatBattle: Mountain Pass 18 listopada 2011 20:41:14Vehicle: HummelExperience received: 82Credits received: 3 780 DefeatBattle: Ensk 18 listopada 2011 20:46:54Vehicle: VK 3002 (DB)Experience received: 234Credits received: 10 042 DefeatBattle: Siegfried Line 18 listopada 2011 20:52:39Vehicle: HummelExperience received: 690Credits received: 36 754 DefeatBattle: Abbey 18 listopada 2011 21:06:07Vehicle: HummelExperience received: 354Credits received: 20 390 DefeatBattle: Mines 18 listopada 2011 21:15:55Vehicle: HummelExperience received: 421Credits received: 27 347 DrawBattle: Steppes 18 listopada 2011 21:25:05Vehicle: HummelExperience received: 189Credits received: 13 550:mur: I rób tu, człecze, dzienne double (triple) exp. Mam pytanie do doświadczonych artylerzystów. Kwestia celowania- jak się kółko w okół celownika schodzi do kształtu koła to można w miarę w środek celu przy celować i strzelać , ale problem się robi jak to kółko przestaje być kołem, a rozciąga się to w jedną to w drugą. Wtedy celując idealnie w środek można tylko patrzeć jak strzał pada wszędzie, ale nie tam gdzie chciałem. Czy jest jakiś patent gdzie wtedy mieć celownik? Za przeciwnikiem, przed? A może to już tylko czysta loteria przynajmniej w tych artach tieru II,III.Zależy od sytuacji. Ja celuję raczej za cel - dużo zależy od tego jak jest ustawiony, jaki jest teren, no i w którą stronę może ruszyć. Nie jestem doświadczony :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 Mam pytanie - jak wygląda zarabianie czołgami premium bez konta premium teraz? Bo mam dylemat- kupić t-59 i premkę na tydzień plus slot czy lepiej wziąć 2 lub 3 miesiące premki i ciułać normalnie np do niemieckich hvy tier 10...z tego co pamiętam to nawet na premce ciężko szło zbieranie kasy i expa na niemieckich, znacznie lepiej szło mi amerykańcami. I pytam tak ot, sam mało w to gram, zastanawiam się pod kątem grania syna, łupie w to więcej niż ja... a i jeszcze jedno - te kody, mam 6 kart - ile to wychodzi golda bo patrząc tylko na instrukcję obsługi na stronie to wychodziło mi 6*1500=9k a ktoś pisał że 6,5 kodu to 14,5k - to jak to jest? Ja kupiłem type 59, szczerze mówiąc myślałem że będzie lepiej.Co prawda jestem miłośnikiem heavy i mediumami słabo umiem grać ale robię 30-50k na bitwę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 aha i brac lepiej przelicznik na funty nie euro... lepiej sie wychodzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 18 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2011 Zacznę już zarabiać na T34, jak nie ginę, to zarabiam nawet przy przegranej, a mam najwięcej ubitych czołgów na bitwę od kiedy założyłem to działko. Rewelka :D Zwycięstwo! Bitwa: Ensk 18 listopada 2011 21:51:23 Czołg: T34 Doświadczenia: 936 Kredytów: 29 321 Osiągnięcia w walce: Rozpruwacz, Snajper (3 kile) ------- Naprawa: Naprawiono czołg T34. Wydano kredytów: 7 680 ------- Zakupiono: Amunicja w czołgu T34 uzupełniona. Wydano kredytów: 13 780 Porażka Bitwa: Piaszczysta rzeka 18 listopada 2011 21:32:56 Czołg: T34 Doświadczenia: 633 Kredytów: 28 923 (5 kili) ------- Naprawa: Naprawiono czołg T34. Wydano kredytów: 9 933 ------- Zakupiono: Amunicja w czołgu T34 uzupełniona. Wydano kredytów: 15 900 Zwycięstwo! Bitwa: Kopalnie 18 listopada 2011 22:10:49 Czołg: T34 Doświadczenia: 959 Kredytów: 35 786 Osiągnięcia w walce: Snajper kilka kili nie pamiętam ;) ------- Naprawa: Naprawiono czołg T34. Wydano kredytów: 17 017 ------- Zakupiono: Amunicja w czołgu T34 uzupełniona. Wydano kredytów: 15 900 7.0 testowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiisiio Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Czyli, że w 7.0 nie ma T34? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banzai Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Jak zmienić język na testowym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Czyli, że w 7.0 nie ma T34? Nie ma, było to wiadome od jakiegoś czasu. Będzie w 7.1 z Francuzami. Z changeloga: "The "ears" of E-100 and T29 have been adjusted to no damage armor type" :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Aha, czyli teraz będę sobie mógł dingać w e-100 od przodu z mojego KT i spokojnie czekać na śmierć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 to zle? dotychczas E-100 bylo miesem armatnim. zobaczymy jak to wyglada w praktyce, bo kiedys gralo sie nim paskudnie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Źle, bo teraz jeszcze więcej ludzi pójdzie w E-100, zamiast Mausa :lol: I jeszcze trudniej będzie mi go spotkać w drodze do eksperta (do tej pory miałem go kilka razy w grze... zawsze w swoim teamie :lol:... A E-100 już nawet nie liczę, więcej jest chyba tylko is-7). Dlaczego hummel jest fajny, dowód kolejny: Przebieg bitwy, mniej- więcej: -7-8 minuta: 7:3 dla nich - 10 minuta zostają ich trzy czołgi + wszystkie arty vs 2 nasze czołgi i 3 arty 11 minuta - zostają ich trzy arty vs nasze dwie (w tym 212 z 30hp) 12 minuta - zostaję sam vs ich gw pantera + m41 13 minuta - gw pantera dostaje strzał z półobrotu :lol: 13m ileś tam sekund - m41 pokazuje gdzie jest, przejmując naszą bazę. Cały czas jeździ w kółko, dzięki czemu go widzę :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Mam pytanie - jak wygląda zarabianie czołgami premium bez konta premium teraz? Bo mam dylemat- kupić t-59 i premkę na tydzień plus slot czy lepiej wziąć 2 lub 3 miesiące premki i ciułać normalnie np do niemieckich hvy tier 10...z tego co pamiętam to nawet na premce ciężko szło zbieranie kasy i expa na niemieckich, znacznie lepiej szło mi amerykańcami. I pytam tak ot, sam mało w to gram, zastanawiam się pod kątem grania syna, łupie w to więcej niż ja... a i jeszcze jedno - te kody, mam 6 kart - ile to wychodzi golda bo patrząc tylko na instrukcję obsługi na stronie to wychodziło mi 6*1500=9k a ktoś pisał że 6,5 kodu to 14,5k - to jak to jest? Ja jestem bardzo zadowolony z kupna Type 59, zarabia bardzo ładnie - średnio 35000 na bitwę - i jest idealnym rozwiązaniem dla osób grających na kontach nonpremium. Dzięki niemu mogę spokojnie ciułać kasę na utrzymanie dużych zabawek - naprawy, ammo. Pewnie, że nie wrzuca do banku tyle kasy co Lowe, ale za granie nim daje znacznie więcej funu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Czy widział ktos gdzieś angielskie pliki tekstowe do testu 7.0? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 (edytowane) jak znajdziesz to daj znac.bo jest masakra. wszedzie bukfy :lol2: szkoda, bo nie wiem ocb z camo. niby kupilem za 240kkredek, ale zezarlo mi golda :/ Public Test V7.0 -> English - World of Tanks official forum proste i dziala, mam PL :) Edytowane 19 Listopada 2011 przez Sarkazm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Proste, ale nie działa - nie ma bardzo dużej ilości tekstów, w opcjach, w grze, nie wyświetlają się statystyki pomeczowe, znika pasek postępu przy przejmowaniu bazy, nie da się sprzedać czołgu ani szkolić załogi. Wróciłem do ruskich, trudno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 (edytowane) bo tak naprawde innych wersji jezykowych poza rus nie ma. do czasu wydania patcha :/ przynajmniej wiem teraz gdzie wlaczyc replaye meczy. Edytowane 19 Listopada 2011 przez Sarkazm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Odnośnie nowego patcha: Wydaje mi się, że wersja testowa jest potwornie zbugowana (brak paska krestowania, wieszanie przy wejściu w menu załogi itd) ale: Pomysł z podświetleniem na mapie miejsca komendy typu pomocy lub atakuję jak najbardziej użyteczne Kamuflaż jest dostępny (kilka rodzajów) Nowe mapki ciekawe będzie się działo Minusy: Pz IV hydro nie pływa :( Klakson jak w Titanicu :/ Więcej jak mi się przypomni :P 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 Odnośnie nowego patcha: Wydaje mi się, że wersja testowa jest potwornie zbugowana (brak paska krestowania, wieszanie przy wejściu w menu załogi itd) ale: To wszystko, o czym piszesz, to wina zmiany języka. Kamuflaż jest dostępny (kilka rodzajów)Tylko co z tego, skoro jest brzydki, potwornie drogi, nie wiadomo co daje i nie ma adaptive camo (czyli kamuflażu dostosowującego się do mapy)... żeby było śmieszniej, to założenie nowego kamuflażu powoduje bezpowrotne zniszczenie starego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 (edytowane) nooo, camo jest do pupy. po prostu taki trick zeby wydoic kase. przy skorkach robionych przez graczy wymieka na calej linii! do tego ograniczenie czasowe. fee. teraz serwer zmarl. nie moge sie polaczyc :/ Edytowane 19 Listopada 2011 przez Sarkazm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 T34 wchodzi dopiero w kolejnym patchu czy jak to ma byc, bo czytalem zmiany w 7.0 ale tam nic o tym nie wspominaja :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2011 W 7.1 razem z francuzami Logujecie się teraz do bety? Na jakie pasy, bo mi nie idzie ani na moje ani tez na też na założone specjalnie u ruskich? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 20 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2011 na swoje pasy. serw mial przerwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...