ryba Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 Wala sie gdzies 50 cepow to i mozna cos sensownego dorwac :) 5GHz od 1.28V do 1.5V a nawet takich sztuk, ze na zadnym napieciu nie da rady nawet wejsc do windy na 5GHz. A jak sie juz ma fajne cepki, to i mozna pod 7GHz wjezdzac na spontanie z ln2. Od tak oO. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 Takim 5GHz co za AC da radę na co dzień to bym nie pogardził :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 Zacząłem w końcu kręcić swojego 3770K i jak na razie bez szaleństw 4.3GHz @ 1.200v max temp 82stC po 2h Prime95 Blend ustawione zupełnie na pałę bo ten offset mnie zaczął nieźle denerwować jak dałem mnożnik x43 to dosrał mi napięciem 1.350v a na x45 było v1.400 to się proc nie ucieszył za bardzo ... bo musisz ustawic jeszcze odpowiedni level, ja krece na lv4 ,tyle ze Ty masz asusa,to tam moze byc ciutke inaczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2012 bo musisz ustawic jeszcze odpowiedni level, ja krece na lv4 ,tyle ze Ty masz asusa,to tam moze byc ciutke inaczej Póki co lecę na stałym napięciu nie chce mi się w całe te offsety bawić :) No może jak będę miał trochę więcej czasu to dam mu szansę jeszcze raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2012 Takim 5GHz co za AC da radę na co dzień to bym nie pogardził Przy takim napieciu to nic strasznego dla kazdego dobrego AC. Poprostu procek jest chlodny i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2012 Póki co badam swojego proca powoli bez nerwów, jak na razie przeszedł 4.3GHz @ 1.200v w Prime95 Blend + Small 2h, potem 4.4GHz @ 1.200v Prime95 Blend 2h i Small już nie zdążyłem wczoraj ale chyba sobie podaruję i dziś zakatuję 4.5GHz @ 1.200v zobaczymy co wyjdzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2012 Póki co badam swojego proca powoli bez nerwów, jak na razie przeszedł 4.3GHz @ 1.200v w Prime95 Blend + Small 2h, potem 4.4GHz @ 1.200v Prime95 Blend 2h i Small już nie zdążyłem wczoraj ale chyba sobie podaruję i dziś zakatuję 4.5GHz @ 1.200v zobaczymy co wyjdzie moj idzie 4.5ghz na 1.16v temperatury na wodzie pod 80C w blend na najcieplejszym rdzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2012 moj idzie 4.5ghz na 1.16v temperatury na wodzie pod 80C w blend na najcieplejszym rdzeniu. Ja jeszcze za mało testów przeprowadziłem aby ocenić jaki trafił mi się procesor, ale 4,5GHz brzmi zachęcająco i mi w zupełności by wystarczyło :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2012 a mój ostatnio najlepiej działa na @4.5 przy +0,120 offset i level 5 - do stabilnej pracy potrzebuje około 1.30v ale na lvl5 prawie nigdy tego nie osiąga a działa stabilnie oraz osiąga o kilka stopni niższe temperatury vs inne levele. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2012 4.5GHz @ v1.200v Prime95 Blend 2h Teraz leci Small jak przejdzie 2h zaczynamy obniżać VCore bo takty mi wystarczą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2012 Zacznij grać to się okaże czy to jest stabilne. Jeśli używasz offsetu to Taki Prime wystarczy odpalić na chwilę by z grubsza określić stabilność. I tak najważniejsze czy proc się nie wysypie w sytuacjach quasi-load. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2012 Zacznij grać to się okaże czy to jest stabilne. Jeśli używasz offsetu to Taki Prime wystarczy odpalić na chwilę by z grubsza określić stabilność. I tak najważniejsze czy proc się nie wysypie w sytuacjach quasi-load. Nie używam offsetu i grać nie mam kiedy. Zdaję sobie sprawę że takie testy sprawdzają dość pobieżnie stabilność procesora ale zawsze lepsze to niż nic. Tak czy inaczej użytkowanie na co dzień zweryfikuje te ustawienia znacznie lepiej ale to trochę potrwa ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2012 Ja jeszcze za mało testów przeprowadziłem aby ocenić jaki trafił mi się procesor, ale 4,5GHz brzmi zachęcająco i mi w zupełności by wystarczyło Ustaw 2c2t, obadaj ile potrzebujesz najnizszego napiecia zeby wejsc do windy i policzyc Spi32m przy 5GHz. :) 1.2-1.25V - nienawidze Ciebie 1.25-1.3V - kozak 1.3-1.35 - fajna sztuka 1.35-1.45 - przecietniak >1.45V szmelc i zlom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 Ustaw 2c2t, obadaj ile potrzebujesz najnizszego napiecia zeby wejsc do windy i policzyc Spi32m przy 5GHz. 1.2-1.25V - nienawidze Ciebie 1.25-1.3V - kozak 1.3-1.35 - fajna sztuka 1.35-1.45 - przecietniak >1.45V szmelc i zlom. Ryba ja chcę mieć ustawienia do pracy a nie do wchodzenia do windy i liczenia SPI, te czasy już dla mnie dawno minęły :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 Ale tym sposobem okreslisz sobie potencjal tego procka. Zebys nie bawil sie co 50MHz do gory, szkoda czasu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2012 (edytowane) Ale tym sposobem okreslisz sobie potencjal tego procka. Zebys nie bawil sie co 50MHz do gory, szkoda czasu. Nie zrozumieliśmy się, ja już mam planowane i docelowe MHz a jest to dokładnie 4500MHz Co najwyżej jak będę miał jeszcze czas i chęci to powalczę o zmniejszenie napięcia ale to akurat może poczekać bo za ciepło Prockowi nie jest a 1.2v też niespecjalnie wysokie EDIT: No nie wytrzymałem i musiałem sprawdzić ... I już wiem że "rakieta" to mi się nie trafiła bo na 4500MHz to Blend po 1m się wysypał przy 1.150v teraz leci na 1.160v i zobaczymy Edytowane 17 Lipca 2012 przez Mardok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 No i moja krótka przygoda z LGA1155 dnia wczorajszego została brutalnie zakończona ... Komputer się wyłączył i już się nie włącza, zaświeci na pół sekundy ruszy wiatrakami i się sam wyłączy ... Nie wiem jeszcze co padło i będę mógł to sprawdzić dopiero dziś wieczorem ale coś czujem że raczej płyta ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 sprawdz pamieci, wyciagnij wszystkie kostki, wyciagnij baterie, jesli plyta by padla, to bym juz wiecej asusa nie kupil , tyle pieniedzy kosztuje a taka padakaa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 (edytowane) sprawdz pamieci, wyciagnij wszystkie kostki, wyciagnij baterie, jesli plyta by padla, to bym juz wiecej asusa nie kupil , tyle pieniedzy kosztuje a taka padakaa sam jestes padaka... kazdy sprzet moze pasc zdarzenie losowe... to co jak kolo Ci sie w samochodzie marki Nissan odkreci, to juz Nissana nigdy wiecje nie kupisz? Wychodzi na to, ze tak idac Twoim tokiem rozumowania Edytowane 18 Lipca 2012 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 czy ja cie obrazilem? licz sie ze słowami! sprzet asusa jest nieadekwatny do ceny, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 (edytowane) a czy ja Cie obrazilem? przynajmnie ja zwracam sie do Ciebie z duzej litery w sprzecie asusa placisz za jakosc i serwis to na sprzecie asusa jest najwiecej rekordow swiata (jesli wiesz o czym mowa) BTW koniec off-topic'u - to temat o Ivy Bridge'u Intela, a nie Asusie Jak chcesz pogadac, to zapraszam na PW Edytowane 18 Lipca 2012 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 Panowie spokojnie przecież nie napisałem że to płyty tylko prawdopodobnie płyta co oznacza że nie wiem jeszcze co dokładnie. Podsumowując wolał abym to była albo płyta albo ram albo procesor bo to nowe cześć na gwarancji a jak padło coś innego np zasilacz to czekają mnie dodatkowe wydatki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 a czy ja Cie obrazilem? przynajmnie ja zwracam sie do Ciebie z duzej litery w sprzecie asusa placisz za jakosc i serwis to na sprzecie asusa jest najwiecej rekordow swiata (jesli wiesz o czym mowa) BTW koniec off-topic'u - to temat o Ivy Bridge'u Intela, a nie Asusie Jak chcesz pogadac, to zapraszam na PW zwracasz sie z duzej litery, bo edytowales post i sobie dopisales dwie linijki. niewiem co to sa rekordy swiata, chyba robisz ze mnie jakiegos nooba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 No i moja krótka przygoda z LGA1155 dnia wczorajszego została brutalnie zakończona ... Komputer się wyłączył i już się nie włącza, zaświeci na pół sekundy ruszy wiatrakami i się sam wyłączy ... Nie wiem jeszcze co padło i będę mógł to sprawdzić dopiero dziś wieczorem ale coś czujem że raczej płyta ... Identyczne objawy miałem dwa razy i dwa razy płyta jechała do serwisu. Najlepsze że po pierwszym razie jak Asus podesłał nową to ta padła po trzech tygodniach. No ale na serwis nie miałem co nażekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 (edytowane) zwracasz sie z duzej litery, bo edytowales post i sobie dopisales dwie linijki. niewiem co to sa rekordy swiata, chyba robisz ze mnie jakiegos nooba nie robie z ciebie zadnego nooba bo nie musze dlatego, ze piszac to "sprawdz pamieci, wyciagnij wszystkie kostki, wyciagnij baterie, jesli plyta by padla, to bym juz wiecej asusa nie kupil , tyle pieniedzy kosztuje a taka padakaa" juz sie nim zrobiles sam @Max Cóż... shit happens ^^ Edytowane 18 Lipca 2012 przez KUBA TM 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 sprawdz pamieci, wyciagnij wszystkie kostki, wyciagnij baterie, jesli plyta by padla, to bym juz wiecej asusa nie kupil , tyle pieniedzy kosztuje a taka padakaa Ale pierdzielisz! Na wcześniejszej stronie pisałem, że mi 3770k padł po 5 minutach zanim doszdłem nawet do etapu odpalenia windy! Wniosek - jak widać Intele to padaki i puszczają dym po 5 minutach. Więcej Intela nie kupuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 Identyczne objawy miałem dwa razy i dwa razy płyta jechała do serwisu. Najlepsze że po pierwszym razie jak Asus podesłał nową to ta padła po trzech tygodniach. No ale na serwis nie miałem co nażekać. Ale pierdzielisz! Na wcześniejszej stronie pisałem, że mi 3770k padł po 5 minutach zanim doszdłem nawet do etapu odpalenia windy! Wniosek - jak widać Intele to padaki i puszczają dym po 5 minutach. Więcej Intela nie kupuj No to super ... Bo nie mam ani drugiego proca ani drugiej mobo ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 (edytowane) Ale pierdzielisz! Na wcześniejszej stronie pisałem, że mi 3770k padł po 5 minutach zanim doszdłem nawet do etapu odpalenia windy! Wniosek - jak widać Intele to padaki i puszczają dym po 5 minutach. Więcej Intela nie kupuj jak go podkrecasz, voltujesz to normalne ze moze pasc mozna tez miec pecha i sam od siebie padnie:) Edytowane 18 Lipca 2012 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 No i moja krótka przygoda z LGA1155 dnia wczorajszego została brutalnie zakończona ... Komputer się wyłączył i już się nie włącza, zaświeci na pół sekundy ruszy wiatrakami i się sam wyłączy ... Nie wiem jeszcze co padło i będę mógł to sprawdzić dopiero dziś wieczorem ale coś czujem że raczej płyta ... Miałem to samo z P8P67 , taki sam objaw i żeby było śmieszniej padł bios Wgrali nowy i płyta wstała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seku Opublikowano 18 Lipca 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2012 Miałem to samo z P8P67 , taki sam objaw i żeby było śmieszniej padł bios Wgrali nowy i płyta wstała. padł bios ciekawe :) myślałem że obecnie nie da sie uwalić już biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...