neomagnet Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Właśnie dostałem ASRocka A780GXH i muszę przyznać, że płytka jest kozacka. Zintegrowana dźwiękówka jeszcze lepsza niż w Asusie M3A78 (jak na moje ucho....), ma też kilka bajerów więcej. Proponuję jednak od razu dodać do uwag, że chłodzenie Auras Wave do niej nie pasuje, zapinka chaczy o radiator chipsetu i go przechyla. Z tym jednak sobie poradziłem wyginając zapinkę Aurasa xD Jak narazie jadę na integrze bo nie chciało mi się montować Radka i chyba tak już zostanie bo w gry nie gram. Wkórza mnie tylko nie działająca kontrola obrotów, pewnie trzeba coś w biosie przestawić, nie sprawdzałem jeszcze. Poza tym, że musiałem prerabiać zapinke Aurasa to płyta jest świetna. Będę musiał sprawdzić jeszcze OC, jak przeskoczę na niej 3510MHz (wynik na asusie) to szczerze powiem, że ASRock przeskoczył Asus`a :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 A mówiłeś że nigdy Asrock :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 A ja wlasnie dostalem info od znajomego ze udało sie odblokowac na nowym Gigusiu 770-Ud3 rev.2.0, PhenomaII 550BE do X4. Narazie niewystepują problemy z uruchomieniem czy jakies dziwne zawiechy firefoxa czy AOD na asrockach ;) Test OC lada dzien jak sie wywali BOX-owe chlodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 A ja wlasnie dostalem info od znajomego ze udało sie odblokowac na nowym Gigusiu 770-Ud3 rev.2.0, PhenomaII 550BE do X4. Narazie niewystepują problemy z uruchomieniem czy jakies dziwne zawiechy firefoxa czy AOD na asrockach ;) Test OC lada dzien jak sie wywali BOX-owe chlodzenie.To było na MA790FXT-UD5P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 (edytowane) Gigus 770-UD3 rev.2.0 i PhenomII 550BE @X4 CPU-Z chyba jeszcze niekompatybilny bo widzi SB750, a to jest 710 Gry chodzą i co najwazniejsze firefox sie nie zawiesza :) Orthos bedzie na dniach jak sie zmieni BOX-a na cos lepszego Edytowane 19 Czerwca 2009 przez memel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recive Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 (edytowane) Witam mam płytę ASRock A780GXH/128. Komputer jest nowy dzisiaj zainstalowałem Windowsa Xp 32 bit. Problem mam z dźwiękiem. Na pulpicie i przy odtwarzaniu mp3 jest ok, ale w bf2 po załadowaniu filmików, w oknie logowania zaczynają się trzaski. Są ciche ale przeszkadzają. W czasie gry też sie pojawiają.Jakieś pomysły jak to rozwiązać ? Edytowane 19 Czerwca 2009 przez Recive Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 hehe. zmien probkowanie w sterach na najwyzsze. Zapewnie chodzi o Viste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recive Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 sry ale możesz jaśniej ? :) gdzie dokładnie mam to zmienić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 wchodzisz do oprogramowania od dzwieku, realtek zapewne, ja mam np. ikonke kolo zegara. I szukasz zakladki w "glosnikach" "domyslny format" lub czegos podobnego(kazda mobo moze miec inaczej) i masz ustawione na 24 bity, 48000Hz to zmieniasz na 24bity i 192000Hz (probkowanie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recive Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Aha fajnie ^^ . Tylko, że to jest chyba w viscie a ja mam Windowsa XP 32 bit w którym czegoś takiego nie ma ? Wiec raczej nie zmienię tego próbkowania .. Jakieś inne pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 (edytowane) Aha fajnie ^^ . Tylko, że to jest chyba w viscie a ja mam Windowsa XP 32 bit w którym czegoś takiego nie ma ? Wiec raczej nie zmienię tego próbkowania .. Jakieś inne pomysły ? to poszukaj to w "dzwiekach" w panelu sterowania. Jak bys mial inną mobo to bys nie mial tego problemu :P sprobuj zainstalowac najnowsze stery z strony producenta kodeka, nie wiem co tam teraz za wynalazki asrock pakuje. VIA albo Realtek. Edytowane 19 Czerwca 2009 przez memel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=174189 Make sure to disable EAX in the Audio options. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recive Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 (edytowane) W panelu sterowania też nie ma czegoś takiego a przyspieszenie sprzętu mam na maxa. Inna mobo ha , tylko żę tutaj mi ja doradzali :/ Zaraz sprawdze ten EAX bo instaluje od nowa bf2. Realtek to nie jest ;D Edytowane 19 Czerwca 2009 przez Recive Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 (edytowane) VIA. Edytowane 19 Czerwca 2009 przez memel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recive Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Niestety wyłączenie EAX w bf2 nic nie dało :/ już nie mam pojęcia co robić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 Google i "battlefield 2 sound problem". Samo się nie zrobi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupon Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 (edytowane) Po wgraniu wszystkich sterowników(mysz na PS/2)nadal nie działa mysz na USB.Podłaczyłem druga i to samo.Jedna to A4Tech laser a druga tego samego producenta na diodę.Po wgraniu sterowników za kazdym uruchomieniem komputera pojawia sie informacja aby wgrać PCI-Exp Device High Definicjon Audio i potrzebny jest plik hdaudbus.sys z Microsoft.Na płycie CD ze sterownikami nie ma tego pliku.Czy ktos miał podobny problem?Czy trzeba dodatkowe stery do myszy? Problem myszy rozwiazany.Brak było sterownika urzadzenia USB interfejsu HID.Problem tak został rozwiazany: dwie myszy jedna USB druga zwykła PS/2 podłączone do komputera i w momencie kiedy system wykrył urzadzenie USB myszą zwykłą zaakceptowałem wgranie sterownika.Niestety nie mogę znaleźć pliku do tego Audio. Edytowane 19 Czerwca 2009 przez kupon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 (edytowane) to czasem nie stery od cyfrowego audio od ATI ? ;) powinno być na płycie od mobo/ karty graf (o ile masz jakiegoś radeona HD poza tym zintegrowanym) raczej nie mają nic wspólnego z myszą ;) temat o asrockach masz przyklejony wyżej ... Edytowane 19 Czerwca 2009 przez Chemik16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupon Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 to czasem nie stery od cyfrowego audio od ATI ? ;) powinno być na płycie od mobo/ karty graf (o ile masz jakiegoś radeona HD poza tym zintegrowanym) raczej nie mają nic wspólnego z myszą ;) temat o asrockach masz przyklejony wyżej ... Nie mam innej karty graficznej tylko zintegrowana.Na CD ztej płyty nie ma takich sterów.to były dwa tematy w jednym poscie i nie łaczyłem braku mozliwosci podłączenia myszy z tymi sterami.Chodziło mi o oddzielne stery do myszy czy sa potrzebne do tej płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 A mówiłeś że nigdy Asrock :wink:E tam, kiedy to było, teraz wiem, że asrock wcale nie jest zły. Rano się biorę za OC, poszukam też jakiegoś zamiennika dla chłodzenia chipsetu, bo ten pseudo radiator bardzo źle mi się kojarzy (wspomnienia z AM2XLi.....). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razer18 Opublikowano 19 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2009 (edytowane) Witam. Czy ta płyta głowna Asrock M3A780GHX/128 nadaje sie do odblokowania 4 rdzenia na procku Phenom II x3 2,8 720 , oraz do spokojnego podkręcania go ? Jeśli nie ona to jaka będzie lepsza w tej cenie? Dzięki za pomoc. Edytowane 19 Czerwca 2009 przez razer18 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Człowieku poszukaj troszkę!! Temat do zamknięcia :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Sam problem z bootem, to pikuś. Ale inni donoszą że są problemy ze stabilnością w określonych sytuacjach. Przydało by sie żeby paru AsRocowców z tym problemem sprawdziło na innych mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 poszukam też jakiegoś zamiennika dla chłodzenia chipsetu, bo ten pseudo radiator bardzo źle mi się kojarzy (wspomnienia z AM2XLi.....). No ten SB też żywcem z Socketu A. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 http://forum.purepc.pl/Socket-754-939-940-...x0-t275799.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość memel Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 (edytowane) pomału pojawiają sie Athlony II 400, 405 X3 (Rana) ponizej przedstawiam Validy z magiczną barierą 3,6-3,7ghz na Asrocku ;) http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=541589 http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=541591 Ciekawostką jest tez to, ze rdzen Rana bedzie w Athlonach II X4 wiec modele X3 rowniez są podatne na unlocking. http://my.ocworkbench.com/bbs/showthread.php?p=446957 Edytowane 20 Czerwca 2009 przez memel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Odinstaluj wszystkie stery (poza tymi od dźwięku), ściągnij najnowszą paczkę z Catalystami (tam też są stery do płyty) i zainstaluj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Ciekawostką jest tez to, ze rdzen Rena bedzie w Athlonach II X4 wiec modele X3 rowniez są podatne na unlocking. http://my.ocworkbench.com/bbs/showthread.php?p=446957 Fajnie, Asrocki dały radę odblokować. Tylko czemu nie sprawdzili na M3A780GXH :neutral: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupon Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 (edytowane) Odinstaluj wszystkie stery (poza tymi od dźwięku), ściągnij najnowszą paczkę z Catalystami (tam też są stery do płyty) i zainstaluj. z jakiej strony ściągnąć i jaki rodzaj(numer)sterów.Czy chodzi o to ATi CATALYST 9.2. Edytowane 20 Czerwca 2009 przez kupon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 20 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2009 Stary, słyszałeś o google? To wpisz w nie "catalyst"... A "najnowsze" chyba dość jednoznacznie wskazuje, o którą wersję chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...