turtles5 Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Co sadzicie o tej Mobo? Na moje oko bardzo fajna, tylko nie wiem jak z OC i gdzie to w Polsce kupić. Jak ktoś miał kiedyś ta plyte niech podzieli sie wrazeniami W testach seria LANParty wypada b. dobrze, ale nie widzialem tesstu tej plyty na nForce2. Jak ktos zna niech tez zarzuci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 DFI to dobre plytki. Seria LANParty to niezle wyposazenie, pare bajerkow (min sloty PCI pomalowane farba reagujaca na promienie UV) i zadowalajaca wydajnosc oraz O/C. Ceny tez korzytne- przynajmniej na zachodzie. Warto sie za nia porazgladac- na 100% sa dostepne w Polsce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Wylgad ma fajny, nie ma co, ale interesuje mnie głównie OC i wydajność. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomboy Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Wlasnie bardzo fajna plytka bynajmniej z wyglądu i wyposażenia. Wie ktos cos wiecej o niej i mozliwosciach oc? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiKeR Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 I przedewszystkim gdzie i za ile mozna ja kupic ?? Ciagle szukam plytki dla siebie a na takie cudenklo bym mogl poczekac tylko ile kosztuje :D poewnie drozsz od ABIT NF7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Wyszla ostatnio LanParty NFII Ultra B ( http://www.hexus.net/content/reviews/revie...dmlld19JRD02NjA ) sporo poprawiona w stosunku do wersji bez B. Wyszla tez DFI NFII Ultra Infinity ( http://www.mbreview.com/nf2inf-4.php ) - wlasciwie to samo tylko pozbawiona bajerow - jak np. elementy UV reactive itd. Polecam lekture cytowanych artykulow Jak ktos wie gdzie to w Polsce kupic to niech mowi - szukalem, ale nie znalazlem (sa tylko DFI na KT400 i w dol) to nech powie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 bardzo mi sie ta plytka podoba. zwlaszcza to UV. chetnie bym sie jedna zaopiekowal, ale z zachodu sciagac jej nie bede bo wyjdzie kosmiczna cena :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 fajna płytka ogólnie ale ja czekam na an7 bo to też bedzie zajefajna płytka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 z tego co widze to Ultra B strasznie mocno wyposazona PCB cos mi przypomina :D czyzby ktos sie wzorowal na Abicie KD7 :P ale to dobrze ,lepiej wzorowac sie na Abicie niz ECSie do podkrecania sie nada ,regulacja dimm wieksza niz na Epoxie ,zasilanko trojfazowe procka - bardzo sie chwali Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Trzeba poczekac na testy i porownac. Dobrze, ze chociaz ten Abit bedzie do kupienia. Co do DFI to podoba mi sie wynik na FSB - 235 MHz bez zadnych modow - ciut gorzej od Solteka, ale ten nie ma dziur mocujacych. Natomiast jezeli Abit an7 bedzie sie roznil od nf7 tylko tym uGuru i drobna zmiana layoutu to bedzie kicha - to samo pod nowa nazwa tylko nieco odgrzane... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 jezeli to dfi nie ma dior wokol socketa to dla mnie odpada, bo nie zamocuje zadnego WC ani mocniejszego radiatora :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Ultra B ma dziory ,Ultra nie ma ale za to i jedna i druga ma zasilanie 3-fazowe tylko ze jednak B lepsza bo z 12v ,a zwykla z 5v Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 jezeli to dfi nie ma dior wokol socketa to dla mnie odpada, bo nie zamocuje zadnego WC ani mocniejszego radiatora :/ Dziury ma, przeczytalbys recenzje (lub chociazby przejzal zdjecia) to bys wiedzial. Wersja bez B nie miala, natomiast nowa rewizja (czyli z B) dziury ma. Sam zreszta widzisz, ze mam WC i mi na dziurach zalezy. Zreszta oprocz tego plyta i tak ma pare fajnych bajerow jak np. dobre wyniki OC, elementy UV reactive, przyciski power i reset na pcb, radiator na SB (te 2 ostatnie rzeczy naprawde malo plyt ma) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 dzieki. nie zwrocilem uwagi :gafa: ostatnio sniety chodze prze nokia game i zblizajace sie kolokwia :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 No kurze po oberjezniu tej recenzji i testów to mi sie nawet bardzo ta płytka spodobała 242fsb bez zadnych ekstremalnych czynów i vdim do 3.3v to mi sie podoba ktoś moze zna jej cenei kiedy bedzie w polsce ?? Bo jeszcze sie rozmysle z mojej przyszłej an7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 nie ma jej w pl i nie bedzie, bo nie ma dystrybutora. w jakims sklepie netowym wolali za nia od 150$ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 nie ma jej w pl i nie bedzie, bo nie ma dystrybutora. w jakims sklepie netowym wolali za nia od 150$ Tylko czemu w Polsce mozna dostac DFI na chipsetach KT400 i starszych? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 no bo sie napaliłem jestem bez mobo i wypadało by coś kupić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 ... bo nie ma dystrybutora... chciales napisac ze juz nie ma dystrybutora bo go wykonczyli <piiiiiiip> biurokraci :( a byl ten i dlatego jeszcze mozna dorwac starsze plytki (z zapasow) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 DFI to dobre plytki. Seria LANParty to niezle wyposazenie, pare bajerkow (min sloty PCI pomalowane farba reagujaca na promienie UV) i zadowalajaca wydajnosc oraz O/C. Ceny tez korzytne- przynajmniej na zachodzie. Warto sie za nia porazgladac- na 100% sa dostepne w Polsce. BZDURY piszesz!!! Sa wykonane z plastiku UV Reactive takiego jak wentyle, tyle, ze nieprzezroczystego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Co do dystrybutora - wielka strata, bo DFI to dobra marka (tylko malo znana w Polsce - podobnie jak FIC). Moze sie JTT jakos podniesie, lub, co bardziej prawdopodobne, znajdzie sie jakis inny chetny na sprowadzanie plyt tej marki. Podobnie jest z Soyo - dobra marka, a w Polsce brak. I pomyślec ze Ruscy maja az 3 dystrybutorow DFI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...